Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu, pięknie dziękuję za bazarek:-)

A nasz Idolek, im lepiej się czuje, tym bardziej próbuje przejąć rządy w stadzie... Od kilku dni atakuje Ciapka, który narazie zupełnie go ignoruje, ale nie wiadomo ile wytrzyma bez pokazania zębów.
Pani Eulalia reaguje stanowczo na takie próby dominacji i Idolek zbiera ostrą reprymendę. Jest wspaniały, kochany, może sobie na dużo pozwolić, ale nie można tolerować takiego zachowania.
Na szczęście Idolek upomniany uspokaja się i odpuszcza. Niestety mimo wieku, chorób i tego, co przeżył, musi dostosować się do praw obowiązujących w stadzie, do którego doszedł, a tam opiekę sprawuje Ciapek. Myślę, że Pani Eulalia poradzi sobie z nim świetnie, niemniej trzeba chłopaka troszkę podkręcić, bo rozbisurmanił się okrutnie:-)
Jest w świetnym humorze i na spacerze dziarsko maszeruje. Trzeba go jednak pilnować, bo zdarza mu się zagapić, zawąchać i zostaje w tyle. Stałyśmy dzisiaj 3 metry od niego i obserwowałyśmy jak stojąc do nas tyłem zorientowal się, że się zgubił.... Chwilkę stał nieruchomo nasłuchując, po czym nie oglądając się dookoła, ruszył przed siebie na poszukiwanie nóg swojej Pani. Podbiegłam i wzięłam malucha na ręce:-) Przypięty dzwoneczek wydaje na szczęście dźwięk i słychać go jak rusza "z kopyta" przed siebie. Oczywiście ten jego bieg jest na tyle wolny, że Pani Eulalia też jest go w stanie dogonic i nakierować na właściwa drogę. Niemniej gapcio bywa z niego okropne:-)
Nie nauczył sie jeszcze pić na spacerze wody z butelki z korytkiem. Wszystkie nasze psy wkładają pyszczki do jednago korytka i tak opróżniają wspólnie po kolei wszystkie butle, a on stoi narazie i patrzy zdziwiony. Podstawienie mu wody pod pyszczek też nie przynosi efektu. Myślę jednak, że jak zacznie się upał, nauczy się i tego, bo jest naprawdę bardzo mądry:-)

Posted

[quote name='figa33']proszę jaki lew groźny wyszedł z Idolka , prawdziwy obrońca stada:evil_lol:[/QUOTE]

Z jednej strony to niefajnie, ale z drugiej..... to znaczy, że czuje się lepiej i mocniej:-)
Kocham tego łobuziaka, cokolwiek robi:-) Myślę, że Pani Eulalia też:-)

Posted

kmurdz napisał(a):
ale wspaniale wiadomosci! super, ze Idolek nabiera sil i szaleje! :) zaraz robie przelew, bo sie zagapilam w tym miesiacu, pozdrawiam!

Bardzo pięknie dziękuję kmurdz:-) Widziałam na innych wątkach, że pomagasz innym psiakom i nie śmiałam przypominać;-)

Wczoraj przekazałam Pani Eulalii ostatnie opakowanie Hepatilu od Figi, które wystarczy na 20 dni. W domu mam jeszcze cały Essential, ale też Pani Eulalia ma całe opakowanie i troszkę drugiego. Hepatil trzeba będzie jednak niebawem kupić i jak znam życie, to niebawem dojdzie jakis inny lek. Przy stanie zdrowia Idolka trzeba sie niestety liczyć z ciąglymi wydatkami na jego leczenia. Ale mówię Wam - warto:-) Wiem, że wiele osób wspiera Idolka nie tylko finansowo, ale też jest z nim myślami, Za to jestem Wam kochani bardzo wdzięczna:-)

Posted

CZy Idolek potrzebuje karmy RC hepatic?
Mam na zbyciu jakieś 5-6 kg i mogę mu podarować. Mój pies niestety jej nie może jeść.
Jakby była potrzebna to dajcie proszę namiary na pw.

Posted

ketunia napisał(a):
CZy Idolek potrzebuje karmy RC hepatic?
Mam na zbyciu jakieś 5-6 kg i mogę mu podarować. Mój pies niestety jej nie może jeść.
Jakby była potrzebna to dajcie proszę namiary na pw.

