karenina Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Ha, to jak widze dobrze ze pojechalismy do Lodzi, bo u nas sedziowal sedzia z gatunku wymarlych bo z wloch. A moj mlody dostal dosk i zwyc mlodz. :) Quote
Dorota_Fiszer Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Goldeny,niestety nie wszystkie. PSY: MŁODZIEŻ(16) DEWMIST SILK SYMPHONY - ZW.MŁ, LOK.I, DOSK. HAZARD GOLI - LOK. II, DOSK. GALANS MARCIPAN - LOK. III, DOSK. IMMIGRANT SONG REJENTÓWKA - LOK. IV, DOSK. POŚREDNIA(11) BARON SUNSHINE - DOSK. BERO KAPADOCJA - BDB. CHEEK TO CHEEK UNDERGROUND VELVET - LOK. II, DOSK. DEVIL SPOD DĘBU - DOSK. DOGI DOG ZE STAJNI BLUSA - LOK. III, DOSK. FOX EURO PLUS - LOK. IV, DOSK. GUFI Z RYMANOWSKICH PÓL - BDB. MOONDUST LEGENDARNY SNOWFLKE - DOSK., LOK. I, CWC, CACIB, ZW. RASY, BOG-III SZAFIR GORZOWSKA PANORAMA - BDB. TEZEUSZ POINTA - BDB. OTWARTA(9) ARON GRACELAND - LOK. II, DOSK. BOLD SUNNY Z LEŚNYCH OSTĘPÓW - LOK. I, DOSK., CWC COMPLEMENT GORAN - BDB. DUKAT GOLDENHAUSE - BDB., LOK.IV LUKSUS Z WIKLINOWEGO KOSZYKA - BDB. NUGAT GORZOWSKA PANORAMA - BDB. SAM NADWIŚLAŃSKA ŚLICZNOTKA - BDB. SZOGUN PASADA - LOK. III, DOSK. UŻYTKOWA(5) AGENT LORWET - DOSK. AKIM Z KRALOVSKYCH TERAS - LOK. II, DOSK. GUSTLIK Z LAWINY - LOK. IV, DOSK. HARDY ALWIN GULDEN ERINOR - LOK. I, DOSK., CWC VA BANQUE KWINTESENCJA - LOK. III, DOSK. CHAMPIONY(6) BARBO SCANDINAVIA FINLAND - LOK. I, DOSK., CWC, R-CACIB BARNABA CULMENSIS - LOK. IV, DOSK COMPLEMENT ROMANTYK - DOSK. FILO ŻELAZNY JAR - LOK. II, DOSK. FUNT GORDIUS - LOK. III, DOSK HIT DŻAMOJADY - DOSK. SUKI: MŁODZIEŻ(17) FELICIA JEANTON - ZW.MŁ, LOK. I, DOSK. POŚREDNIA(19) PRIMA GALICJA - LOK. I, DOSK., CWC, R-CACIB AMELIA Z KOSTKOWEGO GRODU - LOK. II, DOSK. AMERICAN BEAUTY BRAMA SŁOŃCA - LOK. III, DOSK. UVEE DES VIVES - LOK. IV, DOSK OTWARTA(16) PRIMA PALINKA - LOK. I, DOSK., CWC, CACIB UŻYTKOWA(2) NANCY DŻAMOJADY - LOK. II, DOSK. SPRING SENSATION OLIGARCHIA - LOK. I, DOSK., CWC Quote
Dorota_Fiszer Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 A ja jeszcze dodam,ze na ringu pies stojacy za mna w pewnym momencie ugryzl mojego w tylek a sedzia nic ! Kilkakrotnie jeszcze rzucal sie na Peppera i zero reakcji ze strony arbitra. W klasie otwartej Bold Sunny atakowal inne psy stojac tuz obok sedziego i otrzymal lokate I i CWC.....Ale to powinno pojsc do skandali sedziowskich. Wystawa dla mnie fatalna :( Ring goldenow byl w takim miejscu,ze gdzie sie nie usiadlo tam bylo przejscie.Koszmarna atmosfera,psy co chwila rzucaly sie na siebie na kazdym ringu i obok niego,nie chcialy stac ani biegac.Bylam w Lodzi czwarty raz i zdecydowanie ostatni ! Quote
Justi0022 Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Ja z estońsko - ukraińskich ocen nie jestem zadowolona - może oni tam inne kryteria w ocenie psów mają :roll: Quote
Alutka Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Moim zdaniem nie tylko kryteria w ocenie psów, :B-fly: ale i w kulturze dotyczącej stroju. Jeśli ktoś myśli. że wystawa to bal karnawałowy :gent: względnie myśli o nim to własnie oceny wyglądają tak a nie inaczej. Z tego co wiem to wiele osób było bardzo niezadowolonych :shake: i trzeba przyznać że niestety ale mieli rację. :D dobrego nigdy za wiele Quote
Jagoodka Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Prosze jakas dobra duszyczke o stawki spanielkow - springery walijskie +angielskie i cockery angielskie :-) Quote
tunio Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Lara napisał(a): a z ciekawostek mam w opisie: "piers niegotowa", ktos wie o co chodzi? :hmmmm: Mysle,ze chodzi o fakt iz jest jeszcze slabo rozwinieta. A my na zakonczenie sezonu (jeszcze tylko jedno male CWC nam brakuje),mamy dzisiaj CWC i CACIB 8) PS.Dlatego zmieniony,ze literowki poprawilam :oops: Quote
Karka Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 :laola: dla Twojego Maleństwa :D mam nadzieję ,że nie zapomniałaś odebrać pucharku 8) w tamtym roku były za CACIB-y więc chyba i w tym roku także Quote
