Madallena Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Na hotel, ew wizty u weta, leczenie, karme. Czyli na wszystko od podstaw... Quote
nika28 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Dogo07 napisał(a):Nika, a jak zachowywał się psiak jak byłaś tam ? Podchodziłaś może do krat ? On się opiera łapkami o kraty, wpycha nos między nie i prosi o głaskanie. Czasami może szczeknie. Ale on się tak zachowuje jak ja stoję przy boksie, nie wiem jak do innych osób, nie widziałam... Quote
andegawenka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Madallena napisał(a):Na hotel, ew wizty u weta, leczenie, karme. Czyli na wszystko od podstaw... Się zapisuję do fanów przelewowych...błagam Cioteczki ekspresikiem zbieramy bo to staruszek i niech choć przez ostatnią chwilkę życia ma dobrze:-( Quote
Lionees Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 nika28 napisał(a):On się opiera łapkami o kraty, wpycha nos między nie i prosi o głaskanie. O mateńko...:-( Quote
Betta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 słuchajcie rozmawiałam z Kikou... ii... kurcze troche podrożała :P powiedziałam jej że jest troche za kolano , czyli że średni i kasia obliczyła...350 zł na miesiac.... rozbudowuje sie u niej wybieg i bawialnia... ma 11 psiaków..staruszków i chorych... wiec najwazniejsze jest dla niej to żeby psiak nie był agesywny czy nerwowy w stosunku do jej podopiecznych... pytała jak sie Yogi zachowuje kiedy go trącaja inne psy ??? ja nawet nie wiem on sam jest w boksie? kurcze cena taka jak wszedzie... kwestia rozważenia albo po prstu skupienia sie póki co na zbieraniu deklaracji, bo czasem jest tak że pod koniec jest wysyp i moze spokojnie sie uzbiera 350 zł (pobyt + karma, ewent leczenie dopłata), o transport uważam nie powinno sie martwic ...ważniejsze - z mojego punktu widzenia- jest to by ten psiak, który żył w tak bardzo niehumanitranych warunkach wreszcie doznał ciepła człowieka.... wiec ja błagam was nie posyłajcie go do kojca aaa...kikou nie uznaje kolejek... jak pies ma deklaracje i jest gotowy do wyjazdu to go przyjmuje jesli nie ma natłoku, a narazie sie nie zapowiada Quote
andegawenka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ...no drogo, ale rozbrykanych młodzików nie ma i to jest plus dla staruszka.... Quote
Madallena Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 No dobra: IVV Twoja deklaracja jest stala czy jednorazowa? (w zależności od kursu dolca z Canady ;) , ale dostałam dla Yogiego 50$ kanadyjskich (po przeliczeniu wg kursu wyszlo 138,16 PLN . Jak ktos mnie nauczy wysyłać pieniaze z PayPala na konto to przekaze :) andegawenka Ty tez deklarowalas. stala czy jednorazowa? i poprosze kwote :) Jak juz wczesiej pisalam, przywiezc go moge w niedziele. Nie mam go gdzie przechowac ani zostawic. Potrzebny bylby natychmiastowy transport do kikou (nie wiem gdzie ona mieszka). Co robimy! :( Quote
nika28 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Betta napisał(a):wiec najwazniejsze jest dla niej to żeby psiak nie był agesywny czy nerwowy w stosunku do jej podopiecznych... pytała jak sie Yogi zachowuje kiedy go trącaja inne psy ??? ja nawet nie wiem on sam jest w boksie? On nie jest agresywny do innych psów, siedzi w boksie z suczką, w boksach obok też są psy (nie pamiętam czy też suczki) ale nie jest do nich agresywny. Ale psy czasami inaczej reagują na inne zwierzęta w domu, a inaczej w schronisku... Quote
andegawenka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Madallena wpłata stała 50 zeta, ale zeby pezyśpieszyć sprawę - za kwiecień wpłacę 100 zeta. Quote
Betta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ja myśle że kikou chodziło o to m.in. czy on jako iewidomy pies jest nerwowy kiedy inny go trąci - i tu mysle nie mozna sie opierac na tym że nic nie robi sobie z suni z która jest w boksie (dziwne wogóle że sunka z nim siedzi), bo do niej juz jest pewnie przyzwyczajony...mysle ze warto byłoby go wyprowadzic na spacer z innym, jakims spokojnym samcem - jesli sie zdecydujecie na kikou to trzeba prezynajmiej tyle sprawdzic... hotelik Kikou jest w Gryowie śląskim - niedaleko jeleniej góry.... Madalleno...w która niedziele chcesz go wyciagnac i w jakim celu? poprezdniego psa wysyłalismy do kikou z pełna kwota w deklaracjach... nie wiem czy zgodzi sie na przyjecie psa w ciemno... myśmy zaczęli transportu szukac jak nam brakowało 50 zł ..a psiak tez był z łodzi macie zamiar go zdiagnozowac.... pieniazki jednorazowo wpłyneły...hotelik hotelikiem, ale moze wart sie dowiedziec co w nim siedzi bo 14 letni (napewno?) psiak moze juz sobie nie poradzic nawet z niewielkim stanem zapalnym Quote
