Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='donya'][quote name='Ziemniak'][quote name='Matagi']Gratulacje wygranym i tym troszkę mniej wygranym :P :P :P Dopiero dzis dotarliśmy do domu,zmęczeni bardzo,ale chyba zadowoleni :wink:
Na początku akity miał sędziować sędzia z Puerto Rico.Odmówił,bo cos tam :-? Następny miał byc Hiszpan,ale w dniu wystawy okazało sie,że nie ma uprawnień na akity :-? Sędziowała Elke Pepper :wink:
Ilość akit rekordowa :35!!! Faworyci /niektórzy/ zajęli odległe miejsca :-? ,a niektórzy mieli swoje 5 minut.Mój OKII w otwartej srebro/na 7 psów/ :P ,a OJOSAN również srebro /na 4 suki/.Zdziwiło mnie,że ojciec moich psów,interchampion był 3 na trzy championy,a pies który wygrał u v-ce przewodniczącej klubu akita w Sopocie w 2004 r.nie wszedł do pierwszej czwórki :o
Pozostał mi jakis niedosyt.... :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:
To ja mialem swoje 5 minut...
Shogun wygral w chepionach.8) dostal CWC.
Po raz kolejny Lodz okazala sie dla nas szczesliwa, w ubieglym roku dostalismy res.Caciba po interchempionie Goku i pokonalismy Bosa - sedziowal Francuz, a o Caciba walczyly psy z tegorocznej klasy chemp.
Jesli chodzi o sedziowanie, to wg mnie bylo ok., sedzina bardzo zwracala na sposob wystawiania psa - wkoncu sama napisala o tym ksiazke, a niektorym z wystawiajacym tego elementu zabraklo :oops:
Podsumowujac w Lodzi krolowala kl. posrednia :evil:

Możecie wyjasnić swoje oburzenie, bo nie bardzo rozumiem.

Jam sie nie oburzam, wrecz przeciwnie sie bardzo ciesze... :lol: :lol: :lol:
Nie wygrali niktorzy faworyci, przeciez to nie maszyny do wygrywania :wink:
Ja uwazam wyniki za sprawiedliwe, koniec i kropaka i wcale sie nie oburzam. A swoja droga gratulacje dla Bimbo :D

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:iloveyou: A tak ogólnie to dlaczego ZK Lódż tak faworyzuje sędziów
rosyjskich ? skoro z nimi jest trochę probkemów !

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Troche problemow z rosyjskimi sedziami????
WYbacz troche to moze byc problemu z pchlami ale z tymi sedziami to koszmar.
Zajrzyjcie na topic o airedale porownajcie psy i wyniki,,powodzenia:-(
Juz pisalam ,,,ale postanowilam sedzinie ,ktora oceniala airedale wyslac na adres domowy oraz federacji rosyjskiej standardy airedale w 3 jezykach z prosba o przestudiowanie byc moze pierwszy raz w zyciu.Ja rozumiem ,ze u niech kiepsko i niebogato alemogla dac znac wczesniej by sie jej wzorce podeslalo :evil:
I zrobie to.Mysle,ze gdyby wiecej osob wpadlo na taki sposob i zrobilo wstydu sedziom moze wreszcie by zrozumieli jakimi sa kretynami.
Co do oddzialu lodzkiego: skad Wyscie tych sedziow wzieli??????????? o nich to nikt nie slyszal !!I mam nadzieje ,ze wiecej o nich nie uslysze wrrr.

Posted

Akurat jeśli chodzi o wystawy w Łodzi, to nie narzekałabym na sędziów, obsada jest najbardziej zagramaniczna niż na innych wystawach międzynarodowych w Polsce 8)

Posted

I my też mamy się z czego cieszyć :D
Pomimo tego, że pogoda rano zapowiadała sie dość kiepsko (do 11:00 siedzieliśmy w namiocie na płycie boiska), miałam ogromnego doła i było mi zimno, jednak dzięki niezawodnym jak zwykle przyjaciołom i znajomym (dziękuję Wam wszystkim - szczególnie E., E., C., R., a przede wszystkim mojemu G.) dołączył do nas błyszczący prostokącik :P

Posted

Adda wybacz ale liga rosyjska ,ktora nie wiadomo jak zrobila uprawnienia i nie majaca pojecia o rasie,czy nietaktowny arbiter z Puerto na westach (slyszalam o jego postepowaniu od wielu wystawcow).sedzia od amstaffow nie znajacy zasad sedziowania....wybacz....oni sa zbyt jednak zagraniczni.
Ilosc nie zawsze znaczy jakosc.Tak niestety bylo w Lodzi.Dno dna jesli chodzi o sedziow.

