ilon_n Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Dzwoniła pewna Pani z Chełmży, której piesek zaginął 2 tygodnie temu. Na pierwszy rzut oka podobny do Bambo, ale to jednak psiak małych rozmiarów. Pani widziała plakaty Bambo i zadzwoniła. Zastanawiam się jak można by pomóc tej Pani w poszukiwaniu pieska? Mamy również jej plakat. Załaduję go poniżej. Quote
Saphira Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Myślę, że jednak podobny tylko kolorystycznie :lol::lol::lol: Bambo ma zdecydowanie dłuższe łapki. Będe jutro jeszcze rozwieszać plakaciki szczeniaków i Bambo. Można i tego malucha powiesić. Najlepiej gdyby ta Pani też coś rozwiesiła w okolicy gdzie piesio zaginął.;) Quote
ilon_n Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 No tak, ale Pani na plakacie nie widziała całego Bambo :) a z desperacją szuka swojej psiny, więc każde podobieństwo bada :) Quote
ilon_n Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Dzięki Saphira, w szczególności w imieniu Dziewczynek, za rozwieszanie plakatów! Quote
Saphira Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 [quote name='karolciasz28']No to ja strzelam pakiecik;) kupię psa, pineska, przygarnij zwierzaka, adopcje psów, adopcja psa, morusek, cafeanimal, gumtree, ale okazja, pet world Dziekuję bardzo za ogłoszenia. Przez dwa dni wejście na forum graniczyło z cudem więc nie zauważyłam, że Bambo ma już ogłoszenia. Jeszcze raz dziekuję:B-fly::B-fly::B-fly: Quote
Kasia z Demonem Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 witam :) jestem nowa na tym wątku, z racji tego że studiuję w Toruniu mogłabym odwiedzić psinkę ale mam pytanie... czy jak w schronisku zapytam o Bambo (i o szczeniaczki z węgla) będą mi potrafili powiedzieć który to psiak? no i czy mogłabym go np zabrać do parku na spacer? specjalnie przywiozłam ok 10m linkę i kilka zabawek mojego psa, żeby mógł pohasać, bo z tego co czytałam to brakuje mu ruchu z góry dzięki za odp Quote
Saphira Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 W schronisku znają Bambo i szczeniaki, ale nie wiem czy obcej osobie pozwola iść z nim na spacer. Może napisz do Zielonego. On tam pracuje.Możesz też umówić się z Ilon jak będzie odwiedzać dziewczynki z węgla na wspólna wizytę.;) Quote
Kasia z Demonem Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 do Zielonego? tylko co do moich odwiedzin, to ja mogę tylko we wtorki i czwartki, a resztę to albo mnie nie ma bo jestem u siebie w domu we Włocławku, albo mam za dużo zajęć i nie dałabym rady Quote
ilon_n Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Kasia, Bambo jest psiakiem z numerem 26, bo pod imieniem Bambo w schronisku nie istnieje!! To nasza portalowa umowa co do imienia dla tego psiaka. Dziewczynki mieszkają razem w boksie kwarantannowym chyba nr 64, ale jeszcze nie wolno im wychodzić na dwór .. można za to pobawić się z nimi w tzw. szklarni .. pouczyć chodzenia na smyczy, ale przede wszystkim wyściskać, wypieścić itp. Jeśli chcesz to w najbliższy czwartek rano około godz. 10 do 11 możemy umówić się na wspólną pierwszą wizytę a później już będziesz sama mogła tam zaglądać. Myślę, że Zielony ma i tak sporo na głowie i może nawet nie być w odpowiednim momencie dostępny. Quote
ilon_n Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Kasia z Demonem napisał(a):witam :) jestem nowa na tym wątku, z racji tego że studiuję w Toruniu mogłabym odwiedzić psinkę ale mam pytanie... czy jak w schronisku zapytam o Bambo (i o szczeniaczki z węgla) będą mi potrafili powiedzieć który to psiak? no i czy mogłabym go np zabrać do parku na spacer? specjalnie przywiozłam ok 10m linkę i kilka zabawek mojego psa, żeby mógł pohasać, bo z tego co czytałam to brakuje mu ruchu z góry dzięki za odp A w ogóle to SUPER, że się pojawiłaś!! Witaj na wątkach toruńskich :) Rąk i głów nigdy za wiele a psiaków w potrzebie bez liku!!! Quote
Cajus JB Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 W kolejności. Dzięki ilon_n za info o Bobiku i plakat. Dzięki Saphira za rozwieszenie plakatów. Witaj Kasia na wątku. Zielony pracuje w schronisku i jest tam praktycznie zawsze. Bambo jest chyba na boksach ogólnych, a Maluszki w boksie 66 na piętrze. Quote
