bianka0 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Koosiek, bardzo dziękuję za piękny tekst i ogłoszenia:lol: Jestem bardzo zadowolona z realizacji zamówienia na bazarku :p Quote
anita_happy Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 allegro dla FILONA sorka..ale sie sfrajerowałam!!!zapisałam aukcje na 7 dni :/ a chciałm go wyróżnic :/ wyroznie za 7 dni na 14 dni :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=977899775 Quote
bianka0 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='anita_happy']allegro dla FILONA sorka..ale sie sfrajerowałam!!!zapisałam aukcje na 7 dni :/ a chciałm go wyróżnic :/ wyroznie za 7 dni na 14 dni :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=977899775 Dziękuję bardzo Anitko:loveu: Ale ja ciągle nie mam Waszego konta, żeby oddać za Doro i allegro wyróżnione.Czy allegro Elizki też jest wyróżnione ?( ja tego nie mogę sprawdzić ) Quote
anita_happy Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 tam jest duzo opcji wyróznienia... generalnie niełape o co biega z wyróznieniem... oba twoje maja pogrubioną czcionke.. ja u atosa wyrózniłam, ze niby ma byc na pierwszej stronie... mama szukała i nie mogła go znalezć :/ ale np Diora ma tylko pogrubienie i ma 2 obserwatorów - zapytania o mozliwość tymczasu i propozycje domku...wiec nie wime..czy jakies bajery mają sens..jak ktos ma znalezc to znajdzie:/ ale moge wyróznic...Filona napewno po tych 6 dniach :/ dopieor...bo jak wyrózniac to na 14 dni - ta sama kaska :) Quote
anita_happy Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 FILONEK ma wejsca - ale obserwatorów braak:/ moze cos zmienić ??? macie jakieś WIOSENEN FOTY w lepszej zordzielczośc / Quote
agada Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Zrobiłam dziś Filonowi ogłoszenia na Syerlqk.pl, Quote
agada Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Upadłeś tak nisko! Na górę marsz, muszę tu trochę popodciągać towarzystwo, bo zamojskie chłopaki na końcówkach :cool3: Quote
Tola Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Murka nic nie pisze, czyli nikt nie dzwonil... Quote
Murka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Nikt nie dzwonił, nie pisał - ale wiecie jak to jest przed Świętami... Poza tym Filonek nie ma chyba jeszcze ładnych fotek. Postaramy się o nie niedługo, nie wiem tylko czy przed świętami się uda. Za to okazuje się, że Filonek potrafi PIĘKNIE aportować! Jest niesamowity i przesłodki, pięknie oddaje piłeczkę i ma w tym masę radości :) Quote
agusiazet Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Czyli ktoś go kochał i uczył, a potem wyrzucił, niepojęte:( Quote
Murka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 agusiazet, Filonek trafił do schroniska po śmierci pana :( Quote
agusiazet Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Zatem wyrzucili go spadkobiercy, pewnie inne dobra przyjęli chętniej! Quote
E-S Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 agusiazet napisał(a):Zatem wyrzucili go spadkobiercy, pewnie inne dobra przyjęli chętniej! Tak, los Filonka jest skutkiem opróżniania ze zbędnych "rzeczy" odziedziczonej nieruchomości. Quote
bianka0 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 agada napisał(a):Zrobiłam dziś Filonowi ogłoszenia na Syerlqk.pl, Bardzo dziękuję agada:p Dobrze, że spadkobiercy mimo wszystko nie uśpili od razu Filonka, w ten sposób dostał jednak swoją szansę. Ten piesek będzie miał sporo chętnych, tylko rzeczywiście jest teraz okres przedświąteczny. Chyba ten czas pomimo pierwotnych założeń, nie pobudza do działań charytatywnych. Mamy czas, Filonek musi zostać jeszcze wykastrowany i ząbki pójdą do czyszczenia. Quote
