Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniła pewna Pani z Chełmży, której piesek zaginął 2 tygodnie temu.
Na pierwszy rzut oka podobny do Bambo, ale to jednak psiak małych rozmiarów.
Pani widziała plakaty Bambo i zadzwoniła.

Zastanawiam się jak można by pomóc tej Pani w poszukiwaniu pieska?

Mamy również jej plakat.
Załaduję go poniżej.

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że jednak podobny tylko kolorystycznie :lol::lol::lol: Bambo ma zdecydowanie dłuższe łapki. Będe jutro jeszcze rozwieszać plakaciki szczeniaków i Bambo. Można i tego malucha powiesić. Najlepiej gdyby ta Pani też coś rozwiesiła w okolicy gdzie piesio zaginął.;)

Posted

[quote name='karolciasz28']No to ja strzelam pakiecik;)
kupię psa,
pineska,
przygarnij zwierzaka,
adopcje psów,
adopcja psa,
morusek,
cafeanimal,
gumtree,
ale okazja,
pet world

Dziekuję bardzo za ogłoszenia. Przez dwa dni wejście na forum graniczyło z cudem więc nie zauważyłam, że Bambo ma już ogłoszenia. Jeszcze raz dziekuję:B-fly::B-fly::B-fly:

Posted

witam :)
jestem nowa na tym wątku, z racji tego że studiuję w Toruniu mogłabym odwiedzić psinkę
ale mam pytanie... czy jak w schronisku zapytam o Bambo (i o szczeniaczki z węgla) będą mi potrafili powiedzieć który to psiak? no i czy mogłabym go np zabrać do parku na spacer? specjalnie przywiozłam ok 10m linkę i kilka zabawek mojego psa, żeby mógł pohasać, bo z tego co czytałam to brakuje mu ruchu
z góry dzięki za odp

Posted

W schronisku znają Bambo i szczeniaki, ale nie wiem czy obcej osobie pozwola iść z nim na spacer. Może napisz do Zielonego. On tam pracuje.Możesz też umówić się z Ilon jak będzie odwiedzać dziewczynki z węgla na wspólna wizytę.;)

Posted

Kasia, Bambo jest psiakiem z numerem 26, bo pod imieniem Bambo w schronisku nie istnieje!! To nasza portalowa umowa co do imienia dla tego psiaka.
Dziewczynki mieszkają razem w boksie kwarantannowym chyba nr 64, ale jeszcze nie wolno im wychodzić na dwór .. można za to pobawić się z nimi w tzw. szklarni .. pouczyć chodzenia na smyczy, ale przede wszystkim wyściskać, wypieścić itp.

Jeśli chcesz to w najbliższy czwartek rano około godz. 10 do 11 możemy umówić się na wspólną pierwszą wizytę a później już będziesz sama mogła tam zaglądać.

Myślę, że Zielony ma i tak sporo na głowie i może nawet nie być w odpowiednim momencie dostępny.

Posted

Kasia z Demonem napisał(a):
witam :)
jestem nowa na tym wątku, z racji tego że studiuję w Toruniu mogłabym odwiedzić psinkę
ale mam pytanie... czy jak w schronisku zapytam o Bambo (i o szczeniaczki z węgla) będą mi potrafili powiedzieć który to psiak? no i czy mogłabym go np zabrać do parku na spacer? specjalnie przywiozłam ok 10m linkę i kilka zabawek mojego psa, żeby mógł pohasać, bo z tego co czytałam to brakuje mu ruchu
z góry dzięki za odp

A w ogóle to SUPER, że się pojawiłaś!! Witaj na wątkach toruńskich :)
Rąk i głów nigdy za wiele a psiaków w potrzebie bez liku!!!

Posted

W kolejności.
Dzięki ilon_n za info o Bobiku i plakat.
Dzięki Saphira za rozwieszenie plakatów.
Witaj Kasia na wątku. Zielony pracuje w schronisku i jest tam praktycznie zawsze. Bambo jest chyba na boksach ogólnych, a Maluszki w boksie 66 na piętrze.

Posted

ilon_n napisał(a):
Kasia, Bambo jest psiakiem z numerem 26, bo pod imieniem Bambo w schronisku nie istnieje!! To nasza portalowa umowa co do imienia dla tego psiaka.
Dziewczynki mieszkają razem w boksie kwarantannowym chyba nr 64, ale jeszcze nie wolno im wychodzić na dwór .. można za to pobawić się z nimi w tzw. szklarni .. pouczyć chodzenia na smyczy, ale przede wszystkim wyściskać, wypieścić itp.

Jeśli chcesz to w najbliższy czwartek rano około godz. 10 do 11 możemy umówić się na wspólną pierwszą wizytę a później już będziesz sama mogła tam zaglądać.

Myślę, że Zielony ma i tak sporo na głowie i może nawet nie być w odpowiednim momencie dostępny.

super by było jakby ktoś mnie "wprowadził", tym bardziej, że to moja 1 w życiu wizyta w schronie... wybieram się jutro, ale niestety 9:40-11:10 mam wykład a jeszcze muszę tam dojść, więc niestety... chyba, że odpowiadała by Ci np 12... tak czy siak pójdę i do dziewczyn i do Bambo... będę mogła poświęcić im dużo czasu, bo w tym tygodniu w czwartek mam tylko ten jeden wykład :)

ilon_n napisał(a):
A w ogóle to SUPER, że się pojawiłaś!! Witaj na wątkach toruńskich :)
Rąk i głów nigdy za wiele a psiaków w potrzebie bez liku!!!

niestety piesków jest bardzo dużo w potrzebie :( póki co jedynie jak mogę pomóc to je odwiedzać, pomiziać, pobawić się i zabrać na spacer (o ile mi pozwolą) :)

PS mam jeszcze jedno pytanie... czy jest tam jakaś portiernia albo coś w tym stylu, żebym mogła tam zostawić kule? bo nie chce psiaków na początku stresować, wolę, żeby najpierw zapoznały się ze mną, a potem ewentualnie z moimi kulami :D

Posted

Ciężki orzech do zgryzienia Kasia. Ja pewnie będę rano i nie wiem czy uda mi się zostać tak długo. Za ilon_n nie umiem odpowiedzieć. Na pewno ktoś z nas uprzedzi o Twojej wizycie. Jest portiernia i mili ludzie. Skoro to Twoja pierwsza wizyta to dobrze aby ktoś z Tobą był. Pomyślimy. Jeszcze kilka godzin.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Ciężki orzech do zgryzienia Kasia. Ja pewnie będę rano i nie wiem czy uda mi się zostać tak długo. Za ilon_n nie umiem odpowiedzieć. Na pewno ktoś z nas uprzedzi o Twojej wizycie. Jest portiernia i mili ludzie. Skoro to Twoja pierwsza wizyta to dobrze aby ktoś z Tobą był. Pomyślimy. Jeszcze kilka godzin.

hm.... no fajnie by było jakby ktoś tam ze mną poszedł... tylko ja niedługo pójdę na zajęcia i prosto po bym poszła do schroniska, więc nie będę miała dostępu do dogo.... jakby ktoś mógł ze mną iść niech mi może napisze sms-ka na nr 660752029
pozdrawiam :)

Posted

Kasia, mam nadzieję, że znalazłaś jakieś ciekawe zajęcie w czasie sprzątania szklarni .. może nawet wypatrzyłaś w boksach jakąś psinę, którą zajmiemy się w następnej kolejności ..
szkoda wielka, że czas nam się rozłącznie ułożył, niestety musiałam już wracać do pracy. Może następnym razem wybierzemy się tam razem.

Posted

ilon_n napisał(a):
Kasia, mam nadzieję, że znalazłaś jakieś ciekawe zajęcie w czasie sprzątania szklarni .. może nawet wypatrzyłaś w boksach jakąś psinę, którą zajmiemy się w następnej kolejności ..
szkoda wielka, że czas nam się rozłącznie ułożył, niestety musiałam już wracać do pracy. Może następnym razem wybierzemy się tam razem.

pokręciłam się po schronisku i popatrzyłam na pieski... tyle psich nieszczęść, ale niektóre wyglądały jakby nie były tam długo.. w sumie mam na oku 3 psiaki, którym z chęcią bym pomogła :) następnym razem musi się udać :) ja planuję następną wizytę we wtorek kończę wykłady o 11:10 więc tak ok 11:30-11:40 mogłabym tam być, ale jeśli Ci pasuję mogę przyjść później bo resztę dnia mam wolne :)

Cajus JB napisał(a):
Czyli Kasia dotarła.

owszem dotarłam :) byłam u dziewczynek, ale relacja pojawi się u nich na wątku :) a do Bambo mnie nie wpuszczono - bo nie wiadomo jak zareaguje na kogoś zupełnie obcego, może z czasem i do niego mnie wpuszczą a póki co to będę odwiedzała dziewczyny :)

Posted

No świetnie.
Myślę, że w schronisku nie można się nudzić .. tyle par oczu woła o towarzystwo .. liczę, że pokażesz mi tę trójkę we wtorek - będę tam od 11.30 do 12.15

Posted

ilon_n napisał(a):
No świetnie.
Myślę, że w schronisku nie można się nudzić .. tyle par oczu woła o towarzystwo .. liczę, że pokażesz mi tę trójkę we wtorek - będę tam od 11.30 do 12.15

jeśli tylko będziesz chciała to pokażę Ci tą 3 :) no i super, że się spotkamy :)