zKsiężopola Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 ta kobieta od Yoreczków na organizowanych przez siebie wystawach przebiera się przynajmniej 5 razy dziennie i każe do siebie mówić madame. Byłam i widziałąm nie raz. A co do ringu westów to także skandal. 1. katalog na stole 2. sędzia ustrzelony z PR 3. sprawdzał jądra sukom 4. nie znał wzorca i pomylił westie z jamnikami 5. ustawiał po 2 osoby na lokatach i zapominał która była WSKAZANA JAKO PIERWSZA 6. rozbawił wszystkich już na początku 7. rozkręcił się dopiero w sukach 8. preferował z długim dziobem i koniecznie garbem 9. pełnym autorytetem była ciężarna tłumaczka, która zmieniałą sama lokaty i właściwie to ona sędziowała No i teraz będziemy mieć nowe championy, bo tylko 2 może 3 razy udało mu się trafić i wybrać coś ładnego Quote
Ziemniak Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 [quote name='Matagi']Gratulacje wygranym i tym troszkę mniej wygranym :P :P :P Dopiero dzis dotarliśmy do domu,zmęczeni bardzo,ale chyba zadowoleni :wink: Na początku akity miał sędziować sędzia z Puerto Rico.Odmówił,bo cos tam :-? Następny miał byc Hiszpan,ale w dniu wystawy okazało sie,że nie ma uprawnień na akity :-? Sędziowała Elke Pepper :wink: Ilość akit rekordowa :35!!! Faworyci /niektórzy/ zajęli odległe miejsca :-? ,a niektórzy mieli swoje 5 minut.Mój OKII w otwartej srebro/na 7 psów/ :P ,a OJOSAN również srebro /na 4 suki/.Zdziwiło mnie,że ojciec moich psów,interchampion był 3 na trzy championy,a pies który wygrał u v-ce przewodniczącej klubu akita w Sopocie w 2004 r.nie wszedł do pierwszej czwórki :o Pozostał mi jakis niedosyt.... :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: To ja mialem swoje 5 minut... Shogun wygral w chepionach.8) dostal CWC. Po raz kolejny Lodz okazala sie dla nas szczesliwa, w ubieglym roku dostalismy res.Caciba po interchempionie Goku i pokonalismy Bosa - sedziowal Francuz, a o Caciba walczyly psy z tegorocznej klasy chemp. Jesli chodzi o sedziowanie, to wg mnie bylo ok., sedzina bardzo zwracala na sposob wystawiania psa - wkoncu sama napisala o tym ksiazke, a niektorym z wystawiajacym tego elementu zabraklo :oops: Podsumowujac w Lodzi krolowala kl. posrednia :evil: Quote
tunio Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Kareczko,bardzo dziekujemy z Malenstwem,ale pucharek nam nie przyslugiwal....Niedouczona "obsluga ringowa"nie uswiadomila pana sedziego,ze NPwP/NSwR przypada psom CACIBowym i tak NPwR powedrowal do psa ktory wzial rase,czyli juniora.A ja jakos nie mialam chetki sie z obsluga uzerac,wystarczy ze mielismy najpierw w karcie zakreslony CACIB bez CWC :wink: PS.A pucharku mi szkoda,bo "mala rzecz,a cieszy",ale trudno :( Quote
zKsiężopola Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 to mieliście szczęście jakiego nie miałąm ja bo ten właśnie gostek z Puerto Rico sędziował wczoraj westie Quote
Karka Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 [quote name='carragan'] PS.A pucharku mi szkoda,bo "mala rzecz,a cieszy",ale trudno :( Jeszcze niejeden pucharek odbierzecie Czy mógłby ktoś napisać jakie były lwie pieski napewno było mało albo wogóle i kto oceniał Quote
amokk Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Dorota & Fiszer dziekujemy :) Strasznie mnie wkurzaja te agresory goldeny... ostatnio w Grudziadzu nasz przeciwnik tez byl jakis nabuzowany a tym samym buzowal mojego psa, zaczepiajac go warkiem i roznymi podchodami. Na szczescie jakos dalismy sobie rade.. Ale wiem jakie to wkurzajace uczucie kiedy twoj pies chce normalnie przejsc a inne zachowuja sie karygodnie. Pozdrawiam. Quote
TANANA Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 :D Witam! To my sie tez pochwalimy malamucik Unkas CWC, NPwR, CACIB, BOB a Norton debiut w weteranach -NWwR Quote
