Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
Mru się jeszcze nawróci w swoim czasie ;) :D

o nie, ja to się już na nic nie nawrócę... :P chyba że na takie spodenki różowe!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mru, było focić!

może po prostu to jest tak, że on kalkuluje - albo się skupię na jednym, albo na 10. psach.
w praktyce my też robimy raz tak, raz siak. raz cie coś tzrepie po mózgownicy i rzucasz wszytsko, wydajesz kupę kasy i czasu, a raz mówisz sobie - albo ten jeden, albo 5 innych...
niemniej jednak - nie udzielic pomocy.... i tu własnie wchodzi do gry kompromis. najpierw malutki, potem więksiejszy....

a na marginesie, jeszcze o stereotypach językowych, mianowicie dlaczego tak mi leżą na watrobie? bo sie o nich i konsekwencjach i trybikach nasłuchałam. mój przyjaciel broni w marcu doktorat na ten temat. a dokładnie:"Sensy stereotypu - szkice semiotyczno-polityczne".
jakby kto chciał, to obrona jest otwarta :-).
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]

Posted

Kociabanda2 napisał(a):

Odnośnie doktora R myślę, że robi tyle na ile warunki mu pozwalają. Czasem niestety staje przed trudną decyzją i musi wybierać albo ten nierokujący jego zdaniem piesek, albo inny który czeka na ulicy na miejsce. W żadnym razie nie można temu Panu przypiąć łatki rzeźnika i jednoznacznie potępić. Myślę, że musimy po prostu robić co w naszej mocy, by lecznica doktora jak najrzadziej stawała przed takimi wyborami. Odkąd Mru zaangażowała się w pomoc psiakom z tej lecznicy (a my razem z nią :) ) chyba jeszcze nie było tam przypadku uśpienia pieska. Myślę, że doktor chętnie z nami współpracuje :) a że cudownie miejsc dla psiaków nie potrafi rozmnażać... nie on jeden tego nie potrafi.

odniosę się do tego wpisu :)

powiem szczerze - nie wiem jak oni sobie radzili bez nas (i mam tu na myśli nas wszystkich, nie siebie i Pawła - nas, was i w ogóle dogo!)
nie wyobrażam sobie, że nie ma tam adopcji (a przecież nie ma!)
podejrzewam, że R (o matko, te spodenki!!!) wiele razy był w takiej sytuacji że tu ma młodego chorego, bez nogi starego, ślepego,
i musi wybierać - i wybierał
wiedział, co "pójdzie" na giełdzie i nie miał wyjścia

był w Korabiewicach - widział je i wiedział, że lepiej takiego starego uśpić niż tam dać.

tam są niby jacyś wolontariusze, ale zajmuą się tylko wyprowadzaniem i ja ich nie widziałam nigdy ;)

ale to prawda - ja się praktycznie wyprowadzaniem nie zajmuję :)

oprócz adopcji pomóc można także w inny sposób
pracujemy nad tym :) może jakiś lepszy program ograniczania bezdomności? trzeba też pomyśleć o gm. konstancin... chociaż chyba juz teraz podpiszą umowę z lecznicą...

przypadek uśpienia był :( dowiedziałam się o nim po fakcie, kiedy pojechałam po Idolka
otóż kilka godzin wcześniej R. przywiózł psa - starego ślepego kundla
R stwierdził, że to stan agonalny, bo... pies nie reagował na parówkę :P nie "widział" jej

cóż, może i miał rację, może to i był stan agonalny
ale kto to wie po Kąsku? R od razu z marszu go uśpił, nie obserwował

Posted

sleepingbyday napisał(a):

a na marginesie, jeszcze o stereotypach językowych, mianowicie dlaczego tak mi leżą na watrobie?

oj ale Ola! ja się z tym zgadzam! humanistką jestem! filologiem nawet! sprawy języka są mi bliskie ;)

koosiek napisał(a):
A na wątku Wilanka nie ma o tym ani... mru mru ;)

a bo ja tu gadam o kalesonach :) lece!
napisałam tylko na ogólnym! trza to naprawić!

Posted

mój przyjaciel broni w marcu doktorat na ten temat. a dokładnie:"Sensy stereotypu - szkice semiotyczno-polityczne".
jakby kto chciał, to obrona jest otwarta :-).

Jak będzie o "babach z jajami" to ja idę.

Posted

nie w jakimś strasznie specjalistycznym, ale oj było... a psy można brać?

tak a propos tych stereotypów i uwarunkowań kulturowych - zaczytuję się Eichelbergerem :)

Posted

zartujesz? PAN to szacowna instytucja, a ty tu jakies psy chcesz wprowadzać? skandal.....

oo! właśnie tam mnie uczyli! :D to faktycznie psów niet :(

malibo57 napisał(a):

A, tak na marginesie - Misiek właśnie obsikał siedzenie Pati-c

kochany :):):) mój Misiu...

Posted

emilak napisał(a):
i zdrowotna i finansowo-bytowa??

zdrowotna: Kąsek jest po badaniach ortopedycznych na Bemowie, pobrano mu też krew. Na razie nie ma potrzeby innych badań, bo pies z godziny na godzinę porusza się coraz lepiej. Wątroba lekko walnięta i zaniki mięśniowe. Dostał kilka kroplówek odżywczych i leki na wątrobę. Musimy go odkarmić oraz odbudować psychicznie - Kąsek boi sie panicznie klatki i kija..
Obecnie przebywa w hotelu. Koszty leczenia i transportu pokryła Fundacja Nero. Na koszty hotelu i karmy zbieramy deklaracje.