Jump to content
Dogomania

Charlie w DS w Gdyni, Fircyk vel Bolek w DS w Gorzowie :) Dziękujemy!

Recommended Posts

Posted

ladySwallow napisał(a):
JEŚLI było tak, jak mówi Pani, to był to błąd osoby będącej na wizycie - ja prywatnie nic nie wiedziałam o żadnym transporcie. Jednak, z racji tego, ze z dwóch stron dostaje sprzeczne relacje, proponuję, abyście to załatwiały na PW. Pies do Pani nie pójdzie, przykro mi, że dowiedziała się tego Pani tak późno, ale to są fakty.

I przykro mi, ale uważam taki tekst za głupi komentarz - uczłowieczanie zwierząt jest nie na miejscu. I takie odzywki do obcej osoby również.

Z mojej strony koniec dyskusji - proszę również o zaprzestanie zaśmiecania wątku. Przejdźcie na PW.

skoro mam dzieci w wieku 21 i 17 lat to nie mogę być jakąś głupią gówniarą która pisze kłamstwa wyssane z palca
tak zostało powiedziane i stąd moje oburzenie

psa nie chce bo już mamy, zrobiłam wczoraj dużo km żeby go mieć skoro się zdecydowałam na kolejnego zwierzaka po odejściu poprzedniego który był z nami 13 lat, a że wyprawka już była więc...

więc nie walczę o psa chociaż może to tak wyglądało
raczej zależało mi na przeprosinach ale wystarczą mi Pani słowa, cyt: "JEŚLI było tak, jak mówi Pani, to był to błąd osoby będącej na wizycie - ja prywatnie nic nie wiedziałam o żadnym transporcie..."

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='heksa']
a z tą kastarcją a raczej pani sterylizacją to nie był żart, zadałam pytanie pierwsze które przyszło mi na myśl skoro nikt wcześniej nie raczył mnie poinformować

Jak dla mnie BOMBA :diabloti:

Tak sobie mysle...dzieci juz mam, wiecej nie planuje...może bym sie tak ciachnela?
Wtedy bede miala dodatkowy argument jak bede ludzi w sprawie sterylizacji uswiadamiac i Wy tez, zawsze na taki tekst bedziecie mogly powiedziec "ja jeszcze wysterylizowana nie jestem ale koleżanka jest i wszystko gra"

I'm sorry ale nie moge powagi zachować:evil_lol:

Posted

jeszcze raz prosze o zakończenie dyskusji...mam teraz ważniejsze rzeczy na głowie niż tłumaczenia się w kółko z tych samych rzeczy, jesli ktoś czymkolwike został urażony to przepraszam bardzo ale decyzja już zapadła, pani ma swojego [psiaka i nie rozmawiajmy już więcej na ten temat!
Charlie szuka pilnie DT!
co do pytania czy rozwazamy adopcje tylko w lubelskim to raczej tak choć jesli dom byłby sprawdzony i zaufany i byłby transport napewno zostalby wzięty pod uwagę

Posted

heksa napisał(a):

psa nie chce bo już mamy, zrobiłam wczoraj dużo km żeby go mieć skoro się zdecydowałam na kolejnego zwierzaka po odejściu poprzedniego który był z nami 13 lat, a że wyprawka już była więc...

Mam nadzieje, ze go Pani wykastruje albo wysterylizuje jesli to suczka. Sterylizacja bowiem poza wycinaniem "czegos" zabezpiecza przed niechcianymi szczenietami, które to co chwile zasilaja pule bezpańskich, bezdomnych, skrzywdzonych zwierząt. Do tego zabieg ten chroni równiez zwierzaka przed różnorakimi chorobami, które moga bezposrednio zagrazac jego życiu.
Życzę wiele radości w Państwa i psiaka wspólnym zyciu!

