Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam dziś jeszcze bardzo fajny telefon od pani z Warszawy (Raszyn czy jakoś tak), bardzo chce dać domek jak z bajki jakiejś bidzie potrzebującej. Ma jeszcze na oku parę innych psiaków i gdyby Filonek znalazł dom, to ona zaopiekuje się innym psiakiem. Obiecała dzwonić po weekendzie jak już Filonek będzie po zabiegach.

Po weekendzie Filonek będzie miał kastrację + czyszczenie ząbków. Od razu pobierzemy krew do analizy i Beatka mówiła, że może też przy okazji mocz pobrać i sprawdzić tego Cushinga.

Posted

Murko, niech wetka sprawdzi wszystkie konieczne badania Filonka, największym błędem byłoby oddać go do nowego domu jako zdrowego psa, gdyby okazało się że jest chory i wymaga leczenia. Zwiększy to znacznie szansę zwrotu z adopcji, a wtedy w grę wejdą dalsze komplikacje.

Posted

Ja mieszkam w Raszynie :)
[quote name='Murka']Miałam dziś jeszcze bardzo fajny telefon od pani z Warszawy (Raszyn czy jakoś tak), bardzo chce dać domek jak z bajki jakiejś bidzie potrzebującej. Ma jeszcze na oku parę innych psiaków i gdyby Filonek znalazł dom, to ona zaopiekuje się innym psiakiem. Obiecała dzwonić po weekendzie jak już Filonek będzie po zabiegach.

Po weekendzie Filonek będzie miał kastrację + czyszczenie ząbków. Od razu pobierzemy krew do analizy i Beatka mówiła, że może też przy okazji mocz pobrać i sprawdzić tego Cushinga.[/QUOTE]

Posted

zadra napisał(a):
To czekamy pełni potymizmu.

oj to "p" na początku słowa określającego nastawienie na wynik rozmów w sprawie domku dla Filonka mi się nie podoba ... Zadra, odpukaj w niemalowane i spluń za lewe ramię i czekaj pełna Optymizmu, ja tak zrobię :)
Filonek, trzymaj się śliczny. On jakoś nie bardzo na zdjęciach wychodzi, w rzeczywistości jest prześliczny i słodziutki.

Posted

Murka napisał(a):
Miałam dziś jeszcze bardzo fajny telefon od pani z Warszawy (Raszyn czy jakoś tak), bardzo chce dać domek jak z bajki jakiejś bidzie potrzebującej. Ma jeszcze na oku parę innych psiaków i gdyby Filonek znalazł dom, to ona zaopiekuje się innym psiakiem. Obiecała dzwonić po weekendzie jak już Filonek będzie po zabiegach.

.

heh...MOZE BISZKOPT ??? z Azylu??słodziak

Posted

HELOOOOOOOOOOOOOOOOU
MAM TAKI MAŁY PROBLEM!!!!!!!!!!!
Pani zalicytowała FILONKA!!!!!
"......................
Dnia 11-04-2010 o godz. 19:36 Allegro napisał(a):

[FONT=verdana]Witaj ppCERKAM [/FONT]
[FONT=verdana]Pamiętaj, że wszystkie automatyczne e-maile dotyczące przebiegu Twoich transakcji na Allegro i w Sklepach Allegro zawierają w nagłówku Twoje imię i nazwisko. Dotyczy to powiadomień o wystawionych przez Ciebie ofertach sprzedaży, dokonanych przez Ciebie zakupach "Kup Teraz!", wygranych przez Ciebie licytacjach oraz powiadomień z procesu zapłaty przez Płacę z Allegro. Jeśli otrzymasz takie powiadomienie niezaadresowane imiennie do Ciebie, nie odpowiadaj na nie.[/FONT]

[FONT=verdana]W Twojej aukcji złożono ofertę kupna. Aktualna cena: 1,00 zł[/FONT]

NazwaFILONEK-terier z charakterem CHCE KOCHAĆ (numer: 98912915Kupujący aukcjipon 19 kwi 2010 22:03:49 CEST

ODPISAŁAM

WITAM....
zalicytowała Pani
w aukcji, która ma charakter informacyjny
Zwierze nie jest rzeczą...
Proszę o kontakt z osobą podaną do kontaktów w sprawie ADOPCJI FILONKA
proces adopcji Psa, kt jest ogłaszany to:
1. wizyta przedadopcyjna osoby, która jest zaintersowana adopcja Fiolonka
wizytę taką przeprowadza znajoma osoby, kt opiekuje sie Fiolnkeim, a mieszka przebywa w ololicy Panstwa zamieszkania.
2. Warunkiem oddania psa pdo Panstwa opiekę jest PODPISANIE UMOWY ADOPCYJNEJ
umowa adopcyjan ma charakter umowy cywilno - prawnej
pozdrawima
Anita Wesołowska

.............................

Posted

Filonek jest rozrywany, dzisiaj miałam jeszcze telefon od pana z zachodniopomorskiego :)

:)
Ta pani co zalicytowała zapowiada się bardzo dobrym domkiem, jesteśmy w kontakcie mailowym.

Oto podstawowe info:

Jestem z mężem na emeryturze. Mieszkanie M4-Mokotów. Latem przebywamy na działce.W marcu straciliśmy teriera 16,5 lat(chowany od szczeniaczka).Miał raka bardzo cierpiał i weterynarz musiał go uspić. Przyrzekłam sobie, że po tym nie weźmiemy ju z psa, ale historia Filonka nas wzruszyła.
W domu jest kotka (malutka, chora i głodna znaleziona na działce w jesieni) i tak już u nas zoastała.Obecnie ma 4 latka i była przywiązana do naszego pieska.Mam nadzieję,że zwierzeta sie zaprzyjaźnia.

Jutro Filonek ma kastrację, czyszczenie ząbków i analizę krwi (oraz moczu jeśli Beatka stwierdzi, że jest taka potrzeba).

Posted

Dobrze, że jest zainteresowanie i takie fajne domki się zgłaszają :)
Z allegro jest właśnie ten problem, że można licytować... Nie jestem pewna jak to potem prawnie jest rozwiązywane, ale jakby się ktoś złośliwie uparł, to pewnie sporo problemów może narobić.