Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshune, sikają obie - Toffi u dzieci w pokoju, a Zuza u mnie w sypialni...Zamykam wszystkie pokoje i w nocy śpią obydwie w kuchni a w dzień chodze i pilnuję...

[quote name='Anja2201']A sunia nie ma ranek na skórze ?? Ja jak miałam szczeniaka z drobniutkimi rankami na łapkach to mój Tymuś non stop wylizywał te ranki .
Żadnych ranek nie ma, ma czyściutką, różowiutką skórkę. Toffi wylizuje jej całe ciało...:roll:

Posted

Drugi filmik na którym widac to podniecenie i ganianie po domu... Ja już sama nie wiem czy to nadchodząca cieczka czy co. Dzisiaj siedzieliśmy z dziećmi na kanapie, Zuza leżała obok - syn zaczął do niej pieszczotliwie mówić i nachylił się a ona złapała go za nos... Od tego momentu ma kompletny zakaz wchodzenia na łóżka...

[video=youtube;deJT13j1tjU]http://www.youtube.com/watch?v=deJT13j1tjU[/video]

Posted

Może to głupie(nawet nie może tylko na pewno) ale strasznie lubię odgłos psich łapek na panelach :)
A tutaj takie tuptuptup :) A całe stadko pięknie się prezentuje

Posted

[quote name='magenka1']Może to głupie(nawet nie może tylko na pewno) ale strasznie lubię odgłos psich łapek na panelach :)
A tutaj takie tuptuptup :) A całe stadko pięknie się prezentuje
Meganka, ciekawe czy by Ci sie to też podobało przez większą część dnia ;) ... o sąsiadach z dołu nie wspomnę

Posted

[quote name='Agucha']No to pięknie... jeszcze tego brakowało... :(
Czyli sterylka odejdzie w zapomnienie na najbliższe 2 miesiące? :shake::shake::shake:[/QUOTE]

Jakieś 1,5 miesiąca :(

Posted

[quote name='leni356']Obejrzałam filmik. To nie jest dominacja, ona musi być przed cieczką, suczki też tak reagują[/QUOTE]
No, nakręcona jak budzik ;)

Ale ciąć można przed cieczką, tylko jej kondycja raczej nie pozwala teraz.

Posted

Życzę Wszystkim
zdrowych , radosnych, spokojnych
Świąt Wielkanocnych
smacznego jajka, mokrego dyngusa
i odpoczynku w rodzinnym gronie.
A tobie Zuzinko - wspaniałego domku.

Posted

Cioteczko Monisiu - bardzo dziękujemy i my również Tobie i pozostałym cioteczkom życzymy:

[FONT=Comic Sans MS]Zdrowia, szczęścia, humoru dobrego [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] a przy tym wszystkim stołu bogatego. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Mokrego dyngusa, smacznego jajka [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] i niech te święta będą jak bajka!

[/FONT]

Posted

Ja nie mam jednak pozytywnych wiadomości... Zuzia cieczki jeszcze nie dostała, ale szaleństw w domu ciąg dalszy... Zamykam je nadal na noc w kuchni, w dzień wszystkie pokoje a głównie moją sypialnię i pokój dzieci.

Dziś rano ułożyłam sobie nowe poduszki, zmieniłam sobie pościel i... gdy zajęłam się nastawianiem prania Zuzia wykorzystała te 10 min nieuwagi i zasikała mi te moje nowe poduszki, kołdrę i materac (nie wiem który to już raz)...

W domu stan wojenny, TZ pojechał do pracy na noc z chmurą gradową na twarzy...

Nie wiem jak to będzie dalej, jeżeli ona się nie uspokoi z tym sikaniem po łóżkach będę zmuszona poszukać jej innego DT :( Niestety brak mi już argumentów, które mogę przedstawiać TZowi...

Zrobię jej oczywiście badania moczu i jak się uda sterylkę. Myslę jednak, żę to sikanie nie wynika z choroby ukladu moczowego, bo jakby to było to to nie szukała by sobie najdogodniejszego DLA NIEJ miejsca w domu i nie tworzyła całej strategii żeby się tam dostać:angryy:

Tak samo z okresem asymilacji - jest u mnie wystarczająco długo, żeby przywyknąć. Tak mi się wydaje:roll:

Posted

Bianca mi na pościel nie lała, ale Lala tak. Raz nawet koope zwaliła.:angryy: ja nie wiem z czego to wynika. Z zazdrości o Ciebie? Bo ona bardzo w Ciebie wpatrzona... Pytałaś jakiegoś behawiorystę z dogo?

Posted

To nie jest zazdrość, ona w ogóle nie narzuca się ze swoimi uczuciami, nawet rzec bym smiała, że ma zadatki na psa autystycznego ;)

Ona jedynie sie upomina o jedzenie ze stolu i nic poza tym...

Lubi głaskanie jeżeli sama ją wezmę na kolanka czy zaprosze na łóżko, czy przychodzi jak bardzo jej się chce wyjśc na dwór - jeżeli nie wołam jej to zajmuje się sama sobą i nie widzę, żeby przez to cierpiała. Cały czas głównie przesypia...

Posted

Wczoraj odbierałam Fizię ze schroniska i ona też znaczy teren, całe szczęście tylko na ogrodzie. Weterynarz (dobry fachowiec) powiedział,że trzeba szybko sterylizować, może być to objaw cyst na jajniku lub braku równowagi hormonalnej.

Posted

ja bym ją sterylizowała jak najszybciej - moja Pepa staruszka niedawno miała sterylizację własnie z tego powodu, że 3 mies po cieczce zaczęła wydzielać zapachy, które działały na inne psy tak jakby miała ruję - ona sama na widok psa za oknem czy na dworze świrowała, znaczyła teren (na szczęscie w domu nie), uciekała do psów, i odstawiała ogon jak w dni płodne! Mojego tymczasowicza Dropsa molestowała wręcz - potrafiła wstawać w nocy i stać nad nim i prowokować - jakaś otępiała była i opętana zaburzonymi hormonami. Psy z okolicy złaziły mi się pod drzwi - koszmar... bo chciały ją normalnie gwałcić jak podczas cieczki! Zrobiłam USG bo bałam się ropomacicza - ropomacicza nie było, ale były cysty na jajnikach i zaburzone coś w macicy - stąd rozszalałe hormony. Pepa jest stara, choruje na zespół cushinga, ale operację łącznie z mastektomią zniosła świetnie - jak młódka. Operacja była 21 dni temu i już nie ma śladu po dziwnych zachowaniach - chociaż trochę mi szkoda bo przez to że była taka nabuzowana to zachowywała się jak młodzieniaszek, a teraz znowu jest wolniejsza, ale przynajmniej zdrowsza ;)

Możliwe, że Zuzia szykuje się do cieczki, chociaż dziwne, że aż tak mocno działa na Toffi

Posted

Fatalnie z tym znaczeniem, badania moczu może cos wyjaśnią, może po sterylce, a robiłabym jak najszybciej.
Aha a myślałaś o feromonach? Może one pomogą, może ona sika bo są psy w domu.....

Posted

Wet, poza tymi rogówkami - stwierdził, że jest w dobrej formie oczywiście poza tym wychudzeniem, ale to żadna przeszkoda.

Sikanie ustaje :multi: Dużo ćwiczyłyśmy, zamykamy drzwi nadal i na razie jest spokój. Czasem jej się w nocy zdarzy jeszcze.

Toffi jakoś ucichła i siadła na dupcię, choć jeszcze czasem ją najdzie na "lizawki", ale to juz nie to :)

Myslę, że trzeba ją ciachać póki jeszcze cieczki nie dostała...