Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iv_']Miałam coś napisać, ale .... nie odniosę się do powyższej wypowiedzi, żeby nie rzec reprymendy :diabloti:
Możesz dalej Betta czuć się jedyną kochającą zwierzęta i jedyną ufającą ludziom na całym Dogo.

Nie bądź taka krytyczna :evil_lol: Beata to bardzo ufna i dobra dziewczyna, wiec mierzy wszystkich swoja miarą. Pobędzie jeszcze trochę na dogo, pozna jakie ludzie maja "serca", ktoś ją i jej tymczasa wyroluje (tfu, tfu, tfu), to jej się podejście do ludzi zmieni.

Agucha - chcesz ten nr czy nie?? :eviltong:

• Replies 834
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agucha']zerduszko, dostałam od malawaszki maila do tej Pani. Podeslę jej dziś wieczorem zdjęcia Pinka ;)
Jeżeli będzie zainteresowana to sama zadzwoni.
No to trzymam kciuki :)

Posted

zerduszko, ładnie mi życzysz...

to conapisałam wczesniej miało sie odnieśc tylko do tego że za dużo spekulacji widze na dogo, którym towarzysza negatywne emocje... niefajnie sie to czyta
Iv_, wiem że nie jestem jedyna

Agucha, współczuje... zapewne twoja intuicja i odczucia były najwłaściwsze.... mam nadzieję że już nie bedziesz musiała trafiać na niezdecydowanych ludzi

Posted

Betta napisał(a):
zerduszko, ładnie mi życzysz...

Ja Ci nie życzę źle, tylko wiem że pewnych rzeczy się nie rozumie póki nie przeżyje :) Nie mam pojęcia jak nie można się złościć takich chwilach.

Posted

Pinusiem interesuje się Pani z Pszowa bodajże. Wczoraj napisała do mnie maila, wysłałam jej ankietę przed-adopcyjną, opisałam w skrócie charakter Pinka i jego historię, zastrzegłam, że będę go monitować ... zobaczymy co odpisze :)

Maila do tej drugiej pani też wysłałam, ale jeszcze nie odpisała.

Posted

Agucha napisał(a):
Nie napalam się... nawet się nie cieszę...czekam

No ja też. Aguś, te zdjęcia co robiłaś są fajne, przydałoby się jeszcze przy nodze człowieka, żeby można w przybliżeniu ocenić jego wielkość.

Posted

Jeżeli czas mi pozwoli to w ten weekend jadę na wizytę przed-adopcyjną do Pszowa. Ludzie brzmią sensownie, Pinek miałby do towarzystwa rybki, duży ogród do biegania ... nie wygląda to źle. Zobaczymy, zobaczymy...

Posted

Zaktualizowane rozliczenie na str 31, ale przekleję je też tutaj, żeby było prościej znaleźć ;)
[quote name='Agucha'][SIZE=5]Rozliczenie:
Transport: niezawodna cioteczka tomcug i jej kochany TŻ :loveu::loveu::loveu: Dodatkowo zaopatrzyli również Pinusia w smycz i obrożę:multi:

Wpływy:

[SIZE=2]- 16.III - 60zł na karmę - kochana cioteczka
tomcug :loveu:
- 19.III -
100zł na kastrację - "Stowarzyszenie Obrona Zwierząt" z Jędrzejowa[SIZE=2] :loveu:
- 22.III - 35zł śr. przeciwbólowe+kołnierz - Agucha
-12.IV- 90zł - z bazarku cioteczki tomcug :loveu:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[SIZE=4][SIZE=5]+285zł
-----------------------------------------------------------------------------

Wydatki:

[SIZE=2]- 19.III - 100zł - kastracja
- 19.III -
61,80zł (50,90zł+10,90) - karma Acana Pacifica 2,900kg (2,5kg+ 400g) (http://www.krakvet.pl/acana-pacifica-25kg-p-12587.html , http://www.krakvet.pl/acana-pacifica-400g-p-12590.html )

- 22.III -
35zł
(20zł+15zł) - zastrzyk przeciwbólowy, tabletki przeciwbólowe "na wynos" + kołnierz
- 25.III -
40zł
- antybiotyki ( http://i41.tinypic.com/281wx8g.jpg )
- 7.IV -
20zł - szczepienie przeciwko wściekliźnie
( http://i41.tinypic.com/i69udd.jpg )
- 15.IV - 65zł - szczepienie na wirusówki (zapomniałam zrobić skanów a faktury poszły już do Elizy:roll:)
- 16.IV - 30zł - transport do Katowic...
[FONT=Arial]------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[SIZE=5]- 351,80zł
[SIZE=3]------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SUMA: [SIZE=3]285zł - 351,80zł
= - 66,80zł
---------------------------------------------------------------------------
[/FONT]

Skany:

= Paragon za antybiotyk =

= Zaświadczenie o szczepieniu p. wściekliźnie =

= Faktura za szczepienie p. wściekliźnie =

= faktura za paliwo (transport do K-c) =

Posted

Agucha napisał(a):
Tak, Pszów jest niedaleko Rybnika :cool3:
Ankieta przed-adopcyjna wypełniona dość sensownie, młoda dziewczyna mieszkająca z babcią i kimś jeszcze.

To chyba dziewczyna z tego maila ode mnie? Powiem szczerze, że nie spodziewałam się odpowiedzi, zobaczymy.

Posted

tomcug napisał(a):
To chyba dziewczyna z tego maila ode mnie? Powiem szczerze, że nie spodziewałam się odpowiedzi, zobaczymy.

Tak, to chyba ta dziewczyna którą przekierowałaś do mnie :)
Znalazła Pinka na allegro.
Jak wróci TZ wieczorem, to obgadamy jakby to zrobić z tym wyjazdem do Pszowa w weekend.

Posted

Oby się okazało, że pieniążki na Pinka nie będą potrzebne ;)
Gamoń czuje się dobrze, momentami aż za dobrze... koty i duże psy najlepiej jakby spierdzielały na drzewa... Poza tym w domu jakby spokojniejszy, chyba mu stres po-katowicki zszedł z leksza :)

Posted

Agucha napisał(a):
Oby się okazało, że pieniążki na Pinka nie będą potrzebne ;)
Gamoń czuje się dobrze, momentami aż za dobrze... koty i duże psy najlepiej jakby spierdzielały na drzewa... Poza tym w domu jakby spokojniejszy, chyba mu stres po-katowicki zszedł z leksza :)

Bo to przecież boss, więc niech spierdzielają na drzewa i już. :cool3:

A do mnie już wydzwaniają panie z osiedla, bo mają nowe bidy. :shake: