Ra_dunia Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 monika55 napisał(a):Czyli Ruduś bezpieczny. Bezpieczny :) i Laps też i Doguś i chyba większość dogomaniackich psów :) Quote
gazzy Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Napisałam do pana Stefana. Dostałam odp. "Sprawdziłem w kartotece, odpowiadam że nie były szczepione p-ko chorobom wirusowym, miały aktualne szczepienie p-ko wścielkliżnie . Były jedynie kilka razy odrobaczane i odpchlane Były szczepione p-ko ch. górnych dróg oddechowych preparatem Pneumodog i to 2x w odstępach co 18 dni-celem zapobieżenia tzw.kaszlowi kenelowemu." Quote
ketunia Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 gazzy napisał(a):Napisałam do pana Stefana. Dostałam odp. "Sprawdziłem w kartotece, odpowiadam że nie były szczepione p-ko chorobom wirusowym, miały aktualne szczepienie p-ko wścielkliżnie . Były jedynie kilka razy odrobaczane i odpchlane Były szczepione p-ko ch. górnych dróg oddechowych preparatem Pneumodog i to 2x w odstępach co 18 dni-celem zapobieżenia tzw.kaszlowi kenelowemu." Szkoda, tylko że nie mają książeczek, w których byłoby to udokumentowane... Quote
yumanji Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 ketunia napisał(a):Szkoda, tylko że nie mają książeczek, w których byłoby to udokumentowane... Szkoda...odrobaczymy je w przyszlym tygodniu,na razie jest goraco...zostawilam Rudusia luzem na podworku z Lola,ale sam sobie pozniej wszedl do boksu i zasnal...Laps Mu nie dokucza,musial pare razy dostac opieprz... Quote
Ra_dunia Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 W boksie chłodniej ;) Yumanji - trzymaj chłopaków krótko. Porządek musi być ;) Quote
jadwiga Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 pozdrawiam,poszło za lipiec i sierpień,razem 6o,deklaracja stała Quote
_Goldenek2 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Wybaczcie OT ale mały porzucony szczenior szuka domku http://www.dogomania.pl/threads/1894...4#post15063224 Quote
Dzika_Figa Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Jestem, wróciłam. Ogromnie dziękuję wszystkim, którzy trzymali rękę na pulsie pod moją nieobecność - a szczególnie Wojtusiowi. Uzupełniłam rozliczenie, będę poprawiać na bieżąco. Quote
yumanji Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Prosze o kontakt w sprawie rozliczen oraz innych. Quote
beniacz Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Dzień dobry, bardzo proszę o sprawdzenie mojej wpłaty, przelew zrobiłam 24.06.2010 za lipiec w kwocie 10 PLN wpłata stała i 10 PLN wpłata jednorazowa.Pozdrawiam Quote
Dzika_Figa Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 beniacz napisał(a):Dzień dobry, bardzo proszę o sprawdzenie mojej wpłaty, przelew zrobiłam 24.06.2010 za lipiec w kwocie 10 PLN wpłata stała i 10 PLN wpłata jednorazowa.Pozdrawiam Znalazłam wpłatę od Ciebie - musiała mi się zapodziać... ech Prowadzenie finansów czterech psów na jednym koncie jednak bywa trudne... Quote
yumanji Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Dzis kupilam tabletki na odrobaczenie ,Aniprazol,koszt to 5 zl za tabletke,potrzrebuja na jeden raz 6 szt.Za 10 dni odrobaczymy sie ponownie. Spytam o szczepienia,ktore sa konieczne i morfologie,na miejscu jest laboratorium. Rudus sobie dobrze radzi mimo kiepskiego wzroku,nadrabia wechem.Udalo Mu sie dzis zwedzic cztery kostki mielonego miesa,ktore sobie wyjal z kartonu.Aniolem nie jest,klapnal na mnie, kiey zblizylam niechcacy reke do miski.Czesal sie dzis z wielka checia,czego nie mozna powiedziec o Lapsie.Jest slodkim pieszczochem,ale nie lubi sie czesac i koniec.Wyjelismy raptem pare klakow. Nie jest tez zachwycony towarzystwem suczki,w przeciwienstwie do Rudusia.Typowy owczarkowaty,czlowiek na pierwszym miejscu. Quote
