Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Mały zaczał jeść, zrobił też qoopkę, co nas ogromnie podekscytowało, a doktor sie dziwił, choć wie doskonale, że z braku tejże można umrzeć.
Jeszcze jest na kroplówkach, bo taki ogromny ubytek skóry zagraża jego zyciu, zakłóca funkcje zyciowe.
Mały jest ulubionym pacjentem kliniki:)

jEJOOOOOOO...NO NIE DZIWIĘ sie w ogole , że taki ślicznotek jest ulubieńcem..taki dzielny chłopak...i taki kochany....A o Jego uszkach to można poemat napisac:p

Posted

Bardzo trudno ocenić charakter Maluszka. Nie wiadomo, na ile jego zachowanie jest cecha permanentna, a na ile zmienione chorobą. On waży 3 kg, nie sadzę, żeby stanowił zagrożenie dla jakiegoś zwierzęcia. Poza tym jest starowinką.

Posted

Szok po prostu! Zapisuje małego i jutro dzięki temu, że moja kochana siostra postanowiła wesprzeć moją psią skarbonkę, będę mogła przelać grosiki dla strauszka. W ty miesiącu to już przekroczyłam limit moich wydatków ;)

Całuje delikatnie maluszka.

Posted

malibo57 napisał(a):

On waży 3 kg, nie sadzę, żeby stanowił zagrożenie dla jakiegoś zwierzęcia. Poza tym jest starowinką.

chyba masz rację :evil_lol:

Posted

Renata5 napisał(a):
Nie dziwię się,jest cudny,a te uszy...poezja,kochany tulinek:loveu:
http://images45.fotosik.pl/270/815d9aaba24f5694med.jpg

Dziewczyny,czy psiak ma imię? Może to pytane kogoś zdenerwować przy takim ogromie jego nieszczęścia,ale po prostu chcę mu zrobić allegro ceglaste, a to całkiem ważny element-nadać mu odrębną osobowość...a biedak będzie bardzo potrzebował pieniędzy!!!...permanentnie,nim wyzdrowieje,a to przecież potrwa!Mogę nazywać go TULINEK ????

Napiszcie też jakieś informacje o jego miejscu pobytu i planowanych działaniach...przecież nie zostanie w klinice,a do schronu mam nadzieję nie wróci...już robię cegłę-zdjęcia są,na info tylko czekam...
Podeślijcie też info z kontem dla psiaka

Posted

Już imię znalazłam i kilka info też...zabieram się do roboty...tu trzeba szybko!
Łatek...ładnie,choć Renatki Tulinek też mi przypadł do gustu...i tak wykorzystam jeśli pozwolicie!

Posted

Renata5 napisał(a):
Zuzlikowa,spójrz na tytuł wątku:).Chociaż nie powiem,Tulinek śliiicznie brzmi;)

Spojrzałam,choć przyznam,druga część mnie przybiła i uwagę odciągnęła...i brzmi ślicznie i ...tuli nie mniej cudnie!

Posted

Selenga napisał(a):
Łatek ma allegro cegiełkowe :)

...no,to już jestem smutna...myślałam,że choć tak pomogę-mony nie mam.
Cóż,może jeszcze nadarzy się okazja...i będę mogła pomóc chłopaczkowi!
Soryy za zamieszanie...bardzo przepraszam.

Posted

zuzlikowa napisał(a):

Napiszcie też jakieś informacje o jego miejscu pobytu i planowanych działaniach...przecież nie zostanie w klinice,a do schronu mam nadzieję nie wróci...j

Łatuś jest teraz w klinice Vetica koło Nadarzyna (www.vetica.pl)
Myślę, że musimy się już powoli zacząć rozglądać za szukaniem domowego DT dla maluszka (bo potem będzie problem jak już trzeba będzie go zabrać)...On się nie nadaje do kojca hotelowego przecież :(

Posted

O, tak! Domek tymczasowy dla łatka potrzebny.
Wiecie, ja tez chętnie zmieniłabym mu imie, bo to nadano mu roboczo w lecznicy. Podoba nam się tak sobie.
Tulik psauje do niego, jak ulał - ze zdrobnieniem Tulinek:) Bardzo pieknie. I, co? Zmieniamy?

Posted

malibo57 napisał(a):
O, tak! Domek tymczasowy dla łatka potrzebny.
Wiecie, ja tez chętnie zmieniłabym mu imie, bo to nadano mu roboczo w lecznicy. Podoba nam się tak sobie.
Tulik psauje do niego, jak ulał - ze zdrobnieniem Tulinek:) Bardzo pieknie. I, co? Zmieniamy?

A reaguje na to robocze imię? Jeśli tak,to już je zostawmy,a jeśli nie zna tamtego,to naprawdę Tulik...TULINEK Renatki bardziej do niego pasuje...a dt już warto szukać,tym bardziej,że musi być to jednak trochę specyficzny domek. Zawsze lepiej niech domek na psiaka poczeka, niż na odwrót.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
A reaguje na to robocze imię?

Nie, nie reaguje... Więc zmieniajmy na Tulinka :)

Elik, maluszek ma opatrunki żelowe.

A ja przypomnę nieskromnie, że szukamy domowego DT dla kruszynki (nie pogardzimy DS ;) )

Posted

Renatko...Tulinek pasuje piękniej do tego zucha! Prawda?...taki przystojniasty kłapouszek może reagować tylko na ...Tulinka!Intuicyjnie znalazłaś jego imię.

Trzymaj się kochany...jak najmniej bólu...jak najmniej!!!!