figa33 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Ewa ja na pewno też dołożę się do operacji,oby jak najszybciej mu ulżyło i wszystko dobrze przebiegło Quote
Ewa Marta Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 Eluniu. Figa..... Wy obie dokładacie się do leczenia i utrzymania Idolka cały czas, za co jestem Wam niezmiernie wdzięczna. Właściwie tu na wątku jest tylko kilka osób, reszta odpuściła. Ale te kilka osób pozwala mi wierzyć, że mam rację w tych próbach ratowania staruszka za wszelką cenę... Ktoś może powiedzieć, że za te wydane już na niego pieniądze możnaby zrobić kilka sterylek albo uratowac kilka młodych psów, Pewnie tak, ale w czym Idol jest gorszy od innych psiaków? Dla mnie on jest w ogóle wyjątkowy, z tą wolą życia, z tą radością, którą do tej pory byla u niego... Ja oczywiście też dołożę do jego operacji, czekam narazie z deklaracją, ale odkładam już co się da, żeby wspomóc jego konto:-) Dziewczyny, jesteście kochane, ale akurat Wy obie pomogłyście już tak bardzo, że nie mam serca prosić o więcej. Figa poza karmą, stale sponsorujesz jego leki... Eluniu, poza kubraczkiem i 14 kg karmy, dajesz co chwila książki na bazarek... Z tych bazarków mamy dużo pieniędzy, które pomagają Idolkowi i Rufusowi, a ostatnio jeszcze dwóm szczeniaczkom ze strzelnicy i Białaskowi z Ursynowa... Nie wiecie jakie to dla mnie ważne, że ktoś odwiedza wątek Idolka..... Bo ja tego psa po prostu kocham z całego serca i nie wyobrażam sobie, żeby zostawić go w bólu... Kiedy go zobaczyłam na zdjęciu, pierwsza myśl była taka, żeby zrobć wszystko, żeby go wyciągnąć z tego zimnego kojca. Udało się Idol dostał wspaniały DT, opiekunkę, która go pokochała i pozwala mu na wszystko. Cudowną osobę, która sama bardzo chora i chwilami ledwie chodząca, a jednak z wielkim oddaniem opiekująca się w tej chwili pięcioma psami i jedną kotką. I z tego właśnie powodu chcemy polepszyć jakość jego życia. Czy operacja w tym pomoże? Mam wielką nadzieję, że tak. Mam nadzieję, że wyniki badań będą na tyle dobre, że będzie ją można przeprowadzić. Bądźcie z nami, wspierajcie nas psychicznie, to naprawde ważne! Uzbieram te pieniądze, wiem to na pewno, bo Idolek na to zasłużył. Dla niego po raz pierwszy w życiu cokolwiek sprzedałam:-) Nigdy tego nie umialam zrobić, zawsze wszystko oddawałam. Dla niego nauczyłam sie robić bazarki, chodzić po ludziach i prosić o pomoc, którą jakimś cudownym fartem otrzymuję:-) Ech...... to po prostu miłość:-) Quote
figa33 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 będzie dobrze Ewa , musi być , też będę się denerwować , bo to starszy psiak ... ale nie mamy innego wyjścia.. Quote
Ellig Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 figa33 napisał(a):będzie dobrze Ewa , musi być , też będę się denerwować , bo to starszy psiak ... ale nie mamy innego wyjścia.. Dokladnie tak jak powiedziala figa33, nie zostawimy Idolka a tym bardziej Ciebie Ewa z problemem.Idolek to wspanialy pies , teraz niestety cierpi , dlatego musimy jemu pomoc, to nasza obietnica dana Idolkowi, nikt z nas nie przypuszczal ,ze Idolek bedzie zyl w tak dobrej formie a to oczywiscie dzieki Tobie, Pani Eulali , fidze, Ani i Wszystkim, ktorzy wspieraja Idolka. Teraz tez jestesmy z Wami:) Quote
Ellig Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Dzieki wielkiemu sercu i wyjatkowej Osobie Obraczus dostalismy zapewnienie pomocy z "Kundelkowej skarbonki". Jezeli Idol bedzie mial operacje to: "Ellig, rezerwuję dla Idola 150 zł na operacje. Daj mi potem znac co i jak" Serdecznie dziekujemy!!!!!!:) Quote
Ewa Marta Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Dziewczyny..... nie mam słów..... Bardzo dziękuję! I Obraczus kłaniam się niziutko za pomoc. Jak tylko odpracuję zaległości finansowe na koncie Idolka, postaram sie zwrócić do skarbonki pieniądze. To wspaniała akcja i ważne, żeby stale były tam pieniądze na ratowanie psiaków w potrzebie:-) Quote
AniaGucio Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Zapraszam serdecznie na kolejny bazarek poświęcony chłopakom: http://www.dogomania.pl/threads/186251-Kosmetyki-i-nie-tylko-dla-Rufuska-i-Idolka-do-14.06-godz.-24-00-Zapraszam!!?p=14737611#post14737611 Quote
Ewa Marta Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 gusia0106 napisał(a):Ewunia, a robiłaś już echo? O Gusia!!! Zaraz pędze na watek Marleja:-) Echo robimy w czwartek, potem badanie krwi i wtedy zapadnie decyzja o operacji, czy robimy, czy nie da się.... Quote
Ewa Marta Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Zapraszam serdecznie na bazarek dla Idola i Rufusa:-) http://www.dogomania.pl/threads/187135-PIĘKNA-BIŻUTERIA!!!-Srebro-i-nie-tylko!-Do-dnia-17-czerwca-do-godziny-22-00?p=14834709#post14834709 Quote