Kasia z Demonem Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 ilon_n napisał(a):Kasia, Bambo jest psiakiem z numerem 26, bo pod imieniem Bambo w schronisku nie istnieje!! To nasza portalowa umowa co do imienia dla tego psiaka. Dziewczynki mieszkają razem w boksie kwarantannowym chyba nr 64, ale jeszcze nie wolno im wychodzić na dwór .. można za to pobawić się z nimi w tzw. szklarni .. pouczyć chodzenia na smyczy, ale przede wszystkim wyściskać, wypieścić itp. Jeśli chcesz to w najbliższy czwartek rano około godz. 10 do 11 możemy umówić się na wspólną pierwszą wizytę a później już będziesz sama mogła tam zaglądać. Myślę, że Zielony ma i tak sporo na głowie i może nawet nie być w odpowiednim momencie dostępny. super by było jakby ktoś mnie "wprowadził", tym bardziej, że to moja 1 w życiu wizyta w schronie... wybieram się jutro, ale niestety 9:40-11:10 mam wykład a jeszcze muszę tam dojść, więc niestety... chyba, że odpowiadała by Ci np 12... tak czy siak pójdę i do dziewczyn i do Bambo... będę mogła poświęcić im dużo czasu, bo w tym tygodniu w czwartek mam tylko ten jeden wykład :) ilon_n napisał(a):A w ogóle to SUPER, że się pojawiłaś!! Witaj na wątkach toruńskich :) Rąk i głów nigdy za wiele a psiaków w potrzebie bez liku!!! niestety piesków jest bardzo dużo w potrzebie :( póki co jedynie jak mogę pomóc to je odwiedzać, pomiziać, pobawić się i zabrać na spacer (o ile mi pozwolą) :) PS mam jeszcze jedno pytanie... czy jest tam jakaś portiernia albo coś w tym stylu, żebym mogła tam zostawić kule? bo nie chce psiaków na początku stresować, wolę, żeby najpierw zapoznały się ze mną, a potem ewentualnie z moimi kulami :D Quote
Cajus JB Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Ciężki orzech do zgryzienia Kasia. Ja pewnie będę rano i nie wiem czy uda mi się zostać tak długo. Za ilon_n nie umiem odpowiedzieć. Na pewno ktoś z nas uprzedzi o Twojej wizycie. Jest portiernia i mili ludzie. Skoro to Twoja pierwsza wizyta to dobrze aby ktoś z Tobą był. Pomyślimy. Jeszcze kilka godzin. Quote
Kasia z Demonem Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Cajus JB napisał(a):Ciężki orzech do zgryzienia Kasia. Ja pewnie będę rano i nie wiem czy uda mi się zostać tak długo. Za ilon_n nie umiem odpowiedzieć. Na pewno ktoś z nas uprzedzi o Twojej wizycie. Jest portiernia i mili ludzie. Skoro to Twoja pierwsza wizyta to dobrze aby ktoś z Tobą był. Pomyślimy. Jeszcze kilka godzin. hm.... no fajnie by było jakby ktoś tam ze mną poszedł... tylko ja niedługo pójdę na zajęcia i prosto po bym poszła do schroniska, więc nie będę miała dostępu do dogo.... jakby ktoś mógł ze mną iść niech mi może napisze sms-ka na nr 660752029 pozdrawiam :) Quote
ilon_n Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Kasia, mam nadzieję, że znalazłaś jakieś ciekawe zajęcie w czasie sprzątania szklarni .. może nawet wypatrzyłaś w boksach jakąś psinę, którą zajmiemy się w następnej kolejności .. szkoda wielka, że czas nam się rozłącznie ułożył, niestety musiałam już wracać do pracy. Może następnym razem wybierzemy się tam razem. Quote
Kasia z Demonem Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 ilon_n napisał(a):Kasia, mam nadzieję, że znalazłaś jakieś ciekawe zajęcie w czasie sprzątania szklarni .. może nawet wypatrzyłaś w boksach jakąś psinę, którą zajmiemy się w następnej kolejności .. szkoda wielka, że czas nam się rozłącznie ułożył, niestety musiałam już wracać do pracy. Może następnym razem wybierzemy się tam razem. pokręciłam się po schronisku i popatrzyłam na pieski... tyle psich nieszczęść, ale niektóre wyglądały jakby nie były tam długo.. w sumie mam na oku 3 psiaki, którym z chęcią bym pomogła :) następnym razem musi się udać :) ja planuję następną wizytę we wtorek kończę wykłady o 11:10 więc tak ok 11:30-11:40 mogłabym tam być, ale jeśli Ci pasuję mogę przyjść później bo resztę dnia mam wolne :) Cajus JB napisał(a):Czyli Kasia dotarła. owszem dotarłam :) byłam u dziewczynek, ale relacja pojawi się u nich na wątku :) a do Bambo mnie nie wpuszczono - bo nie wiadomo jak zareaguje na kogoś zupełnie obcego, może z czasem i do niego mnie wpuszczą a póki co to będę odwiedzała dziewczyny :) Quote
ilon_n Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 No świetnie. Myślę, że w schronisku nie można się nudzić .. tyle par oczu woła o towarzystwo .. liczę, że pokażesz mi tę trójkę we wtorek - będę tam od 11.30 do 12.15 Quote
Cajus JB Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Oczywiście ilon_n. Tej trójce też mogę założyć wątki. Uprzedzam Twoją prośbę. Tak myślę. Quote
Kasia z Demonem Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 ilon_n napisał(a):No świetnie. Myślę, że w schronisku nie można się nudzić .. tyle par oczu woła o towarzystwo .. liczę, że pokażesz mi tę trójkę we wtorek - będę tam od 11.30 do 12.15 jeśli tylko będziesz chciała to pokażę Ci tą 3 :) no i super, że się spotkamy :) Quote
ilon_n Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Oczywiście, że będę chciała :) No i może przy tej okazji zajrzymy razem do Bambo. Zrobimy Mu świeże fotki. Do wtorku live Quote
Saphira Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 No to podnosimy Bambo. Zaprzeczam aby bambo przejawiał agresję. Jest miły, slodki i napewno chetnie pójdzie na spacerek:lol: Quote
ilon_n Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Ludzie w schronie mają jednak mieszane odczucia. Zapewne ma to jakieś źródła. Spróbujemy we wtorek osobiście to zweryfikować :) Quote
Recommended Posts