katlis Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 hop hop Mieciu pokaż się, dziękuję wszystkim za pomoc w podnoszeniu wątku Quote
agnieszka32 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 katlis napisał(a):hop hop Mieciu pokaż się, dziękuję wszystkim za pomoc w podnoszeniu wątku Katlis, ale tego wątku nie trzeba podnosić. Jest w dziale zachodniopomorskim, a tutaj niewiele się dzieje, żaden wątek nie ginie w tłumie, bo jest ich malutko ;) A tak w ogóle, to jak Mieciu się zachowuje w DT? Nadal startuje do zwierzaków? Quote
RuletkaK Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Niech Mieciu wie, że o nim pamiętamy :)) agnieszka32 napisał(a):Katlis, ale tego wątku nie trzeba podnosić. Jest w dziale zachodniopomorskim, a tutaj niewiele się dzieje, żaden wątek nie ginie w tłumie, bo jest ich malutko ;) A tak w ogóle, to jak Mieciu się zachowuje w DT? Nadal startuje do zwierzaków? Quote
lisica666 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Nadal wychodzimy oknem, bo Mieciu szaleje. Jak napotka kota na drodze swej....rzuca się i drze japę. Dla niego noga człowieka musi być na wyłączność. Jestem wykonczona... :( Quote
lisica666 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 W przyszłym tygodniu przepisuje psa na siebie. na wtorek maja być gotowe papiery adopcyjne. jak nie będą.... Quote
ageralion Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 lisica666 jestem pelna podziwu dla Ciebie i Twoich staran :) Mieciu ma niesamowite szczescie, ze spotkal Cie na swojej drodze :kiss_2: PS czyli we wtorek poznasz "Pania Prezes"? :cool3: Quote
lisica666 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Nie , nie chodzi o Sandre, bo ja znam. Chodzi o p. Hermanowicz, kierowniczke schroniska. Zapytałam,tą pania na jakiej zasadzie są wydawane psy ze schroniska itd, itp...Poinformowałam, że adoptuję Mietka na siebie i we wtorek prosze o papiery. Jeżeli nie będa przygotowane napiszę oficjalne pismo do jej zwierzchników, dw. nasze poczytne dzienniki :) Przed wyborami ...jak znalazł :) Pańcia przysłuży się swoim ... Quote
yumanji Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 lisica666 napisał(a):Nadal wychodzimy oknem, bo Mieciu szaleje. Jak napotka kota na drodze swej....rzuca się i drze japę. Dla niego noga człowieka musi być na wyłączność. Jestem wykonczona... :( Pojdziesz do psiego nieba,dobra kobieto... Quote
ageralion Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Dostalam ostatnia wplate z bazarku, wiec spokojnie moge przelac Mieciowi polowe dochodu, czyli 28zl... slac jak zawsze do fergilki? Quote
lisica666 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ageralion napisał(a):Dostalam ostatnia wplate z bazarku, wiec spokojnie moge przelac Mieciowi polowe dochodu, czyli 28zl... slac jak zawsze do fergilki? Do czego Ty pijesz jakie pieniadze? Mietek jest całkowicie na moim utrzymaniu. PROSIŁAM O POMOC W ZAŁATWIENIU ADOPCJI ZAGRANICZNEJ ! Może fergilka jako wyciagajaca Miecia ze schronu sie odezwie? Quote
ageralion Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 lisica666 napisał(a):Do czego Ty pijesz jakie pieniadze? Mietek jest całkowicie na moim utrzymaniu. PROSIŁAM O POMOC W ZAŁATWIENIU ADOPCJI ZAGRANICZNEJ ! Może fergilka jako wyciagajaca Miecia ze schronu sie odezwie? Tak, wolalabym porozmawiac z fergilka, bo niestety jak widac nie znasz zasad robienia bazarkow na dogomani i rozliczania sie z zebranych pieniedzy... Quote
