Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dana1 - na wystawie wszystko cacy, organizacja ok no i wygralismy BOB.
Niestety nie moglam zostac do finalow. Pytalam jakas pania w sekretariacie na wystawie, czy dostane puchar teraz za najlepsza suke w rasie i zwyciezce rasy. Pani ta powiedziala mi, ze puchary beda wreczane na konkurencjach finalowych, a jesli nie moge zostac to mam zadzwonic do ZK Łódź i poprosic o ich przeslanie.
Wczoraj do ZK dzwonil moj tata, powiedzial to co ta pani mi powiedziala i chcial przeslac karte oceny faxem. Pani, z ktora rozmawial podobno byla oburzona, ze jak on smie o to nawet prosic :roll:
Nie ukrywam, ze czuje sie lekko zawiedziona..... Przeciez zrobila tak, jak tamta pani mi powiedziala.
Moze Ty cos dowiedzialabys sie?? Fajnie by bylo miec taka pamiatke z wystawy, tym bardziej ze rzadko sie wygrywa RASE z interchamionami na wystawie miedzynarodowej, a szczegolnie w takiej rasie jaka sa beagle...
Pozdrawiam

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patrzac na wybory gr 1 wlasnie najbardziej w oczy rzucil mi sie sheltie ;) Byl przecudowny!! :) 8) Zaslugiwal na BISa :D

dana - moim zdaniem wystawka jak co roku - calkiem dobrze zorganizowana :) No i super ze przeniesiono beagle z piachu (gdzie w tym roku wogole nie bylo ringow - uklon w strone ,,madrosci" zk ) na sliczna trawke na plycie glownej :) To naprawde byl swietny ,,ruch". Mi jak to czesto sie udaje (wcale nie celowo :P) znowu nikt nie sprawdzal wscieklizny... ale ciii :roll: Bardzo ladne pucharki za BOS i BOB... podobalo mi sie ;)
No i tak samo jak paolinka - zadowoleni bo rzadkosc sie wygrywa CACIBy wsrod takich championow w beaglach ;)

Posted

Agasia napisał(a):
znowu nikt nie sprawdzal wscieklizny... ale ciii :roll:

A mi wlasnie jakas dziewczyna baaardzo sprawdzala i popisala cos swoim czarnym pisakiem!!! Na urzedowym pismie!!! Jak ktos mi sie do tego doczepi, to wroce do Lodzi i ukatrupie :evil: :evilbat: :evil:

Poza obsunieciem czasowym na ringu, ludzmi ze szczeniakami kupionymi przed chwila pod plotem i wrednym bachorem sluchajacym melodyjek z komorki na caly regulator, bardzo podobaly mi sie:
- bezplatne toalety [nie ma to jak kasowac za przepelnione toy-toy'e nawet po 2 zl :evil: ] w wystarczajacej ilosci;
- fajne ringi - szkoda, ze na nierownym terenie, ale to akurat nie jest wina organizatorow ;)
- miejsce na spacerek z psem

A co bym jeszcze chciala? :D Katalog darmowy do klasy szczeniat ;) Wiecej koszy na smieci, albo takie specjalne na "psie niespodzianki" Slonko przypiekalo i kupa wrzucona do nagrzanego foliowego worka... Sami rozumiecie :oops:

Posted

tufi nic nie chcę mówic ale nawet nie wiesz o takim luksusie w budynku gdzie znajdował się sekretariat - toaleta za 1zł a nie jak na innych po 2 zł :P :evilbat: złodziejaszki....
A jeśli pojeździsz więcej na wystawy to zobaczysz, ze szczeniaki nie tylko są sprzedawane przed stadionem w Łodzi. Te rzeczy na które narzekasz spotyka sie na większości wystawach w Polsce i albo się przyzwyczaisz albo wejdź do zarządu głownego i napisz odgórne pismo dla wszystkich oddziałów :lol:

Posted

Hmmm
Aluzja oczywiscie podajesz konkretne zdarzenia ktore sa lamaniem regulaminu sedziowskiego, zgadzam sie ale...
piszesz:

Generalnie w Lodzi rzadkoscia bylo spotkanie polskiego sedziego

No to chyba dobrze , ze odzial postaral sie a nie jak np niektore odzialy w zachodniej Polsce ....
Znowu rosyjscy arbitrzy i znowu ruskie popisowki.

Szkoda ,ze polscy sedziowie wymarli........ podobnie jak uznani sedziowie z Zachodu.

hmm tutaj tez sie nie zgadzam... zajrzalam w katalog i chyba mijasz sie z prawda

Sedzina z Rosji byla JEDNA to jak mozesz pisac
Znowu rosyjscy arbitrzy i znowu ruskie popisowki.

a Jesli chodzi o sedziow ze wschodu to tak:
bylo 2 sedziow z Ukrainy i jeden z Bialorusi to chyba nie zawrotna liczba :wink:
Piszesz
Szkoda ,ze polscy sedziowie wymarli........

heeeh i znowu sie nie zgadzam....
w sumie zaproszonych sedziow bylo 37 z tego Polakow 12!! No to chyba nie wymarli jednak ;) piszesz dalej
podobnie jak uznani sedziowie z Zachodu

Ci chyba tez jednak nie wymarli;)
znowu zajrzalam w katalog;)
przyjechali sedziowe z tych krajow ZACHODNICH ;)
Wlochy
Hiszpania
Austria
Dania
Niemcy
Belgia
Szwajcaria
Ponadto byli sedziowe z USA, Ameryki PD

