Betta Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 kurcze... ja to widze tak po 1 - trzeba ja wyciagnac bo tak jak juz wczesniej ktos napisał... dług bedzie rosnał w nieskonczonośc... to jest zupełnie bez sensu ... 2 - hotelik lub dt - lepiej dt bo powinno wyjśc taniej, a jesli hotelik to tez trzeba było by poprosic i wytłumaczyc że dług jest i żeby chociaz do czasu spłacenia go cena była niższa (polecam hotelik Kikou - ona ma staruszki, ale psiakom w potrzebie i pokrzywdzonym przez los jest chetna pomóc, ale nie wiem czy ma miejsce i jak zareaguje jak jej powiecie że wasza - kurcze jak ona ma na imie? - onka nie toleruje innych psów) 3 - dla mnie wyjsciem byłoby znalecienie dt nawet i pąłtnego ale to nie bedzie to co za hotel.... i w takim razie przydał by sie banner z hasłem "potrzebne dt - na cito" ..tak sadze .... 4 - leonarda - co z tym chetnym na owczarka? nic sie nie zgadza ale sunia jest najpiekniejszym owczarkiem jakiego widziałąm moze warto mu zdjecia podesłac...a dług bedzie sie stopniowo spłacac tu na dogo Quote
Betta Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 aaa.. na czym polega to długie leczenie ?? prosze wkleic jakies jej ogłoszenie bo nie zauważyłam, a czytałma ze ktos robi ..... skad wiecie ze nie toleruje innych psiaków? nikt ze stowarzyszenia nie ma mozliwosci jej zabrac? to bardzo piekny pies powinna szybko znaleźć dom , pod warunkiem ze bedzie zdrowa Quote
Akrum Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 teraz z deklaracjami ciężko, każdy już ma po kilka, więc ciężko będzie cokolwiek komukolwiek zadeklarować. Quote
Betta Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 to prawda.... dlatego wybawieniem byłoby niepłatne dt jedynie ze zwrotem za leczenie .... a stowarzyszenie jest w stanie oddac czes pieniedzy...czy są na zupełnym zerze? myśle że podleczona niuńka szybko znalazła by DS , zbieranie na hotelik chyba troche faktycznei bez sensu by było Prosze mi napisac z kim bezpośrednio sie kontaktowac w sprawie NIUNI i podac mi na PW nr telefonu/ów Quote
Akrum Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 ciotki, a na kogo robić ogłoszenia? mogę prosić na pw jakieś namiary?? Quote
wanda szostek Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='Akrum']Próbowałyście tutaj do hoteliku? http://hotelterier.pl/ super warunki i ceny dla psów w potrzebie ponoć bardzo korzystne. Spojrzałam na cennik i dla mnie ceny koszmarne. 25,00 zł za dobę to 250,00 za 10 dni to 750 miesięcznie + karma nawet przy zniżce to by było nie do przyjęcia dla nas Quote
Akrum Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 wanda szostek napisał(a):Spojrzałam na cennik i dla mnie ceny koszmarne. 25,00 zł za dobę to 250,00 za 10 dni to 750 miesięcznie + karma nawet przy zniżce to by było nie do przyjęcia dla nas jedna z dogomaniaczek napisała,że miały tam psiaka, beagla, płaciły 9 zł za dobę. i to ona mi własnie podesłała namiary na ten hotelik. zresztą trzeba by tam zadzwonić, tam jest napisane na ich stronie że korzystne zniżki dla psiaków w potrzebie, więc warto zadzwonić i spytać! Quote
Betta Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 9 zł za dobe czyli 270 zł na miesiac + leczenia ciag dalszy........... hmm BARDZO PROSZĘ OSOBĘ KTÓRA MA NAJŚWIEŻSZE INFORMACJE DOT. STANU ZDROWIA SUNI aby napisała tu co wie, jakie przewidywane jest leczenie jeszcze, na czym miałaby polegac rehabilitacja .... Quote
Akrum Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 dla niej najlepszy byłby domowy dt i to jeszcze darmowy ;) ale jak wiadomo, z tym ostatnio bieda... spróbuję się z tym hotelikiem skontaktowac i zobacze co powiedzą na taką sunię do rehabilitacji jeszcze. Quote
AlfaLS Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Akrum napisał(a):teraz z deklaracjami ciężko, każdy już ma po kilka, więc ciężko będzie cokolwiek komukolwiek zadeklarować. Kochana z deklaracjami zawsze jest ciężko bo psów, którym potrzebne są pieniądze zawsze jest więcej niż nasze zasoby są w stanie znieść:shake:. Ale nie można załamywać rąk tylko szukać sponsorów bo każde 5 czy 10 zł. zmniejsza dług albo pomaga pokryć część hotelikowania;). Quote
