Jump to content
Dogomania

Pani umarła... dwa psiaki znalazły dom, jamnikowata sunia nadal szuka :(

Recommended Posts

Posted

Lucyna napisał(a):
elzuniu, a kiedy możesz przyjąć sunię, zapytam pana Tomka - gdyby przewiłżł ją z Gubina do Strzegomia to może dalej coś da się zrobić?

Lucyna nie byłam w strzegomiu nie znam tej miejscowości teraz mam ciężkie badania i wydatki duże bo nie chcą wszystkiego na kasę chorych robić 10.maja na 100%mogę wziąć sunieczkę do domku wcześniej nie mam 100%pewności a nie chcę wyjść na gołosłowną

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lucyna napisał(a):
to znaczy sama chcesz ją zawieżć do nowego domku? Ja myślę o tym, aby ktoś inny to zrobił, nie Ty :lol:

dobrze dostosujemy się jakby co podam dokładny adres i nie ma żadnego problemu.myślałam że mam ja dowieźć tak było w pierwszej wersji żebym z Wrocka odebrała jak by co proszę o kontakt podam tel i adres i może sunieczka jechać do domku

Posted

ok to czekamy na wieści od Pana Tomka domek czeka na sunieczkę z tym drugim pieskiem przykro mi nie udało się chcą jednak tylko szczeniaka małego psa przykro mi

Posted

szukacie trasy Gubin - Strzegom??
tzn. transportu??
bo jest tak:
TZ MUrki /hotelik u Murki/ jedzie do Gubina /okolic/ - wiezie psiaki. Będzie też wracałta trasą tzn. na Wrocław. Jesli macie jakąs biede do przewiezienia skontaktujcie się z Murką.

Posted

Napisałam do Murki. Na Jej wątku przeczytałam, ze TŻ jedzie do Rzepina, to 80 km. Jeździ odpłatnie.
Nie wiem dokąd mógły sunię dowieźć, ale jak do Wrocławia to mamy stały gratisowy transport w niedziele.

Posted

Tak sobie zerkałam na miejsce gdzie jest hotelik Murki i okazuje się, że od mojego miejsca zamieszkania to tylko 100 km. Może jakos by sie udało połączyć wypad TZ Murki i podrzucenie w moje okolice psiaka, namówiła bym swojego Tz na jakąś wycieczkę na południe kraju w okolice Janowa Lubelskiego - czyli Murki (chłop mnie zabije, z drugiej strany znowu zapomniał o moich urodzinach)

Posted

[quote name='mestudio']Tak sobie zerkałam na miejsce gdzie jest hotelik Murki i okazuje się, że od mojego miejsca zamieszkania to tylko 100 km. Może jakos by sie udało połączyć wypad TZ Murki i podrzucenie w moje okolice psiaka, namówiła bym swojego Tz na jakąś wycieczkę na południe kraju w okolice Janowa Lubelskiego - czyli Murki (chłop mnie zabije, z drugiej strany znowu zapomniał o moich urodzinach)
Przede wszystkim, STO LAT!!!!
Mam nadzieję, że Murka odpowie, albo zajrzy na wątek :)

Posted

elzunia, w jakiej miejscowości ten domek?
Będę dzwonić do zaprzyjaźnionego Pana - powinnam wiedzieć gdzie ma pieska zawieżć. Pisałaś, że w okolice Wałbrzycha?

Posted

A ja rozumiem, ze Murki TŻ ma wieźć starszą sunię do mestudio na DT, tak??
Murka napisała:

TZ jedzie od nas (Janów Lubelski) do Rzepina w środę. Po drodze zahacza o kilka miejsc, wyjazd jest typowo zwierzakowy, jedzie do różnych miejsc sporo zwierzaków, jest zrzutka na paliwo. Z Rzepina w czwartek jedzie do Dobrocina k. Dzierżoniowa, jeśli udałoby się Wam dostarczyć sunię gdzieś na trasę to nie ma problemu, na pewno ją zabierze, bo wtedy będzie jechał pusty. Zahaczyć o Gubin będzie mu ciężko, bo to dodatkowy kawałek drogi, a on musi przejechać całą Polskę i jeszcze sporo zwierzaków rozwieźć po drodze.

Z Rzepina do Dobrocina musi przejechać przez Krosno Odrzańskie. Ja do Krosna mam niecałe 30 km. I wolny czwartek (poza stomatologiem o 10.30). Ale jak nie ja to zawsze ktos ode mnie podrzuci sunię (nawet Paweł - wnuk się zaoferował z pomocą). Do Janowa sunia dojedzie i co dalej?

Posted

Z tego co ja zrozumiałam, to mestudio ma namówić swojego tz na wyjazd do Janowa.
Taygo, sprawdzając trasę wynika, że jadąc od Ciebie do Dobrocina będzie przejeżdżał w okolicach Wałbrzycha. Mam wrażenie, że do tego właściwego DS to bardzo blisko. Koniecznie trzeba się dowiedzieć od elzuni co to za miejscowość. Myślę, że można wydać dwie suczki tym transportem.

Posted

Też pomyslałam o obu suniach...
Z Dobrocina do Wałbrzycha trochę ponad 40 km. Ale gdyby Pan odbił w Świdnicy to do nadrobienia nie tak dużo. Musimy poczekać na elzunię a potem pytać czy Pan da radę.

Posted

Od razu uprzedzam, że w ciągu tygodnia nia mam nawet jednej chwili wolnej, a TŻ to już nie ma o czym mówić. Mamy wolne tylko soboty i niedziele aby gdzieś podjechać i odebrac pieska.

Posted

Elzuniu proszę podaj mi na pw adres do tego domku koło Wałbrzycha.
mestudio, czy w tą sobotę będziesz mogła odebrać sunię, jeśli tak, to trzeba zapytać Murki, czy ją do soboty przetrzyma, jeśli nie to nici z tego transportu.
Jak daleko mieszkasz od Warszawy?

Posted

Z Warszawą to nie ma problemu bo TŻ dojeżdża do Warszawy do pracy każdego dnia.
Mieszkamy 100 km na pd od Warszawy pod Kozienicami. Do Janowa mamy jakies 100 km w jedną stronę i w sobotę moglibyśmy jechać. Może nawet w piątek wieczorem bo TŻ ma wolne, a ja bym się trochę urwała z pracy. Zapytam go potem.