_bubu_ Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Mała jest już po trzeciej operacji. Do spłacenia mamy dług ponad 2 tyś. zł. Sunia przebywa w lecznicy na hotelu. Szukamy dla niej wyjątkowego domu stałego . Przez najbliższe miesiące musi mieć mocno ograniczany ruch. małe pomieszczenie i krótkie spacerki na smyczy, bez podskoków, szaleństw, jak najmniej emocji. Niestety jest agresywna w stosunku do innych psów i kotów, także w nowych domu powinna być jedynym zwierzakiem. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jest piękna , młoda i ma cudowny charakter... kocha ludzi , jest łagodna i wspaniała. Rozdaje całuski wszystkim wokół.. Niestety jej właściciel oczekiwał innego psa, sunia nie sprawdza się jako pies stróżujący ponieważ za bardzo kocha ludzi... Pewnego dnia zgubiła się ale wróciła, niestety z poważnie złamaną łapą. Obecnie jest po drugiej operacji, w łapce ma druty, śruby i jakąś blachę. Leczenie będzie długie. Jednak ma duże szanse na powrót do zdrowia. Właściciele zgodzili się pokryć koszt pierwszych dwóch operacji pod warunkiem, że zabierzemy psa - w przeciwnym wypadku miała zostać uśpiona. Oczywiście zgodziłyśmy się .. mimo , że nie mamy jej dokąd zabrać.. brzmi absurdalnie? Ale jak mogliśmy się zgodzić na uśpienie młodego tak cudownego psa? Mała , bo tak się nazywa sunia, niestety musi mieć trzecią już operację :-( którą musimy opłacić - min. 800zł Mała jest nerwowa, rozrabia w kojcu i wygięła blachę w łapie. Operacja na marne, trzeba śrubować na nowo. A gorsza sprawa , że jak dalej będzie się tak zachowywać to sytuacja może się powtórzyć. jeśli operacja się powiedzie to ma mieć teraz inne wzmocnienie w łapie , z dwóch stron. niestety operację musimy opłacić, koszt to min. 800zł . Nie mamy uzbieranych żadnych środków dla Małej :-( A równolegle doliczają nam koszty za codzienną hospitalizację.Jednak tymczasowy opiekun musi mieć możliwość jej pilnowania aby znowu tego nie rozwaliła. Miejsce w jej dotychczasowym domu wkrótce zajmie inny pies.. bardziej agresywny.. Przed nią całe życia, ma dopiero 1,5 roku . Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych [FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] [FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla Małej [/FONT]rozliczenie: + 20zł - kluska4 (rośliny) + 40zł - Rocknrose +50zł - _Goldenek2 +30zł - Bonsai_88 ( rośliny) +100zł - Gajowa +50zł - Katarzyna K. +30zł - Katarzyna W. ( rośliny) +280zł - Magdalena K. +50zł - Katarzyna K. - 2 500 zł - lecznica -500zł - lecznica -500zł - lecznica +52zł - Joanna O. +30zł - Katarzyna K. +348zł - bazarki +500zł - cegiełki +40zł - bazarek Isiak +20zł - Bjuta +15zł - Aldona L. +75zł - Aldona L. -1400zł - lecznica +349,50zł - bazarek Pinczerka_i_Gizmo +192,50zł - bazarek Cantdorry i Katarzyny09 +10zł - bazarek Pinczerka_i_Gizmo +22zł - bazarek Pinczerka_i_Gizmo [FONT="]+[FONT=Arial]1285,66[/FONT][/FONT][FONT=Arial]zł [/FONT]- darowizny +30zł - bazarek Isiak +50zł - Isiak+300zł - beti.r +54zł - łagierek +50zł - Isiak +95zł - bazarek _bubu_ +15zł - bazarek Pinczerka_i_Gizmo +160zł - bazarek _bubu_ +75zł - bazarek Isiak +35zł - werenn dług 445,34 zł [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
togaa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Głupota ludzka jest nieograniczona. Co za ludzie !!!! Ręce opadają .! Ażeby im ten agresor o jakim marzą tyłki poskubał... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 _bubu_, czy pisałaś do ludzi od ONków? Sunia jest piękna - czy ma jakieś imię? Daj proszę znać, kiedy będzie mogła już spacerować! Quote
gigi-44 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Zapytam parę osób ale na tą chwilę nic nie wiem o dobrym domku, zrobię jej allegro, bubu a dałaś ją na Owczarka? Nie wiem czy dobrze poznaje boxy u weta Pet ...? Do kiedy może zostać u nich? Quote
Bjuta Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Ta sunia na pewno znajdzie kochający dom! Byleby tymczas się znalazł... Quote
Tora&Faro Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Sunia za bardzo kocha ludzi....to niewątpliwie jest argument żeby pozbyć się psa:shake: ręce opadają:shake: Quote
_bubu_ Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='gigi-44']Zapytam parę osób ale na tą chwilę nic nie wiem o dobrym domku, zrobię jej allegro, bubu a dałaś ją na Owczarka? Nie wiem czy dobrze poznaje boxy u weta Pet ...? Do kiedy może zostać u nich?[/QUOTE] dobrze poznajesz. na pewno będzie tam 2 tygodnie od operacji. Jakbyś mógł dać na owczarki to byłabym wdzięczna bo nie wyrabiam.. Quote
_bubu_ Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']_bubu_, czy pisałaś do ludzi od ONków? Sunia jest piękna - czy ma jakieś imię? Daj proszę znać, kiedy będzie mogła już spacerować![/QUOTE] wysłałam linka do Anashara . Właśnie zapomniałam zapytać jak ma na imię. Quote
mysza 1 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Dobrze, że jest trochę czasu na zorganizowanie czegoś. Hotel też może być czy chcecie DT? Quote
_bubu_ Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Myślę, że pies po takie operacji , wymagający rehabilitacji nie nadaje się do hotelu. Ale jeśli nie znajdzie się tymczas to pewnie nie będzie innego wyjścia kiedy każą ją zabrać z lecznicy. Quote
Beata J. Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Mam nadzieję, że szybko domek się znajdzie Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Cichutko u naszej dziewczyny, a czas płynie... :( Quote
togaa Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Pies marzenie....piekny, łagodny, młody.... Ko to doceni??? Quote
Agnieszka Co. Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Śliczna jest ta suczka. A jaki jest jej stan? Może stawać na tą łapkę? Quote
_bubu_ Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Narazie ma ją oszczędzać. Ale wkrótce będzie musiała opuścić klinike. czas szybko płynie. A tymczasu nie widać :( Quote
togaa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Cichutko.....smutno....bez pomysłu...'co dalej?"? Quote
Recommended Posts