Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kopciuszek napisał(a):
No przepraszam bardzo ja też pisałam, że wpadne na poszukiwania :mad::evil_lol:

oj, przepraszam Cię Kopciuszku, że o Tobie zapomniałam....
ktoś z Was musi skrzyknąć wszystkich do poszukiwań... zapowiadają coraz gorszą pogodę, szkosa ,że ja tak daleko mieszkam

Posted

Wczoraj Florentynka przyniosła plakaty, fajne kolorowe, będzie widać. Już trochę rozwiesiłam (wzdłuż ul jancarza od Zawiejskiego do Lewiatana na złotego Wieku). Dałam tez parę plakatów do sklepów spożywczych Lewiatana, co zostało zresztą tam bardzo ciepło i serdecznie przyjęte. Mogę oplakatować jeszcze dzisiaj resztę Złotego Wieku (taki wieczorny spacerek) a osiedle Tysiąclecia część jutro (może być też koło MDK).
Myślę, że lokalne sklepy spożywcze to dobry pomysł na zostawienie tam plakatu, bo dużo ludzi tam chodzi. Mam jeszcze na celowniku Kaufland na Tysiąclecia I Lidl. Tam też dużo okolicznych ludzi chodzi.

Dzwoniłam do znajomej, która karmi koty. Ona chodzi na Złotego wieku i obiecała przekazać informacje również osobom karmiącym na Tysiąclecia. Jutro dam jej jeden plakat, aby miała co pokazywać. Niestety ta pani nie zna nikogo dokarmiającego na Oświecenia. Jest solidną osobą, więc na pewno da znać jak coś zauważy w naszej okolicy.

Chciałabym wiedzieć, gdzie dokładnie ostatnio widziano Chanell, bo osiedle Strusia jest w trochę innym kierunku niż Oświecenia. Jeśli unika ludzi, to okolica Oświecenia będzie dla niej bardziej atrakcyjna.

Chętnie przyjmę więcej plakatów kolorowych. Reja, w jakim rejonie udało Ci się oplakatować? Może to skoordynujemy, aby nie powielać.

Posted

Tak okolice os.Oświecenia są idealne dla ukrywającego się psa - jednocześnie dużo bloków,do doskoku na wyżerkę:razz:
Byłam tam kiedyś na przedadopcyjnej,szłam na nogach od przystanku przy Parku Wodnym - jak pies chce się schować to ma gdzie:placz:
Obok jest też osiedle domków - ludzie chodzą na spacery z psami,chyba w okolice osiedla ,bo są tam dobre tereny do wybiegów - moze gdy zobaczą plakaty,to ktoś się odezwie,że ją widział?

Posted

tak na 100% była ostatnio widziana 30.10 na os. 1000 lecia a 01.11 na os.strusia przez karmicielkę kotów, następna informacja była 20.11 z Mistrzejowic i 21.11 z oś. Oswiecenia, z tym, że w tych miejscach to na 100% nie było pewne czy to ona , bo było ciemno i Pani nie widziała koloru ale odpowiadała sylwetce ze zdjęcia

Posted

Plakaty powiesiłam głównie na Oświecenia, 2 Pułku. W zoologicznych u weterynarzy .Na przystankach ,czy wzdłuż głównych dróg Mistrzejowice ,Strusia. Jeszcze będę wieszac na Kombatantów, Boh. Września , Piastów.Bo przecież nie wiadomo w jakim kierunku się porusza.

Posted

Jak ode mnie przyjdzie te 500szt to mozna jeszcze na jakichs przychodniach, administracjach, może przy niektórych klatkach schodowych? na pewno sklepy i takie miejsce gdzie przychodni najwięcej ludzi trzeba oplakatowac. Dziewczyny jestem Wam bardzo wdzięczna!

Posted

[quote name='kopciuszek']Olalolaa na klatkach niestety nie można ... przyjdzie sprzątaczka i zerwie, bo jest zakaz, a to jej praca ... niestety ... ich nie interesuje co jest na plakacie - ma go nie być i koniec ...

No w sumie.. nie pomyslałam ;)

Posted

Dziękuję za odpowiedź Reja. Powiesiłam plakaty wszędzie na Złotego Wieku, trochę na Tysiąclecia i na Bohaterów Września-ulice Popielita, Kruszwicka, w Kauflandzie i koło Lidla oraz na przystankach przy skrzyżowaniu Wiślickiej i Bora Komorowskiego.

Brakło mi już plakatów. Czy ktoś miałby jeszcze ze 100 kolorowych plakatów do rozwieszenia? Te kolorowe widać z daleka. Mogę powiesić więcej plakatów na Tysiąclecia, Piastów i okolice Dobrego Pasterza.

Martwię się o Chanel, robi się bardzo zimno, gdzie ona się podziewa??

Posted

Można iść do spółdzielni i poprosic o zgodę na powieszenie plakatów w klatkach.

My tak wieszliśmy , na dole małym drukiem 'za zgodą administracji spółdzielni', jesli się oczywiście zgodzą.
U nas nie było problemu z uzyskaniem takiej zgody.

Posted

maggie_z napisał(a):

Brakło mi już plakatów. Czy ktoś miałby jeszcze ze 100 kolorowych plakatów do rozwieszenia? Te kolorowe widać z daleka. Mogę powiesić więcej plakatów na Tysiąclecia, Piastów i okolice Dobrego Pasterza.

Ja już pisalam, że u mnie są jeszcze kolorowe plakaty. Mieszkam na Dywizjonu 303

Posted

Maggie_z ja Piastów biorę na siebie ,bo tam mieszkam i okolicach szpit.Rydygiera przyda się powiesić.Co do poszukiwań ,to jestem do dyspozycji ,tylko gdzie , bo obszar duży.Żeby wreszcie ktoś zadzwonił.!!!

Posted

Niestety, nie ma już Kundla Burego
Pani Magda Hejda ma jakąś rubryczkę w Gazecie Krakowskiej, ale tam nam już Foksia zalatwiła ogłoszenie Chanelki. Które zresztą bylo chyba jak kamień w wodę :-(

Posted

No właśnie. Żeby choć jeden telefon, żeby wiedzieć gdzie zawęzić poszukiwania.
Choć ja caly czas sobie myślę - co z tego, że ją nawet zlokalizujemy, skoro nie ma szans, żeby ją złapać. Żeby ona w tej swojej wędrówce zaufala jakiejś jednej osobie - np jakiejś karmicielce kotów i trzymała się jednej okolicy!! A tak, to ... szukaj wiatru w polu.
Nie ma żadnej gwarancji, że jak zobaczy że się nią ktoś zainteresuje to zaraz dziewczyna nie zwieje gdzieś dalej