Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 834
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eliza_sk napisał(a):
Agucha - czyli jaki koszt ? 20 zł (dobrze kojarzę) + ile ?

wścieklizna - 20zł + wirusówki - 65zł

Wet zalecił zaszczepienie na możliwie jak najwięcej wirusów z uwagi na to, że Pinuś prawdopodobnie nigdy na nic szczepiony nie był. Psiut jest już w takim wieku, że 10-składnikową spokojnie można mu podać ;)

Posted

Agucha napisał(a):
wścieklizna - 20zł + wirusówki - 65zł

Wet zalecił zaszczepienie na możliwie jak najwięcej wirusów z uwagi na to, że Pinuś prawdopodobnie nigdy na nic szczepiony nie był. Psiut jest już w takim wieku, że 10-składnikową spokojnie można mu podać ;)

Cholerka to macie niezłe ceny. A ostatnio narzekałyśmy na jedną z najlepszych kieleckich lecznic, jak za wirusy+wścieknięcie dostałyśmy fakturę na 65 zł. Czekam na fakturki i przelewam kasę od razu :)

Posted

U nas wścieklizna jest za 20zł, a w Katowicach już za 25zł. Na pomorzu gdzieś, za wściekliznę wołają 30zł:crazyeye: Też się ostatnio dziwiłam na którymś wątku, bo wydawało mi się że to wszędzie kosztuje tyle samo ;)
Wirusówki u nas: 5 składnikowa 50zł, 9- i 10-składnikowa - 65zł :)

Tak samo ze sterylkami jest, ceny gdzieniegdzie są takie, ze z butów wyrywa...

Posted

No cóż już wiem wszystko. Pinek wczoraj rzeczywiście pojechał do nowego domku, jutro wraca, niestety. Oficjalna wersja jest taka, że pani dostała uczulenia na jego sierść, a jak jest naprawdę nie wie nikt. Mieli przez wiele lat psa i wszystko było ok. To tyle, nie będę rozwijać tematu. :-(

Posted

No nie wytrzymam. Dzwoni, prosi, przygotowania robi....No co za zaklamanie...Co on ma inna siersc czy co. No kit o sierci to chyba juz sie dawno przejadl. Mam nadzieje, ze chociaz za dojazd zwroca...i ze sami go przywioza...Osz.........

Posted

Wszystko było ok, Agucha przekazywała psiaka osobiście. Jeszcze dzisiaj dzwoniłam i były zapewnienia, że wszystko wspaniale. A po południu taka wiadomość. Idę się przejść z moimi psiakami i przewietrzyć umysł, bo mnie rozerwie normalnie.

Posted

ZAPRASZAMY NA BAZARKI DLA NASZYCH PSÓW ... dla rozładowania atmosfery ...

NOWE RĘCZNIKI, ramki IKEA, OKULARY ADIDAS, akcesoria dla GRYZONIA:

http://www.dogomania.pl/threads/183869-NOWE-R%C4%98CZNIKI-ramki-IKEA-okulary-NA-BASEN-ADIDAS-kula-dla-CHOMIKA-do-26.04-na-SOZ

NOWE ZEGARKI DAMSKIE, woda perfumowana ELIZABETH TAYLOR, przyrząd do ćwiczeń:
http://www.dogomania.pl/threads/183874-***NOWE-ZEGARKI-DAMSKIE-perfumy-BLACK-PEARLS-przy%C5%BC%C4%85-do-%C4%86WICZE%C5%83-do-26.04-na-SOZ-!

SUPER ciuchy - PROMOD, wrangler, GUESS, świetna torebka i plecak:

http://www.dogomania.pl/threads/183866-SUPER-CIUCHY-PROMOD-wrangler-GUESS-NOWA-super-TOREBKA-do-26.04-na-SOZ-!

NOWE BUTY - każde za mniej niż 10 zł:

http://www.dogomania.pl/threads/183860-NOWE-BUTY-%C5%9Bliczne-LETNIE-PASECZKI-ELEGANCKIE-klapki-i-SPORTOWE-do-26.04-na-SOZ!