Bardzo serdecznie dziękuję za chęci, ale Idolek ma karmę wątrobową Hills'a i sporo mu jeszcze zostało.
Nasz Rufus skończył już jeść karmę wątrobową i żaden psiak w tej chwili nie przychodzi mi do głowy...

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Bardzo serdecznie dziękuję za chęci, ale Idolek ma karmę wątrobową Hills'a i sporo mu jeszcze zostało.
Nasz Rufus skończył już jeść karmę wątrobową i żaden psiak w tej chwili nie przychodzi mi do głowy...

Nie ma sprawy. W takim razie poszukam innego biedaczka.
Dużo zdrówka Idolku:)

Posted

Kmurdz działa jak błyskawica:-) Ledwie napisała, że robi przelew, a pieniądze są już na moim koncie:-) Bardzo serdecznie dziękuję i lecę na pierwszą stronę dopisać 25 złotych do zasobów Idolka:-)

Posted

figa33 napisał(a):
przyszykuję leki dla Idolka , Ewa proszę napisz mi co potrzeba

Figa..... strasznie mi głupio, bo taką furę leków Idolek już od Ciebie dostał....
Na dzisiaj stan jest taki, że zaczął brać ostatnie opakowanie Hepatilu, pozostałe leki ma (Essential ma ponad 2 opakowania, Ursocamu ma sporą część opakowania 100 tabl. Lotensin - kończy się, ale nie wiemy czy będzie go brał nadal, Cholamid - ma zapas, Arthro San - dopiero zaczął opakowanie, które ma wystarczyc na 120 dni). Kilka dni temu Idolek dostał od Gusi cholamid (bardzo dziękuję:-) ), który wystarczy mu na bardzo długo, bo chłopak bierze pół tabletki dziennie.

Jeśli to nie jest zbytnim dla Ciebie obciążeniem Figa, bardzo ucieszyłabym się z Hepatilu właśnie. Idolek bierze 2 tabletki dziennie tego leku. Tyle, że jest mi po prostu głupio, bo bardzo już pomogłaś Idolkowi... Leki, karma, nie wspominając o obecności tutaj i wspieraniu nas psychicznie:-)
Dzisiaj nie było naszego weta i nie jeseśmy pewne, czy Idolek ma nadal brać Lotensin, który kończy mu się niedługo. Na wszelki wypadek Pani doktor wypisala receptę, a jutro dopytamy weta, czy mamy kupować ten lek, czy narazie odpuszczamy.

Dzisiaj Idolek pomaszerował na kolejny zastrzyk, który kosztował 30 zł. Nie mam rachunku, bo Pani Eulalia weszła poza kolejką z maluchem i umówiła się że rachunek weźmiemy zbiorczo za dwa zastrzyki w przyszłym tygodniu. Stanowczo ustaliłam, że za tydzień do weta jedziemy samochodem, bo Idolek znowu odmówił dzisiaj spaceru. Wiało u nas okropnie i może to go jakoś źle nastrajało. W każdym razie Pani Eulalia musiała go częściowo nieść, a to nie jest najlepsze dla niej. Obiecala mi już, że za tydzień zaczeka na mnie i po południu pojedziemy razem.

Posted

figa33 napisał(a):
no to w takim razie poczekamy jeszcze na decyzję co do Lotensinu:lol:

Jesteś niesamowita:-) Bardzo pięknie dziękuję w imieniu Idolka, Pani Eulalii i swoim:-)

Posted

Byłam dzisiaj u Idolka w domu. Wieczorem jest juz taki mało obecny:-) Leży sobie na miękkim kocyku pod krzesełkiem w dużym pokoju i podsypia leniwie:-)
Cudownie jest widzieć takiego wyluzowanego psiaka, który ma swoje ulubione miejsce i odpoczywa po całym dniu:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Zapraszam serdecznie na bazarek dla 2-miesięcznych maluchów podrzuconych na strzelnicy i uratowanych przez Tora@Faro oraz dla Bianki - pięknej onki wyciągniętej przez Myszę1 ze schroniska...
http://www.dogomania.pl/threads/186528-Biżuteria-i-kosmetyki-bazarek-dla-szczeniaków-i-Bianki-do-7-czerwca-do-godz.-00-0

No jasny gwint - miałam przekazać fanty na bazarek i po prostu w tym tygodniu nie zdążyłam, a Ciotki działają jak błyskawice! Może w przyszłym jakoś się ogarnę, bo zwariuję!
Idol trochę odpuścił Ciapkowi?...