emdziolek Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [quote name='majqa']Dzisiejsze ogłoszenie w Dzienniku Łódzkim o darmowej chęci oddania amstaffów. Dzwoniłam. Miasto - Zduńska Wola, tamtejsze zakłady cukiernicze. Na terenie 4 asty, do wydania dwa. :-( Suka, raz była szczenna, wiek 3 lata, niesterylizowana. Pies, 7 lat, niekastrowany. Psy zdrowe, zadbane, odżywione, ponoć książeczki zdrowia są. Kontakt - 0-509811515 Psy dobrze stróżujące ale podporządkowujące się człowiekowi (a to jeśli prawda znajdą amatora). Zduńska Wola? Zakłądy cukiernicze?Może ta suka to matka moje suni? :placz: Bo tam taką pseudohodowle mieli i my z niej zabralismy nasza suke dwa lata temu:placz: Masz fotki? MAtka mojej Vegi wygląda tak: Quote
Koperek Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Więc tak: 1. Dziecko- suczka (foty post 3566 dwie strony wcześniej) jest z interwencji (czyli znaleziona) z dn.29.03.08. Jej nr to 545/08. Ma teraz 7/8 msc. Jest PRZEFFANTASTYCZNA!:loveu: Siedzi w boksie z kilkumiesięcznymi (duuużo mniejszymi) pieskami i śpi razem z nimi. Dnia 5 kwietnia może iść do domu na warunku (czyli, jak się właściciel znajdzie do tygodnia od tej daty, to ma do niego wrócić). Mam foty- wstawię późnym wieczorem. ...gwałciciel za mały- na szczęście! 2. Suczka b. podobna do tego dziecka powyżej została już adoptowana (fota w poście andzi- 3573) 3. Na dniach (a może i wczoraj) trafił staffik (wygląda, jak wielka czarna parówa:eviltong:). Jest w kojcu. TYLKO DRAPANKO I DRAPANKO!:loveu: A mruczy, charczy i stęka przy tym, jak prosiaczek. Nic o nim nie wiem, ponieważ jest z obrożą i jest zadbany, więc może wł. go odbierze. 4. W czasie mojego pobytu trafiła suczka ok. 3 letnia, znaleziona na działkach. Była w kolczatce- sierść od niej bardzo brudna. Suczka to ewidentny mieszaniec labradora z amstaffem! Jest w ciąży :roll: Oczywiście zostanie wysterylizowana zawczasu. Znalazczyni chciała ją sobie zostawić, ale jej pies nie chciał wpuścić jej do mieszkania. Trafiła na boks ogólny- siedzi z sukami. Quote
andzia69 Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 [quote name='Koperek']Więc tak: 1. Dziecko- suczka (foty post 3566 dwie strony wcześniej) jest z interwencji (czyli znaleziona) z dn.29.03.08. Jej nr to 545/08. Ma teraz 7/8 msc. Jest PRZEFFANTASTYCZNA!:loveu: Siedzi w boksie z kilkumiesięcznymi (duuużo mniejszymi) pieskami i śpi razem z nimi. Dnia 5 kwietnia może iść do domu na warunku (czyli, jak się właściciel znajdzie do tygodnia od tej daty, to ma do niego wrócić). Mam foty- wstawię późnym wieczorem. 2. Suczka b. podobna do tego dziecka powyżej została już adoptowana (fota w poście andzi- 3573) 3. Na dniach (a może i wczoraj) trafił staffik (wygląda, jak wielka czarna parówa:eviltong:). Jest w kojcu. TYLKO DRAPANKO I DRAPANKO!:loveu: A mruczy, charczy i stęka przy tym, jak prosiaczek. Nic o nim nie wiem, ponieważ jest z obrożą i jest zadbany, więc może wł. go odbierze. 4. W czasie mojego pobytu trafiła suczka ok. 3 letnia, znaleziona na działkach. Była w kolczatce- sierść od niej bardzo brudna. Suczka to ewidentny mieszaniec labradora z amstaffem! Jest w ciąży :roll: Oczywiście zostanie wysterylizowana zawczasu. Znalazczyni chciała ją sobie zostawić, ale jej pies nie chciał wpuścić jej do mieszkania. Trafiła na boks ogólny- siedzi z sukami. no czyli "mojej" suni nie ma...nie wiem czy się cieszyć czy nie:cool3: nie wiadomo gdzie trafiła....Koperek - a tam to sterylizują rasowce???? czyli bilans -1 i +2 bullowate +1 prawie:placz::placz::placz: Quote
doddy Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Koperek wstawiaj zdjecia ;) Na staffika domki jakies ma ruda76. Mamy zabierac staffika i szczeniaka? Czy raczej nic im nie grozi w schronie? Quote
Koperek Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Jeżeli chodzi o amstaffy to nie pamiętam, który poszedł bez sterylki/kastracji. Oczywiście mogło się tak trafić- ale osobiście o takim przypadku nic nie wiem- no chyba, że był to psiak starszy, bądź od właściciela. A jeśli chodzi o inne rasowce to różnie to bywa- ponieważ niektóre "idą" warunkowo i sam adoptujący ma się umówić na sterylkę. Zapomniałam jeszcze o jednym: 4. Pies- samiec, od właściciela. On sam oddał go wraz z jakąś suczką w nocy do schroniska:cool1:. Nic dziwnego, że o tej porze, bo oba tak straszliwie chude i żądne jedzenia, że aż strach!:angryy: Pies siedzi na boksie ogólnym. Nie jest miły do innych psów, ale też ich nie zaczepia (jako jedyny stoi przy kratach, reszta na budach :diabloti:). TOBI ma 3 lata i wygląda teraz, jak beczułka z widocznymi żebrami- napycha się za wszystkie czasy, ale tak od razu ładnie wyglądać nie będzie... Mam foty- również wstawię wieczorem. ...pogryzione uszy :( Quote
Koperek Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Staffik nie jest na razie do wzięcia- tak jak napisałam trafił na dniach, a ponieważ jest w obroży (ładniej zresztą) i jest zadbany to czekamy na właściciela. Z dziewczynką- szczeniakiem to nie będzie problemu z adopcją- byle komuś mądremu, a w schronie to różnie bywa :cool1: Quote
