Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Eluniu. Figa..... Wy obie dokładacie się do leczenia i utrzymania Idolka cały czas, za co jestem Wam niezmiernie wdzięczna. Właściwie tu na wątku jest tylko kilka osób, reszta odpuściła. Ale te kilka osób pozwala mi wierzyć, że mam rację w tych próbach ratowania staruszka za wszelką cenę...
Ktoś może powiedzieć, że za te wydane już na niego pieniądze możnaby zrobić kilka sterylek albo uratowac kilka młodych psów, Pewnie tak, ale w czym Idol jest gorszy od innych psiaków? Dla mnie on jest w ogóle wyjątkowy, z tą wolą życia, z tą radością, którą do tej pory byla u niego...
Ja oczywiście też dołożę do jego operacji, czekam narazie z deklaracją, ale odkładam już co się da, żeby wspomóc jego konto:-)
Dziewczyny, jesteście kochane, ale akurat Wy obie pomogłyście już tak bardzo, że nie mam serca prosić o więcej. Figa poza karmą, stale sponsorujesz jego leki... Eluniu, poza kubraczkiem i 14 kg karmy, dajesz co chwila książki na bazarek... Z tych bazarków mamy dużo pieniędzy, które pomagają Idolkowi i Rufusowi, a ostatnio jeszcze dwóm szczeniaczkom ze strzelnicy i Białaskowi z Ursynowa...
Nie wiecie jakie to dla mnie ważne, że ktoś odwiedza wątek Idolka..... Bo ja tego psa po prostu kocham z całego serca i nie wyobrażam sobie, żeby zostawić go w bólu...
Kiedy go zobaczyłam na zdjęciu, pierwsza myśl była taka, żeby zrobć wszystko, żeby go wyciągnąć z tego zimnego kojca. Udało się Idol dostał wspaniały DT, opiekunkę, która go pokochała i pozwala mu na wszystko. Cudowną osobę, która sama bardzo chora i chwilami ledwie chodząca, a jednak z wielkim oddaniem opiekująca się w tej chwili pięcioma psami i jedną kotką. I z tego właśnie powodu chcemy polepszyć jakość jego życia. Czy operacja w tym pomoże? Mam wielką nadzieję, że tak. Mam nadzieję, że wyniki badań będą na tyle dobre, że będzie ją można przeprowadzić.
Bądźcie z nami, wspierajcie nas psychicznie, to naprawde ważne! Uzbieram te pieniądze, wiem to na pewno, bo Idolek na to zasłużył. Dla niego po raz pierwszy w życiu cokolwiek sprzedałam:-) Nigdy tego nie umialam zrobić, zawsze wszystko oddawałam. Dla niego nauczyłam sie robić bazarki, chodzić po ludziach i prosić o pomoc, którą jakimś cudownym fartem otrzymuję:-) Ech...... to po prostu miłość:-)

Posted

figa33 napisał(a):
będzie dobrze Ewa , musi być , też będę się denerwować , bo to starszy psiak ... ale nie mamy innego wyjścia..

Dokladnie tak jak powiedziala figa33, nie zostawimy Idolka a tym bardziej Ciebie Ewa z problemem.Idolek to wspanialy pies , teraz niestety cierpi , dlatego musimy jemu pomoc, to nasza obietnica dana Idolkowi, nikt z nas nie przypuszczal ,ze Idolek bedzie zyl w tak dobrej formie a to oczywiscie dzieki Tobie, Pani Eulali , fidze, Ani i Wszystkim, ktorzy wspieraja Idolka.
Teraz tez jestesmy z Wami:)

Posted

Dzieki wielkiemu sercu i wyjatkowej Osobie Obraczus dostalismy zapewnienie pomocy z "Kundelkowej skarbonki". Jezeli Idol bedzie mial operacje to:

"Ellig, rezerwuję dla Idola 150 zł na operacje. Daj mi potem znac co i jak"

Serdecznie dziekujemy!!!!!!:)

Posted

Dziewczyny..... nie mam słów..... Bardzo dziękuję! I Obraczus kłaniam się niziutko za pomoc. Jak tylko odpracuję zaległości finansowe na koncie Idolka, postaram sie zwrócić do skarbonki pieniądze. To wspaniała akcja i ważne, żeby stale były tam pieniądze na ratowanie psiaków w potrzebie:-)

Posted

gusia0106 napisał(a):
Ewunia, a robiłaś już echo?

