Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tomcug napisał(a):
Teraz to taki szczeniaczek - gremlinek :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

... a żebyś Ty ciotka widziała ten gigantyczny pęcherz na moim palcu :lol::lol::lol:

• Replies 834
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agucha']Pani stwierdziła, że ona ma trudności z poruszaniem, ale chodzi sama i szuka psa który zmuszałby ją do wychodzenia na dwór...
Ja wiem jakby to wyglądało, u mnie w bloku na przeciwko jest taka kobieta, która "wyprowadza" na spacery BOKSERA!

Robi z nim rundkę na smyczy, na około bloku ślimaczym tempem...

Z Pinusia dopiero wyłazi prawdziwy charakterek :) Uwielbia zabawę ze mną, z innymi psami, kocha patyczki, wysoką trawę, wodę z rzeczki...

Tak czy siak, powiedziałam babce, że on i tak wcześniej jak za 2 tyg nigdzie nie pójdzie, bo jest świeżo po kastracji, na antybiotykach, przed szczepieniami itp... Poprosiłam żeby wysłała mi esem adres, żebym mogla znaleźc kogoś do wizyty przed-adopcyjnej z Katowic. Póki co nic nie napisała... I DOBRZE! :diabloti:

Czyli - pies ideał i już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Dziewczyny, wycofajcie na razie te ogloszenia... Niech on u mnie jeszcze pobędzie... może przekonam co poniektórych... Nie potrafię :( :( :(

W ogóle się martwię, że swoją postawą moge jedynie odstraszać potencjalnych chętnych, a tego nie chcemy?:diabloti:

Posted

Agucha napisał(a):
Dziewczyny, wycofajcie na razie te ogloszenia... Niech on u mnie jeszcze pobędzie... może przekonam co poniektórych... Nie potrafię :( :( :(

W ogóle się martwię, że swoją postawą moge jedynie odstraszać potencjalnych chętnych, a tego nie chcemy?:diabloti:

Agucha, nie wszędzie sie da wycofać, ale na allegro i tam, gdzie się loguję to nie ma problemu. Na pewno mam na razie swoje pousuwać?

Posted

Agucha napisał(a):
... a jak Wy uważacie? Sama nie wiem co robić!

Powiem tak. Mnie chodzi o to, że dałam Ci psa na tymczas i mam świadomość, że nie mogę udawać, że sprawa załatwiona jest, pies bezpieczny i wszystko pozamiatane. Robimy ogłoszenia, bo nie chcę by był dla Ciebie ciężarem, ale jeśli Ty potrzebujesz jeszcze trochę czasu na przewartościowanie i przemyślenie tego wszystkiego to nie ma najmniejszego problemu. Wiesz,że oddałabym Ci Pinusia bez mrugnięcia oka, ale to musiałaby być Twoja decyzja. Więc jeśli chcesz to po prostu poczekajmy jeszcze trochę..:lol:

Posted

Jasne, że chcę! W ogóle strasznie się tym telefonem zdenerwowałam i momentalnie zmęczenie mi przeszło, sen odszedł w niepamięć i tylko ból brzucha się przyplatał... Tragedia Panie! ;/

Posted

[quote name='tomcug'] Robimy ogłoszenia, bo nie chcę by był dla Ciebie ciężarem, ale jeśli Ty potrzebujesz jeszcze trochę czasu na przewartościowanie i przemyślenie tego wszystkiego to nie ma najmniejszego problemu. Wiesz,że oddałabym Ci Pinusia bez mrugnięcia oka, ale to musiałaby być Twoja decyzja. Więc jeśli chcesz to po prostu poczekajmy jeszcze trochę..:lol:
Pinuś NIGDY nie był dla mnie ciężarem! Te relacje z nieprzespanych nocy czy nieustannego pilnowania "jajuszek" to były takie bardziej z bezradności ;) Nigdy nie miałam psa po zabiegu i martwiłam się, że może coś zrobiłam źle że on tak się "rozciapkał" :(

Posted

No to usuwam, co się da, a jutro poproszę Elizkę, żeby Allegro odwołała na razie, bo dzisiaj już chyba śpi.....

