Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała jest już po trzeciej operacji. Do spłacenia mamy dług ponad 2 tyś. zł. Sunia przebywa w lecznicy na hotelu. Szukamy dla niej wyjątkowego domu stałego . Przez najbliższe miesiące musi mieć mocno ograniczany ruch. małe pomieszczenie i krótkie spacerki na smyczy, bez podskoków, szaleństw, jak najmniej emocji. Niestety jest agresywna w stosunku do innych psów i kotów, także w nowych domu powinna być jedynym zwierzakiem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jest piękna , młoda i ma cudowny charakter... kocha ludzi , jest łagodna i wspaniała. Rozdaje całuski wszystkim wokół.. Niestety jej właściciel oczekiwał innego psa, sunia nie sprawdza się jako pies stróżujący ponieważ za bardzo kocha ludzi...
Pewnego dnia zgubiła się ale wróciła, niestety z poważnie złamaną łapą. Obecnie jest po drugiej operacji, w łapce ma druty, śruby i jakąś blachę. Leczenie będzie długie. Jednak ma duże szanse na powrót do zdrowia.
Właściciele zgodzili się pokryć koszt pierwszych dwóch operacji pod warunkiem, że zabierzemy psa - w przeciwnym wypadku miała zostać uśpiona. Oczywiście zgodziłyśmy się .. mimo , że nie mamy jej dokąd zabrać.. brzmi absurdalnie? Ale jak mogliśmy się zgodzić na uśpienie młodego tak cudownego psa?
Mała , bo tak się nazywa sunia, niestety musi mieć trzecią już operację :-( którą musimy opłacić - min. 800zł Mała jest nerwowa, rozrabia w kojcu i wygięła blachę w łapie. Operacja na marne, trzeba śrubować na nowo. A gorsza sprawa , że jak dalej będzie się tak zachowywać to sytuacja może się powtórzyć. jeśli operacja się powiedzie to ma mieć teraz inne wzmocnienie w łapie , z dwóch stron.
niestety operację musimy opłacić, koszt to min. 800zł . Nie mamy uzbieranych żadnych środków dla Małej :-( A równolegle doliczają nam koszty za codzienną hospitalizację.Jednak tymczasowy opiekun musi mieć możliwość jej pilnowania aby znowu tego nie rozwaliła. Miejsce w jej dotychczasowym domu wkrótce zajmie inny pies.. bardziej agresywny.. Przed nią całe życia, ma dopiero 1,5 roku .

Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych
[FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT]
[FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla Małej

[/FONT]
rozliczenie:

+ 20zł - kluska4 (rośliny)
+ 40zł - Rocknrose
+50zł - _Goldenek2
+30zł - Bonsai_88 ( rośliny)
+100zł - Gajowa
+50zł - Katarzyna K.
+30zł - Katarzyna W. ( rośliny)
+280zł - Magdalena K.
+50zł - Katarzyna K.
- 2 500 zł - lecznica
-500zł - lecznica
-500zł - lecznica
+52zł - Joanna O.
+30zł - Katarzyna K.
+348zł - bazarki
+500zł - cegiełki
+40zł - bazarek Isiak
+20zł - Bjuta
+15zł - Aldona L.
+75zł - Aldona L.
-1400zł - lecznica
+349,50zł - bazarek Pinczerka_i_Gizmo
+192,50zł - bazarek Cantdorry i Katarzyny09
+10zł - bazarek
Pinczerka_i_Gizmo
+22zł - bazarek Pinczerka_i_Gizmo
[FONT=&quot]+[FONT=Arial]1285,66[/FONT][/FONT][FONT=Arial][/FONT]- darowizny
+30zł - bazarek Isiak
+50zł - Isiak
+300zł - beti.r
+54zł - łagierek
+50zł - Isiak
+95zł - bazarek _bubu_
+15zł - bazarek Pinczerka_i_Gizmo
+160zł - bazarek _bubu_
+75zł - bazarek Isiak
+35zł - werenn

dług 445,34 zł
[FONT=Times New Roman]

[/FONT]

• Replies 454
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Głupota ludzka jest nieograniczona. Co za ludzie !!!! Ręce opadają .!
Ażeby im ten agresor o jakim marzą tyłki poskubał...

Posted

Zapytam parę osób ale na tą chwilę nic nie wiem o dobrym domku, zrobię jej allegro, bubu a dałaś ją na Owczarka?
Nie wiem czy dobrze poznaje boxy u weta Pet ...?
Do kiedy może zostać u nich?

Posted

[quote name='gigi-44']Zapytam parę osób ale na tą chwilę nic nie wiem o dobrym domku, zrobię jej allegro, bubu a dałaś ją na Owczarka?
Nie wiem czy dobrze poznaje boxy u weta Pet ...?
Do kiedy może zostać u nich?[/QUOTE]

dobrze poznajesz. na pewno będzie tam 2 tygodnie od operacji.
Jakbyś mógł dać na owczarki to byłabym wdzięczna bo nie wyrabiam..

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']_bubu_, czy pisałaś do ludzi od ONków? Sunia jest piękna - czy ma jakieś imię?

Daj proszę znać, kiedy będzie mogła już spacerować![/QUOTE]

wysłałam linka do Anashara . Właśnie zapomniałam zapytać jak ma na imię.

Posted

Myślę, że pies po takie operacji , wymagający rehabilitacji nie nadaje się do hotelu. Ale jeśli nie znajdzie się tymczas to pewnie nie będzie innego wyjścia kiedy każą ją zabrać z lecznicy.