devoner Posted January 2, 2018 Posted January 2, 2018 11 godzin temu, malagos napisał: I co tam w Kieleckiem? Wieje?..... :) dzisiaj dla odmiany zamiast wiać leje od rana. 1 Quote
mariusz pp Posted January 2, 2018 Posted January 2, 2018 1 godzinę temu, devoner napisał: dzisiaj dla odmiany zamiast wiać leje od rana. a u nas wieje jak w kieleckim ha ha 1 Quote
devoner Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 21 godzin temu, mariusz pp napisał: a u nas wieje jak w kieleckim ha ha no i w złą godzinę napisałam,bo pizgać zaczęło w połączeniu z deszczem. Quote
andzia69 Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 nie mialy baby kłopotu...to se wzięły pieseczka :( Quote
jaanka Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 Chyba widziałam go na fb, ma biedne łapiny, mam nadzieję, że da się to skorygować. To brak witamin, czy jakiś uraz? Jest u Ciebie, Andzia? Quote
andzia69 Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 chwilowo jest u Agaty - zapomniałam jaki nick miala tutaj :( ale nie wiem, jak długo da radę, bo jej pies nie toleruje zaczepek młodej do zabawy :( no i Agata ją musi znosić po schodach :( a jest po operacji kręgoslupa :( to najprawdopodobniej w wyniku niedoborów - tzw. niedźwiedzia łapa Quote
malagos Posted January 4, 2018 Posted January 4, 2018 Aaaaa, rzeczywiscie psiak znajomy z widzenia na fb :) Quote
Anula Posted January 4, 2018 Posted January 4, 2018 Psiak pomimo inwalidztwa jest piękny.Może uda się jakoś naprawić łapy.Cieszę się,że wątek ożył. Petycja podpisana. Quote
Agata P Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Dnia 4.01.2018 o 00:16, andzia69 napisał: chwilowo jest u Agaty - zapomniałam jaki nick miala tutaj :( Dzień dobry andzia69 Ci powiem ! Quote
mar.gajko Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Dziewczyny, a co u Ewy Erki?? Tak mi się przypomniało. Quote
jaanka Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 18 godzin temu, mar.gajko napisał: Dziewczyny, a co u Ewy Erki?? Tak mi się przypomniało. Odezwała się kilka postów wyżej, więc zagląda na Dogo. To co? Pojawią się tu jakieś kieleckie psiaki? Quote
mar.gajko Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Dnia 31.12.2017 o 20:46, erka napisał: Nam też miło, że jeszcze o nas pamiętacie, to były fajne czasy, ale już minione. Przynajmniej ja już w stanie spoczynku:). I nie będzie reaktywacji? Za czas jakiś? Quote
andzia69 Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 1 godzinę temu, mar.gajko napisał: I nie będzie reaktywacji? Za czas jakiś? Jesli się pojawią, to raczej te, co są na wątku zwierzaka...Erka nie planuje raczej powrotu :( Quote
andzia69 Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 ponieważ tu się nic nie dzieje, a nie chce mi się zakładać kolejnego...to moze wykorzystam ten wątek na ewentualną pomoc dla psiaków z przytuliska w Rytlowie - jest ich prawie 50 :( W dniu wczorajszym Magda dostała zgłoszenie o psach znalezionych w worku, w lesie. Psiaki zostaly uwolnione albo same się uwolniły. W każdym razie jak po nie pojechała to juz nei były w worku. Może ktoś chciałby pomóc ? Ta jest tyle pieknych psiaków :( małe i duże, kolorowe, bure :( To te wczorajsze Quote
andzia69 Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 48 minut temu, Jo37 napisał: Jakie śliczne. A coś więcej o nich? 2 pieski w wieku ok. 2 lat i na razie tyle, bo to sprawa z wczoraj :( A dzisiaj znowu telefon od policji - pies biegający między samochodami na ruchliwej drodze Kielce - Lódź :( Policjanci otworzyli drzwi od samochodu, a pies im od razu wskoczył do samochodu. Magda go zabrała do siebie do domu, bo już nie ma gdzie psów wciskać w przytulisku :( Jest młodziuki ok. 6-7 mies. I przed chwilą dzwoniła, ze kolejny pies zgłoszony z ulicy :( Quote
jkp Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 cześć Andzia- nie wiem czy mnie pamiętasz - brałam od Was Ciapę" bernardynkę" dawno temu. Odeszła 6 lat temu na raka kości , teraz trzyłapek co przyszedł po niej też mi umiera na raka prostaty - maskara . Ale chciałam do Was napisać " po starej znajomości "- odszedł piesek którego finansowałam w jednej fundacji więc mam wolne srodki na adopcję wirtualną , wiem ,ze realna pomoc jest ważniejsza ale gdybyście mieli kandydata do utrzymania w hoteliku albo co to piszcie . pozdr z Poznania 2 Quote