To bardzo trudna decyzja, a te wszystkie wątpliwości to takie naturalne. Więc na razie dajemy sobie trochę czasu....

Posted

Skąd ja to znam. :p Moja druga sunia też miała być tymczasem. Miała być u mnie tylko 10 dni, a została na stałe. :evil_lol: Ja też mam tak z każdym tymczasem. Potem mam strasznego doła, ale cóż wiem, że nie mogę sobie pozwolić na 3 psa. Ja miałam sunię, która była u mnie 10 miesięcy. To dopiero było ciężkie rozstanie.:-( Wszystkie inne psiaki były zazwyczaj około 3 miesięcy.
To bardzo trudna decyzja. Przemyśl wszystko dobrze. Najważniejsze jest dobro psa. Fajnie jakby mógł zostać u Ciebie, ale jeśli jest sporo "argumentów" przeciw to trzeba go niebawem ogłaszać. Potem i Tobie i jemu będzie ciężej się rozstać...

Posted

Oj cioteczki, cioteczki...i Pinuś się wkupia jak najpiękniej potrafi - całuje "argument" na dzień dobry, trąca noskiem, podszczypuje kostki... i ja się wkupiam ;)

Co do newsów:
- Pinuś wczoraj skończył brac antybiotyk
- miał dziś zdjęte szwy
- po świętach jesteśmy umówieni na szczepienie

- był na dwóch długich spacerkach, puszczałam go luzem, ale nie na długo bo... Pinuś rzuca się do wszystkiego co się rusza, a nawet i nie rusza, np. słupy wysokiego napięcia i ławeczki na polance:evil_lol::lol::lol::lol: Biegnie z pycholem rozdartym i koniec:roll:
Dziś jakiegoś faceta biegnącego sobie spokojnie tak pogonił, że facet nie jeden sprint by wygrał :lol::lol::lol:
Wszystkie psy obszczeka, obwarczy i ten teges...Nie wiem co w niego wstąpiło, przed kastracją taki nie był... ale to byly początku pobytu u mnie i może jeszcze się "wstydził" ;)

W windzie sąsiadkę obszczekał, na klatce młodzieżówkę jakąś :D Taki tam mój obrońca:oops::oops::oops:

- jednak nie lubi kotów... a tak nieźle kombinował na poczatku, że niby go nie obchodzą, i że on taki obojętny wobec nich:diabloti:

- Ładnie przychodzi na zawołanie, choć czasem się na coś zapatrzy, coś zwącha, kałuże wynajdzie i wtedy mu nie wychodzi :D

Patyczki nadal uwielbia. Wczoraj położyłam mu jego kocyk na balkonie, a ten Ancymon zakosił Toffi patyczek, który sobie dzielnie do domu niosła z lasu - i go "zjadł" :lol::lol::lol:

Posted

A to łotr! Ale skoro on rak wszystko i wszystkich obszczekuje to jak on się uchował tyle miesięcy na osiedlu? :roll:

No chyba, że teraz, kiedy poczuł się czyjś i bezpieczny chce pokazać jaki to z niego niezastąpiony macho i daje dowód Pańci, że nawet w najciemniejszą noc może iść z nim do lasu, bo przy takim obrońcy nic się nie może stać. :evil_lol:

Ale mam nadzieję, na TZ-a nie szczeka? :cool3:

Posted

Nakręcę Wam cioteczki filmik z obrończych zapędów Pinusia, jak pójdziemy do lasku ;) :D

Dziś zjadł mi jedną z moich ulubionych skarpetek!:mad::mad::mad:
Chyba go przechwaliłam:evil_lol:

Posted

[quote name='tomcug']Co słychać u Pinka?
aaa, w sumie bez zmian ;) Na spacerach spuszczamy się w największej głuszy, tam gdzie ludzisk mało chodzi :D
Filmiku nie nakręciłam, bo raz - rak mi zbrakło, a dwa - deszcz padal więc to raczej nie pogoda odpowiednia do sesji plenerowych :)

Rana po kastracji ładnie się goi, nic się nie paprze, tak jak pisałam wczesniej - po świętach idziemy na szczepienie :)

Za to druga tymczasowiczka przysparza atrakcji... ale to nie wątek na opisywanie...