Posted

Aluzja napisał(a):
sedzia od amstaffow nie znajacy zasad sedziowania....
Zna, zna, tylko z innego kraju :wink: . Może należy się zastanowić, jak najlepiej zapraszać sędziów z krajów z poza Federacji. :wink: Pomysł był dobry - dać Amerykaninowi amstafy - ale chyba nie do końca zrealizowany, jak należy. :wink:

Posted

Mutare napisał(a):
Kochani czy ktos z katalogu moze mi napisac jaki doberman mial numer katalogowy 664 ?? i dane wł. - bede wdzieczna :angel:
ASHOTON-ARGOS MASJTERSZTYK [sic]

Posted

:roflt: Pies dostał rozdwojenia jażni i raz jest u jednego właściciela
a raz u innego. :n00b:
Ciekawe u kogo lepiej ? :smhair2:

:D Dobrego nigdy za wiele

Posted

Nie, to ja tym razem źle przeczytałam. Dwa różne psy, tylko długa nazwa różni się o dwie literki w środku. Na moje oczy za mała różnica. :roll:

Posted

Lara napisał(a):
mnie sedziujacy slowak troche zbil z tropu :-? .... na Katowickiej 3 tyg temu niemiec czepial sie glowy mojej suczki, ze niby za mala, a slowak wychwalam glowe ze taka super..... urosla w 3 tyg az tak bardzo, czy jak?

a z ciekawostek mam w opisie: "piers niegotowa", ktos wie o co chodzi? :hmmmm:

My mamy niegotową głowę. :wink: Tylko, że klatka psu, tym bardziej młodemu, może się zmienić, a głowa suce, która ma niecałe dwa lata, na pewno się nie zmieni. :lol:

Posted

nice_girl napisał(a):
Lara napisał(a):
a z ciekawostek mam w opisie: "piers niegotowa", ktos wie o co chodzi? :hmmmm:

My mamy niegotową głowę. :wink:
Dla tych, co nie mają terierów, więc pewnie nie czytaja wątków o terierowych klubówkach. Na klubówce w tym roku, zwycięzki terier szkocki miał w opisie "mądry pies". :lol: :lol: :lol: :roflt: To jest, moim zdaniem, opis roku - już nic, co napiszecie bardziej mi się nie spodoba.

Posted

Jagoodka a moze dokladniej co chcesz powiedz, bo samych cocker spanieli angielskich jest 5 stron :)

A springery angielskie:

psy mlodz:
WILDOMAR`S BRAVE BEARCHELOR

otwarta
EKTOR Z CHOTARA

championow
URX Z LOVPARKU

SUKI

posrednia
GLEEFUL GIGLET DAREEM CANIS

otwarta
BARECHO RADE DIAMOND

Posted

Malwa&Landi napisał(a):
tragicznie 8) Lavia pomyliła ring z torem wyścigowym a sędzia zwracał największą uwagę na prezentacje i ruch wiele pięknych psów odpadło bez lokaty właśnie przez to, że coś odwaliło nie jestem pewna ale chyba pani Czarkowska też mimo, że wystawiała świetnego psa. A ty gdzie się teraz wybierasz?

:lol: W zasadzie, to obie Czarkowskie, odpadły za to samo.
Moja Jagna poczuła powołanie i odstawiła galopadę, Jutrzenka to samo :roll:
Za Jagnę muszę się wziąć, bo się wycwaniła ostatnio.

Za to Bursztynek uratował honor rodziny wygrywając drugi weekend z rzędu Best in Show Weteranów. :D

Posted

NigdyNigdy
Za to Bursztynek uratował honor rodziny wygrywając drugi weekend z rzędu Best in Show Weteranów. :D

Jeszcze raz WIELKIE gratulacje!!! dla weteranowej konkurencji :lol:

Do zobaczonka na nastepnych wystawach!

Posted

karenina napisał(a):
Jagoodka a moze dokladniej co chcesz powiedz, bo samych cocker spanieli angielskich jest 5 stron :)

A springery angielskie:

psy mlodz:
WILDOMAR`S BRAVE BEARCHELOR

otwarta
EKTOR Z CHOTARA

championow
URX Z LOVPARKU

SUKI

posrednia
GLEEFUL GIGLET DAREEM CANIS

otwarta
BARECHO RADE DIAMOND

A walijczykow nie bylo?? Ani jednej sztuki? To moje nie mialyby konkurencji :-)
A cockerki generalnie najbardziej interesuja mnie czarne suki mlodziez
zlote psy posrednia i otwarta i kolorowe suczki otwarta i championow.
Jakby Ci sie nudzilo to mozesz wklepac wszystkie :-))

Posted

Za to Bursztynek uratował honor rodziny wygrywając drugi weekend z rzędu Best in Show Weteranów.

gratuluje :D :D
ile było (tak około :wink: ) psiaków w tej konkurencji?