yumanji Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Rudus i Laps juz sie chyba oswoili z nowym miejscem.Oprocz jednego starcia chlopaki jakos sie dogaduja.Laps jest slodziakiem,choc dalej nie pozwala sie wyczesac,powoli sie wyskubujemy.Jest bardzo grzeczny i posluszny.A Rudus nie jest wcale aniolem.Wczoraj wskoczyl na sto na podworku ii sciagnal miski z zarciem.I jeszcze na mnie warczal,kiedy probowalam Mu je zabrac.Niezle sobie radzi mimo problemow ze wzrokiem. Quote
bela51 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 No prosze, a wydawałoby sie, ze takie niewiniatko z niego i biedactwo.:evil_lol: Quote
yumanji Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Dzika Figa pytala o mozliwoc zrobienia morf.Weterynarz prawdopodobnie bedzie w czwartek,koszt morfologii to 3o zl, a Aspat,Alat,Mocznik i kreatynina,to wydatek 50 zl. Sugerowalabym zrobic badanie jedynie starszemu psu na razie. Quote
Anastazja&Aleksander Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 [quote name='viola005']Panie Stefanie, zgodnie z pana sugestia odwiedzilam pana strone internetowa i zobaczylam fotografie hoteliku, jakie pan na niej zamiescil. Czy nie uwaza pan, ze troche sie roznia od tych z bunkra? Prosze bardzo sprawdzic: http://vetoborniki.pl/viewpage.php?page_id=3 Weszlam tez na podstrone gabinet-galeria, gdzie zobaczylam pana klinike, pana sklep i pana samego. http://vetoborniki.pl/viewpage.php?page_id=1 Bardzo bylam zdziwiona, bo ze zdjecia patrzyl na mnie mlody, przystojny mezczyzna - nie tak sobie pana wyobrazalam na podstawie pana wypowiedzi na forum. Nie wiem, dlaczego pan tak postepuje i tak pisze, zupelnie to nie pasuje do pana spokojnej twarzy. Jest jednak sposob, aby wszystko naprawic, a jezeli nie wszystko, to bardzo wiele. Wystarczy zmniejszyc liczbe psow o polowe i zatrudnic dodatkowego pracownika do opieki nad nimi kiedy pan pracuje w klinice, aby mogly byc caly dzien w ogrodzie. Nie bedzie to tak dochodowe jak dzis, ale bedzie pan za to mial czyste sumienie i poczucie, ze dziala pan dla dobra tych zwierzat. A my bedziemy sie do pana odnosic z szacunkiem i sympatia. jestem w trakcie czytania, lecz w galerii jest zdjecie zolwi przy salacie- kto daje żółwiowi sałatę !!! na pewno ktoś kto się zna nie poda mu salaty (Salata zawiera bardzo duze ilosci kwasu szczawiowego co z polaczeniem z dieta wysokobialkowa powoduje przerost dzioba zolwia oraz krzywice(czyli bolesne zdeformowanie skorupy zolwia) następniepo co one są na reczniku, lepiej jakby sobie pochodzily po trawie. Quote
Ra_dunia Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 cóż... na szczęście Ruduś już tam nie jest, ani inne psiaki. A na to jakie diety są w tym miejscu stosowane wpływu nie mieliśmy i mieć nie będziemy... Ruduś taki cwaniak?? No kto by pomyślał! Dobrze, że choć czesanko lubi ;) Quote
yumanji Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Wczoraj Rudus byl na bardzo dlugim spacerze,jestem pod wrazeniem,jak super sobie radzil.Nie mialam przedtem do czynienia z niewidzacym psem.Milo bylo patrzec na Niego,jak sie tarza w jakis ziolach na lace i wywachuje te wszystkie wiejskie zapachy.W przyszlym tyg dzieciaki wroca z wakacji ,bedzie aparat ,to wrzucimy zdjecia. Quote
Dzika_Figa Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 No proszę, jak sobie świetnie radzi nasz chłopak! Quote
yumanji Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Dajcie znac,co z ewentualnymi badaniami.Jaka decyzja. Quote
ketunia Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 No proszę z Rudusia niezły cwaniak. Jest Nim zainteresowana rodzina ze Śląska. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pani się pytała czy da radę zdiagnozować oczy przed ewentualną adopcją.. Quote
yumanji Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Jakby ktos mi pomogl z transportem,to mozemy pojechac do w-wy do dr Garncarza. Quote
ketunia Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 yumanji napisał(a):Jakby ktos mi pomogl z transportem,to mozemy pojechac do w-wy do dr Garncarza. Super. Coś załatwimy. Quote
Recommended Posts