Jump to content
Dogomania

Airedale terier-krol terierow w łodzkim schronisku.Wrocił do domu !!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No jestem,dopiero wrociłam,bardzo zmeczona,ale zadowolona.
Czip w swoim domku :lol:Sytuacja rodzinna tej pani skomplikowana,nie chce o tym pisac na forum,bo to jej prywatne sprawy. W kazdym badz razie pies byl pod opieka siostry i jej sie zgubił:roll:Podobno szukala,dzwonila do schroniska,nie chce nikogo osadzac,najwazniejsze,zeby pies reszte zycia spedził w swoim domu.
Dziekuje wszystkim za pomoc,a przede wszystkim Rudej76-wspaniala dziewczyna :multi:i panu Mackowi za cierpliwosc ;)

Posted

Na konto erdelka od dogo wplynely wplaty
majuska - 10,-
beka - 20,-
GoWa - 10,-
ja,praca - 25,-
Pobyt w hotelu oplacila wlascicielka.
terierkowo - 470,-
Na koncie jest 535,-
CIOTECZKI CO Z PIENIAZKAMI OD WAS ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jeśli pies jest na kwarantannie to faktycznie nie można inaczej.
Ale chyba po 14 dniach w schronisku właściciel traci prawo do psa i pies może mieć nowego właściciela.

nie traci praw do psa-moze go odzyskac w czasie do dwóch lat,a w przypadku psów oznakowanych chipem lub tatuażem,do 3 lat.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Not o wspaniale że psiakowi udało się odnaleźć własny domek :).
Pewnie dlatego był taki smutny.
najważniejsze aby psiak był szczęśliwy. W tym wieku własny kąt to cały świat.

Posted

brazowa1 napisał(a):
nie traci praw do psa-moze go odzyskac w czasie do dwóch lat,a w przypadku psów oznakowanych chipem lub tatuażem,do 3 lat.

Pod warunkiem, ze udowodni prawo do psa (czyli rodowód, dane w rejestrze przy chipowaniu, paszport). Swoja droga, nie slyszalam ze jest jakas roznica miedzy psem ochipowanym czy wytatuowanym badz nie.... z tego co wiem to w prawie nie ma tego zapisanego. Jest tylko o tym ze "jesli ktos nabywa mienie ruchome..." i to wlasnie tyczy sie psa a są to 3 lata. Swego czasu drążyłam temat, bo byla taka potrzeba- rozmawialam nawet z prawnikami i wszyscy twierdzili zgodnie. Ale moze cos sie zmienilo...

Ale najwazniejsze, by pies byl szczesliwy :) Powodzenia!

Posted

beka napisał(a):
Rita co myślisz żeby zabrac tą terriereczkę z Zamoscia???
czy darczyncy wyrazą zgodę??

Nie wiem,moge spytac,bo na terierkowie jeszcze nie wszyscy sie okreslili:shake:te 65,- z dogo mozna przeznaczyc,bo uzyskalam zgode na wykorzystanie tego,na szorstkie bidy.
Chodzi ci o te malenstwo,czy o ta foksie,pewnie jedno i drugie potrzebuje pomocy:-(

Posted

majuska napisał(a):
Jeżeli chodzi o moje mmarne 10 zł to Rita wykorzystuj na co uważasz bo wiem że na bidę jakąś pójdzie

Wcale nie marne cioteczko:shake:na ciebie zawsze mozna liczyc:calus:

Posted

agata51 napisał(a):
Ale wiadomość! Właśnie miałam lecieć na pocztę, coby kaskę wysłać! To już nie lecieć?

Nie lec cioteczko,przekaz dla jakies potrzebujacej bidy:lol:/zreszta masz ich wiele:p/.

• 2 weeks later...