Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

Nie postraszyc bo dacie mu ostrzenie tylko zglosic podejrzenie o ukrywanie dochodow albo raczej zapytanie czy pan XY ma zgloszone prowadzenie dzialanosci gospodarczej bo takowa prowadzi (tu pokazac screen shoty z ogloszen i inne dowody). Moze byc tak, ze jak madry to dzialalnosc zglosil i podatki odprowadza i wtedy to mozna go najwyzej cmoknac bo to legalne. Ale jesli nie to juz oni mu sie do d... dobiora, to chyba najskuteczniejszy organ w tym kraju. Ale zdaje sie, ze to musi byc w miejscu zamieszkania delikwenta i skarbowka ma dwa tygodnie na "reakcje" no i moga odmowic odpowiedzi bez podania przyczyny ale jesli juz raz sie zainteresuja to... hehe

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Gabryjella napisał(a):
lamia2 myślisz o ZK ?

Tak. I ze skarbówką też spróbować.

Tragedia co się dzieje z bullowatym teraz na rynku.
No ale skoro już yorki powoli wchodzą do schronów, nie wspomne o goldkach i labkach, które się już w nich zadomowiły na stałe, to co tu się dziwić, moda na asty i pity była chyba z 10 lat temu.

Posted

Gabryjella napisał(a):
Niestety ZK nic nie zrobi :shake:

Betbet pisała, że facet nie ma zarejestrowanej hodowli, a nawet jakby miał i sprzedawał szczeniaki bez metryk to jedyne co zrobiłoby w takiej sytuacji ZK to wykluczenie hodowcy ze związku, to samo jeśli kryje psem z uprawnieniami. Tylko czy im jest potrzebny szyld ZK :shake:

Smutne :-(

może przeczytać dokładnie ustawę, może to się da pod coś podciągnąć, dobry prawnik potrzebny.

Posted

Mam 2 potencjalne domki:
jeden dla chłopczyka (jest już jedna astka), więc musi tolerować suki;
drugi, płeć obojętna, ale konieczne sprawdzenie pod kątem stosunku do dzieci (rodzina również z psim doświadczeniem, wcześniej były 2 amstaffy). Pisałam w sprawie Zory, ale nikt nie odpowiada.

Zdjęcia mogę sobie pobrać w pierwszej strony tylko czy spełniają warunki.

Posted

modliszka84 napisał(a):
Mój Redzik niestety jeszcze nie kastrowany. :shake:

Modliszka a gdzie jest jego wątek? masz więcej fotek? nie wiesz jaki ma stosunek do dzieci?

Posted

u nas w Opolu jest taka sunieczka, słodka, milutka, taka głupolinka jeszcze, młoda , łagodna , z innymi psami chce się bawić, do wszystkich nastawiona przyjaźnie :

Mój brat ma rocznego i ośmioletniego syna, jak tzreba będzie to wezmę ich do schronu zobaczyć jak sunia reaguje, problem może być jedynie taki że może być mało delikatna, bo to taki szczylek radosny jeszcze.
to jej wątek : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6256743#post6256743

Posted

Jeden domek wypadł (pani króra ma suczkę amstaffkę i chciała chłopczyka). Pani spodobał się Bullet, Doddy jednak odmówiła bo pani jest w ciąży, no i się obraziła za odmowę.

Drugi domek dostał fotki Zory (pani z dwójką dzieci) bardzo jej się spodobała, przekazłam kontakt do Asiuniap i jak na razie nie mam informacji.

Posted

na stronie schroniska na Paluchu pojawiło się parę bullowatych

na kwarantannie-pies

ten pręgowany wygląda jak amstaff albo DC-pisze że jest agresywny

ten z nieciętymi uszami-"obolały,powarkuje grożnie"

a na stronie schroniska w Częstochowie znalazłam takie cudo:
Itka 3 lata "Bardzo żywa,pełna temperamentu i ciekawa świata suczka, bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi ale raczej nie powinna przebywać z innymi psami ani kotami. W schronisku od 7.05.07".

pies z szczecina-7 miesięcy,oddany bo demolował mieszkanie

Luna-5 lat z Szczecina,agresywna do zwierząt

Rudy ze schroniska w Milanówku
"Rudy to młody, ok. 2-letni amstaff średniej wielkości, mocno zbudowany. Jest wesołym psem, przyjacielsko nastawionym do ludzi. Nosi w sobie mnóstwo energii i wymaga zapewnienia mu dużej ilości ruchu. Będzie dobrym psem dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia, jak i również czujnym stróżem posesji. Uwaga: Rudy nie może trafić do domu, w którym przebywają inne zwierzęta oraz małe dzieci. Zostanie oddany tylko w odpowiedzialne ręce zrównoważonej osoby, po wczesniejszym sprawdzeniu warunków. W sprawie adopcji tel. 603 776 631"

Posted

Kurcze glupota ludzka nie zna granic... tyle cudnych ryjkow, skad ich az tyle, czyzby sezon letni dal juz sie we znaki... a ten psiak 1648/07 jest tak mocno pogryziony czy z jakas choroba skory? czy tylko na fotce to tak dziwnie wyglada...