Posted

Do mnie pierwsi zadzwonili "byli" właściciele Pinusia.... Myślałam, że mnie szlag trafi! Najpierw rozmawiał ze mną pan, który mówił, że żona dostał uczulenia, że smarka, kicha, itd. Później dał ją do słuchawki. Pytam"A może się pani przeziębiła?:" "Nie, to napewno nie przeziębienie! To alergia na jego sierść" Już mi się nie chciało gadać, tłumaczyć, prosić. Kazałam im zadzwonić do Aguchy i ustalić co dalej.
A teraz siedzę i myślę, czy czegoś przypadkiem na tej przedadopcyjnej nie zauważyłam...

Posted

Agucha napisał(a):

Rozmawiałam dziś z p. Kamelią. Strasznie się niecierpliwi i nie może doczekać. Zakupiła już nawet smycz dla Pinka :)

Normalnie brak słów :shake: a tak się cieszyłam, że Pinuś znalazł domek, a tu się okazuję, że trafił do alergików :roll:. Mogli już coś lepszego wymyślić :roll:

Posted

Nic mi nie mówcie!:angryy::angryy::angryy:
Własnie do mnie dzwonili, żeby oznajmić że psa nie oddadzą, bo według umowy możemy im psa odebrać jakby działa mu się krzywda...:mad:

P. Kamelia stwierdziła, że pies przez 2 dni "tak się do nich przyzwyczaił, skacze po łóżkach, chodzi za mężem, itp...", że go nie oddzadzą i koniec.

Staneło na tym, że jutro go nie przywiozą... Dostali info, że jutro ma się odbyć "debata" i zastanowimy się co dalej i czy pies u nich zostanie... mają czekać na decyzję podjętą przez wszystkie osoby zaangażowane w sprawe Pinka. Głównie cioteczek: Moniki, Elizy, Izy... no i mojej :roll:

Rozwaliła mnie dziś totalnie... nie wiem co mam zrobić. Nie ufam im już, tak samo zapewnienia, że ona się będzie męczyć przez kolejne - może nawet 15 lat- życia Pinka, bo ona tak go kocha, że się z nim nie może rozstać...

Mąż się wkurzył, teoretycznie całe G powiedział,... Babsko mi płakało do słuchawki... no i to stwierdzenie, że nie ma podstaw żeby go im odebrać... O godzinie wywodów nie wspomnę...:angryy:

Poradźcie co robić...

Posted

Szarotka napisał(a):
To w koncu chca oddac czy nie??? bo nie rozumiem ??

Naroobili rabanu, że chcą oddać a teraz nagle zmaina frontu? Wczoraj były pretensje, że Iza nie chce od razu zabrać Pinka, a teraz co? Co tu jest n naprawdę grane? Dorośli ludzie, a zachowują się jak dzieci z piaskownicy.

Agucha, ja też zupełnie straciłam zaufanie do nich. Za jakiś czas znowu coś będzie nie tak i odstawią koejny numer? Pies to nie maskotka i niech nie gadają, ze my chcemy im psa zabrać, bo oni sami powiedzieli, że go oddają ze względu na alergię pani. Ja bym psa przywiozła z powrotem i szukała zrównoważonych, powaznych ludzi dla niego.

Posted

Agucha, ale podsumowując to przesłanie jest takie, że: w 2 dni pokochali go bardzo, a on ich i nie mogą mu teraz tego zrobić i oddać i pani się zakicha na śmierć dla jego dobra tak ? I rozumiem, że ton rozmowy miły nie był ...

Ja już nic nie wiem, przecież sami chcieli się go pozbyć na już, a teraz się zachowują jakbyśmy my chciały im go na sił wydrzeć ... Agucha jaka jest treść umowy ?

Posted

Zanim Agucha tu wejdzie to ja wszystkich powiadomię, że nastąpiła kolejna zmaina decyzji.
Pinek już jest u Aguchy i to jest najlepsze , co mogło sie stać.