Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zofia napisał(a):
po 1. 10. organizatorka bazarku mogłaby zamieścić ogłoszenie. Ponawiam ofertę. Jeżeli nie jesteście zainteresowane , to wystarczy napisać na wątku. Pozdrawiam Zosia.

Oczywiście, jeżeli możesz, to poprosimy (Miecio i Ja)

Posted

Potrzebny jest tekst i zdjęcia maksymalnie 6 i wysłać do < luziek @ gmail.com> z dopiskiem " bazarek ogłoszeniowy zofia"

Ja nie mogę napisać tekstu, bo nie znam psa wcale. Lisica może Ty coś napiszesz. No i zdjęcia.:lol:

Posted

zofia napisał(a):
Potrzebny jest tekst i zdjęcia maksymalnie 6 i wysłać do < luziek @ gmail.com> z dopiskiem " bazarek ogłoszeniowy zofia"

Ja nie mogę napisać tekstu, bo nie znam psa wcale. Lisica może Ty coś napiszesz. No i zdjęcia.:lol:

Witam i przepraszam za długą nieobecność :)
Zofia tekst masz na skrzynce, zdjęcia prześlę dziś wieczorkiem, dzięki za pomoc.

Posted

Miecio- mozna napisac tak wiele i nie napisać nic. Siedzi wpatrzony we mnie swymi niewidzacymi oczyma, czekając na jeden gest, ruch, przywołanie, by móc sie przytulić, by poczuć ciepło reki. Gotowy zaufać jeszcze raz i jeszcze raz...tak głodny miłości i bezpiecznego domu. Pazerny na swego człowieka tak bardzo, że nie pozwoli by inny czworołap był w pobliżu...Uwielbia dzieci i zabawy, lubi byc czesany głaskany, miziany, Co do karmienia, to zjada pełna miske Pedigrii i ćwiartkę kurczaka lub watróbki.

I wciąż czeka...

Gdyby nie ta pazerność pewnie by został ze mną. Niestety, w konfrontacji z moimi psami nie ma szans. Na początku łudziłam sie, ze może pierwsze starcie utemperuje zapędy Miecia. Jest jednak coraz gorzej. Obawiam się, że kolejna konfrontacja może zakończyć się tragicznie. Dlatego proszę, by ktoś, kto zechce dać domek Mieciowi wziął pod uwagę,

Posted

Może ogłoszenia pomogą. Ja też mam taką sytuację z moimi psami. Jednemu z nich zrobiłam kojec na podwórku i wygląda to tak, że jak jeden pies biega na działce, to ten drugi jest w kojcu , albo w domu i nie ma opcji, żeby się spotkały.Zawsze jest rozwiązanie. Ja wiem, że z komfortem w życiu nie ma to nic wspólnego, ale jak się człowiek zdecyduje na coś, to powinien się tego trzymać , chociażby własnych decyzji.
Nie piszę tego złośliwie, tylko po to, żeby każdy zrozumiał, że pomóc można w różny sposób, nie tylko biorąc do siebie psiaka. Posłużyłaś się Lisica666 sercem, zamiast rozumem i sercem. I to był Twój błąd, ale może zgłosi się ten odpowiedni domek i wszystko będzie ok. Mam taką nadzieję. Musi być dobrze, nie ma innej opcji.:lol:

Posted

katlis
Zofia, zdjęcia masz na skrzynce :smile:

Wysłałaś na podany przeze mnie adres? Bo to nie mój tylko organizatorki bazarku. Zaraz sprawdzę, czy zrobiła dobry uczynek i zamieściła ogłoszenia.;)

Posted

lisica ja chetnie wezme miecia do siebie, wyslalem ci maila i wiadomosc prywatna ... probowalem dzwonic na 503 502 224 ale bez skutku ... moze ktos co ma kontakt z lisica da jej znac ze jest chetny

Posted

:-(mieszkam w szwecji i sprawdzilem dzisiaj wymogi na sprowadzenie pieska ze strony szweckiej

- czytelny i permanentny tatuaz albo mikrochip typu ISO-standard 11784 albo 11785 (dokonuje tego weterynarz)
- piesek musi byc zaszczepiony przeciwko wsciekliznie i we krwi musi byc odpowiednia ilosc antycial (badanie krwi, zaswiadczenie weterynarz)
- piesek muszi być odrobaczony przeciwko tasiemcowi przy urzyciu zatwierdzonego srodka ktory zawiera praziquantel albo epsiprantel, odrobaczenie powinno byc robione do 10 dni przed przyjazdem a najlepiej 2-3 dni przed przyjazdem
- no i oczywiscie paszport podrozny

nigdy tego nie robilem i nie wiem jakie sa reguly w polsce na wywoz pieska moze ktos co sie zna mi to objasni ... barzdo chcialbym zaadoptowac miecia i to jak najszybciej

zzzzz ... nie moge zlapac kontaktu z lisica :-(

Posted

Moglibyśmy pomyśleć o zrzutce na wydatki związane z adopcją Miecia, tj warunkami, które musiałby spełniać (załatwienie paszportu, badań itp)... oczywiście wszystko zależy od lisicy.
AresekSE - może napisz, w jakie warunki trafiłby Miecio...