lisica666 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ageralion napisał(a):Tak, wolalabym porozmawiac z fergilka, bo niestety jak widac nie znasz zasad robienia bazarkow na dogomani i rozliczania sie z zebranych pieniedzy... Bo nie pieniadze mnie interesują To był mój pierwszy post na watku Mietka Dawno nie pisałam...Biję się z myslami. Mam dwa owczarki w tym jednego ze schronu. Chętnie dałabym Mieciowi DT ale nie wiem jak zareaguje na niego mój Nubi. DT oczywiście BEZPŁATNY, żeby nie było nieporozumien. Tylko boję się reakcji Anubisa, bo z TiTka problemu nie będzie. Pozdrawiam Problem jest z Mietkiem. Nigdy nie wpadłam na to,że moja próba pomocy skończy się oskarżaniem o chęci usypiania kalekich psów, obrażania itp. Próba skończyła sie fiaskiem,ale szkoda mi psa. Dlatego chciałam prawnie go adoptowac na siebie. po reakcji aktywu zachodniopomorskiej dogomanii REZYGNUJE. Wierze, ze jego stan prawny ureguluje prawnik, czynnie udzielajacy sie na tym forum Pies ma u mnie DT do max.15.10.2010r, po czym, jezeli nie znajdzie sie dla niego jakikolwiek dom odwożę go do schroniska. Quote
agnieszka32 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 lisica666 napisał(a):Bo nie pieniadze mnie interesują To był mój pierwszy post na watku MietkaDawno nie pisałam...Biję się z myslami. Mam dwa owczarki w tym jednego ze schronu. Chętnie dałabym Mieciowi DT ale nie wiem jak zareaguje na niego mój Nubi. DT oczywiście BEZPŁATNY, żeby nie było nieporozumien. Tylko boję się reakcji Anubisa, bo z TiTka problemu nie będzie. Pozdrawiam Problem jest z Mietkiem. Nigdy nie wpadłam na to,że moja próba pomocy skończy się oskarżaniem o chęci usypiania kalekich psów, obrażania itp. Próba skończyła sie fiaskiem,ale szkoda mi psa. Dlatego chciałam prawnie go adoptowac na siebie. po reakcji aktywu zachodniopomorskiej dogomanii REZYGNUJE. Wierze, ze jego stan prawny ureguluje prawnik, czynnie udzielajacy sie na tym forum Pies ma u mnie DT do max.15.10.2010r, po czym, jezeli nie znajdzie sie dla niego jakikolwiek dom odwożę go do schroniska. Pięknie... Nie ma to jak mały szantażyk :shake: To jednak nie udało się uregulować stanu prawnego Mietka? To znaczy - nie udało Ci się "przepisać" go na siebie??????? Quote
lisica666 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Wstrzymałam sie z telefonem do czasu uzyskania CJHOĆ JEDNEJ DEKLARACJI POMOCY W ZAŁATWIENIU ADOPCJI JAKIEJKOLWIEK. PO DZISIEJSZYCH PRZEMYSLENIACH WYLEWNYCH NA MNIE PRZEZ AKTYW ZACHODNIOPOMORSKIEJ DOGO niedojrzale zwijam zabawki jest aktywistka-prawnik (jak o sobie pisze) której lezy na sercu dobro Miecia. Ona zapewne lepiej ureguluje sprawy prawne niz taka....jak ja. pani Hermanowicz może być sp[okojna. Odłaczam sie. Quote
agnieszka32 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 lisica666 napisał(a):Wstrzymałam sie z telefonem do czasu uzyskania CJHOĆ JEDNEJ DEKLARACJI POMOCY W ZAŁATWIENIU ADOPCJI JAKIEJKOLWIEK. PO DZISIEJSZYCH PRZEMYSLENIACH WYLEWNYCH NA MNIE PRZEZ AKTYW ZACHODNIOPOMORSKIEJ DOGO niedojrzale zwijam zabawki jest aktywistka-prawnik (jak o sobie pisze) której lezy na sercu dobro Miecia. Ona zapewne lepiej ureguluje sprawy prawne niz taka....jak ja. pani Hermanowicz może być sp[okojna. Odłaczam sie. Niczego nie deklarowałam, Miecio nie jest pod moją opieką i nigdy nie był - pisałam JUŻ WIELOKROTNIE. Jedyne co mogłam zrobić, to wspomóc go finansowo. Nie próbuj tych swoich marnych sztuczek, bo Ci to nie przejdzie - próba zrzucenia odpowiedzialności za psa na inną osobę, która nie ma z nią nic wspólnego :roll: Umiesz czytać? Czego oczekiwałaś? Że kto ma się do Ciebie zgłosić? Jaka pomoc w załatwieniu adopcji? To prawny opiekun psa ma szukać dla niego domu, nie aktyw zachodniopomorskiej dogo... Po prostu nie