majqa Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [quote name='emdziolek'](...)Masz fotki? MAtka mojej Vegi wygląda tak: Niestety, fotek brak, ogłoszenie było maczkiem w rubryce oddam za darmo, gdzie się umieszcza mydło i powidło. Info mam po zadzwonieniu. Quote
Angel_ Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Watek suni, ktorej pobratymca juz uspili bo leczyc nie chcieli teraz chcieli uspiac i ją.. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108908 Pilny DT, w sobote dziewczyny mają ja zabrac (jak "wlasciciele" znowu czegos nie wymysla" teraz tylko dt potrzebny. Sunia nie wydaje sie byc chora tak jak to opisywali, do tego jest modziutka i sliczna, nie powinna dlugo szukac domu.. Quote
Koperek Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Parówka nie obfocona- musisz obejść się smakiem:eviltong:- czekamy na opiekuna/ów. Quote
katya Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Znaleziony amstaff dziś w Łodzi http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=2823 Quote
Natussiaa Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Takie psy są w schronisku w Chorzowie:shake:: suka miesz.amstaffa ok. 2 lat /steryl. pies bullterier /kwarantanna ADRES SCHRONISKA: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE UL. OPOLSKA 36 41-500 CHORZÓW TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52 www.chorzow.schronisko.com w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na: [email protected] Quote
natalia_aa Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Gdynski 4 miesieczny szczeniak o imieniu Xero. Aktualnie wyciagnelam go na DT do znajomej by po szczepieniu nie zlapal jakiegos chorobska. A oto i on: Quote
invictus hilaritas Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Natussiaa']Takie psy są w schronisku w Chorzowie:shake:: pies bullterier /kwarantanna ADRES SCHRONISKA: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE UL. OPOLSKA 36 41-500 CHORZÓW TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52 www.chorzow.schronisko.com w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na: [email protected] czy wiadomo cos o psie? czy ktos go oddal czy straz go przyprowadzila do schronu? jaki pies jest? Quote
Fundacja Medor Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 taki sliczny astek jest w przytulisku w glownie zrobilam mu allegro jest łagodny tylko pani zosia sie go boi troche bo pierwszy raz ma takiego pieska mam prośbę można go dołożyć na 1 strone kontakt do pani zosi 501 420 548 www.przytulisko.glowno.pl Quote
Puma1984 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Fundacja Medeor']taki sliczny astek jest w przytulisku w glownie zrobilam mu allegro jest łagodny tylko pani zosia sie go boi troche bo pierwszy raz ma takiego pieska mam prośbę można go dołożyć na 1 strone kontakt do pani zosi 501 420 548 www.przytulisko.glowno.pl Ja mu wczoraj robilam allegro....... (??) Quote
Natussiaa Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 invictus hilaritas napisał(a):czy wiadomo cos o psie? czy ktos go oddal czy straz go przyprowadzila do schronu? jaki pies jest? postaram się tego dowiedziec Quote
Koperek Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 A więc "wrocławski" staffik został znaleziony lub przyprowadzony do schroniska, ponieważ jego właściciela zabrało pogotowie z ulicy. W sumie to nie wiadomo, czy zasłabł, czy na izdebkę go zabrali... W każdym razie wiele razy widziano psiaka spacerującego z młodym chłopakiem- mieszka w okolicach schroniska. Liczymy zatem na odebranie psa, bo zadbana parówka, aż za bardzo!;) ...mam foty- jak znajdę chwilkę to wstawię- zobaczycie kluchę!:evil_lol: Quote
AmKasia Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 W lubelskim schronisku mamy o jedną panienkę mniej,bo Świnka pojechała do nowego domku i ma się super :D Quote
pati Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 dziewczyny a ta suczka na lancuchu z cieszyna to nadal tam w tym miejscu?? boze za co one tak cierpia bullowate kochane Quote
andzia69 Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 pati napisał(a):dziewczyny a ta suczka na lancuchu z cieszyna to nadal tam w tym miejscu?? boze za co one tak cierpia bullowate kochane raczej tak, bo inaczej dałyby znać....:-( Quote
natalia_aa Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Roxy z pierwszej strony tez mozna juz zdjac. W koncu sucz znalazla kochajacy domek w Elblagu. Quote
emdziolek Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Znalazłam u mnie na stronei miasta takie ogłoszenie: »» Kupie szczeniaka. Rasa-Amstaff tanio (nr 21659) INNE Witam... Szukam szczeniaka rasy amstaff(pies). Bez rodowodu Suwałki moje gg: 769092 Kontakt: 517553593 Napiszcie, moze warto Quote
Dea Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 nowy w cieszyńskim schronie, to u mnie już 3:-( + ta na łańcuchu u ludzi:angryy: Quote
Koperek Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Na zmiękczenie oka:evil_lol:- wrocławska parówa:lol: oczekująca na odbiór: Quote
Recommended Posts