Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

Czy tego białasa można podciągnąć pod bullki? :roll:
Jest w schronisku Azorek w Sochaczewie. Trafił tu niecały miesiąc temu. Wcześniej gdy próbowałyśmy go wyprowadzić z boksu to chował się do budy i trząsł.Wczoraj już radośnie podchodił do krat i domagał głaskania. Na spacerze bardzo trzyma się nogi, nie szarpie, jest spokojny i cały czas merda ogonkiem :)

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Asiu, piesek na szczeście ma baardzo malo wspólnego z bullowatymi. Widać, że sylwetki zero, może trochę głowę - ale też trzeba by mocno podciągać.

Ten fakt pewnie ułatwi mu znalezienie domu, bo w bullowatych straszny klops w adopcjach.

Posted

kopiuje z tego wątku
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75036
"Wczoraj pod schronisko została podrzucona ok. 2 miesięczna suczka mieszańca amstaffa. Suczka jest żywiołowa, chętnie wszystko gryzie, lubi bawić się z psami i z ludźmi. Jest biała w brązowe łatki i ma sterczące uszy :lol:
Nie wiadomo co z tej małej wyrośnie ale sami ocenicie wieczorem ile ona może mieć z asta. Na pewno potrzebny jest jej dom na CITO ponieważ szczenięta w schronisku bardzo często padają przez różne chorobska.. :-( także dom tymczasowy również wchodzi w grę..."
Sunia jest w schronisku w Rudzie Śląskiej.

SUNIA MA DOM

Posted

Hehe smieszny szczylek... ale jak dla mnie to duzo ona z tego asta nie ma :P chyba ze umaszczenie i troszke ksztalt ryjka :P bedzie takim zwyklym kundelkiem i jeszcze ten dlugi wlos :D Ale fajna niunia szybko znajdzie domek... do nas trafila 6 miesieczna astka ruda (byla przywiazana w lesie z kartka ze swoim imieniem :mad: ) to w ciagu weekendu znalazla domek tylko ja zaszczepilismy i docelowy domek znalazla :D

Posted

Co za debil :angryy:
Pieska sie pozbędzie, bo taki piesek to teraz kłopot! :mad:

Czy oglądał ktos wczorajszy reportaż Uwagi na TVN ? Było a amstafie który wyskoczył z balkony i zaatakował dzieci... Pies jest teraz na obserwacji w schronie i raczej zostanie uspiony. Nie pamiętam jakie to miasto.

Ogólnie amstafy zostały przedstawione jako mordercy albo granaty z zerwaną zawleczką... :roll:
Wypowiadał sie tez jakis szkoleniowec psów bojowych i powiedział chociaz tyle, ze amstaf jest niebezpieczny TYLKO wtedy gdy dostanie sie w rece nieodpowiedzialnego człowieka...

Posted

mamy stanowczo za dużo w Polsce nierodowodowych astów i podobnych w rekach idiotów. liczby bezmózgowców nie ograniczymy...co pozostaje? ograniczyć liczbę takich psów? tylko jak?
pewnie większość mnie zlinczuje za takie hasła, ale ja bym całkowicie zabroniła posiadania tego typu psów bez pozwolenia. one są dla mnie jak broń- na nią tez trzeba mieć papierek...wiem jednak, że to nierealne, raczje nic się nie zmieni...nawet po takich programach rodzice będą pozwalali swoim synalkom na zakup małych kuleczek, które w ich rękach stają się mordercami...

Posted

kopiuje z tego wątku:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6352254#post6352254
"Szukamy domu dla rasowego amstaffa, który cudem uniknął przejechania na drodze miedzy Kielcami a Częstochowa, piesek błąkał sie po drodze w lesie, praktycznie niewidoczny dla nadjeżdżających samochodów. Bez oporów wsiadł do samochodu, jest najwyraźniej przyzwyczajony do jazdy. Jest też bardzo ufny i przyjacielski. Problem w tym, ze nie toleruje innych psów i warczy na naszego, przez co musimy oddać go jak najszybciej. Pies ma około roku, ciemne umaszczenie w prążki. Widocznie był przez kogoś uczony ponieważ chodzi przy nodze, siada i podaje łapę.Bardzo proszę, pomóżcie znaleźć mu jakieś dobre miejsce, nie mogę pozwolić sobie na przetrzymywanie go w domu a nie chce oddawać do kieleckiego schroniska..."

i amstaffka z Szczecina
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75375&highlight=amstaff
"Tara to 1,5 roczna suczka. Jest bardzo łagodna, przyjacielska, uwielbia dzieci i nie wykazuje agresji w stosunku do kotów. Dziś jest jeszcze w domu, ale z powodu braku odpowiedzialności włascicieli, którzy mają już nowego szczeniaczka- suka trafi najprawdopodobniej do schroniska.
Kto chciałby mieć tak wspaniałego przyjaciela????"