udało Ci się załatwić zrzeczenia Mietka na Ciebie, albo - co jest bardziej prawdopodobne - nie chcesz tego. I tyle. Wzięłaś psa na DT, nie radzisz sobie z nim, więc najprościej zaszantażować oddaniem psa do schroniska (przypominam, że Miecio ma chip, więc Fundacja PE zostanie oskarżona o porzucenie psa), i zwalić problem na innych. Czy z Tobą aby na pewno jest wszystko OK? I co ma z tym wspólnego Pani Hermanowicz???????? Kolejna osoba z roszczeniową postawą. No tak trzymać! EDIT - dla niewtajemniczonych - wątek "pomocniczy", bo lisica666 nie może się zdecydować, gdzie i co ma pisać, miota się po różnych wątkach... Lisica666 - dlaczego nie napiszesz wprost - nie radzę sobie z psem, nie mogę go dłużej mieć u siebie, zamiast wypisywać te bzdury, próbując zrzucić odpowiedzialność za psa na osoby nie mające z nim ani prawnie, ani "organizacyjnie" nic wspólnego? Odpowiedzialność - weź sobie do serca te słowa. Quote
majku33krakow Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 biedny mietek,trzymam kciuki obys nie trafił do schronu! Quote
LAZY Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 O co tu do cholery chodzi??? Jakie oskarżenia? Pogubiłam się na maxa! Czy wiadomo co będzie teraz z Mieciem??? Quote
ageralion Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 LAZY napisał(a):O co tu do cholery chodzi??? Jakie oskarżenia? Pogubiłam się na maxa! Czy wiadomo co będzie teraz z Mieciem??? LAZY w skrocie chodzi o to, polecam lekutre calego watku... http://www.dogomania.pl/threads/193022-Nie-wyciagajcie-psów-ze-schronów-robicie-im-krzywdę! Quote
ksenka1 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Lisica, czy problemem jest brak możliwości normalnego wyprowadzania Mietka czy ma on cos jeszcze za uszami? Quote
lisica666 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Witaj ksenko Z Mieciem jest wszystko OK. Poza jego rzucaniem się na moje psy (100kg ON czyli Nubi i Tita). Obawiam się o JEGO życie, w momencie jezeli ktoś otworzy drzwi pomiędzy psami. One są w domu "D2D". Poza tym nie ma bardziej miłego psa. To pieszczoch, bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, łagodny dla dziecka. Niebezpiecznie może się zrobić tylko w przypadku opisanym powyżej. Moje ON-ki zaatakowane mogą go rozszarpać, a każdy kto znajdzie się w zasięgu zębów zostać pogryziony. Poza tym bardzo prosze pisz na priv., ponieważ mam dosyć czytania komentarzy..., które spowodowały moje wstrzymanie porzadkowania spraw prawnych Mietka (przy chętnych do DS załatwię sama wszystko) oraz ograniczenie pobytu Mietka do 15.10.2010r Quote
kamilqax95x Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Dodałam go na Cafeanimal: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Mietek,22677 moze niedługo pojawi się w Metro :) Quote
zofia Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Mam wykupione ogłoszenia ( 80) na bazarku.Miały być na <<moje>> koty ale podaruję je psiakowi. Stwórzcie tekst i ładne zdjęcia .Ja napiszę do organizatorki bazarku. Może się Mieciowi poszczęści i znajdzie odpowiedzialnych ludzi, którzy Go pokochają.:p Quote
zofia Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 zofia Mam wykupione ogłoszenia ( 80) na bazarku.Miały być na <<moje>> koty ale podaruję je psiakowi. Stwórzcie tekst i ładne zdjęcia .Ja napiszę do organizatorki bazarku. Może się Mieciowi poszczęści i znajdzie odpowiedzialnych ludzi, którzy Go pokochają.:-P po 1. 10. organizatorka bazarku mogłaby zamieścić ogłoszenie. Ponawiam ofertę. Jeżeli nie jesteście zainteresowane , to wystarczy napisać na wątku. Pozdrawiam Zosia. Quote
Recommended Posts