Ellig Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/181560-sunia-i-szczeniak-muszAE-zniknAE-AE-A-rody-24-03-co-z-nimi-bedzie-za-2-dni Quote
Ellig Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 "Kapsel jest juz zupelnie normalnym, zsocjalizowanym psem! Chodzimy na spacerki na dlugiej 8 metrowej linie, prawie zawsze wraca na wolanie. Jest mega spragniony czlowieka, jak sie nikt dluzej nie pokazuje to Kapselek bardzo placze i dopomina sie spaceru. Po wybieganiu chlopak grzecznie wraca do siebie i czeka na nastepne odwiedziny. Jesli ktos moze to potrzebna bedzie tez karma dla Kapsla i moze ma ktos jakies zabawki, gryzaki?" http://www.dogomania.pl/threads/143870-Kapsel-z-rozerwanym-brzuchem-nie-moA-e-wrA-ciAE-nad-WisA-AE-Zbieramy-na-hotel Quote
Ellig Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Przepraszam ale moze warto pokazac Panu dr. np. Kapsla na razie nie udalo mi sie znalezc jego wiekszego zdjecia.... . Quote
Ewa Marta Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 [quote name='Ellig']Przepraszam ale moze warto pokazac Panu dr. np. Kapsla na razie nie udalo mi sie znalezc jego wiekszego zdjecia.... . Elu, pięknie dziękuję za pomoc! Gdyby było jakieś zdjęcie Kapsla. wydrukowałabym i jak najszybciej pokazałabym Panu:-) On chciał wprawdzie przuygarnąć psiaka podobnego do swojego przyjaciela, ale może jak zobaczy, to zmieni zdanie:-) Quote
Ewa Marta Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Dziękuję pięknie, już je wydrukowałam:-) Quote
Ellig Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Ewa Marta napisał(a):Dziękuję pięknie, już je wydrukowałam:-) Ewa Ty jestes szybka jak strzala:) Quote
Nutusia Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ellig napisał(a):Ewa Ty jestes szybka jak strzala:) Trzymam kciuki, żeby Panu drgnęło serce dla Kapsla, choć do Idola nie podobny ani trochę ;) Ja obecnie jestem w trakcie przekabacania mojej sąsiadki (która niedawno straciła sunię), żeby adoptowała Tosię (nie moją!:evil_lol:), choć ona chciała raczej sunię podobną do Nikuni, która odeszła. Tłumaczę jej, że Nikunia była jedna jedyna, że takiej samej już nie znajdzie, nawet jeśli ta następna do Nikuni będzie podobna z wyglądu i... że może lepiej wziąć psiaka całkiem innego - wtedy łatwiej będzie unikać nieuniknionych jednak porównań.:evil_lol: Moja teoria została wysłuchana ze zrozumieniem i dziś jedziemy zapoznać Ulę z Tosią!:multi: (trzymajcie kciuki!) Quote
Ellig Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 No wiesz Nutusia?Kapsel nie podobny? Zobaczysz nie bede trzymac kciukow:) POWODZENIA ! Quote
Ewa Marta Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Dziewczyny, tzryamjcie ksiuki nadal, bo Pana dzisiaj nie spotkałam. Byłam na spacerze wcześniej, bo potem latałam po lekarzach. Pani Eulalia powiedziała, że nawet jeśłi nie jest podobny tak bardzo, ale jest biały, to ma duże szanse:-) Tyle, że nie może być za duży, żeby Pan dał sobie radę. Może jutro go spotkam, mam nadzieję! Quote
Nutusia Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ellig napisał(a):No wiesz Nutusia?Kapsel nie podobny? Zobaczysz nie bede trzymac kciukow:) POWODZENIA ! Nie no, Ellig - co ślepemu po oczach?! :evil_lol: Myślałam, że kapsel to ten rudy piesek (a właściwie suczka) ze zdjęcia kilka postów wyżej - przyznaj, że niepodobne toto do Idola! :lol: A Kapsel - jak najbardziej - IDENTYCZNY! :diabloti: A że większy trochę... (będzie może mniej... jazgotliwy;)). Kciuki zaciśnięte podwójnie - za Kapsla i Pana oraz za dzisiejszą wizytę u pewnej uroczej suni :razz: Quote
figa33 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 jasne ,ze podobny , właściwie to identyczny , i kropka.:lol: och ten Idolek , zapada w serducho:lol: i jakiś kretyn go wyrzucił z domu..:shake: Quote
Nutusia Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 figa33 napisał(a):jasne ,ze podobny , właściwie to identyczny , i kropka.:lol: och ten Idolek , zapada w serducho:lol: i jakiś kretyn go wyrzucił z domu..:shake: Idol jest debeściak, a o kretynie nie wspominajmy, bo nie jest godzien dostąpienia zaszczytu wymieniania go na idolowym wątku!:mad: Quote
Ewa Marta Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 No własnie, nasz debeściak nawet nie wie, jaki ma fan klub:-) Dziękuję, że jesteście z nami:-) Quote
