linka555 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Witam Z Anikiem wszystko OK. Ale mam inny problem. Na naszym osiedlu często widuję pana, który zajmuje się zbieraniem złomu, często na śmietnikach. Zawsze chodzi z pieskiem - suczką. Ostatnio zauważyłam że sunia miała powiększone piersi czyli karmi. Moje podejrzenia się potwierdziły, jest tam aż siedem szczeniaczków. Mają już półtora miesiąca. Zatem mogą już iść do swoich domków. Problem z tym, że ten pan nie wie co ma z nimi zrobić. Nie chciał ich skrzywdzić, a chyba nikt ich nie chce. Czy może macie kontakt z kimś z Rybnika, kto mógłby pomóc szczeniaki umieścić gdzieś w bezpiecznym miejscu. Ja nie wiem gdzie ten pan mieszka, czy w ogóle ma dom. To jakiś biedny człowiek, ale chyba z dużym sercem dla zwierząt. Natomiast widuję go prawie każdego dnia podczas spacerów z psem więc mogłabym wejść z nim w kontakt w sprawie psiaków. Byłabym wdzięczna za możliwość zorganizowania pomocy temu panu i psiakom. Quote
Agucha Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Kojarzę tego Pana z szorściaczkową sunią. Sunia jest bardzo młoda i przyjazna. Szczeniaki ma chyba po pierwszej cieczce... Bardzo się pilnuje swojego Pana, i widać że miłość jest wzajemna. Quote
andegawenka Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 a co będzie ze szczeniakami? trzeba im chyba watek założyć wspolny i ogłoszenia robić. Fotki by się przydały ... mamuni też.... Quote
linka555 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Witam Niestety sprawa już nie jest aktualna, gdyż szczeniaczki trafiły do schroniska. Rozmawiałam dzisiaj z panem i nie wiem jak do tego doszło, ale straż miejska zabrała psiaczki. Ich mamusia Diana oraz jeszcze druga jego suczka Murzynka zostały z nim. Mówił, że na początku kwietnia ma się stawić w straży miejskiej celem dalszych wskazówek do darmowej sterylizacji suczek. Przynajmniej tyle. Mam nadzieję, że szczeniaczki znajdą dom. Umówiłam się z panem, że będę mu pomagała wyżywić suczki (jedna jest dość buża, przypomina chyba dobermana), raz w tygodniu będę mu dostarczała jakąś karmę suchą i puszki. Dam mu też obrożę i smycz dla Diany (dla Murzynki twierdzi że ma). Pan bardzo kocha swoje pieski, tylko jakoś mu w życiu nie wyszło. Quote
andegawenka Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Szczeniaki szybciej trafiają do domów, miejmy nadzieję że tak bedzie.... Quote
linka555 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Witam Aniś ostatnio spędził weekend bez "mamusi i tatusia", tylko w towarzystwie swojej kocicy. Było całkiem dobrze, to kochany psiak. Nie braliśmy go do nas bo Demusia nie da się przekonać i nie chcieliśmy narażać go na stres. Zatem dochodziliśmy do zwierzaków i obowiązkowo na noc "dzieci" nie mogły być bez opieki, podzieliliśmy się na dwa domy. Ale już właściwi opiekunowie wrócili i jest już normalnie. Trzeba przyznać, że Aniś to chłopak na medal. Nie sprawia żadnych problemów, zawsze miły, szczęśliwy, zadowolony, wdzięczny za każdy okazany gest. Jest bezproblemowym psiaczkiem. Szkoda, że nie może zobaczyć jaki jest piękny. A niedługo będzie co oglądać, bo Aniś będzie szedł do fryzjera, trzeba przecież latem dobrze wyglądać. Pozdrawiam Quote
andegawenka Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ja to myslę, ze on i miał ten domek porzadny powiedzmy (na wyrost), tylko gdy oslepł to go zamkneli żeby sie nieobijał...... Aniś , ciesz się życiem bo teraz juz cie nikt nie odepchnie:loveu: Quote
zerduszko Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ja go czasem widuję na spacerku, piękny jest i taki mądry. Mam wrażenie, że on czuje, że się mija z psem, bo wyraźnie się ożywia i chciałby przywitać. Quote
Nevada Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Skarbuś nasz kochany, same pochwały, zuch piesek :loveu: to poprosimy jakieś fotki po fryzjerze, dobrze? Usciskaj mocno od nas Aniśka! Quote
andegawenka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Aniś, ale wyczyściło, chyba fotki jeszcze raz trzeba wstawić... Quote
linka555 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 andegawenka napisał(a):Aniś, ale wyczyściło, chyba fotki jeszcze raz trzeba wstawić... Już niedługo będą nowe. Aniś dzisiaj idzie do fryzjera. Pozdrowienia dla wytrwałych cioteczek:loveu: Quote
andegawenka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Zmarznie niuno nasz kochany, u nas pada i upału raczej nie ma:loveu: Quote
Agucha Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 linka555 napisał(a):Już niedługo będą nowe. Aniś dzisiaj idzie do fryzjera. Pozdrowienia dla wytrwałych cioteczek:loveu: Ale jestem ciekawa efektu :) Quote
andegawenka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Aniczek przed :razz: :loveu: Pamietacie pierwsze postrzyżyny Aniczka? porównajcie!!! :loveu: i jeszcze troszkę:loveu: Nasz golasek kochany:loveu: Prawda jakie piekne ma ucha? Quote
Mysza2 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Prawdziwa owieczka:):) Aniś, nie pogonisz mnie jak zaproszę na bazarek http://www.dogomania.pl/forum/threads/225950-Filmowo-p%C5%82ytowy-dla-kai-do-30-04-2012-godz-22-00 Quote
zerduszko Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Widziałam kilka dni temu Anisia - wygląda jak szczeniaczek w nowej fryzurze :) Quote
andegawenka Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 zerduszko napisał(a):Widziałam kilka dni temu Anisia - wygląda jak szczeniaczek w nowej fryzurze :) Pytałaś czy jeszcze pamięta o nas? Quote
zerduszko Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Nie pytałam, ale pewnie pamięta. On taki dobry psiak, nie zapomniałby ;) Zawsze uśmiechnięty i zadowolony :) Quote
andegawenka Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Uczta dla oczu i serca. Majówka Anisia:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
andegawenka Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Idziemy dalej z Anisiem:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
andegawenka Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 I jeszcze chwilka z Anisiem:loveu: :loveu: :loveu: a takie było białe futerko;) :loveu: Quote
andegawenka Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Pani Aniu !dziękujemy pięknie za fotorelację:iloveyou: Quote
Recommended Posts