agusiazet Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Moim zdaniem Funia radzi sobie świetnie i jak będę miała swój hotelik poproszę ją o porady! Bo też będę dwuetatowcem!!! Quote
funia Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Mój etat pierwszy juz sie nie długo kończy ..... Wracając do Filona smutno mi sie z nim rozstawac ,ale wiem ze Murka dobrze sie nim zajmie . Szybko się przyzwyczaił i czuje się dobrze ,tylko ten zapach z pyszczka jest dosyc ,dosyc ..... Przepraszam za brak zdjęć ,ale doba za krótka . Quote
Tola Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 Filonek wlasnie dojechal do Murki:lol: TZ mówi, ze bardzo sympatyzcny z niego facet:cool3: Quote
agada Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Tola napisał(a):Filonek wlasnie dojechal do Murki:lol: TZ mówi, ze bardzo sympatyzcny z niego facet:cool3: No wiesz Twój TZ to się ze wszystkimi pso-facetami dogaduje:evil_lol:, ale dobrze,że ales gut:eviltong: Quote
bianka0 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Nie miałam czasu dzisiaj popytać o Filonka, ale myślę, że wszystko dobrze, Murka pewnie w nocy da znać. Bardzo dziękuję Toli i jej TZ-towi za transport kudłacza do hoteliku:lol: Quote
Murka Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Na razie tylko takie kiepskie fotki, bo Filonek to mały wiercipiuszek i do dobrych fotek musi się trochę z nami zapoznać i uspokoić :) Strasznie fajny piesek, ale babiarz okropny :eviltong: Ktoś tu mówił, że on większy niż na fotkach ze schronu, więc się spodziewałam coś takiego średnio-małego, a tu przyjechał taki mikrusek, co ma ze 6 kg. W dodatku strasznie chudziutki, kręgosłupik cały na wierzchu, aż strach głaskać. funia pięknie go podstrzygła :loveu: Jest teraz jak maskotka. Ma trochę przerzedzoną sierść, ale będzie dostawał witaminki na skórę i sierść to szybko mu się poprawi :) Nie wiem czy ten brak sierści to nie sprawa pcheł, bo ma sporo jeszcze w sierści pchlich kupek (był chyba kąpany u funi to pewnie większość spłynęła). Mam od razu pytanka organizacyjne: czy Filonek był odrobaczany i odpchlany (nie wiem czy mu zapodawać cosik)? I pytanie do bianki0 czy doszczepiać go na wirusówki? Czy będziemy go ciachać/czyścić zęby? Mlody na pewno nie jest, na drugim zdjęciu widać braki w ząbkach. Nie mam pojęcia ile może mieć latek, musi go wet obejrzeć. Ale energii ma sporo :) Quote
bianka0 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Dopiero teraz widać jaka śliczna maskotka z niego:p Oczywiście, Filonek pewnie w pierwszej kolejności będzie musiał mieć sanację uzębienia, nie był odpchlany, ani odrobaczony, nie miał szczepionych wirusówek. W schronie przed samym wydaniem go podali mu szczepienie przeciwko wściekliźnie, funia nie robiła Filonkowi nic, ponieważ miał jechać do drugiego hoteliku, więc wizyta u weta konieczna. Przy takim ekspresyjnym podejściu Filonka do płci pięknej, kastracja będzie obowiązkowa, żeby nie zrazić przyszłego domku jego kochliwością. Czyli Filonek będzie musiał mieć zrobione wszystko :cool3: Quote
mshume Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Jak to mówi mój TZ, Filonek wygląda jak 'maskota na baterie' ;) Quote
funia Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Murko to strzyzenie to takie na ''pół gwizdka''bo wygladało to tak ,ze on biegał a ja za nim i co złapalam to moje ....Ale i tak jest lepiej niz bylo . Quote
E-S Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Proszę jaki śliczny pluszak :) Murko, on przestał się trząść ? Ewa Quote
