Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yumanji napisał(a):
Laps dzis oniemial wieczorem na spacerze,bo zobaczyl konia.Ksiazeczki zalozone,fiprexy powinny byc w poniedzialek,dzis tylko M-ki przyslali,nie wiem czemu.

I co, spodobał mu się koń? Czy raczej się bał? Ech, gdzie te czasy, kiedy ze swoją suką jeździłam konno... (ja jeździłam, a ona się z lubiścią tarzała w w wielkiej kałuży błota na środku ujeżdżalni- obie byłyśmy bardzo zadowolone)

Posted

yumanji napisał(a):
Bal sie ,oszczekiwal go i warczal.

Bo wielki pies z takiego konia i nie wiadomo, czy będzie chciał się zaprzyjaźnić.

Mój nieżyjący już jamnik kiedyś na łące zobaczył krowę. A że od zawsze miastowy chłopak, to oniemiał. Poźniej ruszył z wrzaskiem do ataku, ale w połowie drogi krowa się poruszyła:) To w tył zwrot i z prędkością światła do "mamusi" - pies obronny :)

Posted

Moje suczydlo jak pierwszy raz konia zobaczyo to az jej pilka z pyska wypadla z wrazenia......pewnie myslala "coz on zre ze tak wyrosl?"

Teraz ignoruje, niedaleko nas jest stadnina/szkolka to i czesto konie sie plataja po okolicy.. plus cmentarz - i karawany konne czesto jezdza....

Psica olewa teraz.. pilki nie wypuszcza ;)

Rudus, Laps, Dog - trzymajcie sie chlopaki...

Posted

mmd napisał(a):
Bo wielki pies z takiego konia i nie wiadomo, czy będzie chciał się zaprzyjaźnić.

Mój nieżyjący już jamnik kiedyś na łące zobaczył krowę. A że od zawsze miastowy chłopak, to oniemiał. Poźniej ruszył z wrzaskiem do ataku, ale w połowie drogi krowa się poruszyła:) To w tył zwrot i z prędkością światła do "mamusi" - pies obronny :)

To się nazywa pies zaczepno-obronny ;)
najpierw zaczepia a potem trzeba go bronić :D

Posted

Ra_dunia napisał(a):
To się nazywa pies zaczepno-obronny ;)
najpierw zaczepia a potem trzeba go bronić :D

O spotkaniach z konmi mozna by bez konca. Moja niezyjąza juz ONka ( miastowa) jak zobaczyła wielkiego konia, ktory wyrósł jak spod ziemi w środku lasu razem z jęźdżcem, najpierw oniemiała a potem chciala go zezrec. A ja o malo nie umarłam na serce, bo juz widziałam oczami duszy, jak ten kon zbierze ja z tylnych kopyt i zostanie z niej tylko mokra plama.
Kon na szczescie był lepiej wychowany od mojej suki i jej nie skopał.