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):

Charlie szuka pilnie DT!
co do pytania czy rozwazamy adopcje tylko w lubelskim to raczej tak choć jesli dom byłby sprawdzony i zaufany i byłby transport napewno zostalby wzięty pod uwagę

Rozeslalam prw ale póki co nikt nie odpowiedzial. Inaczej pomóc niestety nie moge :(

Posted

karolina_g_k napisał(a):
Na poprzedniej stronie ?;)

Nie, w obrożowym wątku :roflt:w ferworze walki umknęły mi posty ciotki GB tutaj :oops: :lol:

Posted

[quote name='karolina_g_k']Jak dla mnie BOMBA :diabloti:

Tak sobie mysle...dzieci juz mam, wiecej nie planuje...może bym sie tak ciachnela?
Wtedy bede miala dodatkowy argument jak bede ludzi w sprawie sterylizacji uswiadamiac i Wy tez, zawsze na taki tekst bedziecie mogly powiedziec "ja jeszcze wysterylizowana nie jestem ale koleżanka jest i wszystko gra"

I'm sorry ale nie moge powagi zachować:evil_lol:

Jestes genialna:roflt:

Posted

[quote name='AngelikaXD']sacred piranha Wiesz do kiedy masz się wyprowadzić?

teoretycznie to nie powinno mnie juz być dzisiaj...w praktyce jednak nie mam gdzie iść, wyląduje zatem w pokoiku jednym w mieszkaniu w bloku ze znienawidzona teściową za ścianą...w związku z tym że moj TZ jutro wyjezdza za granice, przeprowadzka w przyszłym tygodniu jak wroci...

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):

A czy ja mogłabym poprosić o sprawdzenie mnie, jako domu dla Charliego? Mieszkam w Gdyni, jest tu na forum sporo osób z Trójmiasta. Bo przedyskutowałam temat z mężem i chcielibyśmy zaprosić Charliego w nasze skromne progi:) Może mogłabym zadzwonić do którejś z Was, która podejmuje decyzję o adopcji? Co do transportu, to w poniedziłęk mój znajomy będzie jechał na trasie Katowice/Kraków - Gdynia i mógłby mi psiaka przywieźć.

Posted

najważniejsza sprawa:
podpisujesz umowę w której jest zobowiązanie o kastracji po osiągnięciu dojrzałości płciowej
Charlie to malutki pieseczek, ostatni z miotu i jest...delikatny...wymaga podawania witamin(ma cały kubeł wiec zapas na pare miesiecy), obecnie jest odrobaczony, odpchlony i zabezpieczony przed kleszczami ale nie miał jeszcze żadnych szczepień więc nie powinien do czasu szczepienia i kwaranatanny poszczepiennej wychodzić na zewnątrz, nie powinien tez miec kontaktu z obcymi psami szczegolnie nie szczepionymi
je Royal Canin intestinal, Profilum junior, gotowanego kurczaka no i czasem uda mu się ukraść Royal Canin adult York hihihi - po tych karmach kopa jest w porządku i nie ma żadnych sensacji
to jest psiak około 5 tygodniowy więc będzie sikał w domu jeszcze dłuuuugo, możliwe że będzie piszczał w samotności, gryzł przedmioty, nie wracał na wołanie hihi pisze wszystko żeby nie było że nie mówiłam :-)
szukamy zatem kogos do sprawdzenia domku w gdyni i transportu z zamoscia do gdyni i z zamoscia do katowic/krakowa;]

Posted

Oczywiście z obowiązku kastracji zdaję sobie sprawę, prosiłabym tylko o podpowiedź kiedy trzeba będzie to zrobić :)
Z witaminami, dobrą karma też nie widzę problemu, na weta tez pieniążki sie znajdą. Dostanie też chipa i adresatkę - w razie czego. Ja na razie bez pracy w domu siedzę, więc mogę mieć go pod okiem cały czas, uczyć, pilnować i zabawiać :) Weterynarza mam 100 m dalej, więc na rączkach na szczepienia będzie noszony. Psów ani kotów w domu nie mam, więc na socjalizację z psami może poczekać do czasu, gdy będzie po szczepieniach. Z sikania, gryzienia itp. mam nadzieję, że kiedyś wyrośnie :) Do samotności będę go przyzwyczajała stopniowo, bo mam nadzieję, że kiedyś pracę znajdę, więc muszę go nauczyć zostawania samemu bez stresu.A co do transportu to potrzebny by był tylko na poniedziałek do Katowic/Krakowa lub gdzieś na trasie, może Łódź? Jeżeli poniedziałek to za szybko, to wtedy do Gdyni, lub gdzieś w okolice. Oczywiście jeżeli trzeba będzie pokryję koszty :)

Posted

Iza!!! napisał(a):
Kurcze, cieszę się jak dziecko przed Wigilia:0
A może popytam osób z forum, którzy są z Trójmiasta czy mogliby mnie sprawdzić?

Ja napisałam już kilka wiadomość do osób z Trójmiasta, ale możesz ściągnąć kogoś na wątek.