Saphira Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Myślę, ze w przyszłości lepiej temat kastracji psa przemilczeć. potencjalni właściciele akceptuja wysterylizowane suczki, ale o kastratach słyszeć nie chcą. Może jednak poprosić w schronisku żeby go nie odjajczali. Quote
ilon_n Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 No nie wiem Saphira co ostatecznie robić? Aga pewnie już zarejestrowała zabieg do wykonania, odkręcać? Swoją drogą wkurza mnie ten wszechobecny patriarchat!! Quote
Saphira Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Nie mam pojęcia co robić. Nie potrafię podjąć decyzji. Pies wykastrowany jest milszy, spokojniejszy, nie ma też skłonności do włóczęgostwa. Może po prostu przemilczeć to w ogloszeniach? Quote
amensalizm Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Jak przyszły właściciel ma być normalny to i na kastracie się zgodzi i jeszcze ją poprze. Quote
ilon_n Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Ja bym jednak była za zabiegiem, choćby dlatego, że schron zainwestuje w Bambo i dzieki temu nie będzie ryzyka, że Go skreślą jako nieadopcyjnego. Quote
Cajus JB Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Moje zdanie jest jednoznaczne. Bambo powinien zostać wykastrowany. To żywiołowy pies i na pewno wędrowiec. Domek to nie hodowla rasy i z jajkami lub bez Bambo powinien być w nim kochany. Jeśli jakiś domek będzie miał wątpliwości to będzie dla mnie zawsze nieodpowiedni. Jutro chcę odebrać pozostałe przy życiu trzy szczeniaki ( trzy zostały prawdopodobnie uśmiercone ) właśnie po takim wędrowcu. Mimo interwencji inspektora sunia także nie została wysterylizowana. Opiekunów nie ma i nawet nie wiem w jakim stanie są szczeniaki i matka. Na ludzką głupotę nie ma lekarstwa, ale można ją trochę ograniczyć poprzez zabiegi. Quote
ilon_n Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [quote name='Cajus JB']... Na ludzką głupotę nie ma lekarstwa, ale można ją trochę ograniczyć poprzez zabiegi.[/QUOTE] Jaki zabieg chciałbyś zafundować tym ludziom na ograniczenie głupoty?? ;) Z chęcią im go zaaplikuję!! bo sterylizacja suni i kastracje wędrowniczków raczej ludzkiej głupoty nie ograniczą .. jedynie jej konsekwencje .. niestety zwierzęta za tę głupotę płacą Quote
Saphira Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Czy to znowu szczeniaki z tej samej patologii ? Myślałam, że zabrałeś ich mamę do siebie. Pewnie coś mi się pokręciło?:roll: Quote
Cajus JB Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 To zupełnie inna suczka. Niestety dziś dopiero teraz tam jadę. Na razie nic udało mi się załatwić. Quote
ilon_n Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Duże dzięki za banerek :) Bambo bardzo ładnie kontrastuje z tym żółtym Quote
Saphira Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Dziękuję Amensalizm. Nie mogłam przez całeŚwięta wejść na dogo. Przykro mi. Quote
Saphira Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 A ja zapraszam na wątek specjalistki od allegro;) Quote
Cajus JB Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Dziękuję bardzo. Postaramy się o zdjęcia. Quote
Saphira Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='__Lara']Witam. Zrobię allegro w najbliższym czasie.[/QUOTE] Ślicznie dziękuję:B-fly::B-fly::B-fly:i zobowiązuje się do pokrycia kosztów w tym wyróżnienia. :Rose::Rose::Rose: Quote
__Lara Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 ;) Czyli rozumiem, że mam czekać na nowe zdjęcia do allegro? Quote
Saphira Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Zdjęcia są na stronie 2 wątku. Nie wiem czy uda mi się zrobić lepsze ? Potrzebna byłaby druga osoba. Czy jest ktoś chętny ? Quote
Saphira Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='ladySwallow']Teksty dla Bambo: I Bambo to 3letni, większy psiak znaleziony przy drodze. Jest radosny, miły i łagodny, bardzo lubi się bawić i jest energiczny. Bambo trafił do schroniska, gdzie gaśnie z braku człowieka i miłości. Przed wydaniem zostanie wykastrowany. Jeśli chcesz go przygarnąć, skontaktuj się: 602 378 012. II Jeśli szukasz psa wesołego, energicznego, który zawsze Cię pocieszy i rozbawi, to trafiłeś idealnie. Bambo to 3letni pies, który został znaleziony przy ruchliwej ulicy i przewieziony przez wolontariuszkę w bezpieczne miejsce. Jest psem dość dużym, bardzo wesołym, łagodnym w stosunku do ludzi i miłym. Lubi spędzać czas z człowiekiem, bawiąc się z nim i dokazując. Bardzo lubi pieszczoty, więc fakt, że obecnie przebywa w schronisku sprawia, że Bambo jest coraz smutniejszy, gaśnie w oczach bez opieki człowieka. Jeśli chcesz go przygarnąć, skontaktuj się: 602 378 012. III Psi los nie jest tak łaskawy, jak mogłoby się zdawać. Prócz psów zadbanych, mieszkających z człowiekiem, który daje im swoją miłość, są jeszcze psy zaniedbane, porzucone jak śmieci i skazane na szybką śmierć. Takim psem jest 3letni Bambo, który został porzucony przez opiekuna przy ruchliwej ulicy – w każdej chwili groziło mu potrącenie bądź nawet śmierć pod kołami licznych, przejeżdżających tamtędy samochodów. Bambo chciał przypodobać się paniom z obsługi przydrożnego baru, zaczął jednak szczekać na gości, chcąc je chronić, stąd nie był już tam mile widziany – stał się zwykłym, niepotrzebnym, przeganianym psim śmieciem. Wtedy na jego drodze staną anioł – wolontariuszka, która przekonała go do siebie i w bagażniku samochodu zawiozła do pobliskiego schroniska, gdzie opiekowała się psami. Tutaj właśnie Bambo czeka na dom – już bezpieczny, nie grozi mu nagła śmierć, a mimo to coraz smutniejszy z powodu braku własnego człowieka i zainteresowania. Bambo to pies energiczny, lubiący się bawić, a zarazem miły i łagodny dla człowieka i większości psów. Potrzebuje kogoś, kto będzie jego przyjacielem i da mu zainteresowanie, czas i miłość – może to będziesz Ty? Bambo przed oddaniem do adopcji będzie wykastrowany. Jeśli leży Ci na sercu jego los, adoptuj Bambo! Skontaktuj się: 602 378 012[/QUOTE] Tu są gotowe teksty dla Bambo. Chyba, że proponujesz inne;) Quote
Cajus JB Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Ze zdjęciami będzie problem. Okazuje się, że nie mamy dobrych zdjęć do allegro. Kto mógłby je zrobić i faktycznie będę potrzebne do tego dwie osoby. Quote
Saphira Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Ja mogę być jutro w schronisku kolo południa, ale sama nie dam rady zrobić zdjęć. Poprzednio rozmawiałam z pracownikami, że można by było Bambo umieścić w na dużym wybiegu, ale trzeba mieć pewność, że nie będzie agresywny w stosunku do innych psów. Nie ukrywam, że przydałaby się osoba towarzysząca. Quote
__Lara Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Cajus JB napisał(a):Ze zdjęciami będzie problem. Okazuje się, że nie mamy dobrych zdjęć do allegro. Kto mógłby je zrobić i faktycznie będę potrzebne do tego dwie osoby. Więc czekam na zdjęcia. ;) Quote
Recommended Posts