Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ilon_n napisał(a):
Umówmy się, że sami nie obserwujemy skoro innym niezainteresowanym adopcją zabraniamy ;)
Niech się Chłopakowi znajdzie opiekun. Szkoda Go, że tak siedzi na uwięzi, bo ma taką hiper-przestrzenną naturę ;)

No właśnie, lepiej samemu nie obserwować ;)

Bardzo ładny jest, pasuje mu te imię - Bambo :)

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dziś u Bambo :) Wedle wskazówek powiedziałam Pani, że chciałabym zabrać Bambo na spacer... zerknęła w zeszyt i powiedziała, że nie ma problemu :) wzięła ode mnie dowód, dała mi smyczkę i powiedziała, żebym znalazła kogoś na zewnątrz, żeby wydał mi psiaka (chyba mnie nie poznała bez kul).. na początku myślała, że chcę go adoptować... wedle zaleceń poszłam rozejrzeć się czy kogoś tam koło niego nie ma, a jak nie było wróciłam na dziedziniec... był tam Pan, którego ostatnio spotkałyśmy z Saphirą, nie chciałam przeszkadzać, bo miał jakąś wycieczkę, ale krzyknął mi, że mogę go zabrać, więc nie pytając już o nic poszłam go zabrać na spacerek :D Bambo ma się dobrze... jak zawsze wesoły, uśmiechnięty od ucha do ucha i żywy :) pospacerowaliśmy, poszaleliśmy i pomizialiśmy się... próbowałam mu też zrobić trochę nowych fotek, ale samemu to ciężko :P coś tam mam, ale wstawię w weekend, bo teraz dzień w dzień mam koła na uczelni... po za tym być może dla potencjalnego właściciela to będzie cenna informacja.. Bambo jest skłonny do zabaw patyczkiem :D troszkę się speszył jak wzięłam patyczka do ręki i chciałam mu dać... ale jak zaczął mu patyczek uciekać to pogonił :D momentami nawet podejmował próbę "szarpania" czy zabrania mi go, ale w momencie kiedy go dostał, patyczek tracił na atrakcyjności, póki znów nie zaczął uciekać :D następnym razem wezmę jakieś zabawki typowo psie i zobaczę jak reaguje na zabawę zabawkami :)
pozdrawiam

Posted

Kasiu ! Wielkie podziękowania za spacerek. Ja w tym tygodniu mam urwanie głowy w pracy więc pewnie go nie odwiedzę. Choć bardzo zaniepokoiła mnie biegunka u Bambo i chciałabym podwieźć Zielonemu jakąś lepszą karmę. Może nie trawi kaszy i stąd te problemy z uczuciem głodu i rzucaniem się na jedzenie.
Dzięki Lara za allegro. Z tego co widzę zawsze są lepsze efekty niż ze zwykłych ogłoszeń.

Posted

Saphira napisał(a):
Kasiu ! Wielkie podziękowania za spacerek. Ja w tym tygodniu mam urwanie głowy w pracy więc pewnie go nie odwiedzę. Choć bardzo zaniepokoiła mnie biegunka u Bambo i chciałabym podwieźć Zielonemu jakąś lepszą karmę. Może nie trawi kaszy i stąd te problemy z uczuciem głodu i rzucaniem się na jedzenie.
Dzięki Lara za allegro. Z tego co widzę zawsze są lepsze efekty niż ze zwykłych ogłoszeń.

Jasne, że są lepsze ;) jest zawsze po kilkaset, a nawet kilka tysięcy wejść, a przy zwykłym allegro liczba wejść czasami nie przekracza 100.

Posted

Saphira napisał(a):

Witam. Jego stan się poprawia jeśli chodzi wygląd i strukturę sierści. Zaczyna się błyszczeć. Mam nadzieje, że to tylko przejściowe problemy z luźnym stolcem. Nie było to wodniste Czasami zdaje się, że kasza mu nie służy, a drugiego dnia wszytko jest dobrze. Powoli się wycisza choć czasami jeszcze ma głupawkę. Powoli, ale lepsza karma dla niego czemu nie. Z tym "rzucaniem" się na jedzenie ostrożnie. Je łapczywie, a to jest różnica jak dla mnie. Powoli i ta sytuacja się zmienia na lepsze. Wszystko zależy od poziomu stresu.

Posted

Bardzo dziękuję za przepiękne fotki Bambo, ale przede wszystkim za spacerek. To jest mu bardzo potrzebne. Biedny Bambo musi się po prostu wybiegać:Dog_run::Dog_run::Dog_run:

Posted

Oooo, niespodzianka się szykuje .. :multi:

Piękna sesja zdjęciowa. Bambo jest bardzo fotogeniczny.
Myślę, że jeszcze nie jedno swoje maniactwo przed nami z czasem odkryje :D
Chłopak jest pewnie dość szalony :)

Posted

Kasiu ! Filmik obłędny. Zauważyliście jak Bambo się zmienił ? Wypiękniał, sierść ma piękną czarna, utył i do tego słucha poleceń. Chce się bawić i już tak obłędnie nie szczeka na wszystkich.:loveu::loveu::loveu:
Dziękujemy LARA za piękne allegro. Zdjęcia Kasi są rewelacyjne. Jak ona to wszystko sama zrobiła? :lol::lol::lol: trzeba je koniecznie załączyć:lol::lol::lol: A Bambo to naprawdę piękny pies i już się nie boje, że nikt go nie zechce;)

Posted

Saphira napisał(a):
Kasiu ! Filmik obłędny.

dzięki :)

Saphira napisał(a):
Zauważyliście jak Bambo się zmienił ? Wypiękniał, sierść ma piękną czarna, utył i do tego słucha poleceń. Chce się bawić i już tak obłędnie nie szczeka na wszystkich.:loveu::loveu::loveu:

bardzo lubi się bawić, ale z tym słuchaniem poleceń, to piłeczkę nie bardzo miał ochotę oddawać :eviltong: słuchał polecenia dopiero jak złapałam za piłkę, a nie było to łatwe, bo odwracał pyszczek z piłką w drugą stronę :D no, ale to wszystko jest do nauczenia ;)

Saphira napisał(a):
Dziękujemy LARA za piękne allegro.

ja również dziękuję :)

Saphira napisał(a):
Zdjęcia Kasi są rewelacyjne. Jak ona to wszystko sama zrobiła? :lol::lol::lol:

seryjne, seryjne i jeszcze raz seryjne :D

Posted

Znalazłam taki apel na profilu nk :
WITAM WSZYSTKICH!! FUNDACJA DAR SERCA SZUKA WOLONTARIUSZY DO POMOCY W WYSTAWIANIU RZECZY NA ALLEGRO NA CELE CHARYTATYWNE!! SZUKAMY CHETNYCH OSOB Z ODROBINA CZASU WOLNEGO, KTORZY SA ODPOWIEDZIALNI I MAJA DOSWIADCZENIE W WYSTAWIANIU RZECZY.
PROSZE W TEJ SPRAWIE PISAC DO PANI BASI NA ADRS [email protected]
Ta fundacja jest z Katowic i ratuje konie skazane na smierć.