Jump to content
Dogomania

Pani umarła... dwa psiaki znalazły dom, jamnikowata sunia nadal szuka :(

Recommended Posts

Posted

Sunia bardzo ładnie chodzi na spacerki na smyczce. Ładnie wczoraj zjadła i wszystko zrobiła co trzeba na spacerku, teraz właśnie wyszła z TZ na łąkę. Całą noc grzecznie spała przy naszym łóżku. Rano przed wyjściem machała już ogonkiem :-). Jest bardzo żwawa, szybka i zwinna. W domu chodzi za nami na zmianę krok w krok.
Czy ja mam jej założyć wątek?

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że Ty powinnaś załozyć wątek. Jesteś z sunią na codzień, poznasz ja najlepiej i będziesz mogła edytować posty w miarę potrzeby.

Posted

bidunia jak wyciągaliśmy Fido i Myszę próbowała skakać na klatkę jakby chciała powiedzieć "a co ze mną"żal mi było ją zostawiać.ale cóż ważne że już nie jest w szopie i nie jest bez człowieka \.jest chyba najodważniejsza Mysza pomału dochodzi do życia chodzi na spacery choć w domku też zrobi ale pomału nauczy się po mieszkaniu chodzi za pańcią swoją.Fido tez pomału wychodzi ze skorupy pomału je i pije wychodzi na dwór zaczyna reagowac jak sie mówi do niego za tydz będę u niego to wrzucę foteczki i Myszki tez będę za tydz zrelacjonuję po kolei

Posted

Sunia jest przemiła, bardzo wdzięczna. Kanapkowa taka bo jak koty są na dole to ona na kanapce w jadalni, a jak koty wskoczą obok to idzie na swoje łóżeczko. Pilnuje mnie cały czas, nawet w łazience mi towarzyszy. Jak wlazłam pod prysznic to brykała na szybę, ale potem się położyła i czekała. Bardzo ładnie je. Macha ogonkiem za każdym razem jak wchodzę do domu z ogrodu. Bardzo próbuje wychodzić z domu, ale cofa się jak widzi pieski. Spacerki robimy sami bez towarzystwa psiego do czasu aż niunia się oswoi ze wszystkim. Zmywała nawet ze mną podłogę - do tej pory towarzyszył mi jeden z kotów i zaczepiał mopa. Nie boi się żadnych domowych urządzeń - typu odkurzacz. Wie, że nie zrobi się jej tym krzywdy. Ogólnie jest bardzo miłym i radosnym pieskiem, który musi zapomnieć tylko o złych chwilach.
Trochę wyła jak wyszliśmy do ogrodu bez niej, ale się uspokoiła po chwili. Boi się psiaków, a one takie ciekawskie i przychodzą na werandę powęszyć kto tam nowy przybył do domu.

Posted

Założyłam małej oddzielny wątek, nie wiem czy dobrze, ale chwilowo nie mam pomysłu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/184839-Moja-Pani-odeszła-mnie-rodzina-wyrzuciła-z-domu?p=14606335#post14606335[/URL]

Posted

Mam pytanie potrzebujemy pomocy Myszka sprawia od pierwszej nocy problem i jest to noc w noc w jednym miejscu tylko w nocy robi siku i kupę nie wiemy czemu mąż dziewczyny która ją wzięła nie chce psa jest wściekły wychodzi nawet w nocy potrafi iśc ok2 w nocy chodzi chodzi ciągnie do domu cóż mąż rano wstaje bardzo wcześnie i już jest kupa i siku pomóżcie bo inaczej psina straci dom

Posted

Należy to miejsce zdezynfekować bardzo mocnym środkiem czyszczącym, np. ACE aby nie czuła tego zapachu gdzie się załatwiała.
Niestety przygarniając psa z odzysku należy się liczyć z tym, że pies będzie zestresowany i nie będzie idealny przez dłuższy czas. Potrzeba czasami dość dużo cierpliwości i pracy aby wszystko się ułożyło. Zachowania pana nie będę komentowała (wściekłości)bo nie czas na to.

Posted

mestudio napisał(a):
Należy to miejsce zdezynfekować bardzo mocnym środkiem czyszczącym, np. ACE aby nie czuła tego zapachu gdzie się załatwiała.
Niestety przygarniając psa z odzysku należy się liczyć z tym, że pies będzie zestresowany i nie będzie idealny przez dłuższy czas. Potrzeba czasami dość dużo cierpliwości i pracy aby wszystko się ułożyło. Zachowania pana nie będę komentowała (wściekłości)bo nie czas na to.

dziewczyna jest cierpliwa szuka pomocy jutro kolejne próby z ace

Posted

Dziewczyna owszem tylko pewnie nie do końca pan był przekonany aby mieć pieska i dlatego teraz jest zły. To nasz zwyczajny problem w tym temacie z TZ. Chociaż, ja nie mam takiego problemu na szczęście.

Posted

W nocy nie spałam ze stresu (o północy pijany chłopak prowadzący samochód staranował nam auto na parkingu) to myślałam o Myszce.
Myślę, że podstawa to nagradzanie za załatwianie się na dworze. Po każdym siusianiu i koopie mizianko, dobre słowo i smakołyk.
Ona zapewne przeżywa jeszcze stres związany z rozłąką. No i ma problem ze smyczą - ja bym na spacerek zakładała długą linkę, zeby mogła sobie dalej odejść i załatwić swoje potrzeby bardziej intymnie.
Może też nalezy zamykać jej "ulubione" pomieszczenie na noc.
Nic mądrzejszego nie wymyśliłam :(

• 2 weeks later...
Posted

Kiedyś miałam taki problem z suczką , którą przygarnęłam i ktoś poradził mi skutecznie , żeby zmienić jej porę karmienia. Chodzi o to , żeby dostawała jeść o takiej godzinie , żeby kupkę musiała robić wcześniej a nie w nocy. Trzeba jednak pilnować pory karmienia i nie dokarmiać w ciągu dnia.
Ta rada z wyprowadzaniem na lince np. flexi też może być pomocna.