Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisałam do pana Stefana. Dostałam odp.
"Sprawdziłem w kartotece, odpowiadam że nie były szczepione p-ko chorobom wirusowym, miały aktualne szczepienie p-ko wścielkliżnie .
Były jedynie kilka razy odrobaczane i odpchlane
Były szczepione p-ko ch. górnych dróg oddechowych preparatem Pneumodog i to 2x w odstępach co 18 dni-celem zapobieżenia tzw.kaszlowi kenelowemu."

Posted

gazzy napisał(a):
Napisałam do pana Stefana. Dostałam odp.
"Sprawdziłem w kartotece, odpowiadam że nie były szczepione p-ko chorobom wirusowym, miały aktualne szczepienie p-ko wścielkliżnie .
Były jedynie kilka razy odrobaczane i odpchlane
Były szczepione p-ko ch. górnych dróg oddechowych preparatem Pneumodog i to 2x w odstępach co 18 dni-celem zapobieżenia tzw.kaszlowi kenelowemu."

Szkoda, tylko że nie mają książeczek, w których byłoby to udokumentowane...

Posted

ketunia napisał(a):
Szkoda, tylko że nie mają książeczek, w których byłoby to udokumentowane...

Szkoda...odrobaczymy je w przyszlym tygodniu,na razie jest goraco...zostawilam Rudusia luzem na podworku z Lola,ale sam sobie pozniej wszedl do boksu i zasnal...Laps Mu nie dokucza,musial pare razy dostac opieprz...

Posted

Jestem, wróciłam. Ogromnie dziękuję wszystkim, którzy trzymali rękę na pulsie pod moją nieobecność - a szczególnie Wojtusiowi.
Uzupełniłam rozliczenie, będę poprawiać na bieżąco.

Posted

Dzień dobry, bardzo proszę o sprawdzenie mojej wpłaty, przelew zrobiłam 24.06.2010 za lipiec w kwocie 10 PLN wpłata stała i 10 PLN wpłata jednorazowa.Pozdrawiam

Posted

beniacz napisał(a):
Dzień dobry, bardzo proszę o sprawdzenie mojej wpłaty, przelew zrobiłam 24.06.2010 za lipiec w kwocie 10 PLN wpłata stała i 10 PLN wpłata jednorazowa.Pozdrawiam

Znalazłam wpłatę od Ciebie - musiała mi się zapodziać... ech
Prowadzenie finansów czterech psów na jednym koncie jednak bywa trudne...

Posted

Dzis kupilam tabletki na odrobaczenie ,Aniprazol,koszt to 5 zl za tabletke,potrzrebuja na jeden raz 6 szt.Za 10 dni odrobaczymy sie ponownie.
Spytam o szczepienia,ktore sa konieczne i morfologie,na miejscu jest laboratorium.
Rudus sobie dobrze radzi mimo kiepskiego wzroku,nadrabia wechem.Udalo Mu sie dzis zwedzic cztery kostki mielonego miesa,ktore sobie wyjal z kartonu.Aniolem nie jest,klapnal na mnie,
kiey zblizylam niechcacy reke do miski.Czesal sie dzis z wielka checia,czego nie mozna powiedziec o Lapsie.Jest slodkim pieszczochem,ale nie lubi sie czesac i koniec.Wyjelismy raptem pare klakow.
Nie jest tez zachwycony towarzystwem suczki,w przeciwienstwie do Rudusia.Typowy owczarkowaty,czlowiek na pierwszym miejscu.

Posted

Rudus i Laps juz sie chyba oswoili z nowym miejscem.Oprocz jednego starcia chlopaki jakos sie dogaduja.Laps jest slodziakiem,choc dalej nie pozwala sie wyczesac,powoli sie wyskubujemy.Jest bardzo
grzeczny i posluszny.A Rudus nie jest wcale aniolem.Wczoraj wskoczyl na sto na podworku ii sciagnal miski z zarciem.I jeszcze na mnie warczal,kiedy probowalam Mu je zabrac.Niezle sobie radzi mimo problemow ze wzrokiem.

Posted

Dzika Figa pytala o mozliwoc zrobienia morf.Weterynarz prawdopodobnie bedzie w czwartek,koszt morfologii to 3o zl, a Aspat,Alat,Mocznik i kreatynina,to wydatek 50 zl.
Sugerowalabym zrobic badanie jedynie starszemu psu na razie.

Posted

[quote name='viola005']Panie Stefanie, zgodnie z pana sugestia odwiedzilam pana strone internetowa i zobaczylam fotografie hoteliku, jakie pan na niej zamiescil. Czy nie uwaza pan, ze troche sie roznia od tych z bunkra? Prosze bardzo sprawdzic:

http://vetoborniki.pl/viewpage.php?page_id=3

Weszlam tez na podstrone gabinet-galeria, gdzie zobaczylam pana klinike, pana sklep i pana samego.

http://vetoborniki.pl/viewpage.php?page_id=1

Bardzo bylam zdziwiona, bo ze zdjecia patrzyl na mnie mlody, przystojny mezczyzna - nie tak sobie pana wyobrazalam na podstawie pana wypowiedzi na forum.

Nie wiem, dlaczego pan tak postepuje i tak pisze, zupelnie to nie pasuje do pana spokojnej twarzy.

Jest jednak sposob, aby wszystko naprawic, a jezeli nie wszystko, to bardzo wiele. Wystarczy zmniejszyc liczbe psow o polowe i zatrudnic dodatkowego pracownika do opieki nad nimi kiedy pan pracuje w klinice, aby mogly byc caly dzien w ogrodzie. Nie bedzie to tak dochodowe jak dzis, ale bedzie pan za to mial czyste sumienie i poczucie, ze dziala pan dla dobra tych zwierzat. A my bedziemy sie do pana odnosic z szacunkiem i sympatia.

jestem w trakcie czytania, lecz w galerii jest zdjecie zolwi przy salacie- kto daje żółwiowi sałatę !!! na pewno ktoś kto się zna nie poda mu salaty
(Salata zawiera bardzo duze ilosci kwasu szczawiowego co z polaczeniem z dieta wysokobialkowa powoduje przerost dzioba zolwia oraz krzywice(czyli bolesne zdeformowanie skorupy zolwia)

następniepo co one są na reczniku, lepiej jakby sobie pochodzily po trawie.

Posted

cóż... na szczęście Ruduś już tam nie jest, ani inne psiaki. A na to jakie diety są w tym miejscu stosowane wpływu nie mieliśmy i mieć nie będziemy...

Ruduś taki cwaniak?? No kto by pomyślał! Dobrze, że choć czesanko lubi ;)

Posted

Wczoraj Rudus byl na bardzo dlugim spacerze,jestem pod wrazeniem,jak super sobie radzil.Nie mialam przedtem do czynienia z niewidzacym psem.Milo bylo patrzec na Niego,jak
sie tarza w jakis ziolach na lace i wywachuje te wszystkie wiejskie zapachy.W przyszlym tyg dzieciaki wroca z wakacji ,bedzie aparat ,to wrzucimy zdjecia.

Posted

No proszę z Rudusia niezły cwaniak.
Jest Nim zainteresowana rodzina ze Śląska. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pani się pytała czy da radę zdiagnozować oczy przed ewentualną adopcją..