Posted

wklejam psy z Sosnowca:

amstafka, wiek ok. 4-5 lat. znajduje się w boksie psów chorych. Prawdopodobnie angina

pies - pręgowany, w schronisku od kilku dni. Wiek ok. 3 lat.

suczka, amstafka, czarna z białym krawatem. Bardzo ładna i spokojna. Wygląda na młodą psinę.

kolejna bullowata sunia

WSZYSTKIE PSY PRZEBYWAJĄ W BOSKACH Z INNYMI PSAMI I NIE WYKAZUJĄ W STOSUNKU DO NICH AGRESJI.

kontakt do schroniska:
032 293-75-56.

Posted

Słuchajcie czarna_zaba znalazła dom dla Jokera ale zgłosił się do niej chłopak zainteresowany adopcją , jeśli nie Jokera to jakiegoś innego psa z jego okolic(Trójmiasto) podesłałam jej link do strony fundacji AST zwracając uwagę na Bastkę z Sopotu,Zeusa z Gdańska,Bandoga z Gdyni,Bastera z Warszawy(chłopak chciał żeby pies był pręgowany).Znacie może jakieś inne psy które spełniałyby jego kryteria?
-amstaff
-młody
-z jego okolic
-pręgowany

Posted

Bullet jest piękny, mądry i kochany. No i ostatnio miał urodziny. :lol:

Należy mu się najlepszy domek (z najmądrzejszym Panem/Panią) pod słońcem.

Posted

zgłosił sie kolejny chętny na coś w typie Jokera- astowate, młode, dopuszcza też ladradorowate, i inne rasowe w miarę, jak sądzę, pomóżcie, założyłam mu wątek na szukam psa i nic....

Posted

czarna_zaba napisał(a):
zgłosił sie kolejny chętny na coś w typie Jokera- astowate, młode, dopuszcza też ladradorowate, i inne rasowe w miarę, jak sądzę, pomóżcie, założyłam mu wątek na szukam psa i nic....

Żaba a czemu taka rozpiętość w rasach (czytałam na "przygarnę psa"):
amstaff, labrador, husky, dog de bordeaux (ten z "rodziny zastępczej" ...

popatrz na pierwszą stronę tego wątku, większość jest aktualna ...
może Kawusia się spodoba?

Posted

Jenny19 napisał(a):
Słuchajcie czarna_zaba znalazła dom dla Jokera ale zgłosił się do niej chłopak zainteresowany adopcją , jeśli nie Jokera to jakiegoś innego psa z jego okolic(Trójmiasto) podesłałam jej link do strony fundacji AST zwracając uwagę na Bastkę z Sopotu,Zeusa z Gdańska,Bandoga z Gdyni,Bastera z Warszawy(chłopak chciał żeby pies był pręgowany).Znacie może jakieś inne psy które spełniałyby jego kryteria?
-amstaff
-młody
-z jego okolic
-pręgowany

Dzięki za wrzucenie gdyńskiego bandoga ;) W schronisku w Gdyni jest pregowana 8 miesieczna sunia amstaffa... Jeżeli pan naprawdę fajny trzeba go przegonić po trójmiejskich schroniskach ;)

Posted

Kurcze ale sie tych psiakow nazbieralo:-o nie mam pojecia po co ludzie je najpierw biora a potem wyrzucaja lub addaja to jest chore. No a ja bym chciala przyjac psiaka do domQ tylko sie pogubilam:lol: mozecie mi pomoc i podac najlepiej te ktore sa z wojewodztwa slaskiego? Dziekuje z gory i trzymam kciuki za psiaki by znalazly domki:p

Posted

u nas w schronie jest super przepasiony psiak http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/adopcje/id/300/lp/9 nie stafford a amstaff tam jest blad, kochany ale ze strachu atakuje inne psiaki wiec siedzi sam zamiast na ogolnym wybiegu. kochany prosiaczek do ulozenia rozsadza go energia ale rpzez nadwage nei moze za duzo poki co poruszac sie, do ludzi super lagodny i bardzo placze za ludziem

edit
NIEAKTUALNE- piesek pojechal w sobote do nowego fajnego domku:)

Posted

i znowu prawie nic nie ubyło, a nowe ciągle przybywają:-( A ta bida huderlawa za schronu, ta sunia pręgowana:placz::placz::placz: ten moj wątek rozrośnie się niedługo do monstrualnych rozmiarów!:shake:

Jakby kto chciał zobaczyc Zgredzia to zapraszam na jego wątek - wstawiłam tam zdjęcia z plaży i nie tylko!
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40471&page=101

Ponieważ mam net "komórkowy" nie dam rady zrobic na wątku porządku - czy ktoś sie orientuje, które psy z 1 strony mają dom??????

Posted

pamiętajcie prosze tez o moim Gambicie. On juz kilka lat w schronisku czeka na dom... :-( Jest łagodny i do ludzi i do psów. Ma około 4 lata. Ma duża ładną głowę i szeroką klatę. Zna podstawowe komendy.

Posted

pitbull red nose wrócił dzis z nieudanej adopcji do schroniska. Pies jest młody, ma ok 1,5 roku. Bardzo żywiołowy. Nie toleruje innych psów. Potrzebuje ODPOWIEDZIALNEGO właściciela, który zna rase i poradzi sobie z nim.

Bardzo pilnie potrzebny mu dom, kolejny raz został porzucony....