Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justi0022 napisał(a):
maga18 napisał(a):
moge prosic o stawke grzywaczy: psy (szczeniaki, mlodziez, otwarta, championy) suki (szczeniaki, otwarta, championy) :lol:

dzieki!!! :D

A może wybierzesz sobie jakąś klasę, bo chińskich było 42sztuki :o Mogę w środę zeskanować ten kawałek katalogu i wysłać Ci mailem. PZDR

wiem ze bylo ich duzo :roll:
ale juz mam psy posrednia i suki mlodziez i posrednia, wiec brakuje mi reszty... a chcialabym miec wszytskie klasy :roll:

Posted

Yaki napisał(a):
Shih tzu BILLY THE KID COCA Bast ZWYCIEZCA MLODZIEZY
W ciagu tygodnia zrobil ML. CH PL!!!!!!!!!!GRATULACJE!!!!!!!!

Gratulacje :D :D :klacz:
a wiadomo kto wziął rase?
jaką oni tam mają pogode? (w bo Gdańsku to pada :roll: , mam nadzieje że tam nie.....)

Posted

maga18 napisał(a):
Justi0022 napisał(a):
maga18 napisał(a):
moge prosic o stawke grzywaczy: psy (szczeniaki, mlodziez, otwarta, championy) suki (szczeniaki, otwarta, championy) :lol:

dzieki!!! :D

A może wybierzesz sobie jakąś klasę, bo chińskich było 42sztuki :o Mogę w środę zeskanować ten kawałek katalogu i wysłać Ci mailem. PZDR

wiem ze bylo ich duzo :roll:
ale juz mam psy posrednia i suki mlodziez i posrednia, wiec brakuje mi reszty... a chcialabym miec wszytskie klasy :roll:

PSY
szczeniak
WIRAŻ GERMANIKA
młodzież
ASKO ELE-M ELEK
KALIM SIRINGARA
ORFEUSZ SAKLADIR
RAZZMATAZZ SUCCESFUL WAY FOR VIVAT SUNRISE
ŻUREK SAKLADIR
ŻWIREK jw

pośrednią masz
otwarta
ARAGORN ADONIS CHIN CHIN
DON JUAN Z LUBUSKIEJ WSI
HUNCWOT VIVARIUM
LITTLE PONY POMARSZCZONY CZAR
POKER SAKLADIR

champ
VIVAT SANRAIZ ADVENTURE
ZHOLESK EDMOND

sunie otwarta
CASABLANCA PASTORAL
DĄBRÓWKA Z GANGU ŁYSYCH
DEEKALYS LAST MINUTE DECISION
ELIZABETH JANE HERBU BAWARIA
KIHRA SUM DIVO
OLIWIA ORCA AMITYCJA
SASQUEHANNA FCI EKSPOZYCJA
SASQUEHANNA FCI ESPERANCA

champ
GINGERY'S BUDDHA

Posted

[quote name='orsini']a ja tylko poprosze o psy sznaucer miniaturowy pieprz i sol klasa mlodziezy
dzieki

Adonis Ares Laryland
Bystry Borys Etruria Polonia
Dar Walenty Piwowar
Don Walenty Piwowar
Dumny Walenty Piwowar

Posted

agacia napisał(a):
A wiec haszczaki niepelne:
PSY:
kl. mlodziezy
I DUSTIN Sadeckie Pieszczochy
2 Talizman Eskimoski Domek for Fortunatus

kl.posrednia
I KORAL BLACK Eskimoski Domek
II DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis

kl.otwarta
I Arktogea BLACK DAIMOND CACIB
II SHAPALI de Ciukci
kl.championow
I SACHEM z Watahy Ostrego Zeba
II EASY RIDER Hydragium
III PUSHMATAHA Fortunatus

SUKI:
kl.szczeniat
I PURE POISON Fortunatus
II MASZENKA Sniezna Rakieta

kl.mlodziezy
nie wiem
kl.posrednia
I Arktogea DOLCE VITA

kl.otwarta
I CASSANDRA de Ciukci
II ALRAUNA Fortunatus
III Arktogea CHOCOLATE CREAM
IV LIBERTY Fortunatus
dodatkowo wiem,ze ALIS Sabinowe Grody dostala bdb(chyba za dluga siersc)

suczki kl mł
1. Zw. mł, bog junior gr V TinaTurner Eskimoski Domek
2. Tiki Tiki Eskimoski Domek

BOB Arktogea Black Diamond
Cacib i NSwR Arktogea Dolce Vita

Res CACIB Cassandra de Ciukci i Koral Black Eskimoski Domek

Posted

Gratulacje dla medalistów !! :lol:
ja się pochwalę : wczoraj VENA VEGA Sznuki CWC,CACIB, NSwR !! a z mojej hodowli DUX DUKAT Jamnicza Ostoja CWC,CACIB, NPwR, BOB, natomiast w standardach EFFENDI EXI Jamnicza Ostoja CWC,res CACIB....