Betta Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 trzba spróbowac sie wstrzelic w wolne dt w jakiejs fundacji.... ja nie wiem jakowe sie akurat zajmuje ONkami w Polsce, ale niemiecka Hundehlife sie zajmuje i skontaktowałabym sie z nimi ale nie moge sie cos doczekac na informacje o jej stanie zdrowia i przewidywanym leczeniu/rehabilitacji Quote
leonarda Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 No, to znowu ja - dopiero teraz, bo czekałam na jakąś decyzję. Jeszcze tak całkiem niepodjęta, ale być może wzięliby ją przynajmniej na DT, a potem.. się zobaczy. Problem jest m.in. taki, że to duże mieszkanie, ale w kamienicy na 3 piętrze. Sunia chyba nie może chodzić, a jest za duża, żeby ją znosić po schodach. Na razie czekam na info tu albo na PW w tej sprawie. Już pomijam, że jest tam kot.... ale może z kotem by się powoli zaprzyjaźniła.. Na razie najgorsze te schody. Co myślicie? Quote
leonarda Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 No i też nie wiadomo na razie, jak ma wyglądać rehabilitacja? Quote
_Goldenek2 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Najgorsze, że założycielki wątki milczą:(. Quote
anett Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Sunię trzeba intensywnie poogłaszać - jest śliczna, młoda, ma super charakter i duże szanse na DS tylko właśnie najistotniejsze informacje dotyczą jej obecnego stanu, koniecznych ewentualnych dalszych zabiegów/leczenia/rehabilitacji edit. wstawiłam Małą tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/183331-ON-lub-DON-od-zaraz-mazowsze?p=14459753#post14459753 Quote
Betta Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 dokładnie.... bubu wczoraj był/a dostępny/a a odzewu żadnego.... mam nadzieje że osoby odpowiednie za los Małej nie zmarnuja szansy o której mówi leonarda - a żeby jej nie stracić trzeba wiedziec na czym Mała stoi i szybko działać Quote
Akrum Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 ciotki załozycielki wątku, gdzie jesteście?? padła propozycja dt... odezwijcie się!!! Quote
_bubu_ Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 [quote name='leonarda']No, to znowu ja - dopiero teraz, bo czekałam na jakąś decyzję. Jeszcze tak całkiem niepodjęta, ale być może wzięliby ją przynajmniej na DT, a potem.. się zobaczy. Problem jest m.in. taki, że to duże mieszkanie, ale w kamienicy na 3 piętrze. Sunia chyba nie może chodzić, a jest za duża, żeby ją znosić po schodach. Na razie czekam na info tu albo na PW w tej sprawie. Już pomijam, że jest tam kot.... ale może z kotem by się powoli zaprzyjaźniła.. Na razie najgorsze te schody. Co myślicie? dom ze schodami niestety odpada na kilka miesięcy. Koty i psy w domu też. Ale dziękuję za propozycję. Mała będzie jeszcze przez kilka miesięcy wymagać bardzo uważnej opieki i mocnego ograniczania ruchu. Kontrolne rtg na bieżąco będą pokazywac postepy. Narazie są dopiero początki zalewania kości tylko w niektórych miejscach. Ma teraz nowy opatrunek dodatkowo ustabilizowany drutami z zewnątrz. Na szczęście w lecznicy w końcu się uspokoiła , czuje się tam teraz dobrze i przystosowała się do warunków. Do czasu znalezienia domu stałego może tam zostać. I jest to dla jej zdrowia najbezpieczniejsze bo bardzo na nią lekarze uważają i cały czas kontrolują łapę, poprawiają lub zmieniają opatrunek. Domów do tej pory zgłaszało się trochę, ale nieodpowiednie dla Małej. Ogłaszana jest cały czas. Jakby ktoś chciał pomóc kopiować ogłoszenia , podaję przykładowe: http://www.allegro.pl/item995049847_suczka_mala_czeka_na_dom_owczarek_niemiecki.html Rozliczenie postaram się zrobić jak najszybciej oraz zaaktualizowac pierwszy post. Nadrabiam dopiero zaległości kolejno na wątkach które prowadzę. Quote
Doda_ Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Zapisuję wątek.. Jutro przeczytam i postaram się pomóc. Quote
Doda_ Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Biedna psinka, napewno znajdzie wspaniały domek. Myślę o bazarku dla psinki, muszę znów poszukać rzeczy. Quote
_Goldenek2 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Też codziennie zaglądam....i nic z tego nie wynika dla Ciebie :(. Quote
Recommended Posts