Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=5][SIZE=6][SIZE=4]Szukamy dla Chanel domu, takiego najlepszego, żeby nie miała po co znowu uciekać!! Im szybciej go znajdzie tym lepiej, nie chcę żeby się przywiązała.
Proszę o pomoc!

CHANELKA ODNALEZIONA !!!
Z całego serca dziękuję wszystkim, którzy pomogli Nam w szukaniu, plakatowaniu, w czymkolwiek!
Dziękuje za obecność na wątku!
Nadzieja umiera ostatnia!

[SIZE=5][SIZE=3]20 marca 2011 - Chanel szczęśliwie odnalazła się w krakowskim schronisku :) Była tam od 11 listopada. Razem z Ulką12 pojechałyśmy po zgubę i przebywa teraz u mnie na BDT.

[SIZE=5][SIZE=2]21.10.2010r - wieczorem Chanel wyszła z szelek i uciekła!
20.10.2010r. -Chanel jedzie do DS w Krakowie

18.09.2010r.- tego dnia, w sobotę Chanelka opuściła w końcu schronisko i została zawieziona do płatnego domu tymczasowego u ULKI12. Od teraz szukamy dla ślicznotki DS, nie od teraz, bo już długo, ale teraz pełną parą i prosimy o pomoc w ogłoszeniach i obecności na wątku ;)

Kontakt w sprawie adopcji:
[email protected]
tel. 502-780-120

Przedstawiam piękną sunię, Chanel, przebywającą w domu tymczasowym w Częstochowie.:loveu:

Allegro
Tekst do ogłoszeń Chanel: (Dzikiej_Figi)

Puchata jak niedźwiadek, miękka jak króliczek i słodka jak czekoladka.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Taka właśnie jest Chanel. Brzmi kusząco, nieprawdaż?[/FONT]
Warto ją poznać!
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kiedyś była nieśmiałą, wycofaną suczką wciśniętą w kąt boksu.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Z pomocą dobrych ludzi udało jej się jednak nabrać odwagi i zaufania.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Choć jest młodą suczką, to ma za sobą wiele przygód.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Schronisko, dom tymczasowy, nieudana adopcja, ucieczka,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] tułaczka w mieście, [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]inne schronisko, wreszcie znowu dom tymczasowy...[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Trochę to dużo dla wrażliwego, wycofanego psa.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Jednak mimo przeciwności losu, ta dzielna suczka nie wycofała się, [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]nie zamknęła z powrotem w skorupie strachu. [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Wręcz przeciwnie. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ze wszystkich przygód, jakie ją spotkały, [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]wyszła silniejsza niż kiedykolwiek przedtem.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Chanel jest mądra, nastawiona na współpracę, szybko się uczy.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Posłuszna. Jeśli tylko rozumie polecenie, to wykonuje je bez ociągania.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Uwielbia ruch i zabawę, wychodząc na spacer z radości skacze jak szalona.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem i ciągłych zapewnień o miłości.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Przytulanie, buziaki, głaskanie i czułe słówka [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]to obowiązkowy punkt w jej rozkładzie dnia![/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]W domu zachowuje się bardzo porządnie - nie niszczy, [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]nie hałasuje, bez problemu zachowuje czystość.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ma specyficzne upodobania - lubi siedzieć na szafce czy parapecie [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]i stamtąd obserwować życie domowników.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bez problemu dogaduje się z innymi psami, [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]jest nastawiona przyjaźnie i zupełnie bezkonfliktowa.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Toleruje obecność kotów i nie wykazuje agresji nawet, jak koty ją prześladują[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif](w domu tymczasowym mieszka z kotem, który ciągle na nią poluje).[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Wszelkie drobne zwierzątka domowe mogą czuć się przy niej bezpieczne.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Jest łagodną i spokojną suczką, [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]nie sprawia problemów przy zabiegach pielęgnacyjnych.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Nadaje się do domu ze starszymi, spokojniejszymi dziećmi.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Jest przyzwyczajona do jazdy samochodem.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Chanel czeka na dobry, kochający i odpowiedzialny dom, taki na zawsze.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Dość już było zmian i zawirowań w jej życiu. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Suczka bardzo potrzebuje stabilizacji.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Chanel ma około trzech lat. Jest średniej wielkości - do kolan.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Jest zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona, i wysterylizowana.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Przebywa w domu tymczasowym w Częstochowie.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]W razie potrzeby ( i w miarę możliwości ) postaramy się[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]zorganizować transport Chanel nowego domu (za zwrotem kosztów paliwa)

[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][email protected][/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]tel. [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]502-780-120

[SIZE=3]Banerki od Dzikiej_Figi
:loveu:
[/FONT]