Posted

Jestem SZCZĘŚlLIWA!!! Miecio też!!!!Ma futerko wymarzone na szwecję grubiutkie i cieplutkie :), a po skonsumowaniu 10kg worka pedigree zakaszanego kurczaczkami warstewka "foczki" tez obecna ;)

Tylko uprzedzam, on bedzie Cię kochał do śmierci, będzie wymagał Twojej obecności, Twojej ręki. Twojej miłości i Twojej bliskości.

Ze spraw praktycznych świetnie znosi jazde samochodem, lubi duzo jeść i pić,lubi obecność swojego człowieka, którego pilnuje i chodzi z nosem przy nodze. Lubi zabaweczki do gryzienia, w nowym domu pierwsze dwie noce zaliczył przy mnie na materacu.

A tak poza tym mój telefon 606-126-911, nie wiem skad wziąłeś ten drugi ;)

Posted

Jeśli chodzi o koszty wyjazdu Miecia do stałego domku, to się chętnie dołożę. Jeśli podejmiecie decyzję o wyjeździe Miecia do Szwecji, to napiszcie ile potrzeba i na jakie konto wpłacać. M.S.

Posted

zona akurat rozmawia przez telefon z lisica ... zrzut nie muzicie zadnych robic, my wszystkie koszta pokrywamy a bedziemy tez sie starali pomagac dla innych pieskow finansowo (w miare mozliwosci)

w jakie warunki miecio by trafil? hmmm ... jestesmy rodzina ja, zona i corka 16 lat ... nasz piesek (aresek) odszedl 4 tygodnie temu, to byl owczarek i mial 13 lat, okropna trauma ale zycie sie toczy dalej ... chcielismy kupic innego pieska ale jak zobaczylem annons na onecie a pozniej o mieciu to nie bylo dla mnie wyboru ... takze dla wszystkich co sledza losy miecia ... miecio trafi do rodziny gdzie bedzie bardzo kochany i oczywiscie bede dla zainteresowanych wysylal zdjecia i informacje ojego dalszym losie ... nawet sie zaoferowalem ze lisica moze przyjechac na nasz koszt i wrocic do polski (zeby zobaczyla gdzie miecio bedzie)

jezeli chodzi o zaswiadczenia to po ustaleniu my wszystkie zaplacimy tylko dobrze by bylo zalatwic je wczesniej, odrobaczenie przywieziemy srodek ze szwecji tylko zeby wterynarz podpisal ze piesek dostal

hmmm ... no to na razie tyle ... pytajie wiecej jezeli sa jakies wiecej pytania

Posted

To sen... piękny sen... który stanie rzeczywistością. Brak mi słów. AresekSE :oczywiście nie o to chodzi, żeby wychwalać pomagających pod niebiosa ale to, co robicie dla Miecia jest nie do opisania... Gdyby jednak potrzebne było wsparcie $, to dołączam się do propozycji gonia141.

Posted

Nie wiem, dlaczego nigdy nie mogę edytować postów na Dogo... w poście powyżej nie chciałam umieścić WYŁUPIASTYCH GAŁ, tam miał być dwukropek. Czyli Mieciu wkrótce będzie Bjoernem, Magnusem albo Larsem ;)

Posted

ONI SA CUDOWNI!!!! TO PO PROSTU CUD!
Koszty weta i załatwiań wszelakich wezme na siebie. Jutro dopytam sie tylko wetów co trza do szwecji. jestem z Renatką prawie na onlinie. Tak naprawde to porykuje sobie cichutko ze szczęścia, że się udało...że ta ślepa kudłata kulka, co wtula się we mnie znajdzie cudowny dom...TYLKO DLA SIEBIE. CZŁOWIEKI I TO TRZY!!! ;) TYLKO DLA MIECIA!

Posted

bardzo sie cieszymy ze nareszcie nawiazalismy kontakt ... dla was wszystkich ktorzy sa zainteresowani obiecuje wysylac informacje nabierzaco ... jestesmy w trakcie ustalania wszystkich formalnosci zwiazanych z wyjazdem miecia do szwecji ... bedziemy informowali o wszystkim ... pozdrowienia andré, renata i ola