Takich przewałów jak na ringu 21 w sobotę to jeszcze nie widziałam:
=pies w młodzieży wchodzi na ring, ocena , każą czekać.........
=psy w pośredniej wchodzą na ring, jeden sędziego łapnął , więc go wywalił, drugi oceniony, każą czekać........ po chwili wołają go na ring i dostaje CACIB, każą czekać.........
=dobiega spóźniony champion, więc wołają psa z pośredniej, sędzia ZABIERA mu CACIB i daje go championowi i każe dalej czekać.......
=potem ocenił suki.........
=nadal psy bez papierów
=porównanie, suka dostaje rasę a połowa psów bez papierów i medali czeka !!
=wreszcie upomina się pies z pośredniej o papiery i dostaje na swej karcie oceny opis psa zdyskwalifikowanego !!!!!!! składa protest i nie przyjmuje papierów !! sędzia ponownie ocenia go ale opis dużo gorszy niż poprzednio dyktował, daje mu jednak CWC i res CACIB
+pies z młodzieży upomniał się o papiery i okazuje się ,że dostał bdb a w Opolu RASĘ wziął............

Co wy na to ??

Posted

My nie narzekamy moja czarna sznaucerka mini Beska Liga Mistrzów pokonała rywalkę, dostała CWC i w porównaniu otrzymała Res.CACIBA. Teraz troszkę czekamy i kończymy Ch.Pl :D !!
Gratulacje dla wszystkich łódzkich zwycięzców!!
P.S. Czy Wam równiez podobaja się łódzkie medale?? bo ja uważam że sa świetne i oryginalne :)

Posted

Gratulacje wygranym i tym troszkę mniej wygranym :P :P :P Dopiero dzis dotarliśmy do domu,zmęczeni bardzo,ale chyba zadowoleni :wink:
Na początku akity miał sędziować sędzia z Puerto Rico.Odmówił,bo cos tam :-? Następny miał byc Hiszpan,ale w dniu wystawy okazało sie,że nie ma uprawnień na akity :-? Sędziowała Elke Pepper :wink:
Ilość akit rekordowa :35!!! Faworyci /niektórzy/ zajęli odległe miejsca :-? ,a niektórzy mieli swoje 5 minut.Mój OKII w otwartej srebro/na 7 psów/ :P ,a OJOSAN również srebro /na 4 suki/.Zdziwiło mnie,że ojciec moich psów,interchampion był 3 na trzy championy,a pies który wygrał u v-ce przewodniczącej klubu akita w Sopocie w 2004 r.nie wszedł do pierwszej czwórki :o
Pozostał mi jakis niedosyt.... :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

Posted

welsh terrier CACIB +BOB JORKO Aluzja czyli Jurek

generalnie wrocilam zdegustowana bardzo .Znowu rosyjscy arbitrzy i znowu ruskie popisowki.SZkoda ,ze Kukoliewej calkowiecie zabraklo pojecia o airedale i "obciela " mojego psa ZA CECHY POZADANE w rasie..koszmar.
Z ciekawostek a propos satffikow.
Kukoliewa niby mial aje oceniac.Nagle okazalo sie ,ze staffiki ocenia inna wielkaja baba z bylych russlandow (bieloruska).Smaczek ,ze na ringu siedzialy obie sedziny Kukoliewa ta druga i miedzy soba wymienialy opinie na temat oceniania.TO JUZ JEST zlamanie regulaminu.Szkoda ,ze zaden staffikowicz nie zlozyl protestu.
Sprawa druga podczas oceny mojego psa mialam okazje posluchac jak sedzia oceniajacy amstaffy po klasie mlodziezy psow natychmiast chcial suki z mlodziezy!!!!Dopiero protesty zza ringu i po dyskusji z obsluga ringu (dluzszej dyskusji) raczyl laskawi !!! zmienic zdanie.
Generalnie w Lodzi rzadkoscia bylo spotkanie polskiego sedziego,krolowal rosyjski az do zwymiotowania.
Chciualam nadmienic ,ze modne na wschodzie jest jezdzenie "za sedzia" , ktory daje wygrywac swoim.I chyba nie zdzwiwily mnie widoki autobusow z ruskojezycznymi i wielu zwyciezcow z tamtego kraju.I zadna to spekulacja.Po prostu fakty.
Lodz generalnie zaliczam do organizacyjnie BARDZO DOBRZE co do obsady sedziowskiej DNO DNA.
Szkoda ,ze polscy sedziowie wymarli........ podobnie jak uznani sedziowie z Zachodu.