Tola Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 [quote name='bianka0']Nie miałam czasu dzisiaj popytać o Filonka, ale myślę, że wszystko dobrze, Murka pewnie w nocy da znać. Bardzo dziękuję Toli i jej TZ-towi za transport kudłacza do hoteliku:lol: Bianka - to my wszystcy tu na wątku dziekujemy Tobie i Jo37 :loveu: Filonek jest przeciez w hoteliku tylko dzieki waszej dobroci:cool3: Moj TZ nie poznal Filonka - myslal, ze wiezie zupelnie innego psiaka:evil_lol: Pamiętał Flonka jako zaniedbanego, skudłaczonego, przerazonego psiaka w schronisku, a tu wyczesany, miły piesio:loveu: Quote
bianka0 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Funia obstrzygła Filonka w biegu na ,,pół gwizdka" ale wyraźnie poprawiło to jego wizerunek. Strzyżenie było gratisowe :p Tylko ten wiecznie zapluty pysiak, czy on taki jest, czy tylko na zdjęciach tak wygląda :evil_lol: Quote
agada Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 bianka0 napisał(a):Funia obstrzygła Filonka w biegu na ,,pół gwizdka" ale wyraźnie poprawiło to jego wizerunek. Strzyżenie było gratisowe :p Tylko ten wiecznie zapluty pysiak, czy on taki jest, czy tylko na zdjęciach tak wygląda :evil_lol: Jakbyś nie miała zębów z przodu, to też byś wyglądała jak Filon:eviltong:, samo leci jak się drze :evil_lol: Quote
bianka0 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ja myślałam, że jeżeli Filon jest takim ,, babiarzem'';), to ślini się na widok panienek, których wszędzie mnóstwo wokół. Po przymusowej abstynencji w boksie męskim w schronie, to musi być dla niego wstrząsające przeżycie. Quote
funia Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 dlatego takk miał dobrze u mnie same kobity i to jak chetne:evil_lol: Quote
bianka0 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 No właśnie, a Ty mu nie pozwalałaś, nie wiem czy to tak dobrze :cool3: Quote
bianka0 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Tolu, jesteś założycielką wątku Filonka, czy mogłabyś ująć w pierwszym poście, że Filonek ma jeszcze dwie sponsorki P. Czesławę - 60 zł miesięcznie i P.Anię - 20 zł miesięcznie z Janowa Lub. To są kobietki spoza dogo, ale od czasu do czasu wlokę je do komputera i otwieram im wątki sponsorowanych psiaków. Jak pieski idą do domu, to dostają wydrukowane zdjęcia z informacją gdzie zostały adoptowane. Zawsze otwieram im pierwszą stronę, na dowód że o nich pamiętamy. Quote
Murka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Kastrację i ząbki można zrobić za jednym zamachem - jedna narkoza mniej. Tylko pytanie: czy najpierw szczepienie czy zabiegi? Bo musi być przerwa między jednym a drugim ok. 3 tygodnie. Czyli tych ubytków w sierści nie oglądał wet? Mi to wygląda na alergię, bo skóra jest miejscami lekko zaczwerwieniona. Skóra uszu od zewnętrznej strony to już w ogóle jak buraczek. Tą telepkę dobrze chyba odczytała funia. On się trzęsie tak jakby z przejęcia :) Natomiast nie wiem czy on był taki "podwórkowy", bo do domu wchodzi jak do siebie i czuje się dość pewnie. Ogólnie chłopak jest raczej bezstresowy i nie jest lękliwy, odnajduje się dobrze w każdej sytuacji i niczego się nie boi. Dziś spotkał przez moment kota i nie wiem czy go nie zauważył czy go nie zainteresował, w każdym razie zero reakcji - jak nie terrierek :) Jest bardzo słodki :lol: Quote
karolciasz28 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Zaznaczam sobie, ale słodki...:loveu:;) Quote
Murka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Acha i on pije bardzo dużo wody. Żaden pies tak u nas nie opróżnia miski z wodą. Quote
Ra_dunia Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 I znowu nowe miejsce Filonku :) ale zobaczysz - fajnie będzie :D (zwłaszcza jak ci wydmuszki z jajeczek zrobią ;) ) Quote
Recommended Posts