Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja myslę że niewidomy pies jak najbardziej sie nadaję do małego mieszkanka !!!! po 1 - dla niego dobrze bo mniejsz przestrzeń pozwoli mu sie czucbardziej bezpiecznym, a 2- plus dla właścicieli bo Yogi szybko opanuje teren i nie bedzie 'nieszczęśliwych' wypadków ..... jak najbardziej !! a co ci po głowie chodzi Dogo07 ?

Posted

Skoro teraz siedzi w ciasnym kojcu, a nie waży 60 kg, to na pewno nadaje się do niewielkiego mieszkania.

Poproszę o nr konta.

W zestawieniu 1% z podatku, który to będzie przekazywany na konto fundacji SOS mam ok 200 zł. Jeszcze troszkę zeznań do rozliczenia zostało, więc troszkę się uzbiera (choć nie każdy chce wesprzeć naszego misia). Te pieniądze jednak będą na koncie fundacji najwcześniej we wrześniu. Pomyślałam sobie, że bedzie na kastrację, ale to chyba mało realne w jego wieku. Bedzie więc na leczenie, pielęgnację, hotelowanie, szczepiania itp.

Posted

A on jest całkiem niewidomy ?

A jeśli chodzi o mieszkanko to się zastanawiam jak u psiaka z zachowaniem czystości. To jest pewne ryzyko gdyby go chciał ktoś zaadoptować.

Posted

kto to wie.... ryzyko jest zawsze ze wszystkim.... przecież to nie sa zaprogramowane roboty.... czyściochem pewnie nie jest... ja mysle że w przypadkuy tego psa powinno sie "łapać chętnych" nasmutną historie jego egzystencji w małej ciemnej komórce....ja sie na to złapałam i własnie dlatego uważam że jest to najbiedniejszy pies na dogo... gdybym była juz na swoim i z pewnym zapleczem finansowym to wziełabym go na zawsze... ale niestety.... a stała dobrze pąłtna prace trudno...

gdzie Yogi ma ogłoszneia? robimy jakieś czy czekamy z lepsze poznanie psa?

Posted

Madallena napisał(a):
...ten pies reaguje na Ania :D:D

IVV napisał(a):
Yogus na pierwsza!!!

Jaki Yoguś...Ania na pierwszą!!!:mdrmed:

E,dziewczyny sprawdzałyście,że to samiec?Bo już nie raz na dogo były takie niespodziewaki:diabloti:

Posted

TO samiec :) newet prawdziwy. widzialam jajka i mam nagrane jak wyyysoko podnosi noge przy sikaniu ;)

i jestem za tym, zeby oddac go do Renaty. Kikou jest daleko. Renata jest blisko i jest bardzo dobrym DT ;)

Posted

Madallena napisał(a):
TO samiec :) newet prawdziwy. widzialam jajka i mam nagrane jak wyyysoko podnosi noge przy sikaniu ;)

i jestem za tym, zeby oddac go do Renaty. Kikou jest daleko. Renata jest blisko i jest bardzo dobrym DT ;)

Madallenko,ale u Kikou Yoguś byłby w domku,a u mnie póki co niestety nie:-(

Posted

Yogi (Ania) jest psem do kolana (mojego kolana, mam ok 168 cm wzrostu, nie bylam na obcasach ;) )

Psiak kocha ludzi, lasi sie do nich. Bal sie maszynki, wiec przy strzyzeniu trzeba bylo dac mu znieczulacza bo gryzl maszynke isie jej bal.

Jest kompletnie niewidomy (na filmie jest pokazane jak wpada na taczke). Wech swietny, sluch rowniez.

Prawdopodobnie jest przebialkowiony, albo w depresji. Ma placki na siersci, ale sie goja.

Na psy nei reaguje, wazniejsze sa zapachy i sikanie (aczkolwiek nie twierdze, ze jako niewidomy moze zaatakowac w obronie wlasnej - moj Pysio niewidomy tak robil na poczatku po wyjsciu ze schronu). Suki ok.

Psiak kontaktowy, wcale nie zachowuje sie jak na 14 latka przystalo, ale 14 lat ma.

Nie trzepie glowa. Siedzac w klatce "buja" nia (jest na filmie)

Posted

Madallena napisał(a):
Yogi (Ania) jest psem do kolana (mojego kolana, mam ok 168 cm wzrostu, nie bylam na obcasach ;) )

Psiak kocha ludzi, lasi sie do nich. Bal sie maszynki, wiec przy strzyzeniu trzeba bylo dac mu znieczulacza bo gryzl maszynke isie jej bal.

Jest kompletnie niewidomy (na filmie jest pokazane jak wpada na taczke). Wech swietny, sluch rowniez.

Prawdopodobnie jest przebialkowiony, albo w depresji. Ma placki na siersci, ale sie goja.

Na psy nei reaguje, wazniejsze sa zapachy i sikanie (aczkolwiek nie twierdze, ze jako niewidomy moze zaatakowac w obronie wlasnej - moj Pysio niewidomy tak robil na poczatku po wyjsciu ze schronu). Suki ok.

Psiak kontaktowy, wcale nie zachowuje sie jak na 14 latka przystalo, ale 14 lat ma.

Nie trzepie glowa. Siedzac w klatce "buja" nia (jest na filmie)

Tu wygląda jak koziołek:-D

Posted

[quote name='Madallena']Czy jest ktos na sali, kto pomoze mi wrzucic filmy?
Ktoś by się znalazł i by pomógł, ale masz zapchaną skrzynkę :eviltong:

Dotarł kolejny przelew :)

furciaczek - 20zł.

Yogi vel Ania dziękuje :loveu:

Posted

Dzieki! wysle maila tyci pozniej, ok?

Czy moge Cie prosic o wrzucenie jeszcze kilku filmikow z glowna? Mam tam taka ksiezniczke piekna, ktorej chce szybciutko znalezc dom... bo nie moglam jej zabrac na dt :(