Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 a no wlasnie. tu pies pogrzebany. Czy damy rade uzbierac na : hotel, transport, weterynarza? Quote
Onaa Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Madallena napisał(a):a no wlasnie. tu pies pogrzebany. Czy damy rade uzbierac na : hotel, transport, weterynarza? Jak nie ma zbyt wielu pieniążków to chyba trzeba oszczędzać. Czasami transport kosztuje tyle co miesiąc psiego hotelikowania :roll:. Quote
Lionees Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Madallenko już piszę co mogłabym zaoferować Yogusiowi.Nowe psiaczki będą miały swoje spanko w budynku murowanym,solidnie ocieplonym styropianem,a w zimę-ogrzewanym.Będą tam kojce(7 sztuk)a w każdym kojcu posłanko.Psy w dzień będą miały 2 wybiegi.Jeden będzie dla młodszych psiaków,drugi dla starszych.Na tym drugim wybiegu będą rezydowały też moje starowinki,coby sobie starutkie kosteczki wygrzały:).Na milion procent na razie nie wezmę Yogusia do domu,bo mam 11 psiaków i mieszkamy z nimi praktycznie w jednym nie za dużym pokoju.Pokoje są trzy,ale psy są tam gdzie my,czyli w naszym "salonie"(:p).Po prostu fizycznie nie dam rady opiekować się w domu większą ilością psów.A jeszcze jak Yoguś nie będzie umiał schodzić po schodach to klapa.Nie dam rady wziąć go na ręce :-(.I wiem z doświadczenia,że nie każdy niewidomy pies nauczy się schodów.Także pierwsze kroki Yoguś musiałby skierować do kojca,a potem to by się zobaczyło.U kikou natomiast,Yogus od razu byłby w domu.A jeżeli chodzi o transport,to 8 maja jadą ode mnie 2 psiaki do Gliwic.Urządza takie coś Yogusia jakby miał trafić do Kikou? Quote
Betta Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 z Zabrza k/Gliwic też ma jechac piese4k do kikou ale nie wiem czy uzbieralki juz cała sume chyba nie.... Mantis, dajesz tu ten nowy banerek ??? ps zapomniałam odpisac czyszczac skrzynke ....zajefajny...dawaj go ! Quote
Onaa Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Renata5, a czy ten Twój kojcowy hotelik to jest przy Twoim domku ? Chodzi mi o to czy piesek miałby tam u Ciebie bezpośredni kontakt w ludźmi i spacerki ? Quote
Lionees Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Dogo07 napisał(a):Renata5, a czy ten Twój kojcowy hotelik to jest przy Twoim domku ? Chodzi mi o to czy piesek miałby tam u Ciebie bezpośredni kontakt w ludźmi i spacerki ? Tak,ten hotelik będzie na naszym podwórku,jakieś 8-10 metrów od domu.Psiaki te starsze będą miały wyjście na podwórko,a młodsze psy będą miały wybieg za hotelikiem na naszej działce. Quote
Mantis Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 [quote name='Betta']Mantis, dajesz tu ten nowy banerek ??? Dajesz, dajesz :) Oby więcej ludzi przyciągnął... Quote
nika28 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Miałam zapytanie w sprawie Puszka, pani dzwoniła też do p. Zosi, ale ma małe mieszkanie i nic z tego, a szkoda :( Podsunę pani jakiegoś innego psiaka z Głowna. Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 to co z tego ze ma male mieszkanie? Ja mam w domu niewidomego psiaka i dla niego nie jest wazne ile mam m w domu. Yogi musi ogarnac strukture mieszkania. I wcale 5 pokoi nie jest mu do tego potrzebne... TO JEST DLA NIEGO SZNASA! trzeba przeswietlic ten domek i sprawdzic go :p Quote
nika28 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Madallena napisał(a):to co z tego ze ma male mieszkanie? Ja mam w domu niewidomego psiaka i dla niego nie jest wazne ile mam m w domu. Yogi musi ogarnac strukture mieszkania. I wcale 5 pokoi nie jest mu do tego potrzebne... TO JEST DLA NIEGO SZNASA! trzeba przeswietlic ten domek i sprawdzic go :p Madallena, podać Ci kontakt do tej Pani ? Ja mam tylko jej meila, babka wydaje się ok, jest z Krakowa. Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 nika28 napisał(a):Madallena, podać Ci kontakt do tej Pani ? Ja mam tylko jej meila, babka wydaje się ok, jest z Krakowa. Pewnie ze tak! Quote
Madallena Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 RANYY! wieczor byl tak lodowaty, ze myslalam ze zamarzne! Quote
nika28 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Byłam dzisiaj u Puszka vel Yogiego :) Chłopak wymiziany, bardzo się cieszył, opierał się łapkami o pręty i prosił o głaskanie. Madallena, Pani z Krakowa odpisała ? Quote
Onaa Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jaki on ładny i sympatyczny. Tylko jakiś taki chudy bidulek :( i tą łapinką tak prosi o pomoc. Czy zdąży jeszcze poznać co to DOM ? Czy on jest niewidomy w 100% ? A może jakieś kropelki na oczka mógłby mieć, bo jeden taki psiaczek Łatek, też ma takie białawe oczka, tzn. obecnie tylko jedno i jakieś kropelki dostaje. Quote
avii Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 strasznie biedny i bezbronny ....:-(:-( pomoc bezwzględnie potrzebna a tam za tymi kratami na pomoc nie masz co liczyć jak Yogi stoi z finansami aktualnie? Quote
Madallena Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Nie ma stalych deklaracji. Calosc jest w pierwszym poscie Quote
Lionees Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Madallenko,czy mam trzymac miejsce u siebie dla Yogusia,czy jedzie do domku do Kikou?.Za 2-3 tyg ruszam z hotelikiem i chciałabym wiedzieć co postanowiłyście,bo mam już tylko 3 wolne miejsca Quote
Madallena Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ja jestem za tym, zeby Yogi wyladowal u Ciebie. Nie wiem jak reszta osob. kto jest za a kto przeciw? Quote
Lionees Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 [quote name='Madallena']Ja jestem za tym, zeby Yogi wyladowal u Ciebie. Nie wiem jak reszta osob. kto jest za a kto przeciw? Dziewczyny nie krępujcie sie,głosujcie;) U Kikou miałby lepiej,bo w domku,ale u mnie tez nie miałby źle.Decyzja Wasza:) Quote
leni356 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ja jestem za Renatą ze względu na odległość bliższą.. Na transport nie ma funduszy, stałe deklaracje trzeba zbierać Quote
andegawenka Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ja się nie wypowiadam gdzie, bo się nie znam, dla mnie byle za bramę jak najszybciej o ile to możliwe:multi: Quote
Livka Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Finanse są bardzo mizerne - chyba nie ma sensu wydawać sporej kasy na transport na drugi koniec Polski skoro świetny hotelik jest tak blisko. Poza tym jest wiosna, idzie lato - pieski sporo czasu i tak będą spędzać na dworze ... Quote
Randa Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Aby go stamtąd zabrać, oba domki super-jak zadecydujecie tak się zgadzam Quote
Recommended Posts