Ewa Marta Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Od razu sie przyznaję... nie mam zdjęć, bo stara skleroza zapomnialam kolejny raz zabrać aparat na górkę. Mam za to rewelacyjne informacje na temat Idolka, który szaleje na górce. Podbiega do każdego przywitać się, domaga się smakołyków, merda ogonkiem, że mu prawie odpada:-) Dzisiaj, w czasie powitania, tak nim machał, że aż go zarzuciło i przewrócił się biduś:-) Miał kilka takich sytuacji, że my szliśmy sobie, a Idolek postanawiał się odłączyć i przejść w drugą stronę:-) Oczywiście natychmiast był zawracany na naszą trasę, ale widać było, że ma ochotę iść w drugą stronę i koniec:-) Ile on się dzisiaj naszczekał:-) Jak nie będzie miał kaszlu, to będzie cud. Jest bardzo ożywiony, widać, jak mu ciepło służy. Ma doskonały apetyt, dziarsko maszeruje na spacerach, z załatwianiem nie ma żadnego problemu. No cud po prostu:-) On nas jeszcze bardzo zadziwi długością życia:-) Widać że mu dobrze na świecie:-) Mnie też, jak go widzę!!!!! Quote
Nutusia Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Ewa Marta napisał(a):Widać że mu dobrze na świecie:-) Mnie też, jak go widzę!!!!! Wiosna, Panie Idolu! :multi: I ja się cieszę - i z wiosny i z tak fantastycznych wieści - dzięki Ewuś!:loveu: Quote
figa33 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 o kurcze , ale fajne wiadomości!:loveu: On ma cel w życiu , cieszyć się życiem!!:multi: Quote
Ewa Marta Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Nareszcie odbyla się sesja zdjęciowa:-) Porobiłam Idolkowi chyba z 60 zdjęć, ale tyle się nie zmieści, poza tym na części z nich widać tylko kawałek Idolka, bo chłopak przemieszcza się w szybkim tempie:-) Prawdziwy dom i regularne przyjmowanie leków robią swoje:-) Dzisiaj Idolek dostal jeszcze receptę na 2 opakowania Lotensinu, który wykupię w poniedziałek. To lek poprawiający stan serca i jak widać po Idolku, doskonale mu służy. Kupiłam równiez 2 puszki karmy weterynaryjnej do podawania Idolkowi leków. Zapłacilam 20 zł. Poprzednie puszki, które kupowałam w ubiegłym tygodniu Idolek dostał ode mnie w prezencie świątecznym:-) A oto obiecane zdjęcia:-) Nareszcie bez kubraczka:-) Nadal znajdę chwilę na przytulenie się:-) O tutaj, wlaśnie tu mnie podrap... Maszeruję sobie... Zaczynamy sie lubić z tym dużym Rudym:-) Quote
Ewa Marta Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 I kolejne zdjecia, Idolek jest super fotogeniczny:-) Bardzo się pilnuję w drodze do domu... Quote
Ewa Marta Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Już ostatnie, obiecuję, ale nie umiem wbrać mniej... Rozdawanie smakołyków, to ulubiony punkt spaceru:-) Nareszcie moja kolej... Wracam z moim stadem do domu ... i bardzo dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierają i dzięki temu mam dobre leki i jedzenie;-) Quote
figa33 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 ale duża gromadka sobie spaceruje:lol: i jakie grzeczne Idolek jest bardzo ładny , z tą swoją białością , poza tym aż bije od niego radość i duma przynależności do stada:lol: Ewa Marta mam nadzieję ,że uda mi się podjechać w tym tyg. na Ursynów , czy Idolek ma jeszcze Essentiale w razie czego? Quote
Ewa Marta Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Tak Figa, jeszcze ma:-) Jutro muszę mu tylko dokupić Latensin. Dostał 2 opakowania, żeby starczyło na dłużej, bo to lek, który będzie brał do końca swoich dni... Daj znać, czy będziesz miała chwilę, żeby zobaczyć Idolka. W razie czego mogę go zabrać na spacer:-) Quote
Ellig Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Wszystkie zdjecia sa swietna ale najbardziej podobaja mi sie te z rozdawania smakolykow:):):) Quote
Nutusia Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Idol w wiosennym wydaniu jest jeszcze piękniejszy! Zdecydowanie białe na zielonym lepiej wygląda! :) Stado boskie - jest po co i dla kogo żyć! Quote
Ewa Marta Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Pani Eulalia mówi, że Idolek czuje się już całkowicie pełnoprawnym domownikiem:-) Rozkłada się na środku pokoju w ciągu dnia i mruczy sobie zadowolony. Do tego z Ciapkiem ze stanu ignorowania się wzajemnie, przeszli w stan zaprzyjaźniania się. Oba psiaki stają równo do pieszczot przy Pani Eulalii i nie odganiają się wzajemnie. Idolek jak na mężczycne przystało ustępuje miejsca przy misce z wodą dziewczynom i doskonale odnalazl się w tej grupie. Dzisiaj został na moment z tyłu, pośród innych psiaków i zniknęła mu z oczy Pani Eulalia, która akurat schylala się po piłkę. Ja stałam tuż obok Idolka i obserwowałam, co zrobi. Okropnie się zestresował, zaczął nerwowo rozglądać się dookoła i próbował biec na oślep do przodu. Wzięłam go na ręce i podprowadziłam 3 metry dalej, gdzie stała pani Eulalia. Widać było ulgę w oczkach Idola... Nadstawił łepek do pogłaskania i uspokoił się. On panicznie boi się zgubić i naprawdę bardzo się pilnuje. Zdarza mu się zostać w tyle na moment tylko wtedy, kiedy są tam inni ludzie albo psy, ale błyskawicznie szuka swojej opiekunki:-) Quote
Recommended Posts