agada Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 E-S napisał(a):Tak, los Filonka jest skutkiem opróżniania ze zbędnych "rzeczy" odziedziczonej nieruchomości. Taki rodzaj bazarku "wywal gratis":diabloti: Bianka nie ma za co, wkradła mi się literówka powinno być szerlqk.pl:oops:, odnowię przy lepszych zdjęciach i dodam, ze szkolony:eviltong: Quote
E-S Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 agada napisał(a):Taki rodzaj bazarku "wywal gratis":diabloti: aż mnie trzepnęło jak do mnie dotarło ... nie dopuszczę, żeby moje zwierzaki taki los spotkał jak Filonka. Jego zmarły właściciel też się tego chyba nie spodziewał, że jego najblżsi w tak okrutny sposób potraktują jego najlepszego przyjaciela... "wywal gratis". Straszne ... potworne, nieludzkie. Quote
agada Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 E-S napisał(a):aż mnie trzepnęło jak do mnie dotarło ... nie dopuszczę, żeby moje zwierzaki taki los spotkał jak Filonka. Jego zmarły właściciel też się tego chyba nie spodziewał, że jego najblżsi w tak okrutny sposób potraktują jego najlepszego przyjaciela... "wywal gratis". Straszne ... potworne, nieludzkie. No co ty ciotka testament chcesz już spisywać?:cool3: Quote
E-S Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 agada napisał(a):No co ty ciotka testament chcesz już spisywać?:cool3: W tamtym roku miałam 4 wypadki samochodowe ... skasowałam więcej aut niż Kubica. Zbieram na maskę na tzw. "czółko" wszystkich pijanych, jadących pod prąd kierowców z Lublina ... zgadnij kto dachuje na pozbawionych pokryw studzienkach ściekowych ? W czyje drzwi kierowcy wjedzie traktor prosto z pola na trasie Lublin-Warszawa ??? W czerwcu przez taką studzienkę ledwo uszłam z życiem, spędziłam prawie 5 miesięcy w szpitalu, złamałam kręgosłup, miałam krwiaka, zginęła wtedy moja Balbinka ... raczej spiszę testament i poczynię odpowiednie w nim zapisy ... Ewa Quote
bianka0 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ja już to dawno zrobiłam, psy psami, ale największy problem z koniem i to mnie zmobilizowało ;) Quote
E-S Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 bianka0 napisał(a):Ja już to dawno zrobiłam, psy psami, ale największy problem z koniem i to mnie zmobilizowało ;) No, 6 papug oprócz 2 psów też mobilizuje ... nie wyobrażam sobie Kajtka, Bałwanka i Tumanka czy Ziutka ze Ślepaczkiem i Królewną w schronisku .... a kolejna studzienka i może być za późno. Jakbym zniknęła nagle z dogo na dłużej bez uprzedzenia - to Funia od mojej mamy zawsze się dowie co się stało. Filonek i Agada - dzięki w imieniu moich łap i dziobów. Quote
Ra_dunia Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 widzę znajome tematy... ostatnio na wątku Kolusi i Reda też przerabiany był motyw testamentu. Dodatkowo jeszcze opcja zostawienia kartki, że w domu są same psy z prośbą o zajęcie się nimi (to w razie gdy ktoś mieszka sam, lub akurat bliscy na dłużej wyjechali). Mam nadzieję, że wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie a Tobie E-S życzę, żebyś już takich "przygód" nie miała. A Filonkowi oczywiście - cudnego domku takiego już na zawsze. Quote
mshume Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 W testamencie najlepiej zrobić tzw. zapis. Można w nim zawrzeć, że taką a taką kwotę należy przeznaczyć na psiaka i że dziedziczący ma znaleźć nowy dom dla zwierzaka, jeśli nie chce go zatrzymać. Można wyznaczyć wykonawcę/wykonawców zapisu np. koleżankę z Dogo ;) Zapis jest wiąrzący dla spadkobierców, można jego realizacji (np. wypłaty kasy na zwierzaka) dochodzić w sądzie. Obyśmy wszyscy 100 lat żyli :) Quote
sacred PIRANHA Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 jak tak sobie Was pozytałam i uruchomiłam wyobraźnie to chyba sama sporządze jakies pismo...bo jakby mnie zabrakło i to nie daj boże razem z mężem to ja nie wiem... moja rodzina tego samego dnia wywiozłaby całe stado do schroniska...a jakby się w schronisku dowiedzieli, ze to moje psy to miałyby chyba tam najgorzej:-( Quote
Recommended Posts