tayga Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Historia jakich wiele... Starsza Pani żyła sama, samotna, do towarzystwa ma tylko psy, które kocha nad życie. Jej ostatnie słowa do rodziny brzmiały "zajmijcie się psami..." :( I odeszła... A rodzina co? Sprawa spadkowa, tylko patrzą kiedy mogą spieniężyć dom i podzielić kasę. A psy?? Nikogo nie obchodzą... no prawie nikogo. Jedyną osobą której los psów leży na sercu jest wnuk ich Pani. Dorosły już człowiek. Sam psiaków wziąć nie może, ma trzy własne. Ale chce dla nich jak najlepiej, poprosił mnie o pomoc. A ja proszę WAS Psiaki są wystraszone. Zostały wyeksmitowane z domu do szopy. Powoli tracą zaufanie do ludzi, ale są łagodne. Wszystkie małe, wielkości jamnika. Najmłodsza sunia - skończyła rok. Jest bardzo jamnikowata, milutka, chociaż troszkę zestresowana i zdziwiona sytuacją. Trzyletnia suczka, spokojna, łagodna... taka prawie jamniczka szorstkowłosa. Czarny piesek - ma 1,5 roku. TA SUNIA POJECHAŁA DO DT, PILNIE SZUKA DS :( Quote
tayga Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Najgorsze jest to, że są sunie... oby się stado nie powiększyło. Muszę zapytać tego wnuka czy są zabezpieczone przed rują... chociaż on może tego nie wiedzieć :( Quote
li1 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 czy mozna zawiesc suczki do weta, na ogledziny i ew wykastrowac ? ta najmlodsza znajdzie dom w 5 minut, 2 pozostale tez maja duze szanse. byleby jak najszybciej zapobiec ew. rozmnozeniu. Quote
tayga Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Oczywiście, że mogę zawieźć je do weta na zabieg... kosztów którego nie ma kto pokryć :( Chociaż z pomocą dogomaniaków i przy dobrym upuście u weta dalibyśmy radę. Tylko jak je bez opieki zostawić po operacji? W tej szopie, lub na dworze. Do nich przychodzi córka Pani, karmi raz na dobę... resztkami ze stołu, chlebem z mlekiem i innym badziewiem. Wczoraj nasypałam karmy, zostawiłam trochę wnukowi. Quote
li1 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 zwroc sie o pomoc do sterylkowej skarpetki. daj te najmlodsza suczke na watek jamnikow, te starsza ew. tez. jezei ten czarny wazy ponizej 6 kg, to daj go na watek mikropieskow. jak psy maja na imie ? Quote
li1 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 watek jamnikow http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-caA-ej-Polski oraz http://www.dogomania.pl/threads/127512-Jamnicza-skarpeta-na-najpilniejsze-jamnicze-potrzeby mikropieski http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-KsiAE-gowa-do-mikroskarbonki-poszukiwana-Zbieramy-na-Mikrusy Quote
paros Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 mogę ogłosić psiaki ale do kogo podać kontakt i gdzie są psiaki? Quote
tayga Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 [quote name='li1']watek jamnikow... zgłosiłam... [quote name='paros']mogę ogłosić psiaki ale do kogo podać kontakt i gdzie są psiaki? Pieski są w Gubinie, woj lubuskie. Kontakt może byc do mnie, nie sądzę by ktoś z rodziny chciał się zająć adopcją. Telefon mam tylko do wnuka, ale to zapracowany człowiek. [email protected] 602821394 Quote
karolina_g_k Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 A dt im szukalas? Najlepiej byloby cos im znaleźć wykastrować, wysterylizowac i wyadoptowac. Male, mlode, zsocjalizowalyby się troszke i szybko domy znalazly. Może napisz do Isadory ona sie w jamnikach kocha :) Quote
tayga Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Napisałam na jamniczym wątku, tam ja widziałam :) Wątek załozyłam wczoraj wieczorem, jeszcze nawet DT nie szukałam :( Quote
karolina_g_k Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Na mapie pomocy jest chyba kilka z tamtych okolic, może, którys się skusi na malucha. A jak z transportem, czy jakby znalazl sie dt z inneh czesci Polski to bylaby możliwośc dowiezienia? Quote
tayga Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Transport to chyba niewielki problem. Ja mogę podrzucić kawałek, albo kogos poproszę... Quote
li1 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 jak te szkraby maja na imie ? i czy ten maly czarnulek zalapie sie na mikropieski do 6 kg ? http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-KsiAE-gowa-do-mikroskarbonki-poszukiwana-Zbieramy-na-Mikrusy Quote
tayga Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Postaram się dowiedzieć jak właścicielka je nazywała, bo chyba miały jakieś imiona... A czarnuszek moze się załapać, dzisiaj go zgłoszę. Quote
malagos Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Bardzo ladne suczki... Mam już zaklepany dt, bo bym jedna wzieła, kurcze........ Quote
malagos Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 I co, nikt nie zajrzał? im trzeba szybko domów tymczasowych! Quote
karolina_g_k Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 koniecznie! Kto chętny na prawie jamnika? Quote
aldira Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 fajne psiaczki może akurat ktoś by je zabrał ale trzeba rozgłaszać.... tak cichutko tutaj????? Quote
Lucyna Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Na szybko allegro ... http://www.allegro.pl/item994676213_pani_umarla_trzy_jamnikowate_serducha.html może coś da ... :lol: Quote
tayga Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Dziękuję Lucynko:loveu: Tyson pojechał do Pani Rysi :) Quote
Lucyna Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Oj cieszę się ogromnie, jamniczki do domku ... plisss:loveu: Quote
Igiełka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Witajcie wszystkie psiaki są śliczne, mądre ale bez najważniejszego swojej Pani,która już nigdy nie wróci. Bardzo się cieszę że psiakowi się udało. Czekają na swoją szansę jeszcze suczki. Tayga jeśli to w jakiś sposób pomoże a sytuacja jest podbramkowa to wezmę do siebie tymczasowo bo zaadoptować nie mogę jedną z suczek. Będzie bezpieczna zapewnię opiekę a My na spokojnie będziemy szukać wspaniałego Ds. Do mnie jest kawał drogi ale pomogę więc wsiadaj w samochód i przyjeżdzaj. Quote
Recommended Posts