mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Kociabanda2 napisał(a): Mru się jeszcze nawróci w swoim czasie ;) :D o nie, ja to się już na nic nie nawrócę... :P chyba że na takie spodenki różowe! Quote
sleepingbyday Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 mru, było focić! może po prostu to jest tak, że on kalkuluje - albo się skupię na jednym, albo na 10. psach. w praktyce my też robimy raz tak, raz siak. raz cie coś tzrepie po mózgownicy i rzucasz wszytsko, wydajesz kupę kasy i czasu, a raz mówisz sobie - albo ten jeden, albo 5 innych... niemniej jednak - nie udzielic pomocy.... i tu własnie wchodzi do gry kompromis. najpierw malutki, potem więksiejszy.... a na marginesie, jeszcze o stereotypach językowych, mianowicie dlaczego tak mi leżą na watrobie? bo sie o nich i konsekwencjach i trybikach nasłuchałam. mój przyjaciel broni w marcu doktorat na ten temat. a dokładnie:"Sensy stereotypu - szkice semiotyczno-polityczne". jakby kto chciał, to obrona jest otwarta :-). [CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER] Quote
Kociabanda2 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 mru napisał(a):o nie, ja to się już na nic nie nawrócę... :P chyba że na takie spodenki różowe! hehe :D :D chciałabyś takie mieć, coo? :D Quote
koosiek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 mru napisał(a):Kocia - miałam właśnie fajny telefon w sprawie Wilanka :) A na wątku Wilanka nie ma o tym ani... mru mru ;) Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Kociabanda2 napisał(a): Odnośnie doktora R myślę, że robi tyle na ile warunki mu pozwalają. Czasem niestety staje przed trudną decyzją i musi wybierać albo ten nierokujący jego zdaniem piesek, albo inny który czeka na ulicy na miejsce. W żadnym razie nie można temu Panu przypiąć łatki rzeźnika i jednoznacznie potępić. Myślę, że musimy po prostu robić co w naszej mocy, by lecznica doktora jak najrzadziej stawała przed takimi wyborami. Odkąd Mru zaangażowała się w pomoc psiakom z tej lecznicy (a my razem z nią :) ) chyba jeszcze nie było tam przypadku uśpienia pieska. Myślę, że doktor chętnie z nami współpracuje :) a że cudownie miejsc dla psiaków nie potrafi rozmnażać... nie on jeden tego nie potrafi. odniosę się do tego wpisu :) powiem szczerze - nie wiem jak oni sobie radzili bez nas (i mam tu na myśli nas wszystkich, nie siebie i Pawła - nas, was i w ogóle dogo!) nie wyobrażam sobie, że nie ma tam adopcji (a przecież nie ma!) podejrzewam, że R (o matko, te spodenki!!!) wiele razy był w takiej sytuacji że tu ma młodego chorego, bez nogi starego, ślepego, i musi wybierać - i wybierał wiedział, co "pójdzie" na giełdzie i nie miał wyjścia był w Korabiewicach - widział je i wiedział, że lepiej takiego starego uśpić niż tam dać. tam są niby jacyś wolontariusze, ale zajmuą się tylko wyprowadzaniem i ja ich nie widziałam nigdy ;) ale to prawda - ja się praktycznie wyprowadzaniem nie zajmuję :) oprócz adopcji pomóc można także w inny sposób pracujemy nad tym :) może jakiś lepszy program ograniczania bezdomności? trzeba też pomyśleć o gm. konstancin... chociaż chyba juz teraz podpiszą umowę z lecznicą... przypadek uśpienia był :( dowiedziałam się o nim po fakcie, kiedy pojechałam po Idolka otóż kilka godzin wcześniej R. przywiózł psa - starego ślepego kundla R stwierdził, że to stan agonalny, bo... pies nie reagował na parówkę :P nie "widział" jej cóż, może i miał rację, może to i był stan agonalny ale kto to wie po Kąsku? R od razu z marszu go uśpił, nie obserwował Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 sleepingbyday napisał(a): a na marginesie, jeszcze o stereotypach językowych, mianowicie dlaczego tak mi leżą na watrobie? oj ale Ola! ja się z tym zgadzam! humanistką jestem! filologiem nawet! sprawy języka są mi bliskie ;) koosiek napisał(a):A na wątku Wilanka nie ma o tym ani... mru mru ;) a bo ja tu gadam o kalesonach :) lece! napisałam tylko na ogólnym! trza to naprawić! Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 kurde, chciałam Wam pokazać model tych spodenek, ale nie ma nigdzie w sieci :P coś takiego to było: http://www.lulex.com.pl/img/produkty/1233.jpg z wcięciami, tylko bardzo krótkie! hihi no i róż taki jaskrawy! Quote
