malawaszka Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 o kurcze mam nadzieję, ze będzie tam bezpieczny już do końca swoich dni Quote
rita60 Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 malawaszka napisał(a):o kurcze mam nadzieję, ze będzie tam bezpieczny już do końca swoich dni Juz ja tego dopilnuje:cool3: Quote
rita60 Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 No jestem,dopiero wrociłam,bardzo zmeczona,ale zadowolona. Czip w swoim domku :lol:Sytuacja rodzinna tej pani skomplikowana,nie chce o tym pisac na forum,bo to jej prywatne sprawy. W kazdym badz razie pies byl pod opieka siostry i jej sie zgubił:roll:Podobno szukala,dzwonila do schroniska,nie chce nikogo osadzac,najwazniejsze,zeby pies reszte zycia spedził w swoim domu. Dziekuje wszystkim za pomoc,a przede wszystkim Rudej76-wspaniala dziewczyna :multi:i panu Mackowi za cierpliwosc ;) Quote
Onaa Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Not o wspaniale że psiakowi udało się odnaleźć własny domek :). Pewnie dlatego był taki smutny. Quote
Izis1984 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 No i nastepny happy end :) Oby takich wiecej :) Rituś, kawał dobrej roboty! Quote
rita60 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Na konto erdelka od dogo wplynely wplaty majuska - 10,- beka - 20,- GoWa - 10,- ja,praca - 25,- Pobyt w hotelu oplacila wlascicielka. terierkowo - 470,- Na koncie jest 535,- CIOTECZKI CO Z PIENIAZKAMI OD WAS ? Quote
brazowa1 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Dogo07 napisał(a):Jeśli pies jest na kwarantannie to faktycznie nie można inaczej. Ale chyba po 14 dniach w schronisku właściciel traci prawo do psa i pies może mieć nowego właściciela. nie traci praw do psa-moze go odzyskac w czasie do dwóch lat,a w przypadku psów oznakowanych chipem lub tatuażem,do 3 lat. Quote
marysia55 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Dogo07 napisał(a):Not o wspaniale że psiakowi udało się odnaleźć własny domek :). Pewnie dlatego był taki smutny. najważniejsze aby psiak był szczęśliwy. W tym wieku własny kąt to cały świat. Quote
Izis1984 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 brazowa1 napisał(a):nie traci praw do psa-moze go odzyskac w czasie do dwóch lat,a w przypadku psów oznakowanych chipem lub tatuażem,do 3 lat. Pod warunkiem, ze udowodni prawo do psa (czyli rodowód, dane w rejestrze przy chipowaniu, paszport). Swoja droga, nie slyszalam ze jest jakas roznica miedzy psem ochipowanym czy wytatuowanym badz nie.... z tego co wiem to w prawie nie ma tego zapisanego. Jest tylko o tym ze "jesli ktos nabywa mienie ruchome..." i to wlasnie tyczy sie psa a są to 3 lata. Swego czasu drążyłam temat, bo byla taka potrzeba- rozmawialam nawet z prawnikami i wszyscy twierdzili zgodnie. Ale moze cos sie zmienilo... Ale najwazniejsze, by pies byl szczesliwy :) Powodzenia! Quote
brazowa1 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 tak szczerze powiedziawszy,to powinno sie o tym informowac ludzi,w czasie adopcji ze schronu,prawda? ze pies nie bedzie tak do konca ich. ZARTOWAŁAM! Quote
beka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Rita co myślisz żeby zabrac tą terriereczkę z Zamoscia??? czy darczyncy wyrazą zgodę?? Quote
rita60 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 beka napisał(a):Rita co myślisz żeby zabrac tą terriereczkę z Zamoscia??? czy darczyncy wyrazą zgodę?? Nie wiem,moge spytac,bo na terierkowie jeszcze nie wszyscy sie okreslili:shake:te 65,- z dogo mozna przeznaczyc,bo uzyskalam zgode na wykorzystanie tego,na szorstkie bidy. Chodzi ci o te malenstwo,czy o ta foksie,pewnie jedno i drugie potrzebuje pomocy:-( Quote
majuska Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Jeżeli chodzi o moje mmarne 10 zł to Rita wykorzystuj na co uważasz bo wiem że na bidę jakąś pójdzie Quote
rita60 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 majuska napisał(a):Jeżeli chodzi o moje mmarne 10 zł to Rita wykorzystuj na co uważasz bo wiem że na bidę jakąś pójdzie Wcale nie marne cioteczko:shake:na ciebie zawsze mozna liczyc:calus: Quote
agata51 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ale wiadomość! Właśnie miałam lecieć na pocztę, coby kaskę wysłać! To już nie lecieć? Quote
rita60 Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 agata51 napisał(a):Ale wiadomość! Właśnie miałam lecieć na pocztę, coby kaskę wysłać! To już nie lecieć? Nie lec cioteczko,przekaz dla jakies potrzebujacej bidy:lol:/zreszta masz ich wiele:p/. Quote
beka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Rita mój datek przekaż proszę na Stefanka, chyba że masz innego psiaka w większej potrzebie. Quote
rita60 Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 [quote name='beka']Rita mój datek przekaż proszę na Stefanka, chyba że masz innego psiaka w większej potrzebie. Myslałam,zeby te 65,- przekazac na Skubiego,to taki piesek bez oczka,wrocil z adopcji i okazało sie,ze jest chory:-( http://www.dogomania.pl/threads/177922-S-O-S-Biedny-KudA-acz-bez-oczka-Skubi-juA-w-hoteliku-ale-jeszcze-leczenie-A-brak Quote
Onaa Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 [quote name='rita60']Myslałam,zeby te 65,- przekazac na Skubiego,to taki piesek bez oczka,wrocil z adopcji i okazało sie,ze jest chory:-( http://www.dogomania.pl/threads/177922-S-O-S-Biedny-KudA-acz-bez-oczka-Skubi-juA-w-hoteliku-ale-jeszcze-leczenie-A-brak Skubiś bardzo dziękuje :loveu:. Quote
Recommended Posts