taks Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 monika55 napisał(a):Na razie chyba wróci do schroniska, tylko ten pojedynczy kojec... Przepełnienie bo wakacje. A dlaczego pojedynczy skoro P. Tomek napisał: "Doskonale natomiast zna psi język, zna sygnały uspokajające. Psy i buda i kojec są jak już mówiłem całym jej światem, wypuszczona / oczywiście na lince/ między kojce, za wszelką cenę chce się do nich dostać , przywiera całą sobą do krat, lgnie do każdego psa i nie budzi agresji w zadnym z nich." Quote
monika55 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Bo myśle, że powinna przede wszystkim ludzi widziec.Nie zależy nam zeby sie z psami dogadywała / to robi/ tylko z ludzmi. Wróci do stanu poczatkowego. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Quote
taks Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 monika55 napisał(a):Bo myśle, że powinna przede wszystkim ludzi widziec. A przebywanie w kojcu nie w samotnosci tylko w towarzystwie innych psów, oswojonych z ludźmi to wyklucza? Skąd w takim razie ma czerpać właściwe wzorce zachowań? Quote
monika55 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Nie, nie wyklucza. Tylko jak widac jej to do tej pory nie pomogło.Była z innymi psami. Ale jeżeli dla niej cały świat to boks i psy, to wg. mnie prowadzi to do trudności w adopcji do normalnego domu.Możmy ją zostawić w jej świecie. Pytanie tylko na jak długo. Przecież to schronisko. Quote
Ada-jeje Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Jezeli nie znajdziemy innej altrnatywy do konca lipca to musi wrocic do schroniska, ale napewno nie na dlugo. Najwazniejsze za znamy opinie na temat Nesi, znamy jej potrzeby i wiadomo jak z nia pracowac. Stad moj pomysl na kupno kojca dla niej, i dalsza praca pod okiem osob ktorzy wiedza jak pomagac psom trudniejszym, bo do przypadku beznadziejnego nie mozna Nesi zaliczyc. Wiem tez ze nie znajdziemy sponsorow na zakup kojca w tak szybkim tempie. Dlatego jako Fundacja zamierzamy wydac te pieniazki na ta potrzebe liczac oczywiscie na dalsze wpieranie Nesi, bo utrzymanie Nesi bedzie jedank na naszej kieszeni. Wydatek na kojec to spora sumka, jednak wierze ze uda sie Nesi po czasie wyadoptowac, ze znajdzie DS i swojego czlowieka, a kojec mozemy wtedy wykorzystac na inna bide. Czyli nie jest to kupno kojca tylko dla jednego psa, a wiec zwroca sie pienizki biorac pod uwage fakt ze za hotel tez trzeba placic. Quote
diana79 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 a więc powrót do schronu :-( biedna Nesi :-( a nie wierzę że uda się tu uzbierać na kojec skoro nawet miesięcznych deklaracji nie udało się uzbierać do końca... a kolejnych chętnych nie widać :shake: Quote
diana79 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Ada-jeje możesz coś więcej powiedzieć o tym kojcu? jakie to były by koszty, gdzie Nesi by przebywała i czy za pobyt Nesi w tym kojcu też byłaby opłata itd? a może ktoś już ma taki kojec i przygarnął by Nesi? Quote
monika55 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Wszystko jak zwykle zresztą rozbija sie o brak kasy. A sprawa Nesi pociągnie sie chyba długo, niestety. Quote
Ada-jeje Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Diana, jak kupimy kojec to nie bedziemy oplacac koszty hotelowania, tylko karme dla Nesi. Wlasnie szukamy korzystnej oferty na kupno kojca. Nie chce po raz kolejny pisac o czyms co jest w trakcie zalatwiania i nie mozna podac konkretnej daty realizacji, wstepnie przypuszczamy ze bedzie to polowa sierpnia, ale sama wiesz jak czesto pomimo dogranych terminow nie sa one dotrzymywane. Staramy sie zeby nie przekroczyc 2 tys. zl. za kojec lacznie z buda. Czy sie uda zobaczymy. Quote
agrabcia Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Czy Nesi będzie u osoby, która bedzie umiała z nią pracować? Quote
mania1979 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 wiem że to niewiele,ale do kojca dołożę 20 zł ;).. Quote
Ada-jeje Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Tak Nesi pojdzie do osoby ktora bedzie z nia pracowac i wiadomosci o Nesi tez beda i fotki tez beda, napewno nie z taka czestotliwoscia jak z domowego DT, ale beda napewno. Dziekujemy za deklaracje, malo prawdopodobne ze uzbieramy na kojec, niemniej kazda zlotowka na wyzywienie Nesi sie przyda. Tego juz nam hotelowy DT nie zapewni. :shake: Quote
dineh Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 cioteczki na innym wątku ciotki zbierają na siatke - i zrobiły świetny bazarek może szło by coś podobnego zrobić?? http://www.dogomania.pl/threads/189757-NIE-MAJ%C4%84-CZASU-!!!!-Na-siatk%C4%99-do-kojca-dla-Bajki-i-Kajtusi-5-z%C5%82-do-4VII-do-24.00 Quote
Nayantara Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Myślę, że pomysł dobry, zawsze się kaska przyda, tylko kto zajmie się graficzną stroną tego? ; ] Quote
diana79 Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 kto może pomóc w zrobieniu takiego bazarku? Quote
dineh Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 u mnie niestety brak tak wielkich zdolności :( chyba że zrobiło by się taki z budowaniem cegieł(czy czegoś żeby stworzył się kojec)- był taki bazarek Quote
agrabcia Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Warto napisać, na pierwszej stronie, że zbieramy na kojec i jedzonko na kolejne miesiące. Swoją deklaracje podtrzymuje i dodam coś więcej po 10 Quote
wilczek007 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 chyba psiara nie napisze, nie wiem co sie stało...wolałabym zeby wróciła...miala talent do wątków... ja do bazarków lewa noga jestem... Quote
wilczek007 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 znajoma z nk ma pomysł na zebranie kaski, tylko chce byscie wybrały kojec z; http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kojec+dla+psa ...Pytała o nr konta...Na Pro animals czy Skarpete(drugiego i tak nie znam) ??.Nie wiem co tam zamierzacie, więc poradziłam sie znajomej zalogowac lub napisac do ciebie Ado... Quote
Ada-jeje Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Poczekamy zatem az znajoma sie zaloguje. Kojec bedzie kupowany z konta fundacyjnego a nie ze skarpety. W skarpecie mozna zbierac na karme dla Nesi. Quote
mania1979 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 wysłałam dzisiaj dla Nesi jednorazowo 10 zł. Quote
majka_2009 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Podaję nr telefonu do osoby, która przekaże bezpłatnie kojec 32 770 15 25. Ma na imię Grażyna Quote
majka_2009 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Grażyna, nr telefonu 32 770 15 25 przekaże bezpłatnie kojec Quote
shanti Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Majka_2009, w sprawie kojca będzie decydować Ada-jeje. Ona wie gdzie miałby stanąć, więc pewnie zadzwoni jak tu się pojawi. Dobrze by było:lol: Quote
Recommended Posts