Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 834
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agucha napisał(a):

Zapytali czy wszystkie 3 psy moje, czy poszczepione, opodatkowane itp...

ej
przecież podatek za psa zostal zniesiony? :roll:
czy się mylę?

tomcug napisał(a):
A u Madzi co słychać, spałaś dzisiaj?

spałam, spałam, a od rana psie strzyżenie i wróciłam właśnie... i tak sobie zaglądnęłam do Pinulka :loveu: nawet pizza stygnie, Pinuś pierwszy. :evil_lol:

a Wy moje drogie panie jak się trzymacie?
Aguś, nie będzie Ci go żal?

Posted

[quote name='Magdalena']ej
przecież podatek za psa zostal zniesiony? :roll:
czy się mylę?

spałam, spałam, a od rana psie strzyżenie i wróciłam właśnie... i tak sobie zaglądnęłam do Pinulka :loveu: nawet pizza stygnie, Pinuś pierwszy. :evil_lol:

a Wy moje drogie panie jak się trzymacie?
Aguś, nie będzie Ci go żal?

Pierwsze słyszę, my własnie w lutym płaciliśmy za nasze podatek, nic mi nie wiadomo, że zniesiono. No chyba, że to jakieś regionalne decyzje.

Posted

Podatek zazwyczaj ustala właściwy zamieszkaniu Urząd Miejski... także różnie to z tym może być.
Tak czy siak, nigdy on swojej roli nie spełniał :D

Magdziu - nie będzie mi Pinka żal pod warunkiem, że trafi do najwspanialszego domku pod słońcem a ten domek mnie o tym przekona :evil_lol::eviltong:

Posted

Agucha napisał(a):
Magdziu - nie będzie mi Pinka żal pod warunkiem, że trafi do najwspanialszego domku pod słońcem a ten domek mnie o tym przekona :evil_lol::eviltong:

postaramy się sprostać ;)

Posted

Elizko, bardzo Ci dziękuję za wpłatę na szczepienie Pinusia. Pieniążki dziś zostały zaksięgowane :loveu::loveu::loveu:

Przy okazji bycia u weta z Zuzią, zakupiła Fiprex dla chłoptasia... podrożał tak jakby... S' ka kosztuje teraz 20 zł:crazyeye:

Gdyby nie to, że kleszczy u nas multum i wczoraj wyciągnęłam z Pinkowego nosa i pachwiny 2 gady, to bym poszukała gdzieś taniej... może bym znalazła :roll:

Zaraz wstawię skan paragonu.

Posted

Przeklejam tutaj zaktualizowane rozliczenie :)

[quote name='Agucha'][SIZE=5]Rozliczenie:
Transport: niezawodna cioteczka tomcug i jej kochany TŻ :loveu::loveu::loveu: Dodatkowo zaopatrzyli również Pinusia w smycz i obrożę:multi:

Wpływy:

[SIZE=2]- 16.III - 60zł na karmę - kochana cioteczka
tomcug :loveu:
- 19.III -
100zł na kastrację - "Stowarzyszenie Obrona Zwierząt" z Jędrzejowa[SIZE=2] :loveu:
- 22.III - 35zł śr. przeciwbólowe+kołnierz - Agucha
- 12.IV- 90zł - z bazarku cioteczki tomcug :loveu:
- 27.IV - 85zł
szczepienie na wściekliznę i wirusówki - "Stowarzyszenie Obrona Zwierząt" z Jędrzejowa :loveu:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
[SIZE=4][SIZE=5]+370zł
-------------------------------------------------------------------------

Wydatki:

[SIZE=2]- 19.III - 100zł - kastracja
- 19.III -
61,80zł (50,90zł+10,90) - karma Acana Pacifica 2,900kg (2,5kg+ 400g) (http://www.krakvet.pl/acana-pacifica-25kg-p-12587.html , http://www.krakvet.pl/acana-pacifica-400g-p-12590.html )

- 22.III -
35zł
(20zł+15zł) - zastrzyk przeciwbólowy, tabletki przeciwbólowe "na wynos" + kołnierz
- 25.III -
40zł
- antybiotyki ( http://i41.tinypic.com/281wx8g.jpg )
- 7.IV -
20zł - szczepienie przeciwko wściekliźnie
( http://i41.tinypic.com/i69udd.jpg )
- 15.IV - 65zł - szczepienie na wirusówki (zapomniałam zrobić skanów a faktury poszły już do Elizy:roll:)
- 16.IV - 30zł - transport do Katowic...
- 27.IV - 20zł - Fiprex
- 27.IV - 50,90zł - Acana Pacifica 2,5 kg
[FONT=Arial]------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[SIZE=5]- 422,70zł
[SIZE=3]------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SUMA: [SIZE=3]370zł - 422,70zł
= - 52,70zł
---------------------------------------------------------------------------
[/FONT]

Skany:

= Paragon za antybiotyk =

= Zaświadczenie o szczepieniu p. wściekliźnie =

= Faktura za szczepienie p. wściekliźnie =

= faktura za paliwo (transport do K-c) =

= Rachunek za Fiprex=

Posted

Ależ miło się czyta, że ktoś tak poważnie do tematu podchodzi :loveu:

Pinuś jeszcze o niczym nie wie... on lubi podsłuchiwać i broić jak mu się coś nie spodoba, dlatego strasznie się kamufluję przed nim i staram nie zdradzić tej niespodziewanki:diabloti:

Chłoptaś już zaFiprexowany i o tyle spokojniejsi jesteśmy :)

Madzialenka, czy ja mam go wykąpać u siebie - miałam taki plan na weekend, jeszcze po tych katowickich brudach - czy Tobie tę przyjemność zostawić? :)

Posted

problemu nie ma, ja go mogę wykąpać. Ale będę z tym czekała tak pewnie z 2 tygodnie... żeby nie za dużo stresów na raz.

Czy mam przywieźć smycz z obrożą czy Pinul ma swoją?

Posted

Magdalena napisał(a):
problemu nie ma, ja go mogę wykąpać. Ale będę z tym czekała tak pewnie z 2 tygodnie... żeby nie za dużo stresów na raz.

Czy mam przywieźć smycz z obrożą czy Pinul ma swoją?

No to zobaczymy jak to będzie z tą kąpielą, może się wstrzymam bo to już wtorek, a po Fiprexie trzeba odczekać parę dni :)

Pinek ma obrożę i smycz (1,5m), które dostał od kochanej cioteczki tomcug :)

Posted

Agucha napisał(a):
No to zobaczymy jak to będzie z tą kąpielą, może się wstrzymam bo to już wtorek, a po Fiprexie trzeba odczekać parę dni :)

Pinek ma obrożę i smycz (1,5m), które dostał od kochanej cioteczki tomcug :)

Ale to takie zwykłe, materiałaowe, może Madzia będzie chciała kupić coś porządniejszego? Myślę, że na miejscu wybierzesz taką, żeby mu było do "pyszczka". Kiedy kupowałam mu obróżkę to zobaczylam taką śliczną, skórzaną, ale Pinek był tak skołtuniony i miał tyle sierści na szyi, że tylko ta go obejmowała i w miarę dobrze przylegała do szyi. Teraz to już gość, można wybierać, przebierać i każda będzie pasowała. :lol:

Nie mogę się doczekać poniedziałku, dlatego tak plotę...

Posted

ja jestem bardziej zwolenniczką szelek, więc pewnie chciałabym go na szeleczki przerzucić. Ale to już jak się chłopak uspokoi to pójdziemy i poszukamy. Na drogę niech ma wtedy swoją smyczkę, bo na oko nie będę kupować

na 90% wyjeżdżamy w piątek w nocy, a po Pinusia przyjechalibyśmy w poniedziałek jak będziemy wracać.
Tylko to chyba ok 7-8 godzin samochodem... chłopaczyna będzie musiał być cierpliwy

Posted

Słuchajcie ciotki, ja mam takie pytanie a może bardziej problem...

Łazi u nas po osiedlu taki kocur-rezydent. Zaczepia ludzi, daje się głaskać, raczej spokojny i lagodny. Ludzie go dokarmiają, nikt nigdy do domu nie zabrał...

Wczoraj moja córa była na placu zabaw, kot podszedł do niej, ona go pogłaskała i on ją ugryzł... Całe popołudnie i pół nocy (do 23...) przesiedzieliśmy w szpitalu.. Dziecko dostało skierowanie do poradni chorób zakaźnych, do jakiejś innej poradni...

Co ja mam z tym fantem zrobić?? Wydaje mi się, że powinnam zadzwonić do schroniska, żeby go zabrali i wsadzili na kwarantannę... Trzęsę się cała i modlę, żeby nic się z tego nie wykluło

Posted

pies który kogos ugryzł powinien teoretycznie trafic do weterynarza na obserwacje. jak pies chapnie, to zastrzyk przeciwtezcowy - nie wiem jak to jest z kotami, ale moze tak samo

Aguś proszę o info gdzie mam dokładnie przyjechać po Pinka. Na 100% będę w poniedziałek, o której godzinie by Ci pasowało żebym go odebrała?
Jutro wieczorem wyjeżdżam, nie będzie mnie już na necie (postaram się jeszcze przed wyjazdem zajrzeć). W razie czego będę pod telefonem. Twój nr mam, więc jakby co to będe pisac albo dzwonić.

dotarł dziś kurier z karmą więc mamy już papu :loveu:

Posted

Magdalena napisał(a):

Aguś proszę o info gdzie mam dokładnie przyjechać po Pinka. Na 100% będę w poniedziałek, o której godzinie by Ci pasowało żebym go odebrała?
Jutro wieczorem wyjeżdżam, nie będzie mnie już na necie (postaram się jeszcze przed wyjazdem zajrzeć). W razie czego będę pod telefonem. Twój nr mam, więc jakby co to będe pisac albo dzwonić.

Madzieńko kochana, a GyGy to nie mamy?:cool3: