mestudio Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Sunia bardzo ładnie chodzi na spacerki na smyczce. Ładnie wczoraj zjadła i wszystko zrobiła co trzeba na spacerku, teraz właśnie wyszła z TZ na łąkę. Całą noc grzecznie spała przy naszym łóżku. Rano przed wyjściem machała już ogonkiem :-). Jest bardzo żwawa, szybka i zwinna. W domu chodzi za nami na zmianę krok w krok. Czy ja mam jej założyć wątek? Quote
tayga Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Myślę, że Ty powinnaś załozyć wątek. Jesteś z sunią na codzień, poznasz ja najlepiej i będziesz mogła edytować posty w miarę potrzeby. Quote
elzunia Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 bidunia jak wyciągaliśmy Fido i Myszę próbowała skakać na klatkę jakby chciała powiedzieć "a co ze mną"żal mi było ją zostawiać.ale cóż ważne że już nie jest w szopie i nie jest bez człowieka \.jest chyba najodważniejsza Mysza pomału dochodzi do życia chodzi na spacery choć w domku też zrobi ale pomału nauczy się po mieszkaniu chodzi za pańcią swoją.Fido tez pomału wychodzi ze skorupy pomału je i pije wychodzi na dwór zaczyna reagowac jak sie mówi do niego za tydz będę u niego to wrzucę foteczki i Myszki tez będę za tydz zrelacjonuję po kolei Quote
mestudio Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Sunia jest przemiła, bardzo wdzięczna. Kanapkowa taka bo jak koty są na dole to ona na kanapce w jadalni, a jak koty wskoczą obok to idzie na swoje łóżeczko. Pilnuje mnie cały czas, nawet w łazience mi towarzyszy. Jak wlazłam pod prysznic to brykała na szybę, ale potem się położyła i czekała. Bardzo ładnie je. Macha ogonkiem za każdym razem jak wchodzę do domu z ogrodu. Bardzo próbuje wychodzić z domu, ale cofa się jak widzi pieski. Spacerki robimy sami bez towarzystwa psiego do czasu aż niunia się oswoi ze wszystkim. Zmywała nawet ze mną podłogę - do tej pory towarzyszył mi jeden z kotów i zaczepiał mopa. Nie boi się żadnych domowych urządzeń - typu odkurzacz. Wie, że nie zrobi się jej tym krzywdy. Ogólnie jest bardzo miłym i radosnym pieskiem, który musi zapomnieć tylko o złych chwilach. Trochę wyła jak wyszliśmy do ogrodu bez niej, ale się uspokoiła po chwili. Boi się psiaków, a one takie ciekawskie i przychodzą na werandę powęszyć kto tam nowy przybył do domu. Quote
mestudio Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Taka jestem fajna dziewczynka po kąpieli:-). [img]http://img441.imageshack.us/img441/3299/2majaogrd012.jpg[/img] Quote
elzunia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Jakie słodkości aż za serce chwyta oby szybko dobry domek się znalazł tak jak dla twoich kompanów oni pomału dochodzą do siebie Quote
Kar0la Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Wstawiłam Dziunię do wątku na "Przygarnę psa". Może akurat... Quote
Isadora7 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Czyli już można śmiało Dziunie ogłąszac. Powiedzcie mi jaki kontakt? Quote
mestudio Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Założyłam małej oddzielny wątek, nie wiem czy dobrze, ale chwilowo nie mam pomysłu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/184839-Moja-Pani-odeszła-mnie-rodzina-wyrzuciła-z-domu?p=14606335#post14606335[/URL] Quote
elzunia Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Mam pytanie potrzebujemy pomocy Myszka sprawia od pierwszej nocy problem i jest to noc w noc w jednym miejscu tylko w nocy robi siku i kupę nie wiemy czemu mąż dziewczyny która ją wzięła nie chce psa jest wściekły wychodzi nawet w nocy potrafi iśc ok2 w nocy chodzi chodzi ciągnie do domu cóż mąż rano wstaje bardzo wcześnie i już jest kupa i siku pomóżcie bo inaczej psina straci dom Quote
Lucyna Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 O kurcze, tak mi przykro elzuniu, nic nie potrafię powiedzieć - co robić? Quote
mestudio Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Należy to miejsce zdezynfekować bardzo mocnym środkiem czyszczącym, np. ACE aby nie czuła tego zapachu gdzie się załatwiała. Niestety przygarniając psa z odzysku należy się liczyć z tym, że pies będzie zestresowany i nie będzie idealny przez dłuższy czas. Potrzeba czasami dość dużo cierpliwości i pracy aby wszystko się ułożyło. Zachowania pana nie będę komentowała (wściekłości)bo nie czas na to. Quote
elzunia Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 mestudio napisał(a):Należy to miejsce zdezynfekować bardzo mocnym środkiem czyszczącym, np. ACE aby nie czuła tego zapachu gdzie się załatwiała. Niestety przygarniając psa z odzysku należy się liczyć z tym, że pies będzie zestresowany i nie będzie idealny przez dłuższy czas. Potrzeba czasami dość dużo cierpliwości i pracy aby wszystko się ułożyło. Zachowania pana nie będę komentowała (wściekłości)bo nie czas na to. dziewczyna jest cierpliwa szuka pomocy jutro kolejne próby z ace Quote
mestudio Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dziewczyna owszem tylko pewnie nie do końca pan był przekonany aby mieć pieska i dlatego teraz jest zły. To nasz zwyczajny problem w tym temacie z TZ. Chociaż, ja nie mam takiego problemu na szczęście. Quote
tayga Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 elzunia pisz jak się ma sytuacja, bardzo się zmartwiłam :( Quote
tayga Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 W nocy nie spałam ze stresu (o północy pijany chłopak prowadzący samochód staranował nam auto na parkingu) to myślałam o Myszce. Myślę, że podstawa to nagradzanie za załatwianie się na dworze. Po każdym siusianiu i koopie mizianko, dobre słowo i smakołyk. Ona zapewne przeżywa jeszcze stres związany z rozłąką. No i ma problem ze smyczą - ja bym na spacerek zakładała długą linkę, zeby mogła sobie dalej odejść i załatwić swoje potrzeby bardziej intymnie. Może też nalezy zamykać jej "ulubione" pomieszczenie na noc. Nic mądrzejszego nie wymyśliłam :( Quote
toyota Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Kiedyś miałam taki problem z suczką , którą przygarnęłam i ktoś poradził mi skutecznie , żeby zmienić jej porę karmienia. Chodzi o to , żeby dostawała jeść o takiej godzinie , żeby kupkę musiała robić wcześniej a nie w nocy. Trzeba jednak pilnować pory karmienia i nie dokarmiać w ciągu dnia. Ta rada z wyprowadzaniem na lince np. flexi też może być pomocna. Quote
Recommended Posts