Filmiki z Chanelką:
http://pl.tinypic.com/usermedia.php?uo=D7x2Y0a1KM4iFYmxLaVtboh4l5k2TGxc
http://www.fotosik.pl/video/9b17b2d9712ea7ba.html

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

POST ROZLICZENIOWY

Deklaracje miesięczne:
dara9 - 10zł
olalolaa - 15zł
odmiśki - 200zł ( do końca roku)
martini77 - 10zł
Dzika_Figa - 40zł
Tattoi - 25 zł e-mail: [email protected]

-------------------------
RAZEM: 300 zł
:loveu::loveu:

Deklaracje jednorazowe:
Mateusz - 30 zł (u mnie poza kontem-pójdzie na opłatę w schronisku)
Dzika_Figa - 35 zł
__________________________________________________ _______

Rozliczenie
Wpłaty jednorazowe:
9.09.10 - Dzika_Figa 35 zł
10.10.10 - olalolaa bazarek 153 zł
Razem wpłat: 188 zł
Wrzesień:
8.09.10 - odmiśki 200zł
9.09.10 - dara9 10zł
10.09.10 - Dzika_Figa 40zł
11.09.10 - martini77 10zł
15.09.10 - Tattoi 25zł
11.10.10 - olalolaa 15zł
Razem wpłat: 300zł
Październik:

11.09.10 - martini77 10zł
4.10.10 - dara9 10zł
6.10.10 - odmiśki 200zł
11,10.10 - Dzika_Figa 40zł
11.10.10 - olalolaa 15zł
Razem wpłat: 275zł
Listopad:
19.11.10 - Dzika_Figa 40zł
Wydatki:
obróżka z bazarku od taks 15 zł
tabletki na odrobaczenie 2x5zł = 10zł
za hotelowanie od 18.09 do 30.09 130zł
za hotelowania od 1.10 do 31.10 300zł
szczepienia 50zł
transport klatki 30zł
plakaty 49zł
transport ze schroniska 50zł
adresatka 10zł

ogłoszenia z bazarku 10zł
odrobaczenie i krople na kleszcze 29zł
rejestracja w bazie identyfikacja.pl 30zł
olej rybi na futerko 40zł
czyszczenie ząbków 40zł
Saldo obecne: 10,00 zł (803 wpłat - 793 wydatków)

Posted

No to i ja jestem u kudłatego borsuczka :)
Konkurs na imię adekwatne do uroku tej młodej damy!
Każdy kto wchodzi do czasu wyboru imienia zobligowany jest do podania propozycji.
Moja propozycja: Nana

Ewa

Posted

Ona ma niesamowity kolor sierści...i wygląda na bardzo młodą sunię...taka czekoladka to może Czoko - tylko że to raczej męskie imię...a może Fama....bo wieść głosi że to nowa podopieczna naszej Olilolii

Posted

Moj pierwszy pomysl to tez bylo Choco, jakos tak, tylko jakos glupio to mi brzmi :D:D W sumie do suni tez pasuje. Ona jest na prawdę śliczna, kochana.. choc dawno jej nie wyprowadzałam, wolontariatu juz nie ma jakies dwa miesiące. Jak byłam kiedys w schronisku sie rozejrzec za Olkiem, to widziałam ją, głaskałam przez kratki.. wydaje mi sie ze stała sie troche pewniejsze i bardziej dominująca, i nie podobał mi sie jej ogonek, nie wiem czy sobie nie wygryza? Moze zauwazyliscie coś w schronisku?(pracownicy?) Czy to tylko moje urojenia ? ;)
Fama - tez ładnie, a co to za skojarzenie ze mną hehe? :)

Posted

Olu ja myślę,że to Ty powinnaś podjąć decyzję które propozycje najbardziej Ci się podobają...jesteś niejako jak "matka chrzestna" sunieczki...i nadajesz jej imię...ha...gdybym wczoraj wpadła szybko na to jak się pisze Chocco to też bym to "tak" napisała...hihihi...czekoladzia

Posted

Atrisko napisał(a):
Olu ja myślę,że to Ty powinnaś podjąć decyzję które propozycje najbardziej Ci się podobają...jesteś niejako jak "matka chrzestna" sunieczki...i nadajesz jej imię...ha...gdybym wczoraj wpadła szybko na to jak się pisze Chocco to też bym to "tak" napisała...hihihi...czekoladzia

ale jak ja nie wiem? hehe pomocy!! Nie wime jak ja nazwać, wszystkie imiona ładne, cioteczki wujkowie pomóżcie ;)

A ktoś podaruje naszej ślicznotce banerek? tak na początek.. ;)