Szarotka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 No maly podniose cie jeszcze raz przed spaniem. Quote
kakadu Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 wplace zaraz jak przyjdzie pensja ale na pewno jeszcze w styczniu 20 zlotych jednorazowo, potem zobacze jak bedzie; zaraz poszukam sobie numeru rach. Quote
kakadu Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 po przeleceniu 10 stron poddaje sie - poprosze o nr rach na pw ;) a jesli to mozliwe to o umieszczenie go na pierwszej stronie Quote
E-S Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 funia napisał(a):Nie Ewa na pewno nie ty .....Łaze z katarem juz tydzień więc w końcu ile mogło mi się udawać zmogło i tyle . Jak dojechałaś ? bez problemu ? Nie mogłam wjechać w Izbicy na ten 2 zakręt, który jest pod górkę patrząc w stronę Lublina ... ślisko na trasie Lublin-Zamość było potwornie. Jest w Lublinie -15 - CO SIĘ STANIE Z TYMI PIESkAMI U WAS ??? Wieczorem ma być jeszcze zimniej ... Hero ... biedaku, przy kim i gdzie się ogrzejesz ? Czarne myśli mnie napadają, że tacy bohaterowie .. to wiecie jak zazwyczaj kończą Ewa Quote
TERESA BORCZ Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Zaznaczam i wracam poczytac i poratować. Quote
AlinaS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Jestem i ja na na wątku. kurcze jak to możliwe że w schronisku brakuje nawet bud:mad::angryy: Quote
Owieczka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Zapisuję... Normalnie łezka mi się zakręciła jak przeczytałam o tej przyjaźni. Znam taką historię Kubusia i Rudego. Kubuś targał własną żeliwną miskę z jedzeniem przez dziure w płocie żeby bezdomnemu Rudemu dac. Potem Rudy broni Kubusia jak go psy dorwaly... A w schronie tu juz w ogole musi byc trauma po starcie kumpli... :-( Quote
malibo57 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Witam! Jak sytuacja? Nikt nie ma lepszych układów z kierownikiem? Może w miescie poszukać? Jacyś znajomi, krewni? Kumple od "kieliszka"? Może ktoś spoza wolontariuszy się znajdzie, kto wyciągnie Hero? Pomyślcie dziewczyny miejscowe. Pieniądze na koncie nic nie dadzą, jesli nie znajdzie się pies. A może... Może jedna z najstarszym metod świata? Nazywa sie ja czasem "dobrym nastawieniem"? Może poprosić o pomoc osoby trzecie, nie związane ze schroniskiem, ale znające kierownika? Quote
Panca Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Pani Malgosiu, ja mam psa z Zamoscia...nie wiem jak dlugo jeszcze beda sie tam dzialy te straszne rzeczy..wiem co nie co ale pisac o tym nie moge na forum...to wola o pomste do nieba... Quote
Szarotka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Hero wedruj na gore. Mnie oczywiscie chodzi o to, zeby Hero wyciagnac, ale dostalam email, ze nawet jak go dziewczyny znajda, to jak nie bedzie deklaracji to nie beda mialy go gdzie dac. :(:( No wiec prosze o deklaracje. Mam tez nadzieje, ze Tola zalozycielka watku przyjdzie i uzupelni pierwszy post. Quote
Szarotka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIA ORAZ W CIĄGU LUTEGO - WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!! Słoma, wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia (najlepiej z dodatkiem oleju) PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZADBALI O SWOJE PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT, DNI!! Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!! Quote
Ingrid44 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Serce sie kraje jak pomysle, ze tam takie straszne zimno a te psy nawet bud nie maja. Co tu robic ? Trzymam tylko kciuki zebyby Hero i inne biedaki nie pozamarzaly dzisiejszej nocy.:( :( :( Quote
Szarotka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Patrze na te ostrzezenia o mrozie i zastanawiam sie, czy Hero przezyje i czy bedzie co zbierac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ingrid44 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Czy tam dziala jakas fundacja typu Emir ,TOZ zeby cos pomogli w te mrozy ? Trzeba cos robic w tej sprawie tak byc nie moze ! ! ! Quote
