mshume Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Agucha, nie wiem czy to widziałaś: http://www.whazuup.eu/content/bange-hond-heeft-een-knuffel-nodig Quote
jusstyna85 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 To jest dokładnie tak...Te 70 zł znowu można teraz wpłacić,a może też wpłacić dopiero przyszły właściciel suni w razie adopcji...wet jest dobry,sprawdzony nawet przez moje psy :) Ja jednak radziłabym najpierw badanie moczu Quote
Tymonka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Przepraszam za offa , ale sprawa pilna : http://www.dogomania.pl/threads/1827...3#post14383453 Quote
divia_gg Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Zapraszam na bazarek na Albinke...Kazdy grosik sie liczy, wiec goraco zapraszam i do zakupow i do podnoszenia: http://www.dogomania.pl/threads/182739-Psiakowo-rA-A-nistowo-Na-AlbinkAE-psiego-AnioA-ka-Potrzeba-ok-5000-zA-by-mogA-a-A-yAE?p=14382148#post14382148 Quote
Agucha Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Oj, wesoło mamy... Najpierw Zuzia obskakiwała Toffi, teraz role się zamieniły... Moja sucz dziwnie się podnieca, chodzi skomli, wylizuje Zuzię od stóp do głów, trąca ją zadem... sikaja obie jak najęte, mam zasikane już 2 łóżka w domu... Nie wiem co to jest! Chęć dominacji, zazdrość?! Nigdy dotąd Toffi tak nie przeżywała tymczasa w domu... a byly juz i szczeniaki, i dorosłe psy i suki... Nie chcę, żeby się tak stresowała :( Sytuacja mnie chyba jednak zmusza do oddania Zuzi do adopcji. Toffi pewnie dojrzała i tak reaguje... musiałaby socjalizować się ze szczeniaczkiem - suczką. Dorosłą zbyt przeżywa :( Nakręciłam filmik tych ich zachowań, ale wstawię go jutro, bo dziś już nie dam rady go przechostować. Quote
mshume Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 No masz :( A może jeszcze poczekaj, czy sytuacja się unormuje po sterylce. Może Zuzi cieczka się zbliża? A Toffi po sterylce? Quote
Agucha Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Toffi jeszcze nie była ciachana, planuję to ale dopiero po kolejnej cieczce. Zanim sytuacja się unormuje po sterylce to minie co najmniej 3 miesiące... Nie wiem sama :( TZ mnie za te łóżka zrugał niemożebnie... ale nie to jest ważne, istotne jest to że psy się stresują. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "mielę" jeden filmik, może uda mi się go dziś jeszcze wstawić. Quote
mshume Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Oj, nie wiem co Ci radzić. :( Moja Bianca się uspokoiła u mnie, ale to dlatego,ze mam psa. Chociaz tez go tyłkiem trącała, powarkiwała na niego i pierwsze dni posikiwała znacząc teren. U kolezanki, gdzie była sunia, to ciągle znaczyła teren w mieszkaniu i chciała dominować jej sunię :( W DS jest sama i problem zniknął, chyba ze odwiedzi ich inny pies.Zapytam ich, jak to jest teraz, po sterylce. W sytuacji podbramkowej Koci Swiat pewnie wziąłby Zuzę na DT. Quote
Agucha Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Ja nie mówię, że trzeba ją zabierać już, teraz, natychmiast... ja po prostu nie wyobrażam sobie takiej sytuacji na dluższą metę. Toffi z Pinusiem ma normalne relacje, ale z Zuzią j.w. Zuzik jest u mnie od 2 tygodni. Wiem, że psu potrzeba 2-3 tygodni na asymilację... ale u nas to się własnie zaczęło rozkręcać po tym czasie a nie na odwrót. Quote
jusstyna85 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Wygląda na to,że cieczka sie zbliża...Twoja sunia wariuje,bo też to wyczuwa... Quote
mshume Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Wiesz, może Zuzia byla w pseudo i tam nauczyła się takich zachowań. Teraz Toffi jej odpłaca :( Quote
mshume Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 To może szybko ciachac Zuze, zeby zdąrzyć przed cieczką... Quote
Agucha Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 jusstyna85 napisał(a):Wygląda na to,że cieczka sie zbliża...Twoja sunia wariuje,bo też to wyczuwa... I dlatego wylizuje jej całe ciało włącznie ze sromem i sutkami?? Dlaczego Pinus tego nie wyczuwa?? Quote
jusstyna85 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Agucha napisał(a):I dlatego wylizuje jej całe ciało włącznie ze sromem i sutkami?? Dlaczego Pinus tego nie wyczuwa?? Moi sąsiedzi ,którzy mają 2 suczki i samca (patologia) mają to samo...dziwne jest to,że samiec w ogóle nie interesuje sie przed cieczką,a sunie wariują,liżą sie,opiekują się ze sobą Quote
mshume Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Jakis taki gest poddania ? :(Moze jakis dogomaniacki behawiorysta udzieli Ci darmowej porady. Wrzuć pytanie i opis sytuacji na wątek 'behawior'. Zapytaj tez ,kto niedoplatnie moze Ci cos poradzic przez telefon. Quote
Agucha Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 [quote name='jusstyna85']Trzeba skądś wyczarować domek... Justyna, spokojnie! Nigdzie jej nie wyrzucę, przerzucę itp Może na domek poczekac u mnie :) :) :) Quote
jusstyna85 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='Agucha']Justyna, spokojnie! Nigdzie jej nie wyrzucę, przerzucę itp Może na domek poczekac u mnie :) :) :) ja sie zastanawiam czy jest sens robienia ogłoszeń już teraz... żeby tak te badanie moczu dało się szybciej zrobić... Quote
mshume Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Moim zdaniem, można ją poogłaszać. Bianca znalazła domek, który zabrał ją przed poważną operacją i ją w większości opłacił. Zuzia powinna szybko znaleźć domek. Potrzebny tylko dobry tekst i fotki. Quote
Agucha Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Jeden z filmików... [video=youtube;T4q0O7Mcq1g]http://www.youtube.com/watch?v=T4q0O7Mcq1g[/video] Quote
jusstyna85 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 A nie zlizuje ona zniej po prostu tej oliwki,czy kremu? :) moja sunia zalizałaby na smierć,gdyby tylko wyczuła coś takiego :) Quote
Agucha Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Przez ostatnie 3 dni niczym jej nie smarowałam, jedynie kąpałam. Poza tym, przy samym zlizywaniu kremu nie piszczałaby by, nie chodziła spięta, wygięta, z latającym ogonem...:roll: No i to sikanie po łóżkach, którego nigdy nie było u mojej suni... Quote
mshume Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 A to która sikała?Może rzeczywiście cieczka się zbliża... Agucha napisał(a):Przez ostatnie 3 dni niczym jej nie smarowałam, jedynie kąpałam. Poza tym, przy samym zlizywaniu kremu nie piszczałaby by, nie chodziła spięta, wygięta, z latającym ogonem...:roll: No i to sikanie po łóżkach, którego nigdy nie było u mojej suni... Quote
Recommended Posts