Czyli chyba nie jest tak zle;)

Posted

[quote name='Cardi']

podobnie jak uznani sedziowie z Zachodu

Ci chyba tez jednak nie wymarli;)
znowu zajrzalam w katalog;)
przyjechali sedziowe z tych krajow ZACHODNICH ;)
Wlochy
Hiszpania
Austria
Dania
Niemcy
Belgia
Szwajcaria
Ponadto byli sedziowe z USA, Ameryki PD

Czyli chyba nie jest tak zle;)

Niestety to co w katalogu było napisane miało się nijak do rzeczywistości. Nie wiem jak u innych. Nasz sędzia zachodni - z Puerto Rico - nie przyjechał.
Ja mam jedną uwagę. Dobrze by było oznaczyć dojazd na wystawę. Słyszałam od kilku osób - tych co jechali pierwszy raz - że nie bardzo mogli trafić.

A tak poza tym mnie się bardzo podobało :P :P

Posted

Ja do sedziow zastrzezenia nie mam ;) W Łodzi moim zdaniem zawsze jest swietna obsada :) A my sedziowani przez p.Mullera - i to jeszcze CACIB- same zalety ;)

Ale faktycznie - dojazd prawie wogole nie oznaczony :)

Posted

Diana14 napisał(a):
tufi nic nie chcę mówic ale nawet nie wiesz o takim luksusie w budynku gdzie znajdował się sekretariat - toaleta za 1zł a nie jak na innych po 2 zł :P :evilbat: złodziejaszki....
A jeśli pojeździsz więcej na wystawy to zobaczysz, ze szczeniaki nie tylko są sprzedawane przed stadionem w Łodzi. Te rzeczy na które narzekasz spotyka sie na większości wystawach w Polsce i albo się przyzwyczaisz albo wejdź do zarządu głownego i napisz odgórne pismo dla wszystkich oddziałów :lol:

Diana - czepiasz sie czy co?
W Lodzi juz bylam na wystawie, nie jestem amatorem zreszta, ktory raptem byl na dwoch wystawach i smie sie wypowiadac.
Co do toalet - napisalam o bezplatnych toy-toyach, a jesli chce sie miec lepsze warunki, to niestety, trzeba placic - ale to juz jakos zrozumiem.
Co do szczeniat - wyobraz sobie, ze widzialam nie raz, jak sa sprzedawane - w Poznaniu, Lodzi, Czestochowie, Sopocie, Lesznie i jeszcze paru innych...
Mnie dziwi fakt wpuszczania ludzi z takim swiezo kupionym szczeniakiem na teren wystawy!!!!!!!!!!! :evil:

Posted

tufi napisał(a):
Diana14 napisał(a):

Diana - czepiasz sie czy co?
W Lodzi juz bylam na wystawie, nie jestem amatorem zreszta, ktory raptem byl na dwoch wystawach i smie sie wypowiadac.
Co do toalet - napisalam o bezplatnych toy-toyach, a jesli chce sie miec lepsze warunki, to niestety, trzeba placic - ale to juz jakos zrozumiem.
Co do szczeniat - wyobraz sobie, ze widzialam nie raz, jak sa sprzedawane - w Poznaniu, Lodzi, Czestochowie, Sopocie, Lesznie i jeszcze paru innych...
Mnie dziwi fakt wpuszczania ludzi z takim swiezo kupionym szczeniakiem na teren wystawy!!!!!!!!!!! :evil:

tufi co taka nerwowa jesteś :-? ? Czy ja Cię gdzies zaatakowałam :o ? Może przeczytaj sobie moją wypowiedź jeszcze raz na spokojnie, zwróć uwagę na emotikonki i dopiero się wypowiadaj. Może amatorem nie jesteś ale do profesjonalisty to tez Ci daleko...niestety czytam trochę dział bullów... :evil:

Posted

Diana14 napisał(a):

Czy ja Cię gdzies zaatakowałam :o ?

Tak wlasnie odebralam Twoja wypowiedz
Diana14 napisał(a):
Może przeczytaj sobie moją wypowiedź jeszcze raz na spokojnie, zwróć uwagę na emotikonki i dopiero się wypowiadaj.

Tak tez zrobilam zanimzdecydowalam sie odpowiedziec - byc moze roznie rozumiemy znaki graficzne typu :evilbat:

Diana14 napisał(a):
Może amatorem nie jesteś ale do profesjonalisty to tez Ci daleko...niestety czytam trochę dział bullów... :evil:

A to juz bardzo nieprzyjemny atak personalny na mnie.
Nigdy nigdzie nie nazwalam siebie profesjonalista, bo nim nie jestem po prostu, a klamac nie lubie. Ale Twoje sformulowanie do profesjonalnych rowniez nie nalezy :-?
Jesli lektura dzialu "teriery typu bull" jest dla Ciebie tak nieprzyjemna, to dlaczego sie zmuszasz? Nie czytaj po prostu. A poza tym to ciekawa jestem, co ja takiego tam wypisuje, ze "niestety" jest to takie "nieprofesjonalne"?
Taki to juz urok forum dyskusyjnego, ze kazdy moze napisac, co uwaza za sluszne, ale to nie powod do takich atakow personalnych, zwlaszcza ze nie znamy sie na zywo, a zamienione ze dwa razy "czesc" na wystawach do takich ocen wedlug mnie nie upowaznia.
Mozesz odwolywac sie do moich slow, ale nie do mojej osoby. Jest miedzy tym pewna roznica.