Poker Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 Ja mogę coś kapnąć na karmę dla psów i podesłać manele typu koce, ręczniki, chodniczki. 1 Quote
andzia69 Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 2 godziny temu, jkp napisał: cześć Andzia- nie wiem czy mnie pamiętasz - brałam od Was Ciapę" bernardynkę" dawno temu. Odeszła 6 lat temu na raka kości , teraz trzyłapek co przyszedł po niej też mi umiera na raka prostaty - maskara . Ale chciałam do Was napisać " po starej znajomości "- odszedł piesek którego finansowałam w jednej fundacji więc mam wolne srodki na adopcję wirtualną , wiem ,ze realna pomoc jest ważniejsza ale gdybyście mieli kandydata do utrzymania w hoteliku albo co to piszcie . pozdr z Poznania no jakże nie pamiętam :) :) Staramy się nie korzystać z hotelików. "My" czyli ja i EwaB mamy w Kaliszanach taki mały ośrodek adopcyjny, gdzie mamy psiaki do adopcji - z czego większość nieadopcyjne niestety. U EwyB na tymczasie są ciężkie przypadki - najczęściej psy wymagające operacji, po operacjach. Ja pomagam jeszcze Magdzie z przytuliska w Rytlowie - ona ma prawie 50 psów :( :( Niektore takie piękne, ze nie wiem, czemu nikt o nie nie pyta :( No i tak jak my, ma tez psy nieadopcyjne - np. oneczka starszego z oponiakiem, który wypchnął oko - trzeba było usuwać, kilka innych starszych i chorszych. Patrzcie - no jak można nie kochać takiej np. Gizmuni albo Lusi? Po Lusię może jutro przyjedzie jedna pani U Magdy pod opieką jest też znaleziona w rowie mloda sunia. Miała w pierony połamaną miednicę, łapkę. Pojechała do Arwetu, do Wieliczki, miała w sumie 4 operacje. Koszt prawie 4 tys. bez paru zł. I teraz pojechała na płatną rehabilitację - koszt ok. 1500 zł, bo oczywiście żaden dt się nie zgłosił :( A sunia waży mniej niż 10 kg :( To jej wnętrze po operacji :( Generalnie...jest cholernie ciężko :( Psów jak mrówków dookoła, zero dt :( Ogłoszenia kuleją, bo prowadzę profil i nasz i Magdy przytuliska i już czasem mam ochotę to walnąć, bo efektów wymiernych w postaci domów brak :( Quote
Jo37 Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Gdzie można obejrzeć strony z Waszymi psiakami? Quote
Jaaga Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 19 godzin temu, jkp napisał: cześć Andzia- nie wiem czy mnie pamiętasz - brałam od Was Ciapę" bernardynkę" dawno temu. Odeszła 6 lat temu na raka kości , teraz trzyłapek co przyszedł po niej też mi umiera na raka prostaty - maskara . Ale chciałam do Was napisać " po starej znajomości "- odszedł piesek którego finansowałam w jednej fundacji więc mam wolne srodki na adopcję wirtualną , wiem ,ze realna pomoc jest ważniejsza ale gdybyście mieli kandydata do utrzymania w hoteliku albo co to piszcie . pozdr z Poznania I ja tu zaglądnęłam. Bella -Ciapa nadal żyje w naszej pamięci. Niedawno oglądałam zdjecia moich córek z nią. Dziewczyny od lat już nie są maluszkami, a Ciapy nie ma :( Jak ten czas leci. Anita, gdybyś miała kontakt z erką, to zapytaj Ją o Minię. Zniszczył mi sie juz dawno wyświetlacz w telefonie, gdzie miałam wszystkie kontakty, więc straciłam je bezpowrotnie. Myślę o Ewie i Minii co jakiś czas, fajnie byłoby wiedzieć, co u nich słychać. Quote
andzia69 Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 57 minut temu, Jaaga napisał: I ja tu zaglądnęłam. Bella -Ciapa nadal żyje w naszej pamięci. Niedawno oglądałam zdjecia moich córek z nią. Dziewczyny od lat już nie są maluszkami, a Ciapy nie ma :( Jak ten czas leci. Anita, gdybyś miała kontakt z erką, to zapytaj Ją o Minię. Zniszczył mi sie juz dawno wyświetlacz w telefonie, gdzie miałam wszystkie kontakty, więc straciłam je bezpowrotnie. Myślę o Ewie i Minii co jakiś czas, fajnie byłoby wiedzieć, co u nich słychać. Z tego, co kiedyś z Erka gadałam, to zostala jej tylko Minia. tel. do Erki 609890204 1 Quote
Jaaga Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 1 godzinę temu, andzia69 napisał: Z tego, co kiedyś z Erka gadałam, to zostala jej tylko Minia. tel. do Erki 609890204 Dziękuję, zadzwonię do Ewy. 1 Quote
Recommended Posts