Tola Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Wszystkie próby porozumienia z zarządzajacymi schroniskiem - rozmowy i pisma do wladz miasta nic nie dały. Wszyscy, ktorzy sygnalizowali zły stan schronu i zwierząt uwazani są za wrogów nr 1 i "krzykaczy'; władze powolują się na komisje, ktore nie stwierdzają w schronie zadnych uchybien. Zawsze slyszymy, ze schronisko to nie szpital, a zwierzeta mają się dobrze. Wlasnie z powodu tych pism i skarg jestesmy tam tak przyjmowani. Quote
UBOCZE Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Zgłaszam się na wątku i przeczytam go dokładnie późnym wieczorem. Co do deklaracji, już dawno przekroczyłem bezpieczną miarę i teraz muszę kombinować, żeby wywiązać się z zobowiązań. Ale może przydam się w innej pomocy. Trzymaj się Hero, Ty nasz psi bohaterze!!! Quote
Ingrid44 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tola, to jest straszne. Nie mam slow :( Czy TOZ nie moze jakos pomoc w te mrozy ? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja na razie jednorazowo dam 20 zł, najważniejsze żeby go wyciągnąć, a potem spokojnie się znajdą pieniądze na hotelik. Quote
Tola Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Wladze schronu są przeciwne nawet DT, bo wg nich pies powinien na dom staly czekac w schronie. Tydzien temu kolezanka zawozila budę dla psow, ktorą kupiłysmy za zebrane wsrod dzieci w szkole pieniadze - uslyszala, ze jak my mozemy pisac na dogo, ze "wyciągamy " psy, przeciez w schronie nie dzieje im sie krzywda. Quote
Ingrid44 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tola, strasznie mi przykro ze musicie na cos takiego patrzec i kazda pomoc jest zle przyjmowana. Ale walczyc trzeba bo bez takich osob jak Ty i inne wolontariuszki te biedne psiaki dawno by poumieraly . Co za "tumany" w tym Schronie. Milosnicy zwierzat to niestety nie sa. :( Bardzo to przykre ! Quote
Tola Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Ingrid44 napisał(a):Tola, to jest straszne. Nie mam slow :( Czy TOZ nie moze jakos pomoc w te mrozy ? TOz nie dziala. Wczoraj kolezanka wyslalam pismo do Miasta w sprawie docieplenia bud i podawania bardziej energetycznej karmy. Nie wierzę, ze to cos da. Byly juz pisma dotyczace jakosci karmy w zamojskim schronie - niezmielone ziarno i kosci - i nic sie nie zmienilo; mogą o tym powiedziec wszyscy, ktorzy mieli na DT psy od nas ze schronu - wiedzą czym sie załatwiały zaraz po zabraniu. U nas dzisiaj ma byc - 20:-( Quote
Ingrid44 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tola napisał(a):TOz nie dziala. Wczoraj kolezanka wyslalam pismo do Miasta w sprawie docieplenia bud i podawania bardziej energetycznej karmy. Nie wierzę, ze to cos da. Byly juz pisma dotyczace jakosci karmy w zamojskim schronie - niezmielone ziarno i kosci - i nic sie nie zmienilo; mogą o tym powiedziec wszyscy, ktorzy mieli na DT psy od nas ze schronu - wiedzą czym sie załatwiały zaraz po zabraniu. U nas dzisiaj ma byc - 20:-( To jest okropne, jak te psiaki tam przezyja w taki mroz ? Co bedzie z Hero- to przeciez nieduzy piesek :-( Quote
Tola Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Ingrid44 napisał(a):Tola, strasznie mi przykro ze musicie na cos takiego patrzec i kazda pomoc jest zle przyjmowana. Ale walczyc trzeba bo bez takich osob jak Ty i inne wolontariuszki te biedne psiaki dawno by poumieraly . Co za "tumany" w tym Schronie. Milosnicy zwierzat to niestety nie sa. :( Bardzo to przykre ! Wiesz - czasami na tą ciągłą walkę brak po prostu sil. Cieszy kazdy zabrany psiak, bo to kolejne uratopwane psie zycie ,ale boli, ze nie mozemy polepszyc losu pozostałych. Quote
Ingrid44 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tola napisał(a):Wiesz - czasami na tą ciągłą walkę brak po prostu sil. Cieszy kazdy zabrany psiak, bo to kolejne uratopwane psie zycie ,ale boli, ze nie mozemy polepszyc losu pozostałych. Kazdy uratowany piesek to WIELKIE ZWYCIESTWO ! Tak jak ktos powiedzial: Nie zmienimy swiata ratujac jednego psa ale zmienimy swiat dla tego jednego psa. Quote
Recommended Posts