Ewa Marta Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Dzisiaj Idolek był w lepszej formie i choć nie jest to tak wysoka forma jaką prezentował chociażby miesiąc temu, to ja się cieszę, że ból odpuścił i Maluch kochany spacerował sobie zadowolony na górce. W czwartek okaże się, czy echo serca i ekg jest w porządku. Być może jutro albo w piątek weźmiemy go też na badanie krwi i wszystko będzie jesna.... Quote
gusia0106 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Dobrze będzie Ewunia....nie martw się....Idolek da radę!! Quote
Nutusia Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 gusia0106 napisał(a):Dobrze będzie Ewunia....nie martw się....Idolek da radę!! Pewnie, że da radę! Nie po to sobie w super domku zamieszkał, super fajne Ciotki ma, żeby z tego rezygnować bez walki! :) Quote
Ewa Marta Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Dzięki dziewczyny:-) Musi być dobrze:-) Quote
Kociabanda2 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ewa Marta napisał(a): W czwartek okaże się, czy echo serca i ekg jest w porządku. Być może jutro albo w piątek weźmiemy go też na badanie krwi i wszystko będzie jesna.... No to trzymam kciuki, by Idolek miał jak najlepsze wyniki badań. Quote
Kociabanda2 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ewo Marto napisała do mnie na maila Pani Agnieszka, która wsparła ostatnio naszego Stefanka i chce teraz pomóc Idolkowi :) Wysyłam Ci pw. Napisz proszę maila do Pani Agnieszki z danymi do przelewu dla Idolka :) A swoją drogą może podasz jakiś kontakt do siebie na pierwszej dla osób chcących pomóc Idolkowi, a nie zalogowanych na dogo? maila na przykład :) Quote
AniaGucio Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ja na dniach, jak tylko spłynie mi ostatnia wpłata z bazarku, przeleję Ci Ewa pieniążki dla Idolka :) Quote
Nutusia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ja niestety pomóc finansowo nie mogę. Sama walczę o życie i zdrowie mojego staruszka Oskara, ale jestem z Wami myślami i trzymam kciuki. Jak się ogarnę, może coś wyszukam na kolejny bazarek... Quote
Ewa Marta Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Ojej dziewczyny, ale tu ruch:-) Fajnie!!! Kociabando, do Pani Agnieszki już napisałam, bardzo Ci dziękuję za przekazanie informacji. Doskonały pomysl z tym mailem, zaraz go wrzucę na pierwszą stronę:-) Zupełnie nie pomyślałam, że osoby niezalogowane również mogłyby chciec wspomóc psiaka. To mój pierwszy wątek pod opieką i wszystkiego się uczę:-) Aniu, bardzo dziękuję za ten bazarek i pieniądze z niego:-) Nutusiu, ważne, że jesteś! Każda pomoc, ta psychiczna równiez jest ważna:-) Idolek dzisiaj nawet w niezłej formie, chociaż upał daje mu się we znaki jak innym psom. Dzisiejszy spacer spędziły pod drzewkiem w cieniu i nawet Idolek się położył, co na spacerach zdarza mu się rzadko, najczęściej chodzi albo stoi. Dostał wodę do picia, którą wypił chętnie, zjadł ze smakiem kilka smaczków i leżał sobie leniwie. A Pani Eulalia korzystając z okazji "wyczesywała" mu ręką tył, kórego nie pozwala dotykać na codzień. Pod tym drzewem pozwalał na wszystko:-) Quote
Kociabanda2 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 cieszę się, że się na coś mogłam przydać :) Quote
Ewa Marta Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Kociabanda2 napisał(a):cieszę się, że się na coś mogłam przydać :) No wiesz!!! Samo to, że jesteś już jest ważne:-) Poprawiłam troszkę rozliczenia Idolka, wyodrębniłam z wpłat bazarki robione dla Idolka. Teraz jest chyba czytelniej:-) Quote
Ewa Marta Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Wiecie co? Ludzie (niektórzy przynajmniej) są niesamowici:-) Napisałam maila do Pani Agnieszki, ale z niewiadomych powodów nie doszedł do niej. Ponieważ zobaczyła na wątku mój wpis, że już napisałam, a nic nie doszło, zadała sobie trud wejścia na pierwszą stronę, przepisania mojego (tym razem już wpisanego) maila i napisania do mnie, że czeka na ten numer konta:-) Pani Agnieszko, dzięki takim ludziom jak Pani jest mi dobrze na świecie:-) Dziękuję! Już odpisałam!!! Quote
Kociabanda2 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Pani Agnieszka to taki nasz dobry duszek na tej dogomanii :) Nic na wątkach nie pisze, ale po cichutku kibicuje tym naszym znajdom kochanym i zjawia się nagle z nikąd jak potrzebna jest pomoc :) Quote
mysza 1 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Trzymam kciuki za Idolka, w tej chwili tylko tyle mogę ale może nadejdą lepsze dni ;) Quote
Recommended Posts