Posted

Ciotki nie kopiujcie ogloszen bez ich sprawdzenia bo sami sobie burdelik zrobimy.

Np. sunia DA wklejona przez Jeny19 z Jozefowa to Syria, ktorej właścicielke odnaleźliśmy rok albo 2 lata temu. I wtedy było robione to zdjęcie :evil_lol:

Posted

Ok przepraszam.Szkoda że te mniejsze schroniska rzadko kiedy aktualizują dane na swoich stronach...spora liczba stron ze schronisko.net już wygasła.A ta sunia DA była opisana jako amstaff chyba;)

Posted

No tak myślałam że to może być DA albo pit bull, no nic usunęłam ją żeby nie było zamieszania, reszta jest chyba aktualna.O tych psach z Palucha na razie za dużo nie wiadomo bo są na kwarantannie tzn nic o nich nie pisało, to trzeba by się skontaktować z wolontariuszami z Palucha.

Posted

bardzo prosze o pomoc...
Red nose z pabianic został adoptowany, ale... okazał sie wielkim wariatem , oby nie powiedzie furiatem.. z ADHD.
Czy która cioteczka z Łodzi mogłaby pomóc nowych właścicielom w opanowania go ...?

Niestety ale porwali sie chyba na głeboką wodę i teraz jest problem...
Ciagle wisi nad nim grozba powrotu do schronu..

Prosze o pomoc. Ja nie znam sie na bullowatych tak zeby im doradzic zbyt wiele...

Posted

czy te psy były już ogłaszane?Wszystkie są z Palucha...wydaje mi się że tam aktualizują regularnie stronę ale mogę się mylić?

Mela

nr 1282/07

Wesoła, bardzo przyjacielska w stosunku do ludzi młoda amstaffka szuka dobrego domu.
Jest bardzo energiczna, spragniona zabawy i ruchu. Uwielbia biegać i zjadać wszystkie patyki,
które są w zasięgu jej wzroku :) Nie toleruje innych zwierząt.
Sunia ma uszkodzony nerw podjęzykowy, w związku z czym Meli czasem wypada na bok języczek.
W niczym jej to nie przeszkadza, a za to czyni ją to niepowtarzalną i wzruszającą :)

Tyson

Na spacery chodzi tez z nami pies w typie dogo canario, a może cane corso(przydalby sie lepszy kynolog niz my). Zostal ochrzczony Tysonem i imie to oddaje jego temperament. To pies dla osoby doswiadczonej i energicznej, na pewno do domu bez innych zwierzat.

Mila

Jeszcze sunia amstafka: MILA - miła, fajna, sliczna sunia, moze miec, ok. 4-5 lat a moze mniej. Numer 19/07. Na spacerze nie reagowla na inne psy, skupiona na czlowieku. Lekko utyka, jest po operacji przedniej lapki.

Fafik
Fafik jest od niedawna w schronisku, mysle, ze ma okolo 2- 3 lat, czyli jest dosc mlody. Jest on bardzo mily i ma wiele psiego wdzieku co, mam nadzieje, widac na zdjeciach. Piesek nie jest agresywny, za to bardzo chetny do zabawy i z pewnoscia z radoscia powita swojego nowego, odpowiedzialnego opiekuna, który zglosi sie aby zaadoptowac go ze schroniska.
W brew pozorom amstaffowatych jest niestety bardzo duzo na Paluchu i pewnie innych schroniskach, gdyz jest to rasa obecnie modna w Polsce a wielu nieodpowiedzialnych opiekunów nie potrafi zapanowac wlasciwie nad nimi i porzucaja je lub oddaja do schroniska :-(

Kris
Jest pięknym, przyjaznym psem. Do ludzi bardzo przyjazny. Został przywiązany i porzucony pod schroniskiem razem z Paris.

Lux/Bruner

i jest jeszcze przepiękny amstaff ale nie do adopcji-pisze że w depozycie nie wiem czemu:(
Ceros

Posted

Andzia czy możesz zdjąć Maxa z pierwszej strony, żeby innym nie blokował miejsca.

Max od niedzieli jest w nowym domku :)

z nową koleżanką i nowym kolegą