Lucyna Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Z transportem nieaktualne ... chyba sunia będzie musiała jeszcze poczekać, tą maliznę na mikropieski koniecznie trzeba wrzucić - imię i waga istotne - poczekamy na Taygę. Quote
li1 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Tylko jadna jest mikropieskiem ? Cala trojka wyglada mikro. Quote
tayga Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 li1 napisał(a):teraz jest w przygotowaniu ( otwarcie w czerwcu ) hotelik pare km od Gubina. Gdzie konkretnie??? I dlaczego ja nic o tym nie wiem???:multi: Mam problem :( Zadzwonił do mnie Paweł (już przeszliśmy na "ty", widział ze próbowałam się z nim kontaktować). Psiaki są bezimienne. Babcia wołała na nie wszystkie "dziuńki". Szukam matki chrzestnej!!! Wymyślcie imiona. Ale problem nie w tym... wieksza, szorstkowłosa może być w ciąży. Miała cieczkę ze 2-3 tygodnie temu. Rodzina nie da kasy na sterylkę. Mała pojedzie na zastrzyk, Paweł sam to załatwi. Łeb mi zaraz eksploduje! Cały dzień uprawiałam maraton po sklepach budowlanych w Zielonej Górze... zaraz po wizycie u dentysty. Quote
li1 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 hotelik teraz buduje, maluje, wykancza place zabaw i treningowe i chyba zapomnial o bozym swiecie. musze im przypomniec, by zaczeli sie oglaszac, bo czerwiec tuz, tuz... doloze sie do sterylki. jaki koszt ? Quote
tayga Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Ale w którym miejscu ten hotelik? U kogo? Możesz na priv napisać :) Myślę że sterylka do 150 zł, zapytam weta. Quote
Lucyna Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Mogę też dołożyć parę złociszów na tę sterylkę. Imię? Azar, Moli i Zoja. Nie jest to takie istotne - do ogłoszeń tylko ... Nie wiadomo ile ważą? Quote
tayga Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Jak mam je zważyć? :( One się boją obcych, nie ma mowy o wzięciu na ręce. Do jedzenia podchodzą bliziutko, do dokarmiającej ciotki na tyle, że dadzą się złapać. Tylko tę szorstkowłosą można głaskać i tarmosić. Rodzina nie bardzo chce współpracować. Im by pasowało, by zabrać, najlepiej wszystkie od razu... i nikt nie zapyta nawet dokąd pojechały. Dla nich psiaki to tylko problem. Spadek przyjęli, ale bez "inwentarza" :( Tak na moje wprawne dość oko to najmniejsza (Moli) 4 -5 kg, wieksza (Zoja) z 8-9, a psiak (Azar) koło 7 najwyżej. Byłam na spotkaniu z Panią z gazety:eviltong: Quote
Lucyna Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Myślę, że tą najmniejszą zgłosimy na mikrusy z wagą 5-6 kg ... Quote
tayga Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Zaraz zrobię, dopiero dotarłam do domu Quote
tayga Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-Księgowa-do-mikroskarbonki-poszukiwana!-Zbieramy-na-Mikrusy?p=14496181#post14496181 zgłosiłam Quote
Lucyna Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Super, jak znajdę trochę czasu to zrobię ogłoszenia ... na tę chwilę jest allegro dla trzech psiaków. Quote
tayga Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Ja w sobotę postaram się o nowe fotki. Jutro nie znajdę czasu :( Quote
Igiełka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Ja nie dam rady dołożyć się do sterylki.:-( Quote
Onaa Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Czy pieski są zdrowe, zaszczepione, odrobaczone ? Wiadomo coś na ten temat ? Quote
tayga Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Chyba wzięłam na siebie za duży ciężar... bo ja nic nie wiem :( Rodzina też nic nie wie "kiedyś był u nich weterynarz" tyle mi powiedzieli. Książeczek nie znaleźli, może nie szukali... Pratel podałam osobiście, więc są chociaż odrobaczone. Wyglądają na zdrowe, zachowują się w miarę normalnie (są wystraszone i troszke nieufne), wygladają dobrze, apetyt mają. Quote
anita_happy Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 wpisuej sie,,, Jamniczka na jamniorach jest?? Quote
tayga Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 anita_happy napisał(a):wpisuej sie,,, Jamniczka na jamniorach jest?? Jest!!! I na mikropsiakach też! Quote
tayga Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Te dwie dały mi się dzisiaj pomiziać... a czarny zwiał na ogródek i zaszył się w krzaczydłach. Sunie są bardzo łagodne... obie coraz bardziej wystraszone :( Quote
li1 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Livka napisał(a):Zaznaczam sobie - wrócę wieczorem ;) Spozniasz sie...... Quote
Livka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 li1 napisał(a):Spozniasz sie...... :oops::oops::oops: Sorry ... ale robiłam bazarek dla dwóch innych psiaków, po prostu zabrakło mi wczoraj czasu, a rano trzeba wstawać do pracy ... Quote
tayga Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Zupełna cisza :( Moze tym suniom też podam zastrzyki wracając od stada? Rodzina olała sprawę. Quote
Ulka18 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Trzeba by Ciotki od Jamnikow tutaj sciagnac na watek. Najlepiej Isadora7, Wars-I-Sawa i chyba Malagos. Gdyby sie udalo zebrac kase i wysterylizowac suczki, szukanie domow byloby latwiejsze. Quote
Kar0la Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Malagos nie dasz rady wziąźć jednej suni? Może byłby transport ze Słubic do Makowa Mazowieckiego. Na transportowym znalazłam taki wpis ajlii napisał(a):Planujemy transport łączony dla szczeniaków (ze Słubic do Ostrołęki). Ruszamy z Warszawy i będziemy jechać przez następujące większe miasta: Łódź i Poznań. Dokładnie trasa ma wyglądać następująco: Warszawa-Łódź-Poznań-Słubice-Poznań-Łódź-Ostrołęka-Warszawa Mniejsze miejscowości przez które przejeżdżamy to m.in. Ożarów Mazowiecki, Sochaczew, Łowicz, Września, Luboń, Świebodzin, Rzepin, Koło, Kłodawa, Płock, Gostynin, Koło, Ciechanów, Maków Mazowiecki. Jeśli ktoś potrzebuje trasnportu na tej trasie, proszę o pw lub tel: 668 155 860 i 698 695 459 (nie odpowiedam na sms). Koszt do podziały między wszystkich zainteresowanych przewozem zwierzaków. Tayga czy znasz kogoś kto mógłby dowieźć psiaki do Słubic? Igiełka a czy Ty znasz kogoś kto dowiózł by psiaka do Ciebie np. z Ciechanowa lub z jakiegoś miasta po drodze? Te łączone transporty są zawsze skomplikowane, ale może akurat... :roll: Quote
Recommended Posts