Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']Dzisiejsze ogłoszenie w Dzienniku Łódzkim o darmowej chęci oddania amstaffów. Dzwoniłam. Miasto - Zduńska Wola, tamtejsze zakłady cukiernicze. Na terenie 4 asty, do wydania dwa. :-(
Suka, raz była szczenna, wiek 3 lata, niesterylizowana.
Pies, 7 lat, niekastrowany.
Psy zdrowe, zadbane, odżywione, ponoć książeczki zdrowia są.
Kontakt - 0-509811515
Psy dobrze stróżujące ale podporządkowujące się człowiekowi (a to jeśli prawda znajdą amatora).
Zduńska Wola? Zakłądy cukiernicze?Może ta suka to matka moje suni? :placz: Bo tam taką pseudohodowle mieli i my z niej zabralismy nasza suke dwa lata temu:placz:

Masz fotki?
MAtka mojej Vegi wygląda tak:

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Więc tak:

1. Dziecko- suczka (foty post 3566 dwie strony wcześniej) jest z interwencji (czyli znaleziona) z dn.29.03.08. Jej nr to 545/08. Ma teraz 7/8 msc. Jest PRZEFFANTASTYCZNA!:loveu: Siedzi w boksie z kilkumiesięcznymi (duuużo mniejszymi) pieskami i śpi razem z nimi. Dnia 5 kwietnia może iść do domu na warunku (czyli, jak się właściciel znajdzie do tygodnia od tej daty, to ma do niego wrócić). Mam foty- wstawię późnym wieczorem.

...gwałciciel za mały- na szczęście!

2. Suczka b. podobna do tego dziecka powyżej została już adoptowana (fota w poście andzi- 3573)

3. Na dniach (a może i wczoraj) trafił staffik (wygląda, jak wielka czarna parówa:eviltong:). Jest w kojcu. TYLKO DRAPANKO I DRAPANKO!:loveu: A mruczy, charczy i stęka przy tym, jak prosiaczek. Nic o nim nie wiem, ponieważ jest z obrożą i jest zadbany, więc może wł. go odbierze.

4. W czasie mojego pobytu trafiła suczka ok. 3 letnia, znaleziona na działkach. Była w kolczatce- sierść od niej bardzo brudna. Suczka to ewidentny mieszaniec labradora z amstaffem! Jest w ciąży :roll: Oczywiście zostanie wysterylizowana zawczasu. Znalazczyni chciała ją sobie zostawić, ale jej pies nie chciał wpuścić jej do mieszkania. Trafiła na boks ogólny- siedzi z sukami.

Posted

[quote name='Koperek']Więc tak:

1. Dziecko- suczka (foty post 3566 dwie strony wcześniej) jest z interwencji (czyli znaleziona) z dn.29.03.08. Jej nr to 545/08. Ma teraz 7/8 msc. Jest PRZEFFANTASTYCZNA!:loveu: Siedzi w boksie z kilkumiesięcznymi (duuużo mniejszymi) pieskami i śpi razem z nimi. Dnia 5 kwietnia może iść do domu na warunku (czyli, jak się właściciel znajdzie do tygodnia od tej daty, to ma do niego wrócić). Mam foty- wstawię późnym wieczorem.

2. Suczka b. podobna do tego dziecka powyżej została już adoptowana (fota w poście andzi- 3573)

3. Na dniach (a może i wczoraj) trafił staffik (wygląda, jak wielka czarna parówa:eviltong:). Jest w kojcu. TYLKO DRAPANKO I DRAPANKO!:loveu: A mruczy, charczy i stęka przy tym, jak prosiaczek. Nic o nim nie wiem, ponieważ jest z obrożą i jest zadbany, więc może wł. go odbierze.