O Gusia!!! Zaraz pędze na watek Marleja:-)
Echo robimy w czwartek, potem badanie krwi i wtedy zapadnie decyzja o operacji, czy robimy, czy nie da się....

Posted

Dzisiaj Idolek był w lepszej formie i choć nie jest to tak wysoka forma jaką prezentował chociażby miesiąc temu, to ja się cieszę, że ból odpuścił i Maluch kochany spacerował sobie zadowolony na górce.
W czwartek okaże się, czy echo serca i ekg jest w porządku. Być może jutro albo w piątek weźmiemy go też na badanie krwi i wszystko będzie jesna....

Posted

gusia0106 napisał(a):
Dobrze będzie Ewunia....nie martw się....Idolek da radę!!

Pewnie, że da radę! Nie po to sobie w super domku zamieszkał, super fajne Ciotki ma, żeby z tego rezygnować bez walki! :)

Posted

Ewa Marta napisał(a):

W czwartek okaże się, czy echo serca i ekg jest w porządku. Być może jutro albo w piątek weźmiemy go też na badanie krwi i wszystko będzie jesna....

No to trzymam kciuki, by Idolek miał jak najlepsze wyniki badań.

Posted

Ewo Marto napisała do mnie na maila Pani Agnieszka, która wsparła ostatnio naszego Stefanka i chce teraz pomóc Idolkowi :) Wysyłam Ci pw. Napisz proszę maila do Pani Agnieszki z danymi do przelewu dla Idolka :)

A swoją drogą może podasz jakiś kontakt do siebie na pierwszej dla osób chcących pomóc Idolkowi, a nie zalogowanych na dogo? maila na przykład :)

Posted

Ja niestety pomóc finansowo nie mogę. Sama walczę o życie i zdrowie mojego staruszka Oskara, ale jestem z Wami myślami i trzymam kciuki. Jak się ogarnę, może coś wyszukam na kolejny bazarek...

Posted

Ojej dziewczyny, ale tu ruch:-) Fajnie!!!
Kociabando, do Pani Agnieszki już napisałam, bardzo Ci dziękuję za przekazanie informacji. Doskonały pomysl z tym mailem, zaraz go wrzucę na pierwszą stronę:-) Zupełnie nie pomyślałam, że osoby niezalogowane również mogłyby chciec wspomóc psiaka. To mój pierwszy wątek pod opieką i wszystkiego się uczę:-)

Aniu, bardzo dziękuję za ten bazarek i pieniądze z niego:-)

Nutusiu, ważne, że jesteś! Każda pomoc, ta psychiczna równiez jest ważna:-)

Idolek dzisiaj nawet w niezłej formie, chociaż upał daje mu się we znaki jak innym psom. Dzisiejszy spacer spędziły pod drzewkiem w cieniu i nawet Idolek się położył, co na spacerach zdarza mu się rzadko, najczęściej chodzi albo stoi.
Dostał wodę do picia, którą wypił chętnie, zjadł ze smakiem kilka smaczków i leżał sobie leniwie. A Pani Eulalia korzystając z okazji "wyczesywała" mu ręką tył, kórego nie pozwala dotykać na codzień. Pod tym drzewem pozwalał na wszystko:-)

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
cieszę się, że się na coś mogłam przydać :)

No wiesz!!! Samo to, że jesteś już jest ważne:-)

Poprawiłam troszkę rozliczenia Idolka, wyodrębniłam z wpłat bazarki robione dla Idolka. Teraz jest chyba czytelniej:-)

Posted

Wiecie co? Ludzie (niektórzy przynajmniej) są niesamowici:-) Napisałam maila do Pani Agnieszki, ale z niewiadomych powodów nie doszedł do niej. Ponieważ zobaczyła na wątku mój wpis, że już napisałam, a nic nie doszło, zadała sobie trud wejścia na pierwszą stronę, przepisania mojego (tym razem już wpisanego) maila i napisania do mnie, że czeka na ten numer konta:-)

Pani Agnieszko, dzięki takim ludziom jak Pani jest mi dobrze na świecie:-) Dziękuję! Już odpisałam!!!

Posted

Pani Agnieszka to taki nasz dobry duszek na tej dogomanii :) Nic na wątkach nie pisze, ale po cichutku kibicuje tym naszym znajdom kochanym i zjawia się nagle z nikąd jak potrzebna jest pomoc :)