Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podnoszę Suńkę:) Jest bardzo podobna do mojej Kory :) Mi też się wydawało ze Korka nie lubi innych psów, a tak naprawdę do z niej jest mały dominator - musi pokazać że rządzi i tyle.

• Replies 454
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z mojego bazarku roslinnego powinny dojść jeszcze następujące wpłaty:
rozi - 30zł
bonsai_88 - 25zł
Negra & Anna - 20zł

Proszę o informację gdy te wplaty dojdą abym mogła rozliczyc wątek bazarkowy.

Posted

Zaglądam na wątek Małej , jest piękną sunią. Trudno jej będzie znaleźć DT skoro nie toleruje innych zwierząt.
Napiszcie co aktualnie dzieje się z jej łapką. Czy sunia jest chodząca, czy ma chodzić czy raczej zalecane jest
ograniczenie ruchu? Wybaczcie nie czytałam całego wątku ...
Dziś przekazałam dla Małej 100 zł na spłatę długu /dzięki błąkającej labradorce, którą znajoma do mnie przyprowadziła , a szczęśliwi właściciele odbierając ją zostawili datek na "bezdomne psy"/ .

Posted

dziękuję !!!
Jeszcze ruch ma ograniczany bo rozpiera ją energia i takie gwałtowne harce nie są bezpieczne. ale już nie powinno być niespodzianek. Wszystko się trzyma i najgorsze ma już za sobą. Opatrunek jest ściągnięty.

Posted

Podnoszę Małą...

Osobiście uważam, ze jej przede wszystkim brak socjalizacji z innymi psami. Teraz jest sama w małym boksie - wcześniej była sama w ogrodzie. Myślę, że jeszcze byłaby w stanie tolerować inne psy, musiałby się tylko znaleźć ktoś, kto byłby w stanie z nią popracować.

Posted

Nasza mała ratlerka Lusi trafiła do schroniska bo podobno dotkliwie pogryzła swoją matkę. Gdy zabraliśmy ją do nas rzucała się na Dyzia gdy tylko zaszczekał w domu. Po 2-3 dniach żyli już w zupełnej zgodzie -teraz pozwala Dyziowi nawet wyjadać ze swojej miski. W zeszłym tygodniu przyjechała do nas ciocia z Dyzią (suczką adoptowaną z naszego schroniska, bardzo podobną do Dyzia) i też nasza mała próbowała ją podgryzać. Ale uspokajana zaakceptowała Dyzię juz na drugi dzeń.
Wiem, że to nie ten sam kaliber co ON-ka i napewno łatwiej zapanować nad niewielkim psem niż nad "wilkiem" ale myslę, że w rekach kogoś doświadczonego w postępowaniu z dużymi psami byłyby szanse na socjalizację suczki i poprawę jej stosunków z innymi psami.