donya Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 [quote name='Ziemniak'][quote name='Matagi']Gratulacje wygranym i tym troszkę mniej wygranym :P :P :P Dopiero dzis dotarliśmy do domu,zmęczeni bardzo,ale chyba zadowoleni :wink: Na początku akity miał sędziować sędzia z Puerto Rico.Odmówił,bo cos tam :-? Następny miał byc Hiszpan,ale w dniu wystawy okazało sie,że nie ma uprawnień na akity :-? Sędziowała Elke Pepper :wink: Ilość akit rekordowa :35!!! Faworyci /niektórzy/ zajęli odległe miejsca :-? ,a niektórzy mieli swoje 5 minut.Mój OKII w otwartej srebro/na 7 psów/ :P ,a OJOSAN również srebro /na 4 suki/.Zdziwiło mnie,że ojciec moich psów,interchampion był 3 na trzy championy,a pies który wygrał u v-ce przewodniczącej klubu akita w Sopocie w 2004 r.nie wszedł do pierwszej czwórki :o Pozostał mi jakis niedosyt.... :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: To ja mialem swoje 5 minut... Shogun wygral w chepionach.8) dostal CWC. Po raz kolejny Lodz okazala sie dla nas szczesliwa, w ubieglym roku dostalismy res.Caciba po interchempionie Goku i pokonalismy Bosa - sedziowal Francuz, a o Caciba walczyly psy z tegorocznej klasy chemp. Jesli chodzi o sedziowanie, to wg mnie bylo ok., sedzina bardzo zwracala na sposob wystawiania psa - wkoncu sama napisala o tym ksiazke, a niektorym z wystawiajacym tego elementu zabraklo :oops: Podsumowujac w Lodzi krolowala kl. posrednia :evil: Możecie wyjasnić swoje oburzenie, bo nie bardzo rozumiem. Quote
kasiaak Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 To my się również pochwalimy :) nasz czarny dożek Cairo dostał dziś zwycięstwo młodzieży :) wszystkim dogomaniackim zwycięzcom - małym i dużym serdecznie gratulujemy :) Quote
Agasia Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Cavalierka - jakas dokladna klasa ;)? Bo Cavalierow sa 2 i pol strony :P Quote
Alutka Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 :B-fly: Na ringy 16 w sobotę było po Europejsku p, Sędzina mówiła po rosyjskudo tłumaczki, a ta dyktowała piszącej po angielsku. Opisy dostaliśmy po polsku !!! :laugh2_2: Szkoda. ze p. Sędzina sędziowała po rosyjsku !! :D dobrego nigdy za wiele Quote
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 A u nas na ringu, sędzina była z Rosji i mówiła po rosyjsku. Niby nie powinno być problemu, bo była tłumaczka - tylko okazało się, że tłumaczka nie mówi po rosyjsku. :roll: Przekonałam się o tym, gdy poszłam zgłosić źle zaznaczona kartę oceny i dyplom - oczywiście korektę trzeba było zatwierdzić u Pani Sędzi, ale musiałam zrobić to sama moim łamanym rozyjskim, bo tłumaczka nie potrafiła jej wytłumaczyć, o co chodzi. :roll: Quote
Alutka Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 [quote name='"Flaire"']A u nas na ringu, sędzina była z Rosji i mówiła po rosyjsku. Niby nie powinno być problemu, bo była tłumaczka - tylko okazało się, że tłumaczka nie mówi po rosyjsku. :roll: :agrue: Nic nie rozumiem ! To co Ona tam wogóle robiła ? Mówiła choć po polsku ? Jakaś persona non grata czy co ? :bday: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Alutka napisał(a): :agrue: Nic nie rozumiem ! To co Ona tam wogóle robiła ? Mówiła choć po polsku ? Jakaś persona non grata czy co ?Tak naprawdę to nie wiem, ale mam nadzieję - bo jestem optymistką :wink: - że rozumiała po rosyjsku i umiała to, co słyszała po rosyjsku przetłumaczyć na polski. Ale żeby sędzi po rosyjsku wytłumaczyć, że coś jest nie tak zaznaczone w karcie to trzeba nie tylko rozumieć, ale także mówić, a to już było ponad jej siły. :roll: Quote
adda Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Flaire napisał(a):A u nas na ringu, sędzina była z Rosji i mówiła po rosyjsku. Niby nie powinno być problemu, bo była tłumaczka - tylko okazało się, że tłumaczka nie mówi po rosyjsku. :roll: Deja vu :o U mnie też tłumaczka jakoś cieńko z rosyjskim stała, więc sędzina próbowała do niej po angielsku mówić :lol: Quote
tunio Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Karka byly dwa lewki,obie suki. kl.ch. TIFFANY SILESIAN CRAMER kl.w. CATRUN Z BILE ZATOKY CZ Quote
Recommended Posts