Tattoi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 sleepingbyday napisał(a): mój przyjaciel broni w marcu doktorat na ten temat. a dokładnie:"Sensy stereotypu - szkice semiotyczno-polityczne". jakby kto chciał, to obrona jest otwarta :-). Jak będzie o "babach z jajami" to ja idę. Quote
koosiek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 mru napisał(a):kurde, chciałam Wam pokazać model tych spodenek, ale nie ma nigdzie w sieci :P coś takiego to było: http://www.lulex.com.pl/img/produkty/1233.jpg z wcięciami, tylko bardzo krótkie! hihi no i róż taki jaskrawy! I mówisz, że to pokaźny pan... chyba z wąsem, tak? :mdleje: Quote
sleepingbyday Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 ee, to on oldskul jest, a ty się smiejesz... takie gatki to na topie teraz!!! no to mru, get ready na ta obronę - więcej zrozumiesz, niż ja, semiotykę miałas pewnie większym zakresie. Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 nie w jakimś strasznie specjalistycznym, ale oj było... a psy można brać? tak a propos tych stereotypów i uwarunkowań kulturowych - zaczytuję się Eichelbergerem :) Quote
sleepingbyday Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 zartujesz? PAN to szacowna instytucja, a ty tu jakies psy chcesz wprowadzać? skandal..... Quote
emilak Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 hej, jak się przedstawia sytuacja Kąska?? Quote
malibo57 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Zdrowotna , czy finansowo-bytowa? A, tak na marginesie - Misiek właśnie obsikał siedzenie Pati-c Quote
emilak Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 malibo57 napisał(a):Zdrowotna , czy finansowo-bytowa? A, tak na marginesie - Misiek właśnie obsikał siedzenie Pati-c i zdrowotna i finansowo-bytowa?? Quote
koosiek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 O, a może i mi pomożecie - szukam dobrego weta - okulisty w Warszawie, kompletnie się w tym nie orientuję, a tutaj sporo mądrzejszych ;) Potrzebny jest dla psiaka nr 4: http://www.dogomania.pl/threads/179542-AnioA-owa-sfora-czyli-ile-psich-nieszczAE-A-AE-moA-na-znaleA-AE-szukajAE-c-jednego Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 sleepingbyday napisał(a):zartujesz? PAN to szacowna instytucja, a ty tu jakies psy chcesz wprowadzać? skandal..... oo! właśnie tam mnie uczyli! :D to faktycznie psów niet :( malibo57 napisał(a): A, tak na marginesie - Misiek właśnie obsikał siedzenie Pati-c kochany :):):) mój Misiu... Quote
malibo57 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 emilak napisał(a):i zdrowotna i finansowo-bytowa?? zdrowotna: Kąsek jest po badaniach ortopedycznych na Bemowie, pobrano mu też krew. Na razie nie ma potrzeby innych badań, bo pies z godziny na godzinę porusza się coraz lepiej. Wątroba lekko walnięta i zaniki mięśniowe. Dostał kilka kroplówek odżywczych i leki na wątrobę. Musimy go odkarmić oraz odbudować psychicznie - Kąsek boi sie panicznie klatki i kija.. Obecnie przebywa w hotelu. Koszty leczenia i transportu pokryła Fundacja Nero. Na koszty hotelu i karmy zbieramy deklaracje. Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 sytuacja finansowa jest jak w tytule :( Quote
emilak Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 poproszę koleżankę o bazarek dla Kąska i od marca moja stała deklaracja 30 zł- jak będę miała więcej to będę się więcej dokładała:) Quote
kas999 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Wpłaciłam na razie jednorazowo, a od marca deklaruję 10 zł. Kąsek śliczniutki :) Quote
mru Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 jej, dzieki :):):) niestety nie dostałam karmy dla Kąska :( Quote
kakaicezar Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Kochani jeśli jest to mozliwe proszę o przypomnienie wpłat dla Kąska i dane do przelewu.Moja deklaracja nadal aktualna 20 zł Quote
Kinia1984 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 koosiek najlepszy specjalista z warszawy to Dr Garncarz, swietny czlowiek...czasem konsultuje nawet po duzo nizszych kosztach bezdomne bidy www.garncarz.pl Quote
Recommended Posts