bela51 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 A nie można by mu zrobic allegra cegiełkowego/ Quote
Emigrantka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ja ne umiem.... anie ogloszen ani Allegra - moze mnie kiedys ktos naumie... :( Quote
majqa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Napiszcie proszę do Isadora7, zęby zjadła na tych aukcjach cegiełkowych (wie jak obejść obwarowania allegro, a jej graficzne podanie historii na tacy to jedna, wielka bajka). Oby tylko się zgodziła. Te cegiełki = wystawienie sporo kosztuje (opłata od sprzedaży) ale jakby tego nie liczyć, opłaca się, zwierzak jest na tym porządnie do przodu (samo wystawienie, czy to Isadora, czy ktoś inny, równie w tym dobry, wymaga rozliczenia z wystawiającym). Quote
bela51 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Słuchajcie warszawianki i okolica Warszawy. Znaleziono takie cudo, szukamy wlasciciela, bo nie wierze, ze ktos wyrzucił http://www.dogomania.pl/threads/179590-PiAE-kna-mA-oda-suka-Owczarka-Niemieckiego-znaleziona-w-Urzucie-k-Nadarzyna-mazowieckie Quote
malibo57 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 No, jestem. Przepraszam, byłam zajęta organizacja odebrania Kąska z Bemowa. Pies jest po badaniu neurologicznym przez ortopedę, ma prawidłowe odruchy, radzi sobie dobrze z chodzeniem. Czyli jest stały postęp. Pobrano krew, wyniki niezłe, tylko próby wątrobowe podwyższone. Są tez zaniki mięśni. Musimy go szyb ko zabrać, bo siedzi w klatce w kagańcu i nie daje sobie zdjąć. Wszystko było w porządku, dopóki nie został zamknięty w klatce - dał się zbadać, jadł z ręki. Pani doktor twierdzi, że nie ma to nic wspólnego z agresją - on jest przerażony do granic możliwości. Trzeba go zawieźć do hotelu, dać odpocząć, odżywić, osłonić wątrobę i obserwować. Jeśli za jakiś czas będą widoczne zakłócenia, to dopiero wtedy premedykować i prześwietlać. Paweł zajęty, może odebrać psa dopiero wieczorem, a wieczorem hotel go nie przyjmie. Muszę znowu prosić Omar, żeby odłożyła swoje sprawy, zmieniła plany i pojechała po Kąska. Pojedzie:) Ok. 17.00 Kąsek powinien być w hotelu. Boi się klatki i kija...Panicznie. Quote
Emigrantka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Omar niech wezmie grube rekawiczni, zeby znowu krwi nie bylo... ;) Quote
Panca Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 nigdy niestety nie powie nam co go spotkalo..jedno jest pewno zycie go nie rozpieszczalo:( dobrze ze dochodzi do siebie, jak sie go podkarmi , zadba o niego to miejmy nadzieje ze i dom sie znajdzie - oby jak najszybciej oczywiscie al eostatnio adopcje stoja kompetnie Quote
malibo57 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Albo niech przełoży zawartość puszki do innego pojemnika:evil_lol: Ależ my jednak wredne jesteśmy. Quote
mru Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 napisałam do Isadory! tak, słyszałam od Pawła te diagnozy... i że Kąska trzeba zabrać dziś. niestety Paweł mi wiezie właśnie tymczasa na kastrację :roll: dzieki, Omar, że pojedziesz. My niestety w ciągu dnia rzadko jesteśmy wolni - znaczy ja w ogóle nie jestem :eviltong: chciałam wziąć dziś urlop nawet i... doopa! nie! czyli to wszystko to przerażenie! wiecie, on tyle dni się tam błąkał, tyle osób dzwoniło... wolę nie myśleć co robili ci, co nie dzwonili... a Kąsek może być np. bardzo delikatny psychicznie... czyli teraz leczenie, osłanianie i praca - da się zrobić! cieszę się, że nic mu nie jest, że ogólnie jest zdrowy :) Quote
mru Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 to teraz jeszcze tylko na hotel zebrać, jupiiii Quote
malibo57 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 I może na Hepatic - przydałby się. Na razie kupimy mu osłonówki na wątrobę. Quote
Ellig Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Dzieki.......,ze wszystko w miare ok. Kto bedzie zbieral pieniadze na Kąska? Czy wiadomo juz jaka karme bedzie jadl? Quote
mru Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 ja zbieram kasę! - niestety... nie jestem dobra w rachunkowości, ale zaczęłam już. ;) z tego co mówi malibo to jakiś hepatic fajnie by było :) royal lub trovet Quote
Ellig Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 mru napisał(a):ja zbieram kasę! - niestety... nie jestem dobra w rachunkowości, ale zaczęłam już. ;) z tego co mówi malibo to jakiś hepatic fajnie by było :) royal lub trovet Ok...Wet zalecil ROYAL CANIN Hepatic ? Sucha karme czy puszki, zobacze co sie da zrobic, bo to sa bardzo drogie karmy 7 kg/159zl.....dlatego pytam czy takie jest zalecenie weta czy np. moze jesc zwykla lekka karme plus oslonowo essentiale forte? Quote
malibo57 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Może jeść zwykłą kamrę i osłonówki, jeśli nie ma innego wyjścia. Lepiej byłoby jednak Hepatic - suchy - bo ilość białka w zwykłej karmie może mu dobić wątrobę. Nie wiemy, jaka jest przyczyna nadszarpnięcia watroby, trzeba zobaczyć za jakis czas, czy jej stan się poprawił. Quote
malawaszka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 trovet jest bardzo dobry i tańszy niż royal Quote
Ellig Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 malawaszka napisał(a):trovet jest bardzo dobry i tańszy niż royal Mozliwe ale jest bardzo twardy.... poprosze o adres na ktory moge wyslac karme moze do ciebie MRU?to pilne bo jak dzisiaj zamowie to pewnie dotrze w poniedzialek wiec trzeba to zrobic szybko:) Quote
mru Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 zgadzam się z malawaszką :) moj Gacuś je trovet hepatic a jest wątrobowcem Kąsek chyba ma dobre zęby jeszcze :) znaczy wcale chyba taki stary nie jest. coś wiadomo na tem temat malibo? Ellig zaraz podesle Ci swój adres! Quote
malibo57 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Mru, niech karma idzie od razu do hotelu - bedzie szybciej i wygodniej. Podasz Ellig adres do Beaty? Quote
mru Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 malibo, nie pamiętam numeru posesji i telefonu nie mam podasz mi lub Ellig na pw? Quote
mru Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 ja za 15 minut wychodzę i pędzę zobaczyć co zostało z mojego tymczasa po zabiegu, jakby było po 15:30 to wyślij dane Ellig na pw :) tylko z nr telefonu do hotelu i kodem! Quote
Ellig Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 mru napisał(a):ja za 15 minut wychodzę i pędzę zobaczyć co zostało z mojego tymczasa po zabiegu, jakby było po 15:30 to wyślij dane Ellig na pw :) tylko z nr telefonu do hotelu i kodem! Mru ja mysle ,ze wysle do ciebie bo jak tak pozno zamowie to nie ma szansy przed poniedzialkiem a jak poza Warszawa to i wtorek, czekam na ostateczna decyzje:) Quote
mru Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 w razie co do mnie dane masz :) do hotelu by było o tyle fajniej ze od razu mógłby jeść ja bywam w hotelu co tydzień i mogłabym podjechać w tygodniu tylko nie wiem czy Beata mnie przyjmie :P Quote
Recommended Posts