4. W czasie mojego pobytu trafiła suczka ok. 3 letnia, znaleziona na działkach. Była w kolczatce- sierść od niej bardzo brudna. Suczka to ewidentny mieszaniec labradora z amstaffem! Jest w ciąży :roll: Oczywiście zostanie wysterylizowana zawczasu. Znalazczyni chciała ją sobie zostawić, ale jej pies nie chciał wpuścić jej do mieszkania. Trafiła na boks ogólny- siedzi z sukami.

no czyli "mojej" suni nie ma...nie wiem czy się cieszyć czy nie:cool3: nie wiadomo gdzie trafiła....Koperek - a tam to sterylizują rasowce????

czyli bilans -1 i +2 bullowate +1 prawie:placz::placz::placz:

Posted

Jeżeli chodzi o amstaffy to nie pamiętam, który poszedł bez sterylki/kastracji. Oczywiście mogło się tak trafić- ale osobiście o takim przypadku nic nie wiem- no chyba, że był to psiak starszy, bądź od właściciela.
A jeśli chodzi o inne rasowce to różnie to bywa- ponieważ niektóre "idą" warunkowo i sam adoptujący ma się umówić na sterylkę.

Zapomniałam jeszcze o jednym:

4. Pies- samiec, od właściciela. On sam oddał go wraz z jakąś suczką w nocy do schroniska:cool1:. Nic dziwnego, że o tej porze, bo oba tak straszliwie chude i żądne jedzenia, że aż strach!:angryy: Pies siedzi na boksie ogólnym. Nie jest miły do innych psów, ale też ich nie zaczepia (jako jedyny stoi przy kratach, reszta na budach :diabloti:). TOBI ma 3 lata i wygląda teraz, jak beczułka z widocznymi żebrami- napycha się za wszystkie czasy, ale tak od razu ładnie wyglądać nie będzie... Mam foty- również wstawię wieczorem.

...pogryzione uszy :(

Posted

Staffik nie jest na razie do wzięcia- tak jak napisałam trafił na dniach, a ponieważ jest w obroży (ładniej zresztą) i jest zadbany to czekamy na właściciela.
Z dziewczynką- szczeniakiem to nie będzie problemu z adopcją- byle komuś mądremu, a w schronie to różnie bywa :cool1:

Posted

[quote name='emdziolek'](...)Masz fotki?
MAtka mojej Vegi wygląda tak:

Niestety, fotek brak, ogłoszenie było maczkiem w rubryce oddam za darmo, gdzie się umieszcza mydło i powidło. Info mam po zadzwonieniu.

Posted

[quote name='Natussiaa']Takie psy są w schronisku w Chorzowie:shake::

pies bullterier /kwarantanna

ADRES SCHRONISKA:
SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE
UL. OPOLSKA 36
41-500 CHORZÓW
TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52

www.chorzow.schronisko.com

w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na:
[email protected]

czy wiadomo cos o psie? czy ktos go oddal czy straz go przyprowadzila do schronu? jaki pies jest?

Posted

[quote name='Fundacja Medeor']taki sliczny astek jest w przytulisku w glownie
zrobilam mu allegro
jest łagodny tylko pani zosia sie go boi troche bo pierwszy raz ma takiego pieska

mam prośbę można go dołożyć na 1 strone
kontakt do pani zosi
501 420 548
www.przytulisko.glowno.pl

Ja mu wczoraj robilam allegro....... (??)

Posted

A więc "wrocławski" staffik został znaleziony lub przyprowadzony do schroniska, ponieważ jego właściciela zabrało pogotowie z ulicy. W sumie to nie wiadomo, czy zasłabł, czy na izdebkę go zabrali... W każdym razie wiele razy widziano psiaka spacerującego z młodym chłopakiem- mieszka w okolicach schroniska. Liczymy zatem na odebranie psa, bo zadbana parówka, aż za bardzo!;)
...mam foty- jak znajdę chwilkę to wstawię- zobaczycie kluchę!:evil_lol:

Posted

pati napisał(a):
dziewczyny a ta suczka na lancuchu z cieszyna to nadal tam w tym miejscu?? boze za co one tak cierpia bullowate kochane

raczej tak, bo inaczej dałyby znać....:-(

Posted

Znalazłam u mnie na stronei miasta takie ogłoszenie:

»» Kupie szczeniaka. Rasa-Amstaff tanio (nr 21659) INNE

Witam... Szukam szczeniaka rasy amstaff(pies). Bez rodowodu Suwałki moje gg: 769092
Kontakt: 517553593

Napiszcie, moze warto