IVV Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Madallena napisał(a):No dobra: IVV Twoja deklaracja jest stala czy jednorazowa? (w zależności od kursu dolca z Canady ;) , ale dostałam dla Yogiego 50$ kanadyjskich (po przeliczeniu wg kursu wyszlo 138,16 PLN . Jak ktos mnie nauczy wysyłać pieniaze z PayPala na konto to przekaze :) andegawenka Ty tez deklarowalas. stala czy jednorazowa? i poprosze kwote :) Jak juz wczesiej pisalam, przywiezc go moge w niedziele. Nie mam go gdzie przechowac ani zostawic. Potrzebny bylby natychmiastowy transport do kikou (nie wiem gdzie ona mieszka). Co robimy! :( jak na razie jednorazowo,musze popracowac nad przyszloscia Bartusia, mam Yogi w moich subskrypcjach to na biezaco bede w temacie i moze cos w przyszlym miesiacu podesle;) Quote
IVV Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Madallena a co z tymi pieniedzmi co wyslalm na ten prepart od kleszczy dla schroniska? tez masz problem z przelewem na swoje konto? kurcze ja nie mam jak inaczej przesylac szybka droga .:roll: Quote
Mantis Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Yogi zaprasza na Fotobazarek :) Noo, to teraz nie pozwólcie, żeby misiowy bazarek zaginął w gąszczu innych :cool3: Dzika_Figa, dziękuję za zdjęcia i pomysł :) Quote
Madallena Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 IVV kupilam i przelalam ze swojego norlanego konta :D Czasu nie ma.. Pozniej sie bede zastanawiac jak wydobyc kase z PayPal ;) Wysylam Ci numer aukcji na PW. Quote
Madallena Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Jutro zadzwonie do p. Zofii. Pisalam, ze moge go przywiezc w niedziele bo bede w Gownie. (jade po mikroskopka Pchelke) no i obfocic troche mikriskopkow. Na Yogiego tez przyjdzie pora ;) Kto podsumuje deklaracje i pieniadze jakie mamy? To wazne, najwazniejsze. Yogi! zbieraj deklaracje! czeka Cie nowe zycie! Quote
Mantis Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Madallena napisał(a):Kto podsumuje deklaracje i pieniadze jakie mamy? To wazne, najwazniejsze. Madallena, będziesz skarbnikiem Yogiego? Trzeba wysłać numer konta, bo się deklarujący rozmyślą i dopiero będzie ;) Deklaracje są w drugim poście. Zaraz dopiszę wpłatę od IVV. U Zuluguli jest 113, 50zł. Czyli w chwili obecnej, w skarpecie Misia Yogi jest 251,50zł. Quote
Madallena Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Nie nie nie . Ja dziekuje za skarbnikowanie. :D Mantis, Ty mialas byc? No weeez! taka fucha trafia sie tylko raz :D:D Quote
Mantis Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Taa, na razie to się ogłosiłam samozwańczo :eviltong: A kto mnie tam wie. Na Kanarach jeszcze nie byłam... :evil_lol: Już jedną taka fuchę mam, to się uzbiera ;) No dobra, koniec żartów, bo jeszcze ktoś pomyśli, że naprawdę chcę zdefraudować misiowy majątek :razz: To wysyłam numer konta. Martwi mnie tylko, że stałych deklaracji jest na razie niewiele. Quote
Madallena Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Mnie tez to martwi:( ale wierze zee i to sie zmieni! Quote
Mantis Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 lika1771, masz zapchaną skrzynkę, ale mój numer konta już masz. Jestem też skarbnikiem Skubiego :) Quote
andegawenka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Dzięki za wiadomość, już robię przelew.... Quote
lika1771 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Mantis napisał(a):lika1771, masz zapchaną skrzynkę, ale mój numer konta już masz. Jestem też skarbnikiem Skubiego :) Ale gapa ze mnie faktycznie:icon_roc: Quote
Madallena Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Dzien dobry Yogi! Sloneczko swieci, dla Ciebie rowniez zaswieci juz niedlugo ;) Quote
Madallena Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Witamy Głowno :multi::multi: Głowno jest na linii :evil_lol: i podgląda Nas tutaj! Zapraszamy do Nas. Halooo! Zapraszamy! :siara: Quote
Recommended Posts