Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']

Bardzo prosimy o głosy w wewnętrznej ankiecie dogomanii do Krakvetu
http://www.dogomania.pl/threads/181512-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec-pomA-A
w tym momencie nie jesteśmy w stanie pomóc kolejnym psom, a wciąż mamy nowe zgłoszenia. Wsparcie karmą bardzo by nam ulżyło, mamy wiele schrowanych, starszych psów pod opieką które muszą jeść specjalistyczną karmę.

Ja już zagłosowałam :)

Posted

TEKST DO OGŁOSZEŃ

Dafne ma 3 lata. Jest mieszańcem amstaffa z bokserem i po obu tych rasach odziedziczyła najlepsze cechy: jest wesoła, niezwykle przyjazna w stosunku do ludzi, żywiołowa i szybko adaptuje się do nowych warunków. Nie przejawia agresji. Chce się bawić i przytulać. Pozytywnie nastawiona do innych psów.

Dafne całe życie spędziła w mieszkaniu. Zachowuje czystość, a pozostawiona sama nawet na kilka godzin - nie niszczy, nie szaleje, nie hałasuje. Umie chodzić na smyczy, tylko czasem ciągnie. Niestety puszczona luzem "głuchnie", więc potrzebna jest długa linka i trening posłuszeństwa. Podstawowe komendy zna.

Przez poprzednich opiekunów została porzucona, ponieważ "dziwnie patrzyła" na dziecko, które miało czkawkę. W związku z tym preferujemy dla Dafne dom bez małych dzieci. Przed oddaniem, suka zostanie wysterylizowana. Jest zdrowa, szczepiona, odrobaczona i zaczipowana.

Posted

Zaraz porobię jej ogloszenia.
Gdzie teraz sunia przebywa?
Dopisz jeszcze :

[FONT=Arial]Zastrzegam sobie prawo do wizyty przed i po adopcji.[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT][FONT=Arial] Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT][FONT=Arial]

[/FONT][FONT=Arial]Pies to nie jest zabawka a decyzja o przyjęciu go pod swój dach
to zobowiązanie się do jego opieki i troski na kilka a nawet kilkanaście lat!
[/FONT][FONT=Arial]

[/FONT][FONT=Arial]Kontakt w sprawie chęci adopcji
pod numerem: ------
bądź mailem: ------
[/FONT]

Posted

Ja nie mogłam się dodzwonić do DT Dafne, ale A.R.S. przekazała inf.

Dafne jest bardzo grzeczna, bez problemu dogaduje się z obydwoma psami w domu, najchętniej by spała pod kołderką w łóżku :loveu: i jest cicha, nie hałasuje w mieszkaniu. Spacery tylko na lince, bo nie wraca na zawołanie.

No powiedzcie, że nie IDEAŁ !!!!! ASTERKA IDEAŁ :loveu:

.... a że ma głuchotę bezsmyczową... to można wypracować.
Aktywny, rozsądny opiekun i prawdopodobnie problem zniknie w krótkim czasie.