Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciekawa jestem czy pluszak został już zjedzony przez Pajutka:lol: . Teraz właśnie jestem w trakcie robienia zabawek ze starej liny wspinaczkowej może znajdą się amatorzy takich zabawek mój lubi od czasu do czasu poszarpać taką line z węzłami. A w końcu w piątek mamy dzień dziecka więc prezenty muszą być:lol: .

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W piątek obowiązkowo będę z jabłuszkami i innymi prezentami:lol: . A jeśli chodzi o Kiciusia to jutro kolejna dawka zyskiwania zaufania. A jak wogóle wszystkie psiaki znoszą te upały ??? Dobrze że dzisiaj mamy przerywnik z normalną temperaturą.

Posted

Upały znosza tak sobie, oczywiście mniej "ruchliwe" niektóre są.
Co do Kiciusa, to my się uwielbiamy, nawet już nie warczy jak podchodzę ze smyczą; przedtem warczał jak widział smycz. I co smieszniejsze, na mnie nei warczy a na p. Tomka okropnie jak widzi smycz w jego ręku. Jak bym była "odważniejsza" to bym go próbowała "wyjąć" ale się boję, bo jak pójdzie to sobie nie poradzę, to ostataecznie 60-70 kg.

Posted

Może kiedyś razem się odważymy jak zyska do mnie zaufanie. Ostatnio przestał na mnie warczeć i wziął ode mnie z ręki nagródkę - w kwesti wyjaśnienia nadal posiada wszystki palce;) . A jak wylinka u Pajutka??? Bo mój w końcu zaczął puszczać futerko.

Posted

Tylko łapki, trochę i odrobineczkę, ale odrobineczkę porcięta. A tak to nic.
Jak będziesz w piątek to muszę się ciebie poradzić, przypomnij mi, bo nie mogę podjąć decyzji w pewnej kwestii dotyczącej Paja; I z Luizą gadamy gadamy i nic z tego nie wynika, może Ty coś doradzisz? OK?

Posted

Pajuteczek jest w dobrej formie:lol: zaprzyjaźnił się ze swoją sąsiadką Sabą angielką i nawet chodzą razem na spacery (trzeba zaznaczyć że ma na nią bardzo łagodzący wpływ:lol: - kto był z Sabą na spacerze to wie o co chodzi;) ).

Posted

Ciotka Myszu kochana jest i odwiedza nas. Przywozi jabłuszka, bananki i spaceruje parami; Pajutek z Sabą angielką;
a Paju nawet zaczyna "powarkiwać" przez kojec tak jak do Saby-malutkiej mojej; tylko Saba angielka nie wie że trzeba mu odwarknąć :);
A z niej to małą awanturnica jest; wiemy to doskonale.
Chyba Paju jest w dobrej formie; może ostatnio ta pogoda daje mu w kość, tak zresztą jak i nam. Parno, duszno a on jednak staruszek jest, mimo, że pełen wigoru i oby jak najdłużej.

Posted

Ta pogoda wszystkim daje w kość a szczególnie psom północnym.
Pajutek i reszta "Psiej Ferajny" jest tak słodka i kochana, że pomiędzy moimi wizytami nie mogę się doczekać żeby znowu ich zobaczyć. Nawet mój Uzik już się przyzwyczaił do "psich zapaszków" na swojej cioci :lol: , i do tego że czasem trzeba się nią podzielić z innymi psiakami.

Posted

Otóz, dzięki bogu nie ma oczym pisać. To znaczy, Paju jak narazie jest w formie OK. Wczoraj nawet było nieco chłofdniej i poszliśmy nawet pod Chorągwicę na spacerek a to kawałeczek jest spory.
Ponieważ rano słoneczko świci na te kojce co stoi Pajutek, zamontowałyśmy mu i Sabie angielce takie siatki cieniujące, żeby im nie świeciło mocno. Bardzo się im to podoba, bo nie wiedzą co to i tak się przyglądają.
Miał lekka sraczkę, ale niestety zdaża mu się ilokrotnie coś "wyrwie" do jedzonka na spacerku; a żołądek ma bardzo wrażliwy, ale już przeszło. Zjada sobie jabłuszka i bananki; jakby troszeczkę, troszeczkę zaczął wylinkę; zobaczymy.
Postaram się porobić jakieś aktualne zdjecia Pajusiowi, jaki jest pięknota uroczy.
Myszu, szelki da się "poluźnić" odrobinkę, jest jeszcze taka możłiwość :).

Posted

Nowe szelki i tak są obiecane:loveu: . Tylko niestety nie wiem kiedy będę u moich kochanych maleństw:placz: jak dobrze pójdzie to spróbuje przyjechać pod koniec tygodnia. Niestety w piątek miałam krakse na rowerze i nie mogę chodzić:cry: . Ale w sobote to już muszę nawet gdybym miała się tam przyczołgać:lol: .

Posted

Dzięki Mariolka:lol: będę się intensywnie kurować żeby nie zrobić Pajutkowi i reszcie psiaków przykrości - narazie jedyną rzeczą która mnie nie boli to głowa bo byłam w kasku:evil_lol: .
Już sobie wyobrażam co by Sabcia angielka ze mną zrobiła:evil_lol: , ale ciocia i tak wszystko by jej wybaczyła:loveu: .

• 2 weeks later...
Posted

Pajutek miał ostatnio niewielką sraczkę ale sytuacja już opanowana. Dzisiaj będę u maleństwa:loveu: wymiziam go od wszystkich ciotek. Bananki i jabłuszka już zakupione niemogę tylko zapomnieć o truskawach - tak jak poprzednio :oops: bo chyba jeszcze niejadł i musimy sprawdzić czy też je lubi tak jak poziomki i malinki, które dostarcza ciotka Marta:lol: .

Posted

A miał srakę!!! Ale On nie żałuje bo "powód" był taki smakowity.
Otóż, wyczulona jestm na: żabie chipsy, przejechane myszki, inną padlinkę; uważam okropnie żeby nicnie złapał. Ale zupełnie, całkowicie mnie zaskoczył rodzaj przekąski na środku jezdni: ok. 20-25 cm kawał kiełbasy zwyczajnej; pachnącej, smakowitej, cudnej. Wcześniej na spacer szla Pani, któa się opiekuje takim rottkopodobnym Maxem i "zdobywa" go poprzez rozmaite smakołyki i musieli zgubić to pyszne pożywienie. Paju z takim skowytem napadł na tę zdobycz, że najpierw chciałam mu to wyszarpać, ale tak powywał, żę dałam spokój. No i pożarł tę kiełbasę i był ZACHWYCONY; MRUCZĄCY; PEŁNIA SZCZĘŚCIA.
Czyli opłacało się, tak mi powiedział. "Ciociu było pyszne" :).

• 3 weeks later...
Posted

Nowe foteczki są tylko jakoś czasu ciągle mało:niewiem: ale się postaram dzisiaj coś wstawić jak tylko wrócę z pracy. A Pajutek wczoraj był w świetnej formie pochodziliśmy sobie, poprzytulaliśmy się. Smutno mi jakoś było bo 3 tygodnie nie będę widzieć Pajutka i reszty ślicznotek:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: . Chyba się zapłacze a Mariolke zamęcze sms.
Wczoraj okazało się że Pajutek lubi też borówki (lub jak niektórzy wolą czarne jagody).