Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sterylka pomoże, moja to Bianca to samo miała.Muszę zapytać ,czy już przeszło.W domu też tak kucała i posikiwała. Jeszcze tak smiesznie ocierała się i odpychała pupą inne psy. A szczególnie nie lubiła innych suk i chciała je dominować (nawet husky) Cyrk ;) Moze ona zazdrosna o twoją sunię? Bo Bianca się wyciszyła, jak nie było w pobliżu innych suczek.

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona co chwilę doskakuje do Toffi i uskutecznia postawę "zapoznawczą" - ogon postawiony w sztoc, kręgosłup wygięty, uszy postawione i truchta wokoło mojej suni :D Agresji w ogóle w tym nie ma, ale chęć dominacji - owszem, bo i łapeczki na kark wędrują ;)

Posted

mshume napisał(a):
A schron tego nie zrobi na swoj koszt?

Teoretycznie ona podlega jeszcze pod kwarantannę, hmmm... Musze zapytać Justyny jak to się ma w rzeczywistości. Byłoby super...

Posted

kilka lat temu w schronie kastrowali psiaka który się do nas przybłąkał...niestety był kastrowany zaraz po narkozie lub bez (nie wiem byłam młoda nie znałam się ...) ...Pani w innym schronie mówiła że w Rudzie się to zdarzało, taka częściowa narkoza czy coś takiego ..psiak zdziczał - z mądrego psiaka zaczął się rzucać na ludzi- domowników...nie wiem jak jest teraz ja bym się bała (trauma) ...mam nadzieje że się zmieniło...podkreślam że było to kilka lat temu

Posted

To nie jest tak, że Toffi jej nie trawi czy jakoś szczególnie źle na siebie oddziałują. Moja sucz reaguje chyba na to jej sikanie w ten sposób... albo już sama nie wiem co...

Posted

Nie bedę wyrokować ,ale to może być też ze stresu :( Podopieszczaj ją troszkę a Zuzi mów wyraźnie i stanowczo w takich sytaucjach FUJ. Na Biance to działało.

Posted

dineh napisał(a):
kilka lat temu w schronie kastrowali psiaka który się do nas przybłąkał...niestety był kastrowany zaraz po narkozie lub bez (nie wiem byłam młoda nie znałam się ...) ...Pani w innym schronie mówiła że w Rudzie się to zdarzało, taka częściowa narkoza czy coś takiego ..psiak zdziczał - z mądrego psiaka zaczął się rzucać na ludzi- domowników...nie wiem jak jest teraz ja bym się bała (trauma) ...mam nadzieje że się zmieniło...podkreślam że było to kilka lat temu

Psa nie usypia się całkowicie. Pies dostaje tzw. głupiego jasia i płytka narkozę ;) Nie sadzę, żeby pies zdziczał po kastracji... bo to by było tak jak w tym kawale:

Ruski naukowiec odkrył nerw łączący oko z dupą.
Jak? Wbił igłę w oko - człowiek się zesr***, wbił igłę w dupę - człowiek się popłakał :D

Posted

mshume napisał(a):
Nie bedę wyrokować ,ale to może być też ze stresu :( Podopieszczaj ją troszkę a Zuzi mów wyraźnie i stanowczo w takich sytaucjach FUJ. Na Biance to działało.

Ona zaczyna przykucać - ja ją karcę, a ona nawet na mnie nie spojrzy. Ma mnie głęboko gdzieś... To samo jest na dworze - głuchnie i tyle. Od początku podejrzewałam u niej burzę hormonalną... jak widac sprawdza się.

Posted

[quote name='Agucha']Psa nie usypia się całkowicie. Pies dostaje tzw. głupiego jasia i płytka narkozę ;) Nie sadzę, żeby pies zdziczał po kastracji... bo to by było tak jak w tym kawale:

Ruski naukowiec odkrył nerw łączący oko z dupą.
Jak? Wbił igłę w oko - człowiek się zesr***, wbił igłę w dupę - człowiek się popłakał
:D

Nie wytrzymam - idę założyć sobie pampersa. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Rozmawiałam z Justynką, prawdopodobnie jest możliwośc wysterylizowania Zuzi "poprzez" schron. Koszt kształtowałby się w granicach 70zł. Jutro Justyna napisze o konkretach, bo teraz ledwo ciepła a raczej z gorączką dogorywa :)

Co o tym sądzicie? Umawiać termin? Mozna by pokryć te koszta z Zuzinej skarpetki?
Niech wypowiedzą się wpłacający, ja nie chcę sama decydować ;)